Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    В нас в домі зараз ""міні епідемія" кашлюка. Нє, ніхто такого діагнозу не має, але діти кашляють по 2 місяці, спочатку з задишками і нападами, а потім вже легше. Ніхто кашлюка не поставить в карту. То хіба як в інфекційну попадаєш, тоді так. Моя коліжанка якраз з малою там тиждень була. Старший її теж з кашлюком, але вдома. Іхній племінник, котрий мав контакт з дітьми і симптоми співпадають в лікарні не був і дільнична каже що то ангіна-ГРВІ-аденоїди ітд.
    А ще одна сусідка недавно теж водила малого до лікаря з тими самими симптомати: напади кашлю, задишка. рвота. не знаю що їй сказали, але сумніваюсь що кашлюк хоча би допускали.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    І ще маю таке питання: ми написали відмову від щеплень (всіх), але дільнична дуже радила добре подумати. Нє, то ясно, в неї план. Але найбільше наголошувала на паротиті (то свинка?), що для хлопця то серйозна хвороба. наскільки я пам*ятаю, там ускладнення можуть бути щодо плідності в зрілому віці. Але мене цікавить наскільки зараз поширений паротит, як можна заразитись і чи є якась профілактика.
     
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну, від оральної вакцини (живої) захворіти більш імовірніше, ніж від інактивованої, але жива дієвіша)
    додатково вакцинувати не будуть, бо вакцинують від типу 1, а побічка (з великим :wacko: - хвороба. думаю, за пару днів знайдеться ще пару хворих дітей на тому ж закарпатті.
     
  3. Merry

    Merry Well-Known Member

    @HOPIC, ось цитата з офіційного сайту МОЗУ: 'Міністерство охорони здоров`я наразі здійснює негайні кроки для убезпечення українців від хвороби: «Ми працюємо з Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я та ЮНІСЕФ в контексті негайного реагування на спалах, аби зупинити розповсюдження вірусу. Такі дії включатимуть масштабні заходи щодо додаткової вакцинації дітей оральною поліовакциною (ОПВ). Вакцина ОПВ найбільш ефективна для того, щоб зупинити розповсюдження вірусу та забезпечити колективний імунітет», - сказав Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі сьогодні під час прес-брифінгу в МОЗ.'
    І Комаровський б'є на сполох у Facebook і радить всім негайно вакцинуватись живою вакциною. От такі справи.(
     
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мене пересмикнуло зранку від того поліо. Ну от пишуть, що треба їм терміново вліпити ту вакцину, яка ще в квітні приїхала і була доставлена з порушенням зберігання, тому вже через місяць її давати не можна буде. А тепер під шумок щеплять нею побільше дітей, а там будь що буде. Які будуть наслідки впринципі нікого не цікавить. А рупора то якого класного вибрали - Комаровський - улюблениць мамочок. Фу.
    Я би живою вакциною дитину нізащо не дала щепити. То моя принципова позиція.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    Нам лікарка поставила, але не офіційно. Картина була ясна по аналізу крові і симптомах, бо вони не щеплені. Кашляють ще трошки, але загалом нічого страшного в кашлюку нема, крім трохи неприємних ускладнень, які в нас були у вигляді бронхітів. Шкода, що зафіксувати то не можна.
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    вікіпедія каже, що то ще було в червні і в липні. А чого зараз раптом зашуміли?
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Так це заразились нещеплені діти від щеплених, так?
    Вакцинують видозміненим вірусом - але імунітет виходить і від дикого. А хвороба як наслідок вакцинації - що ж тут дивного - це ж той самий вірус вносять в організм, комусь може вистачити, щоб захворіти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Одним з ускладнень паротиту є запалення яєчка. При чому лише одного, дуже рідко є запалення двох. І ускладненням запалення є безпліддя саме цього яєчка. Тобто ймовірність невисока. При чому якщо хворіє хлопчик в дитинстві, то запалення дуже малоймовірне. Якщо хворіє чоловік дорослий - ймовірність більша. Тобто коли ми щепимо дитя, то імунітет потримається кілька років в дитячому віці, а потім в дорослому віці може захворіти тим же паротитом з гіршими наслідками.
    Врахуйте, що одним з ускладнень після вакцинаціі є те саме запалення яєчка.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    мені видається оптимально постаратись захворіти от десь зараз у вашому віці, щоб не боятись в дорослому.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Ми проходимо медогляд в садок і також нічим не щеплені. Проходили комісію, то теж послухали лекцію про користь щеплень і що наші батьки мудріші були, але нам наголошували більше на щепленях від туберкольозу. І ще пролунала геніальна фраза "Поначитуєтеся інтернету і Посиденьок і всі дуже мудрі. В мене на дільниці з тим все в порядку, а на Левандівці вже 330 відмов. Ви там, що подуріли?" Так що про форум напевно вже всі дільничі і не тільки знають:girl_cool:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    нема від кого)))
    ми так за вітрянкою полювали)) ТРИ рази контакти в заразний період і нічого. Лікарка каже що то ми певно перехворіли і не помітили. Якось воно мені малоімовірним видається.
     
