Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Думаю, більшість з таким стикалась. Інколи мастила олійкою або кремом, але чи щось то давало сказати не можу, бо сухість зникла аж після пологів, а ареоли і досі збільшені
     
  2. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    дівчата, хто б мене просвітив з приводу фолієвої кислоти?
    Я почала її пити, щойно дізналася про вагітність, в 7 тижнів була в лікаря в Параскеві і вона сказал що після 4 тижнів її пити вже нема сенсу. Зараз здавала аналізи і інша лікарка радить попити до 12 тижнів. І де правда?
     
  3. Tanya_SUN

    Tanya_SUN Well-Known Member

    я пила до 12 тижня, впринципі більшість так радить
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Фолієву кислоту потрібно приймати у першому триместрі-всім, а потім-за призначенням лікаря.
    Ну мудрі люди ще на стадії планування її пють, але ті в яких так вийшло як в мене-то коли дізналась про вагітність, одразу почала пити)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    не пила її взагалі....і навіть не призначали....
    Сказали мені на узд ,що матка спазмує(твердне живіт), то дуже зле? Я не встигла розпитати ,бо лікарка вибігла одразу з кабінету...хоча по всіх аналізах все гуд!
     
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    тренувальні?(я вже тут як той папуга:girl_crazy:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    так деколи відчуваю наче тренувальні ,бо схопить і за хвилину відпускає... а потім знову так...(то коли відпочиваю на дивані)

    А коли при ходьбі то відчуваю біль у боці(такий наче довго бігала), деколи в низу живота, аж важко йти, і теж живіт затвердіває...
     
  8. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    На мою думку, таки тренувальні. В Вас вже термін такий, що спазмування матки не має лякати, а навпаки тішити, бо організм готується до пологів. А щодо болю в боці, то в мене він теж деколи буває, такий, ніби м'яз потягнула, або коле, наче довго бігала, думаю, просто зараз малятко активно набирає вагу і на м'язи йде велике навантаження.
     
  9. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    А в мене болить над колінами, коли сідаю чи встаю. А як треба повністю присісти-то встати потім ще ті відчуття, як в старої баби((( То може бути нестача кальцію? Чи може просто маса збільшилась, і м"язи не готові нею "оперувати"?)))
     
  10. kitty

    kitty Well-Known Member

    Спробуйте ентеросгель, мені дуже допоміг в такому ж випадку і вагітним його можна (мені порадила лікарка з інфекційної лікарні). Мій такий гострий стан і понос зупинило відразу на другий день.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    я мала колись таке сильне отравлення(тиждень лежала) ,що не пила нічого не помагало і так було декілька днів, а випила столову ложку ентерос гелю, і одразу все пройшло.... помічний він,але на рахунок чи можна вагітним , треба уточнити ...бо я не вкурсі.
     
  12. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    В мене знов проблеми із виділеннями - тема страшно неприємна...., ще на 15 тижні я пройла крісельний страшенно детальний огляд у Слободи - то він результатом там страшно не лякався....виписав спершу на 5 днів, а тоді на 10 кліорон ставити. Там нема протипоказань, але він якщо й поміг - то слабо. Загалом Слобода в першу чергу питається чи вже несила терпіти чи щось таке - ну проти вживання хімії, за що йому велике "дякую". Я то витерпіти можу набагато більше, ніж свербіж і дивні зеленкуваті виділення....але хвилююсь не за себе. Черговий раз коли цю тему я підійняла (тижні 3-4 тому), він виписав Мератин-комбі - який допоміг вже ідеально.....але ось другий день бачу, що повертається та біда. Дискомфорту нема, але колір виділень.....капець.

    Я колись читала що через всякі інфекції може протончуватись потім плідний міхур із загрозою розриву....а ще переживаю, чи то в даний момент не шкодять малятам. Вже і не знаю - нічого не робити, чи знов починати щось приймати?
     
