Жіночі проблеми

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Радість, 3 Листопад 2007.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А підкажіть мені будь ласка, які саме показники визначають за допомогою стандартного мазку. Пригадую, що діагностують молочницю. Але там заодно ще щось роблять. Що саме? Ще на якісь інфекції?
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при звичайному огляді беруть завжди 2 мазка: з шийки на цитологію і виділення на флору. Останній показує "ступінь чистоти"-співвідношення корисної і некорисної флори.Якщо в мазку багато кокових паличок- це характеризує запальний процес. Також стандартний мазок визначає наявність бактерій , які розмножуються при хламідіозі ( що є підставою для додатково аналізу вже іншим методом), трихомоніазі, гонореї. Визначається кількість лейкоцитів. Їх перевищення- теж вказує на запалення. Також вираховується кількість епітеліальних клітин і слизу. При перевищенні норми- шукаються запальні процеси ( а, наприклад, повна відсутність епітелію в мазку може вказувати на недостатність естрогену)
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  3. maty

    maty Well-Known Member

    Дівчата,порадьте де можна зробити мамограму і отримати консультацію грамотного лікаря - ще минулого року мама виявила в грудях ущільнення ,болюче,, пішла в нас до лікаря,скерували її до Львова зробити мамограму і до лікаря.Не пам"ятаю прізвище того пана (в картці можу глянути),крім мамограми зробив біопсію,сказав,що злоякісних клітин не виявлено.І ніякого лікування не призначив,мама сама потім шукала якісь рецепти,компреси,біль минув.А зараз знову почало боліти. Хтось порадив їй звернутися в Параскеви. Порадьте ще Ви,може хтось має досвід
     
  4. OljaZ

    OljaZ Member

    Дякую! та Томич не онколог
     
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Володько Наталя не підходили до неї? Вона приймає у Альтернативі - дзвоните туди і питаєте, коли приймає. Ще минулого року приймала раз у тиждень на Єфремова у онкополіклініці, теж дзвоните у реєстратуру і питаєте.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. OljaZ

    OljaZ Member

    Я якраз за неї і питалась, чи може хтось дати телефон та роз'яснити де та як приймає, крім альтернативи по середах та біля спартака по п'ятницях
     
  7. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я не маю телефона. А де більше приймає не знаю, за пятницю на Єфремова написала.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    беріть маму і ведіть її на Гашека до Іванціва чи Голдуна ( дзвоните в реєстратуру, питаєтеся години їх прийому і приходите в живу чергу). Вони вам все розкажуть і пояснять. Мінус один- вони приймають по живій черзі, з перервами на консультації та операції. Тому чекати іноді треба дуже довго. Але фахівцями є хорошими. ТОму вартує не бавитися з ущільненнями різним самолікуванням і компресами, тим більше- у маминому віці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Які можуть бути варіанти, якщо на УЗД поставили діагноз ендометріоїдна киста, двічі (на початку серпня на 11 день - циклу під знаком питання, в кінці серпня на 6 день циклу - інший узедист підтверджує)? Розмір 25,4*15,3 мм (на І огляді), 25*26 мм (на ІІ огляді).

    І ще, підскажіть, будь-ласка, як можна попасти до Верняковського (де він зараз приймає, можливо якісь контакти маєте).
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ще нещодавно приймав в гінекології пологового на Мечнікова. Передзвоніть туди- поцікавтеся.
    скоріше за все- видалення. Такі види кіст самі не розмоктуються. З урахуванням, що вона у вас лише збільшилася, мабуть, призначать хірургічне втручання. А вже яке ( лапароскопічне чи стандартне)_ то лікар розкаже
     
  11. Louth

    Louth Well-Known Member

    Голдун, принаймні раніше, приймав і в Св.Параскеви по середах і суботах по декілька годин.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. bombon

    bombon Member

    так
    --- дописи об"єднано, 8 Вересень 2015 ---
    Добрий день...йой вже дістали ті гінекологи і гінекологічні проблеми . А особливо фолікулярні кисти то на лівому яєчнику то потім на правому... Хочу бути "мужиком" в кого тільки одна проблема заробити гроші і то вона не у всіх )))) Просто хотіла написати щоб скинути з себе стрес.
     
  13. Kristochka

    Kristochka New Member

    Дівчатка, хто ще стикався з проблемою ендомеріоїдної кісти? Була в лікаря на 15-й день циклу...поки ставить під питання її наявність...але сказав що хоче повторно глянути в другій половині циклу. Просто начиталась, що вона підступна в плані настання вагітності...і це насправді лякає...
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в моєї коліжанки з юнацького віку утворювалися ендометріоїдні кісти. Вона двічі оперована. Має двох діток- вагітність наставала ( як і рекомендували лікарі) практично одразу після хірургічних втручань по видаленню кіст. Ендометроїдні кісти блокують овуляцію, самі вони не розсмоктуються. Тому , якщо кіста на одному яйнику- це зменшує можливості ( якщо з другим яйником все гаразд- він працює), а якщо на двох- блокує. Тому оперують, і в той післяопераційний період яйники починають активно функціонувати. Саме в цей період і рекомендують пробувати вагітніти. Бо ендометроїдні кісти мають інколи здатність рецедивувати.
     
  15. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Маю питання на засипку... від часу відновлення циклу після пологів овуляція проходить дуже болісно, так що сидіти, ходити тяжко. Враження такі що хто камінь в живіт поклав, твердий, тяжкий і все болить. Годувати дитину мука через чутливість грудей.
    Таке триває до 5 днів, з апогеєм десь посередині.
    Дільнича гінеколог сказала що "таке буває, знімайте симптоми знеболюючим", додаткових оглядів не назначала.
    Отож питання: таке дійсно є нормальним чи вартує шукати іншого лікаря?
     
  16. Kristochka

    Kristochka New Member

    Ви мене заспокоїли) просто плануємо вагітність...а вона все не наступає:girl_sad:лікар каже, що навіть якщо підтвердиться ендометріоїдна кіста, то пробувати вагітніти ше кілька місяців, а якщо не вийде то буде операція...
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    В мене таке було. А ще прозорі виділення, шо прокладку береш. Була на огляді, казала лікарка, що внормується.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Була я у Верняковського. Заспокоїв. Дав мені зелене світло на вагітність. Сказав пів року приблизно пробувати, вийде - то прекрасно, а ні - то будемо думати.
    Мені така відповідь ще й як підходить, тому я вийшла дуже щаслива.
    Але... Вже пройщло кілька днів і чим далі, тим більше починаю гризтися. Все думаю, якщо я таки завагітнію (чого дуже хочу), то чи не буде наявність ендометріоїдної кисти небезпечною. А ще як залізла в інтернет, то такого там начитилася...
    Одним словом в п"ятницю йду ще до одного доктора почути його думку.
     
  19. OljaZ

    OljaZ Member

    Йдіть до Мартина на русових
     
  20. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    А ендометріоїдна киста - це те саме, що ендометріома?
    В моєї сестри (23 роки) виявили ендометріому. Її розміри за півроку збільшилися з 19*17 до 24*18. Один лікар каже, що потрібно видаляти, інший - призначив гормональні ліки Візан.
    Вагітніти вона в найближчі роки не планує, незаміжня. То чи варто погоджуватися на операцію, якщо до часу, коли буде плануватися вагітність, може пройти багато років? Кіста ж може до того часу утворитися знову?
    А Візан варто приймати? Він може вплинути на розсмоктування кісти? Чи від нього більше шкоди? Адже, я так розумію, його потрібно буде приймати довго. Та ще й ціна 800 грн. в місяць.
    Буду дуже вдячна за відповіді!