Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. masikys

    masikys New Member

    Дякую за відповідь. А ще таке питання документи на право власності машини достатньо тех. паспорта чи ще щось потрібно?
     
  2. hroman

    hroman New Member

    привязка до України: свідоцтво про реєстрацію авто + копія, копію звірять і заберуть, оригінал віддадуть, цього достатньо, аналогічно з доками на землю, квартиру та інші.
     
  3. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Деталі не знаю, але вам постом вище дали відповідь. Знаю за право на квартиру
     
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, а яка зараз ситуація з готелями - треба лише бронь чи все-таки треба оплатити? Минулого тижня дзвонила в кол-центр візового центру, то сказали, що лише бронь. А родич здавав тиждень тому в Києві, то вимагали оплату. Ось і не знаю як краще. Може є тут хтось, хто володіє свіжою інформацією?
     
  5. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    У вівторок вам скажу як нагадаєте.
    Я зробила бронь. Та с-ма в мене все одно з карти стянула ті гроші))).
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    У вівторок вже й сама знатиму))), бо якраз у вівторок подаємось. Дякую!
     
  7. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Ви на котру годину? Ми на 13.30))).
    Прошу).
     
  8. Maternity

    Maternity Member

    Мої батьки подавали документи на візу для переселенців 12.08. Готель я їм бронювала через букінг на 2 доби, але в далеких від нас районах Польщі, а саме в Лєгніці (якщо б причепились, то була б відмазка бо в нас там є родичі). Оплати не вимагали, принесли роздруковане підвердження броні і я ще зробила їм скрін зі своєї пошти. Документи на цю візу збирали самі різноманітні. Я читала форуми, питала знайомих, які робили ці візи. Але деяких документів не вимагали, наприклад: завірену копію трудової (один форумчанин тут про це писав). Візи просили на 5р, бо мають попередні шенг візи (дві шопінг візи). От тепер чекаємо результату. Всі документи вони здали за пів години разом з відбитками пальців.
    Довідка з архіву терміну немає - це я уточнювала в кол центрі.
    Якщо переселена особа жива, то вимагають її паспорт (ориг + копія).
     
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми на 9 ранку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Дівчата, маю питання..хочу робити візу по переселенню..вичитала..що потрібно дата народження переселеної особи, в діда лише всюди рік..де ту дату взяти??
    І ше яку візу робити дитині?
     
  11. Volodymyrmakhno

    Volodymyrmakhno New Member

    в архіві (підвальна 13, Львів)
    --- дописи об"єднано, 19 Серпень 2015 ---
    ХТО ВЖЕ ОТРИМАВ ВІЗУ? ДАЙТЕ ТОЧНИЙ СПИСОК ДОКУМЕНТІВ (ПО ДІДОВІЙ ЛІНІЇ,) І ЧИ ПІДХОДИТЬ ДІДОВЕ СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ З ПОЛЬЩІ .......ДЯКУЮ
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Pavlo Osokin

    Pavlo Osokin New Member

    Я отримував по лініїї жінчиного діда. По документах:
    - Дідове свідоцтво про народження з Польщі
    - Евакуаційний лист від 1946 р., оригінал (але якщо нема, то в архів. Я не ходив, оригінал краще виписки з архіву)
    - Свідоцтво про смерть діда
    - Свідоцтво про народження тещі
    - Свідоцтво про шлюб тещі (бо зміна прізвища, таке як в моєї жінки, логічно)
    - Свідоцтво про народження жінки
    - Свідоцтво про шлюб (логічний ланцюжок, щоб прослідкувати родинні зв"язки і зміни прізвищ)

    -Виписку з банку за 6 місяців (але мінімум - 3). Я так робив, бо на той момент вже працював 3 місяці на інший фірмі, і якійсь час гроші отримував готівкою. Зараз я вже переоформив вид діяльності на ФОП, але то вже справи не стосується. Якщо хтось подає як ФОП, то треба гуглити, там купу документів треба подавати, виписки з Єдиного Реєстру, Пенсійного. Зрешту, рух по коштах за 6 місяців в мене був, на новій роботі якусь довідку з печаткою по оплаті моєї праці теж зробили, в візовому центрі її прийняли. В Кредобанку за виписку з руху і за залишок на рахунку (2 окремих документи!) взяли аж 20 + 70 грн.
    Не знаю, як в Кредо, але в Приваті, наприклад, можна роздрукувати рух коштів самому (так казали), а в банку просто печатку поставити, то вже треба питати персонально.

