Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    нам ще останній рік садка, але вже знає букви і рахує до 10
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    залежно яка підготовка. На деяких діють за принципом "адаптації". Тобто вона не відрізняється від садочкової. Там не особливо переймаються тим, щоби власне навчити дитину читати чи рахувати більше за садок. Просто- перебування в колективі , відповідно до вимог вчителя; малюнки-прописи, щоб "розробити "руку, віршики-для розвитку пам яті. За таким же принципом йде ряд шкільних підготовок ( наприклад, в 52 школі підготовка з жовтня, але за рік дітей там взагалі не вчили читати чи т.п. Вони, по суті , мали те ж, що і в садку).Племінниця минулоріч ходила і на шкільну підготовку і у приватну дошкільну підготовку. У приватній їй подобалося набагато більше. Реальні уміння- теж звідти. У школі в них підготовка була теж лише адаптаційного плану, на рівні садочкової. Інші ( приватні на кшалт Горішка, Розумнички, КАлинки)- вони власне вчать не лише букви, а і власне- читати. НЕ лише цифри, але і прості приклади розв язувати; не лише "розробляти " руку, а і "ставити" її на письмо вже; вчать системі виконання домашніх завдань. ТОбто- більш широко готують дитину до школи. У мене малий до підготовки знав усі букви, цифри поза 100, але взагалі не вмів систематизувати то в читання чи рахування. Реально вдома мені було важко навчити його читати.А на підготовці йому то все систематизували . І буквально за 2 місяці він читав уже вільно, не лише по складам. Можливо, це би і в 1 класі зробили, але насправді в той час, коли і так іде адаптація до школи, такі уміння значно полегшують життя і дитині і батькам. Так само з математикою- систематизували знання цифр у певну можливість їх застосування: з письмом- систематизували вимальовування паличок-рисочок у повноцінне писання; з домашніми завданнями- привчили до того, що це треба робити систематично. ТОбто повноцінна підготовка- це скоріше спосіб спростити життя вже першокласнику і батькам.
    --- дописи об"єднано, 28 Серпень 2015 ---
    вони там завжди працювали за принципом загальнорозвиваючих занять. Ще 6 років тому до нас на дошкільну підготовку переводили деяких діток з Мудрагелика, чиїм батькам хотілося більшого, ніж просто розвивайки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Школа вчить все те ж саме, як і раніше- читати, писати... Але є одне "але": раніше діти до школи йшли всі приблизно одного "рівня" ( тобто 90% дітей ходили в садки, стаціонарні шкільні підготовки і йшли з +- однаковим рівнем знань). В останні років 10 змінився стиль життя у багатьох сім ях. Або з явилася можливість у мами не працювати і багато займатися з власними дітьми, або з явилася можливість у батьків водити по різних розвивайках. Тому рівень дітей, які йдуть в школу зараз- дуже різний. І реально багато діток уміє те, чого раніше діти в їх віці не вміли і не знали. Шкільні сучасні програми дуже насичені. Там нові теми за темами йдуть. І в першому класі зараз викладають те, що ми раніше, мало не в третьому проходили. І вчитель до того ж орієнтується на загальний рівень дітей у класі. ТОбто він точно так само буде вчити читати-писати-рахувати, але він не матиме змогу приділяти багато часу для розтлумачення азів кожній дитині. Відповідно, та дитина, яка вже "готова"- це сприймає легше. Та, яка не готова- мусить встигати за готовими дітьми. Тут власне питання ще і того, наскільки батьки зможуть приділяти увагу в першому класі своїй дитині і проходити вже вдома з нею те, що вона не встигає у школі. Тобто з "готовими" дітьми- простіше всім: і дітям, і вчителям, і батькам. З "неготовими" важче в першу чергу самій дитині і її батькам ( вчителю то, в принципі, фіолетово буде- у неї таких гавриків поза 30 штук буде :). Їй навпаки зручніше буде працювати з групами готових дітей, ніж розтлумачувати ази тим, хто не встигає)
     