  13. Clementina

    Clementina Well-Known Member


    А народні методи пробували як профілактику після свічок (сода, господарське мило, ромашка). Перегляньте харчування: менше хлібобулочних виробів, дріжджової випічки, солодкого, сирів з цвіллю, газованих напоїв і т.д
    Якщо не сильно турбує, то я б пробувала позбутися цього без ліків.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Цього взагалі не вживаю під час вагітності :).... Але треба буде ще ретельніше все переглянути. Іноді грішу на якусь цукерочку....не витримую :).

    Додам, що лікарці з ЖК не довіряю, бо вона по-перше опирається на аналізи в полікілініці, які...я взагалі не знаю, як роблять. На бакпосів результат "стерильно" - а я здавала в розгар тих проблем. Мазок щось там злегка відхилення, які мені не коментують нормально. В сенсі "нічого страшного, приймай оце-то". А по-другому, лікарка постійно таке враження що забуває свої призначення і якось то все так "з неба"...ще до результатів аналізів призначала поліжинакс, потім ліварол... Я почитала інструкції, а там "з обреженістю під час вагітності",а тут якась така обережність ніяка.... Слобода принаймні всі ті призначає, де пише, що особливих застережень нема або дозволено. Те саме було із моїм питання - а що робити, коли б мене притиснула сонячна алергія. Призначили діазолін, який "не рекомендується призначати жінкам у періоди вагітності і лактації" ще й сказала профілактично приймати (тобто навіть не чекати загострення алергії). Ну як потім вірити?
     
    Останнє редагування: 3 Вересень 2015
  15. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    @truskaffka в мене як виявилось теж погані виділення, хоча я особливо їх не зауважувала і ніякого свербежу не відчуваю. Але лікарка взяла мазок і зразу сказала, що вони зеленкуваті. Дійсно результат показав якесь запалення (не молочниця) і мені призначили гексикон на 7 днів. Я тільки 6 днів ставила, бо почала відчувати печіння від тих свічок, і вони жахливо неприємно витікають, купа рідини (а я вже мала їхати на відпочинок).
    У мене таке відчуття, що те запалення не пройшло, от чекаю з остахом повторного огляду.
    Лікарка толкова, зразу сказала, що по аналізах запалення не є легеньким (в такому разі вона в принципі лікування не призначає, поки можливо), а мені треба було обов'язково. Гексикон з вагітністю сумісний, але якщо треба буде знову пролікуватись, буду просити щось інше, бо той дискомфорт...
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Мабуть, треба мені ще до когось піти.
     
  17. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    І в
    І в мене схожі виділення. І так немало, аж, перепрошую, труси вологими стають.((
     
  18. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Та то не то слово. Я відмовилась вже місці 2 тому від щоденок - розрізала собі білий вафельний рушничок і стелю собі, то міняю часто.
     
  19. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    В мене теж таке було...слово в слово. Молочниця була першою ознакою вагітності :girl_curtsey: а десь з середини терміну виділення стали просто жахливі: зелено-жовті, рясні, я навіть в лікарню потрапила з кровомазанням незрозумілого походження. Потім лікар сказала, що то слизова така запалена, що вона кровить, ну але ви ж розумієте, що я тоді пережила :girl_impossible:. Але напевно Вас не втішу, мені від тої беки не допомогло НІЧОГО хоч перепробувала цілу купу всього. Зараз згадала лише Гексикон, Гінофлор, а було ще багато всього-різного, бо теж начиталась про зтоншення плодового міхура і ще перед самими пологами боялась щоб дитинка не набралась. Результат був один- не помагало зовсім або лиш на короткий час. Допомогло тільки народити :girl_dance::girl_dance: В моєї коліжанки теж так було....Кажуть то все через гормональний фон..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    І то ніяк не вплинулао на плідний міхур? А після пологів все пройшло чи ще лікувались?
     
    Останнє редагування: 4 Вересень 2015