Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Дівчата, а вашим п'ятикласникам треба нести на трудове навчання лобзик і пилочку до нього, бо в нас вдома таке не водиться, і в моєму бюджеті лобзики якось не передбачені.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Нам сказали що буде по три уроки в день.
     
  3. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    але ,лише перший тиждень. з наступного по 5
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас минулого навчального року п ятикласники ні разу нічого лобзиком не різали . Весь рік якісь подєлки із підручних засобів клєпали.
     
  5. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    В нас на лінійці чоловік казав що бачив як дівчинка одна зомліла. Хоч урочичтість була оперативною і вроді не затягнута. То нагадує як на весіллях в церкві бувають люди мліють, і вистояти на жарі дітям важко.
    А оце взагалі жесть:girl_impossible: Знали ж, що спека має бути.
     
  6. TasiaSonia

    TasiaSonia New Member

    Прикро. Менi дуже сподобалась ваша школа.
    А може хтось пiдкаже якi є фiзико-математичнi школи у Львовi з вивчанням англiйськоi? Покищо знайшла iнформацiю про 52 та наче НВК "Школа - гiмназiя Сихiвська". Дуже хочу почути вiдгуки батькiв третьоклашок з цих шкiл. Заздалегiть дякую:)
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас у місті фізико-математичне спрямування навчальних закладів- це хіба з 5 класу і старше ( це гімназії Євшан, Академічна гімназія, фіз-мат ліцей). 52 школа- це школа ім. Лобачевського, яка має математичний ухил ( іноземна тут слабенька), причому зараз її математичний рівень далеко не той, що був колись. Гімназія Сихівська не має окремого математичного спрямування.Тобто однієї універсальної школи, де би з 1 класу однаково сильно викладалися іноземні мови і математика- не знайдете. Або один ухил, або інший , а рівень другого предмету- залежить суто від вчителя, який попадеться на викладання.Фізико-математичні заклади- це старші гімназії та ліцеї, де немає початкових шкіл.Тому вам нічого не заважає зараз обрати просто початкову школу з хорошим першим вчителем чи англійську спецшколу, а потім при потребі- з 5 ( чи більш старшого класу) класу перевестися у спеціалізований заклад природничого профілю.

    А англійська мова зараз викладається у всіх закладах. У спеціалізованих- поглиблено, у звичайних- менша кількість уроків.

    п.с. взагалі ви школу обирайте ще з урахуваням свого місцяпроживання. Принаймні початкову. Бо якщо житло ваше буде в одному кінці міста, а школу зараз оберете в іншому, то ви просто замучаєтесь дитину по нашим коркам щодня возити через все місто. Нам до школи на машині- максимум 10 хвилин їзди, які вранці перетворюються через корки мінімум на півгодини. Машрутками буде ще проблематичніше.
     
    Останнє редагування: 3 Вересень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Наукова 17. Будинок творчості дцтей та юнацтва Франківського району.
     
  9. TasiaSonia

    TasiaSonia New Member

    Зрозумiло... Тодi нам треба шукати з матиматичним ухилом. У дочки в школi дуже специфiчна програма. Вони вже вирiшують задачi через рiвняння, або навiть через систему з двома невiдомими, вивчаю дроби, та ще багато вiдмiнностей... Так що звичайна загальноосвiтня школа - не варiант. Дитина буде нудьгувати на уроках. А з англiйської рiвень пiдтримувати можливо i самостiйно ( ми з чоловiком вiльно володiємо, багато спiлкуємось у родинi) або займатись додатково.
     
