Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Ми теж 31 серпня повернулися з Сонячного берега. Перевізником була Баварія-тур. Дорога з румунським кордоном (це щось!) зайняла 23години. Назад так само менше доби. Напевно, нам пощастило. Хоча в автобусі їхати важко.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2015 ---
    А наскільки дорожче літаком, ніж авобусом? Він летить зі Львова до Бургаса?
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Львів-Бургас цьогоріч в 2 сторони- 320 -330 євро. Якщо треба лише в одну-220 євро. Літає 1 раз на тиждень .Але 11.09- вже мав бути останній рейс цього сезону ( якщо достроково не зняли, що ймовірніше всього-це авіачартер, тому під заповнення- а вже не сезон на Болгарію)
    Автобус же цього сезону- від 70 євро в 2 сторони ( дорослий)
     
    Останнє редагування: 2 Вересень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Власне тоді по ціні Болгарія дуже дорога, майже як Туреччина. Тому ми і обрали Туреччину, і їсти готувати не треба, і швидко на морі.
    В Болгарію ще поїду, але не автобусом.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Нам автобус обійшовся в 55 євро.
    Але назад їхали взагалі 30 годин (12 з яких по Україні). Автобус зламався і 1,5 год стояли на сервісі. Та і ще були інші нюанси.
     
  5. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    В нас автобус був 60 євро. Якщо за літак треба платити 330, то нам подорож на трьох обійдеться на 810 євро дорожче. Це поки непідйомна сума відпочинку. Тому доводиться їхати автобусом. Все можна витерпіти, але румунські дороги, водії- це щось. Виглядає, що вони навмисне створюють аварійні ситуації. Нам було дуже страшно. Та й автобуси наші не зовсім комфортні для довготривалих подорожей. Але нам так виходить-або ризикувати, або не відпочивати в Болгарії.
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ви чсом не волинським перевізником їхали? Наші агенства часто з ними заключають угоди. Тоді ціни нижчі виходять, ніж львіських брати.Але в які би напрямки не їздила,в отакі трафунки на дорозі потрапляла лише з ними.
     
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Аналогічно )) На даний час вважаю відпочинок в Болгарії найдоступнішим серед інших закордонних. І саме завдяки автобусним перевезенням. А румунські дороги - це таки страшно. . Та взагалі мені здається, що румуни досить непривітно ставляться до українців, які перетинають їхній кордон, їдучи в Болгарію. Ми на румунському кордоні стояли "просто так" 3 год. Потім нас (як і попередній автобус) чекало витягання багажу, перевірка, складання. Добре, що то хоч не ніч була. А то я собі уявляю якби було весело. Особливо беручи до уваги той факт, що більшість пасажирів були з дітьми.
    --- дописи об"єднано, 3 Вересень 2015 ---
    Ні, ми їхали з львівським перевізником.
     
  8. Ustun

    Ustun New Member

    мы когда ездили нам обошлось 130 евро на двоих, автобус хороший, удобный, хотя мы и ехали 26 часов вроде
    а за самолет переплачивать в 6 раз, мы не захотели и подумали зачем?!
     
  9. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Цього року ми теж стояли 3 години. І теж з сумками- на вихід. Румуни шукають сигарети. Гід розповів, що нещодавно наші намагались провезти 5 тис.пачок. І теж бачили жахливі аварії.... нас Бог милував.
     
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Я от читаю про румунський кордон і розумію, що нам круто повезло, правда відпочивати ми їхали ще на початку сезону в середині червня. Ми румунський кордон що в одну сторону, що в іншу проїхали за декілька хв (на власному авто), на багато скоріше, ніж український:girl_crazy: і в речах ніхто не рився, румуни лише запитали чи діти наші:girl_haha: і чи веземо щось крім особистих речей.
    На рахунок румунських доріг. Можливо автобусом ті дороги якось і виглядають страшно, а можливо автобусні маршрути зовсім інші, ніж автомобільні, але особисто мені їхати за кермом по румунських дорогах було просто в кайф. Румунію ми перетинали вночі, тому автомобілів на дорогах було дуже мало, з румунами спілкуватись не доводилось - ми не зупинялись там ніде, окрім заправки для того, щоб трохи відпочити і попити з термосу нашої львівської кави)).
    100%
    якщо вже платити за літак, то краще в Туреччину, але цього року для нашого сімейства це було задорого..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kvitysia