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Теж так думаю. Маю двох знайомих, які були щеплені в дитинстві і якраз в перехідному віці перехворіли свинкою, бо ж імунітет від вакцини зберігається саме до цього віку. Потім хіба ревакцинувати, але хто в нас ревакцинації в старшому віці робить...
    Один недавно таки став татом, інший ще не пробував, там мама дуже переживає стосовно цього.
    Мої не щеплені і я б хотіла, щоб син малим перехворів свинкою. Але де ж її знайти?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в дитячому таборі, бажано на півдні. правда там ще багато чого підхопити можна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    З приводу поліомієліту. Дібров
    Мне уже посыпались вопросы, и их явно будет много - по поводу полиомиелита в Закарпатье.

    Кто еще не в курсе: по сообщению Минздрава, двое деток (10 месяцев и 4 года) получили параличи от заражения вакциноассоциированным штаммом полиомиелита типа 1. Случаи не связані друг с другом - то есть один ребенок не заразился от другого.

    Это значит, что дети заболели от живого ослабленного вируса, который 60 лет применяется во всем мире для вакцинирования детей (ОПВ, те самые "капельки в рот"). Создатели этого штамма знали, что привитый такой вакциной некоторое время становится источником вакцинных вирусов, которые могут попасть в организм окружающих - более того, они считали это достоинством. Но уже потом выяснилось, что через несколько проходов ("пассажей") через человеческий организм вакцинные вирусы восстанавливают свои болезнетворные свойства и становятся таким же опасным, как его "дикие", природные сородичи.

    Так появился ВАПП - вакцинно-ассоциированный паралитический полиомиелит. В последние лет сорок в Украине наблюдалась только такая, "рукотворная" разновидность этого заболевания.

    ОПВ - очень дешевая и простая в применении вакцина. За 60 лет ее использования выпущены миллиарды доз, и миллиарды людей становились вторичными источниками вируса. Вакцинные штаммы находят везде, даже в промерзших лапландских озерах. Один из моих консультантов шутит, что специальная вакцинация ОПВ не требуется - достаточно просто выпить стакан воды из крана. И напоминает, что в каждой шутке есть изрядная доля правды.

    Сейчас начнется очередная информационная волна: из-за того, что двое их детей парализовало из-за "одичавшего" вакцинного вируса, всех будут призывать прививаться тем самым вирусом в живой вакцине ОПВ. Может быть даже привезут миллионов двадцать доз какой-нибудь индийской вакцины и устроят поголовные добровольно-принудительные прививки.

    В такой ситуации важно не поддаваться на эмоциональные речи, и заламывания рук и проклятия в адрес "антипрививочников", а для начало разобраться, что такое полиомиелит и что от него можно ожидать. Я неоднократно писал об этом, и, думаю, есть смысл повторить еще раз.

    Возбудители полимиелита относятся к группе энтеровирусов. В природе существует 67 их разновидностей, которые могут вызывать параличи и даже смерть. Три из них относятся к полиовирусам, против них делают прививки. Против остальных - нет.

    Если верить Минздраву, более чем в 90% случаев полиомиелитная инфекция протекает бессимптомно - в этом заключается коварство и эпидемическая опасность этой болезни. В 4-8% случаев заражение протекает в форме привычной ОРВИ или кишечной инфекции (знакомый всем "кишечный грипп"). Только у одного ребенка из ста может развиться серозный менингит. Наконец, в одном случае из нескольких сотен у ребенка с ослабленным иммунитетом может возникнуть паралитическая форма болезни, которая в особо неблагоприятных случаях может привести к смерти.