  10. TasiaSonia

    TasiaSonia New Member

    Я хочу спочатку визначитись зi школою, а вже потiм винайняти квартиру десь поряд. У Харковi до школи нам 5 хвилин пiшки, у дворi дитячий садочок для молодшої дочки та спортивна школа, де дiвчата займаються спортивною гiмнастикою. Знайти б таку мiсце у Львовi!!!
    Як шкода, що маю робити це дистанцiйно. Перед першим класом було набагато легше, бо ми просто ходили до шкiл якi нас цiкавили i розмовляли з вчителями, якi повиннi були набирати першочкiв. Тепер буду телефонували до завучiв i прискiпливо допитувати. Потрiбно лише визначитись зi списком "жертв" :)
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо вас влаштує спеціалізована школа з російською мовою викладання ( але українська там викладається на рівні з російською, така ж кількість уроків на тиждень. Діти вільно володіють українською і ЗНО також здають українською. В цій школі багато дітей і з україномовних повністю сімей, і взагалі- різних національностей)- зверніть увагу на 45 школу. Це одна з найсильніших шкіл міста, тут добре викладається іноземна мова ( це спец. англійська школа з рос. мовою викладання), гарно викладається природничий цикл у старших класах. Школа має басейн і багато гуртків. Крім того- знаходиться у непоганому житловому р-ні, де багато будинків і можна простіше знайти житло. Поруч є багато інших шкіл де також є різноманітні гуртки ( можна записуватися без проблем і іншим). Поруч ( буквально за школою)з 45 школою є дійсно хороший 165 дитячий садок ( неподалік- ще 3 пристойні садки). До школи гімнастики СКА з цього району- рівно 3 зупинки трамваєм. Дійсно, якщо вам підійде такий варіант-цю школу можу сміливо рекомендувати розглядати
    --- дописи об"єднано, 3 Вересень 2015 ---
    з математичним ухилом у нас лише 1, яка має викладання з 1 класу- 52. Але і там не є у молодших класах якийсь надзвичайний рівень викладання. Стандарт. В тій же вищенаведеній 45 школі математика викладається навіть краще ( мої друзі 2 дітей переводили з 52 у 45 і могли порівняти). Посилене вивчення математики усюди йде з 5 класу. А з 5 класу- тоді вже краще гімназійний варіант розглядати
    --- дописи об"єднано, 3 Вересень 2015 ---
    а "по яких" авторах вони проходять математичну програму? Бо ми в 3 класі теж розв язували задачі через рівняння , вивчали дроби. Це була гімназія, але зовсім не математична :)
     
  12. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    А розкажіть щось про програму навчання Росток. Знайома водить дитинув 36 школу. Діти там займаються по цій харківській програмі. Цікавлять відгуки
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це експерементальний клас в цій школі, який з 5 починає навчатися за загальною програмою. А в початковій школі-цей клас навчається по "творчій" програмі ( хоча дітям вона цікава, оскільки навчання спрямоване на розвиток). Я не знаю, як цьогорічні 5-класники (спитаю пізніше одну маму, чия дитина якраз після цього класу), але в попередні 2-3 роки у нас батьки були задоволені цим класом в початковій школі. Але в старшій школі , коли пішла загальна програма, було важкувато.Тобто це "м яка" програма для початкової школи, але вона не має продовження у старшій школі ( принаймні в 36).
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. solomka

    solomka Active Member

    Матусі четвертокласників, яку вас вирішують питання з підручниками? У нашій школі навчання буде відбуватись поки що без книжок. Дітям на уроках інколи будуть роздавати старі підручники, а в основному будуть працювати з робочими зошитами. Закупили лише "Природознавство" - 30 книг для паралелі, тобто ними діти будуть користуватись лише в класі.
     
  15. TasiaSonia

    TasiaSonia New Member

    Петерсон та методика розвиваючого навчання Захарової.
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ви можете просто питати у обраній школі, за якими вибраними рекомендованими підручниками там проходять програму. Це може бути і заклад не математичного спрямування. Рекомендовані підручники остаточний вибір проходять вже у закладі. БО Петерсон рекомендований як підручник по російській загальношкільній програмі ( тобто більш може бути притаманний для шкіл східного регіону). Це- з підручників програми РФ. У нас в регіоні школи як по рекомендованому по ньому не вчилися.Які по Захаровій ( це теж підручник шкільної програми РФ). Навряд чи у нас хоч одна школа по них працює.У нас 3 клас працюють по Богдановичу чи Рівкінду в основному
     
    Останнє редагування: 4 Вересень 2015
  17. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Ось такий навчальний календар на 2015-2016рр мандрує у соцмережах
     

    Вкладення:

    • Інформативно Інформативно x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Нам для першого класу оголосили, то не такий розклад навчання. Напевно для першачків відрізняється:girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. katkas

    katkas Well-Known Member

    Для другого класу теж інший, то від школи залежить. У нас перші канікули з 18 жовтня до 1 листопада. Правда сказали, що може ще щось зміниться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    У нас теж по 3 уроки по півгодини -- читання, українська і математика. не знаю, по скільки буде наступного тижня, але, думаю, що 5 -- то не страшно. То ж просто до тих трьох додадуть, наприклад, фізру і малювання, чи працю, чи ритміку (а таке зараз є???)...
    Моєму Артему, наприклад, 3 уроки -- замало. Він хоче писати, малювати, бігати.

    2 вересня він на продовжену групу не ходив, а 3 вересня пішов. У них уроки до 11.30, тоді ще годину із вчителькою в класі, а з 12.30 -- продовжена. До 13.30 вони там знайомились і малювали свої улюблені мультики, в 13.30 пішли їсти -- і гуляти. Я його в 16 годині забрала із вулиці. ну то він такий щасливий, йому ТАК все цікаво! А 3 уроки -- то йому мало... То вже із нетерпнінням чекаю і фізри (він у мене спортсмен, -- і на футбол ходить, і на спорт гімнастику, і на плавання), і англійської -- в садку він її дуже любив
     
    • Подобається Подобається x 1