Мандруємо Польщею

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Пупсик, 18 Червень 2014.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    поїзд ніби більш надійно, бо таки він має якби свій кордон. але то залежить, чи не буде ніяких посилених перевірок і так далі
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Топ 10 місць в Польщі, які варто відвідати. Попереду золота осінь, можливо комусь згодиться. Було б класно почути живі відгуки потому. Список тут http://shoppingpl.com/uk/post/50-top-10-tsikavykh-mists-v-polshchi-yaki-varto-vidvidaty
    --- дописи об"єднано, 1 Вересень 2015 ---
    @Golgy гарантій ніхто не дасть, бо то є дорога. Так, на поїзді кордон вроді швидше. Але от ми раз повертатись з Кракова якраз поїздом, то біля Тарнова була аварія на залізниці. Ми там простояли пару годин. Була спека, а провідники навіть вагони не відкрили (напроти стояла електричка і люди собі вільно дихали на вулиці). Приїхали в Львів з солідним запізненням (2-3 години). Єдине, що кордон пройшли швидко, стражі ніц не питали, практично пробігли, проштампували і дали рушати. На автобусі в Краків чи Варшаву приїжджали на 2 години раніше від розкладу. Вони дають добрий запас на кордон, аж за-добрий :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    А от машиною раз було з 1 на 2 листопада. Розраховували на пустий кордон (так і сталось - по машині на будку). Але нас загнали на яму і ми провели в сумі до 2-ох годин. Дорога є дорога.
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    так, але зараз так воно по різному. Їхав влітку наш кум , то з запізненням на кілька годин приїхав, бо кордон, свекруха ж недавно раніше приїхала, бо власне запас був і водії їхали досить швидко. по любе треба мати добрий запас
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не варто на їх запас покладатись. Останнього разу вони закладали 2 год., а стояли ми - 4. Добре, що я собі ще 2 год. заклала на сніданок і привести себе в порядок. Якби не це, профукали б літак. Злі, змучені і голодні, але встигли на трансфер, добігали буквально. То ж треба завжди робити більший запас, чим би не їхали.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. AkUla

    AkUla Well-Known Member

    не знаю чи вам ще актуально, якщо ні то можливо іншим буде цікаво, на Раву-Руську дорога по українських мірках дуже добра, тільки черги там практично завжди, 2-3 години в суботу також. Ми їхали, правда не перезмінку потрапили то 4 години на кордоні провели. А іншим разом 2 години.
     
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Єдиний раз їхали через Раву серед тижня (1 вересня, вівторок, на кордоні були орієнтовно о 24:00). Такої черги на кордоні я ще за своє життя не бачила!
    Пощастило, що з нами в авто їхав чувак з ірландським паспортом, в якого були квитки на літак у Варшаві на 9:00.
    То з урахуванням того, що вони з другом бігали-домовлялися і через це нас всюди, де можливо, пропускали без черги, ми витратили на перетин кордону 3 год!
    Якби не хлопці, думаю, зайняло б не менше 6-ти годин.
     