  4. мамочка

    мамочка Well-Known Member

    дівчата, терміново розшукується дитина яка йде в третій клас і не проти змінити школу
    ситуація наступна: в найкращій школі Львова (згідно ЗНО 2015:girl_smile:) яка розташована в личаківському районі по вул. Лисеницькій в найкращому 3-А класі сьогодні одна дитина забрала документи і у нас в класі стало 27 дітей. Згідно правил потрібно мінімум 28 дітей в класі щоб клас ділився на 2 групи з англійської, письма, читання. Школа дуже хороша. Є гуртки з карате, танців, музики (фортепіано, гітара, скрипка, і т.п.). Планується ремонт басейну. В школі є група продовженого дня, де з дітьми безкоштовно займаються вихователі і роблять домашнє завдання. З пятого класу діти вивчають 3 мови (англійська обовязкова з 1 класу - 3 рази на тиждень по оксфордських підручниках, німецька/французька на вибір з 5-го класу, польська - факультатив). В класі - дружня атмосфера. Ремонт в класі вже зроблений)))
    Відповім на будь які питання.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    скоріше батькам)) я і так собі зараз місця не знаходжу, бо переживаю за перший клас, а якби Сашко не вмів того, чого навчився на заняттях, то я би взагалі з розуму зійшла)))
    Програма зараз дуже важка і часу мало, а з підготовкою дітям набагато легше. Школа то і так стрес і адаптація, а так хоч одним головним болем менше. Ну і ще як дитина захворіє, то легше буде наздогнати програму. А хворіти в першому класі то те саме що хворіти в садку, будуть всі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Якщо я не помиляюсь, то накращі результати лише з укр. мови :girl_blush2:
    Вже років 15 планується, планується....
    Не завжди, деколи ставлять перед фактом, що вчительці з французької треба години, тому весь клас вчить цю мову, а кому не подобається, можуть забрати документи :girl_smile:
    Але, в загальному, погоджуюсь, що школа непогана :girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А 3-б там є? Може звідти дитину попросити перейти?
     
  8. мамочка

    мамочка Well-Known Member

    Є, але там теж 28. А 3-В має 19 учнів (мінімум для одного класу)

    Надіслано від мого HTC Desire 616 dual sim, використовуючи Tapatalk
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    угумсь. бо рейтинг цьогорічних навчальних закладів складений з урахуванням лише одного предмету. Принаймні поки .Загального рейтингу 2015 поки я не зустрічала.
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2015 ---
    о, моя знайома те саме казала ( коли питали в неї, чому саме французьку тут обрали до вивчення)
     
  10. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    В нас у класі 22 учні. То що тепер не будуть ділити на групи???
     
  11. мамочка

    мамочка Well-Known Member

    Не знаю. У нас в школі для поділу має бути мінімум 28
     
  12. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ні, не будуть. Для поділу на групи має бути не менше 28 учнів.
     
  13. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    То це нововведення? Бо минулого року ділили без розмов....
     
  14. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А можете в кількох словах написати, що він навчився на заняттях? І де ви вчились?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є нормативи поділу на групи :http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0229-02
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2015 ---
    ні. нові нормативи діють з 2012 року.В школах мають право ділити на групи при меншій кількості, але це не обов язок. Бо це зайві вчительські години, які потрібно оплачувати. В дусі економії бюджетних коштів, то хіба з кишень батьків
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Батькам майбутніх першокласників дуже рекомендую почитати ці дві статті :girl_yes2:(про особливості підготовки до школи, коли краще вести у школу на ін.)
    ЯК ПІДГОТУВАТИ ДИТИНУ ДО ШКОЛИ. ПОРАДИ ПСИХОЛОГА http://www.volynnews.com/news/health/yak-pidhotuvaty-dytynu-do-shkoly-porady-psykholoha/
    Похід у перший клас – одна із найголовніших подій у житті малюка. http://www.rzhyschiv-dnz-kalynka.edukit.kiev.ua/poradi_batjkam/batjkam_majbutnih_pershoklasnikiv/
     
    • Корисно Корисно x 2
  17. Merry

    Merry Well-Known Member

    Дівчата просвітіть мене коли потрібно йти писати заяву в школу? Ми наступного року в перший клас, школа маленька і місць там обмежено мабуть. Коли ці заяви починають приймати? Чи можна вже йти? Дякую!
     
  18. lyubashka

    lyubashka Well-Known Member

    в одні школи запис проводять вчителі випускних(четвертих) класів, до них батьки звертаються з 1-2 вересня, а то і швидше, в інших завуч молодших класів, до нього варто теж підійти на днях і поцікавитися. один з варіантів для нашої майбутньої першокласниці проводить запис з 9,00 17 грудня, але вже на наступний день можуть сказати, що місць нема(цього року набрали в 4 класи більше 140 дітей, тобто по 35-36 в середньому). можливо в інших школах по іншому...
     
    Останнє редагування: 1 Вересень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    В нас був НВК, всього 8 класів, то я ходила записуватися в кінці січня, нормально прийняли заяву. Але якщо справді школа невелика і кількість місць обмежена, то можна в і жовтні-листопаді прийти, щоб потім мати спокій.
     
    • Корисно Корисно x 1
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В нас в січні треба буде прийти і написати заяву, а просто в список ми записались ще в липні в секретарки.
     
    • Подобається Подобається x 1