    -Резервацію житла робив через booking.com аж на 1 ніч без резервації оплати. Проблема в тому, що працівники центру самі не завжди знають, що і як... я довго мучав жіночку по телефону, вона перепитувала в колег, і зрешту сказала мені, що для резервації достатньо 1 ночівлі, і необов"язково в готелі, може бути і хостел. Зрешту я робив візу, щоб подорожувати, то зарезервував недорогий готель без попередньої оплати і заночував там, коли поїхав до Польщі. Майте на увазі, що деякі готелі можуть поскаржитись в консульство, якщо ви отримали візу, але зняли бронь. Кажуть, такі випадки були, і візи анульовували.

    -Страхівку, ну але з тим все зрозуміло, на сайті консульства все описано, яка сума, яка франшиза.

    Здається, нічого не забув. На місці можуть бути нюанси. З довідкою з роботи, хоч її і прийняли, але були нарікання на те, як вона оформлена. То про всяк випадок відсканували будинкову книгу, і змусили написати заяву, що я володію частиною квартири в Україні. Стосовно рахунку в банку, також кажуть, що якщо немає, то відкривають спеціально. Скільки має бути на рахунку точно не зрозуміло, в КредоБанку сказали і 500 грн. достатньо. І рахунок має бути не депозитний.

    Також, я вже писав раніше, були розбіжності в даті народження дідав 2 роки в свідоцтві про народження і в евакуаційному листі. Трохи марудили на місці, але прийняли. Відбитки пальців не робив, буквально за тиждень до того "пакращення" на візу подавав.

    Що ще: візи попередні я мав 4 штуки, національні і Шенген, то без проблем отримав "переселенську" на 5 років. Так що, можу побажати успіхів вам, все не так вже і страшно, як здається))) Ну подумаєш, документи майже як на Британську візу, зато на 5 років, якщо повезе!
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  13. ASTERISK

    ASTERISK New Member

    Сьогодні отримала свою 5 річну візу:girl_dance:. У мене була різниця у 1 рік між датою народження дідуся, і датою яка була вказана у архівній довідці, але документи прийняли. Мене цікавить уже безпосередньо при перетині кордону чи митники вимагаюсь ще якісь додаткові документи, типу "запрошення", бо його як такого немає, є тільки архівна довідка????
    --- дописи об"єднано, 20 Серпень 2015 ---
    Звичайно що підходить, у мене не було свідоцтва, тому я ходила у РАГС і брала витяг з дер. реєстру про народження дідуся то воно також підійшло, а оригінальне свідоцтво і поготів.
     
  14. Maternity

    Maternity Member

    Відпишусь про результат подачі док на 5-ну візу моїми батьками. Отже їм дали візу на 5р. Один нюанс: вони просили візу з 20.08 і паспорти отримали 20.08 (оформляли доставку паспортів через курєра). Візи видані консульством 17.08, тому якщо кому залежить, то думаю краще паспорти забирати самому, щоб не втрачати часу.
     
  15. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    В архіві мені надали лише рік діда...хто подавав останній раз..просили дати особи переселенця..бо в мене дати немає..?
    --- дописи об"єднано, 25 Серпень 2015 ---
    І ше скажіть будь-ласка..як для непрацюючої офіційно ( буду брати лист гарант спонсора) мені достатньо будинкової книги взяти?Дякую.
     
  16. Анута

    Анута Well-Known Member

    не вимагають. Можуть поцікавитись про мету візиту і вмістом гаманця (грошей повинно бути в єквіваленті 200 євро)
     
  17. masikys

    masikys New Member

    доброго дня. Мене цікавить, може вже хтось з тим стикався, в довідці з архіву та свідоцтвом про народження різні роки, різниця 2 роки. Що робити, чи і так піде?
     
  18. Pavlo Osokin

    Pavlo Osokin New Member

    Стосовно броні, коли дзвонив до кол-центру, то на початку питають, з якого регіону. Тому що, для різних регіонів можуть трохи різнитися правила. Мені казали, що для Львівської області, оплата резервації необов"язкова, для Києва може бути потрібна. Треба обов"язково дзвонити і уточнювати.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А сюди хвалитись - отримала нині паспорти з 5-річними візами! УРА!
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. nikeman

    nikeman New Member

    Доброго дня!
    Якщо дитина вписана в паспорт,чи може вона отримати візу переселенця?Переселене була моя бабця!
    Дякую