  8. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Порадьте куди варто піти у Варшаві,які цікаві місцинки відвідати?Іду на вихідні і хочеться гарно провести час)
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Мені сподобалося Старе місто: королівський замок, площа Ринок, Гнійна гора (з якої відкривається гарний вид на місто і Віслу).
    Дуже хвалять ботанічний сад, що знаходиться на даху Національної бібліотеки. Мене не вразило, хоча всі рекомендували в першу чергу туди бігти.
    Якщо Вам трапиться на шляху мраморна лавочка з картою міста, пошукайте на ній кнопочку. Натиснувши її, Ви почуєте творіння неперевершеного Шопена.
    Кажуть, цікава екскурсія підземеллями Старого міста. Ми так і не знайшли вхід. Можливо тому, що будівля, з якої раніше починалася екскурсія, в час наших відвідин Варшави була на ремонті.
    Взагалі, Варшава - душевне місто, не зважаючи на те, що це столиця. Там можна просто блукати вуличками, не відчуваючи плину часу. А якщо ніжки змучаться - на кожному кроці є можливість відпочити, присівши на лавочку або завітавши в затишне кафе.
    В самому центрі і неподалік від станції Варшава Центральна є інфопоінти для туристів. Там можна безкоштовно отримати карту міста, буклети з найпопулярнішими туристичними маршрутами, скористатися безкоштовним інтернетом (встановлений ПК).
    Варшава справила на мене враження дуже дружнього до туристів міста.
    Там легко і просто.
    Єдине, про що шкодую, що не потрапили до аутлетів. Вже потім прочитала, що в Варшаві є точки, де можна дуже вигідно придбати брендові речі.
    Якщо Ви - шопоголік, раджу заздалегідь пошукати інфо (більшість аутлетів розташовані далеко від центру, тре знати, як туди дістатися) і таки виділити час на шопінг.
    А потім нам розкажете :girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Та не впевнена чи буду мати час на шопінг,але все можливо)А ще таке питання де у Варшаві,в яких супермаркетах можна щось купити,щоб отримати фактуру,так як маю відкриту шопінг візу))А за поради на рахунок того де варто побувати,дуже вам дякую,так як у Варшаві перший раз і зовсім не орієнтуюся)Як приїду розкажу де встигла побувати і що побачити)
     
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    зоопарк, в зоопарк тре було бігти, там просто чудесний зоо
    а королівський замок в Віланові - то щось, парк, озера, там часто сценки під старовину влаштовують
    ну і Лазєнки
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Мені здається, що просити фактуру можна в будь-якому супермаркеті. Ми навіть з Бєдронки маємо.
    Щоправда, в Кракові на вокзалі працівникам Бєдронки очевидно було "впадляк", сказали, що немає вже начальниці на місці.
    Власне в Бєдронці зауважувала не раз, що крутять пикою, коли просиш фактуру, але не тре на то зважати.
    Раз придумали таку вимогу для шопінг віз, то нема чого вимахуватися, нє? :girl_crazy:
    --- дописи об"єднано, 21 Вересень 2015 ---
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Парк це добре,якраз супер для романтичних проглянок:girl_blush2:
     
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Плануємо на вихідні попасти в Гданськ та Гдиню. Розкажіть щось про ці міста, що варто побачити і чого не прогавити. Цікавить все!
     
    • мімімі мімімі x 1
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Заїхати обов'язково в Сопот (між Гданськом і Гдинею). Таке собі курортне містечко, весь центр прямо коло моря. Гарно в Орлово, то коло Гдині. В Гданську старе місто гарне, канал. Далі за Гдинею є така коса , Хель. Погугліть-Hel. Я там правда не була гг, але чоловік був, казав, гарно, правда то було літом. Море з двох боків. Зоопарк в Гданську є, гарний парк Oliwa.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. krab

    krab Well-Known Member

    Привіт) чи хтось користувався польськими турфірмами для відпочинку на морі?
     
  17. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ой дівчаточка побувала я нарешті у Варшаві)Була і на площі Ринок(хоча мені наша львівська більше подобається)і побачила Королівський замок і в парку Лазєнки побувала,і в ботанічному саду на Нац.бібліотеці,були на верху в палаці культури і ще багато всяких таких місцинок відвідали.Одним словом мені дуже сподобалось.Але 3 дні трошки замало,хочеться ще.:girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Allo

    Allo Active Member

    Хто був у Ланцуті восени, поділіться враженнями, чи варто туди зараз їхати, чи краще весною.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Ну в Ланцуті основне - це палац. Він в любу пору прекрасний. Парк там не є такий, щоб суто ради нього іхати. І обов'язково в оранжерею орхідей сходити (сторчикарня :) І якщо ще зараз в них сезон - то через дорогу від головного входу продають просто бомбезне морозиво! Там все була така черга нічогенька, але постояти варто.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    дуже класний, особливо зараз коли дерева жовті-напено мега класно, ми були літом