    Дети, которые заболели, не были привиты. Я не знаю, по какой причине. Предположу, что дело в банальном отсутствии вакцин. Десять лет назад Минздрав централизировал и монополизировал закупки вакцин. Тендеры регулярно срываются, в последние 6 лет наблюдаются постоянные перебои и хроническое отсутствие препаратов - их поступает порядка 50% от потребности, и половина детей в стране не привита именно по этой причине.

    Возможно, причина отсутствия прививки - отказ родителей. При этом количество "идейных" отказников никогда не превышало 5-10%.

    Возможно, эти дети не были привиты ввиду медицинских противопоказаний. Например, живые вакцины запрещены детям с ослабленным иммунитетом. Учитывая, что у детей наблюдается паралитическая форма полиомиелита, можно предположить, что с иммунитетом у них действительно были проблемы.

    В любом случае, пожелаем детишкам скорейшего выздоровления.

    И последнее. Сейчас явно начнутся очередные истошные вопли о том, что непривитых нельзя пускать в школу, потому что они якобы представляют угрозу для привитых детей. Так вот, источником вакцинного штамма являются привитые. Они выделяют вирусы, которые могут заразить и покалечить других детей, в первую очередь - непривитых по медицинским противопоказаниям, которых пускают в школы и детсады без вопросов.

    Рекомендую к прочтению:
    http://eugenegp.livejournal.com/13895.html
    http://antivakcina.org/epidemiya-privivok-nesluchajnye-sovpadeniya-2/
    http://antivakcina.org/proshhaj-kaka-zdravstvuj-kaka2/
     
    • Подобається x 4
    • Погоджуюся x 3
    • Інформативно x 3
    • Корисно x 1
    • Тупо! x 1
  14. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    ну а правдиву інфу подадуть? чи діти вакциновані чи ні.. і де вони заразились? чому цю новину тільки від комарровського чути..

    пс. здається спорстували.. http://dt.ua/UKRAINE/u-zakarpatskiy...rmaciyu-pro-spalah-poliomiyelitu-183437_.html
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    навряд чи щось скажуть. напишуть розумними словами, що для більшості буде незрозуміло, а масі подадуть "піщу".
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. invisible

    invisible Well-Known Member

    Дівчата, я щось не розумію. Якщо моя нещеплена дитина піде в садок, то вона може заразитися від дитини, якій нещодавно зробили щеплення ОПВ? То діти, яким зробили ОПВ, є носіями вірусу якийсь час?

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ага, є носіями. дуже трошки часу, коли пчихають, буквально пару днів, і ще зо 4-6 тижнів, якщо, умовно, покакала, і мацьнула і витерла об твою дитину або лапнула тарілку чи іграшку.
    поліо - це мухи і брудна вода і руки. ну впринципі як і все решта.
     
  18. invisible

    invisible Well-Known Member

    Мдя.... І що, якщо зараз почнеться масова істерія і всі почнуть щепитися ОПВ, то невакцинованим взагалі хоч не виходити в дитячий колектив чи як?

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну та чого вже так.
    в садочку не дуже, а на розвивайках нормально, в пісочниці +-. тут же справа у випорожненнях, там вірус може жити довго і нудно, в імунітеті - поліо може протікати безсимптомно, а може паралізувати ногу чи руку.
     
  20. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    теоретично так.
    пані Богомолець теж підхопила хвилю. Чує моє серце будуть тепер проблеми з оформленням відмови

    В Україні виявлено два випадки поліомієліту. Випадки зафіксовані на південному заході країни.
    Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює цю подію як еквівалент спалаху поліомієліту. Боротьба з цією хворобою відноситься до сфери дії Міжнародних медико-санітарних правил.
    ВООЗ зобов'язана проінформувати світову спільноту про спалах поліомієліту та вимагає прийняття Міністерством охорони здоров'я і всіма відповідними державними службами швидких і рішучих заходів у масштабах всієї країни.
    Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я сьогодні оперативно розгляне гостре питання - шляхи реагування на спалах поліомієліту.
    Дана критична ситуація безпосередньо пов'язана з хронічним невиконанням МОЗ програм із забезпечення вакцинами, а також із розповсюдженою практикою відмови від щеплень та всіляким заохоченням цієї відмови у засобах масової інформації без консультацій з лікарями-епідеміологами. ЗМІ регулярно лякають людей ускладненнями від щеплень - не розуміючи, до яких трагічних і реальних наслідків призводить відсутність вакцин і страх батьків перед вакцинацією.
     
    • Тупо! Тупо! x 1
Статус теми:
Закрита.