    Kvitysia Well-Known Member

    Два роки підряд їздили відпочивати у Болгарію власним транспортом.
    Дуууууууже нам подобається Румунія та її люди( до циган не звертались) . :girl_yes2:
    Проїхали всю Румунську Буковину, Валахію, Трансильванію .:girl_claping: КРАСА неймовірна!!!:girl_in_love: Замки.....:girl_in_love: Природа...... Багато старовинних міст та памяток архітектури. :girl_in_love: А чого лише вартує Трансфагараш , якщо любите гори! :girl_in_love: Карпати набагато маштабніші від наших Карпат.:girl_yes:
    Всюди де звертались до румун нам радо допомагали , більшість молодих людей вільно розмовляє англійською.
    Як їхали перший раз , то багато блудили, бо навігатор вів не добре, приходилось розпитувати дорогу у перехожих і всі , бачачи наші українські номери , намагалися , як найбільше допомогти. :girl_yes2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    і я так завжди казала і зараз кажу, але багато хто не розуміє мого захвату нею. відпочиваєш там душею і тілом. дивно читати, що люди пруть на всіх парах і швидкостях через неї по дорозі в Болгарію, наче їх цигани з*їдять :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Kvitysia

    Kvitysia Well-Known Member

    О, як це знайомо!
    Дуже шкода , що украінці проізджають транзитом Румунію, бо дійсно є що подивитися:girl_yes2:.
    Коли ми перший раз іхали, то нас лякали ,щоб ніде не зупинялися , бо пограбують, або "прибють" румуни .
    Перше румунське місто, ми " перелякані", бо казали, щоб ніде не ставали, а тут навігатор показує дурницю і не знаєм куди іхати....:girl_flag_of_truce: Зупинились біля дороги пішли питати . Румуни , побачили, що укр.номери на машині , спеціально знайшли чоловіка , що розмовляв російською, щоб пояснив нам куди іхати.:girl_yes:
    За Бухарестом заблукали і зіхали в якесь село, то дядечко - румун на свому рено спеціально ( не рахував скільки стратить лишнього бензину) вивів украінців на автобан, щоб не блудили. Прикладів багато.
    Маємо від спілкування в Румуніі лише хороші враження.:girl_claping:
    Я не стверджую, що всі добрі, але краіна залишила лише дуууууууже приємні враження.:girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Баян Баян x 1
  14. Dolche

    Dolche Well-Known Member

    Ми теж повернулися 31 серпня, читаю дописи про румунський кордон і в нас те ж саме було. На кордоні туди румуни перевіряли валізи, тримали нас 3год, назад - спокійно, просто була велика черга автобусів, до 2-х год, проте ні першого, ні другого разу дорога білтше доби не зайняла. До речі, іхали львівським перевізником, то платили 65Є.
     
  15. VERO

    VERO Well-Known Member

    ДІВЧАТКА, КОГО ЦІКАВИТЬ ГОТЕЛЬ В БОЛГАРІЇ 3* В СОНЯЧНОМУ БЕРЕЗІ. 250М ДО МОРЯ. МОРЕ ЧИСТЕНЬКЕ, СПОКІЙНЕ. ВХІД ПОЛОГИЙ. В ГОТЕЛІ ГІРКИ. ПРИ ВИЇЗДІ ДО 09.07.9 ночей!!! СНІДАНОК І ВЕЧЕРЯ ШВЕДСЬКИЙ СТІЛ.
    ЦІНА-468Є (з 2-разовим харчуванням)для 2 дорослих і 2діток до 12років. ціна при бронюванні та 100 % оплаті до 30/04/16 (раннє бронювання). В готелі чисто, 2 дит. майданчики, харчування якісне.
    Всі деталі в приват. Готель забронювала сім'я, яка за певних обставин їхати не зможе. В турфірмі погодилися перебронювати на іншу сім'ю. Дату заїзду можна змінювати. Автобус 55Є, при бронюванні готелю.
    Тобто, договір переоформлять на інше прізвище в турфірмі, видадуть всі необхідні документи.
    КОНТАКТИ
     
    Останнє редагування: 19 Лютий 2016
  16. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дівчатка підкажіть, скільки в середньому вам торік обійшовся сімейний відпочинок у Болгарії? ( Хочу зорієнтуватися по бюджету, чи варто думати, чи шукати щось в Україні) Цікавить більш бюджетний відпочинок, доїзд своїм авто (скільки приблизно витратили на дорогу), яка в середньому вартість апартаментів була торік, ну і харчування? буду дуже вдячна за відповідь.
     
  17. Dashik

    Dashik New Member

    Ми для сімейного відпочинку обираємо Обзор - томущо великий і чистий пляж. Іздимо вже 4 роки підряд. Якщо їхати компанією в мінібусі, то виходило приблизно по 50євро з людини за дорогу. А якщо їхати, допустім, втрьох, то вигідніше автобусом. Завжди їздимо через фірму Алголь (минулого року було 60євро в дві сторони)
    Щодо житла - то бронюємо завжди віллу Аристократ - 30євро за номер доба (ось посилання на Booking.com ★★ Aristokrat, Обзор, Болгария)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    ще -візи + зелена карта на машину, це потрібно? скільки обійшлося? теж розглядаємо Болгарію
     
  19. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Віза минулого року 45 євро, 35 консульський збір і 10 послуги турфірми. Зелена карта орієнтовно 20 євро, вона в гривнях, але ціни міняються залежно від курсу
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    То на одну особу, на дві країни - Болгарія і Румунія?