Жіночий колектив: негативи... а позитиви є?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Virginia, 15 Червень 2009.

  1. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: Жіночий колектив: негативи... а позитиви є?

    о, так. маю зараз унікальну можливість досліджувати то діло. хоч вуха закривай, коли починають обговорювати всіх і вся. хоча, як на мене, в жіночому легше адаптуватись. чи то мені чоловіки такі попались?
     
  2. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    Відповідь: Жіночий колектив: негативи... а позитиви є?

    хм...не погоджусь, зараз також працюю поблизу, але чесно кажучи, їм просто немає часу на ті плітки і різний негатив...:haha:)) та й в принципі, мені здається, що то від людини залежить...
     
  3. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Відповідь: Жіночий колектив: негативи... а позитиви є?

    Зараз, поки стажуюся на новій роботі то мій жіночий колектив навіть не має часу слово якесь ляпнути. Вічно купа людей не до того.
    От мені таке подобається, коли не має тих пльоток і т.д.)))

    Надіслано від мого ZP950, використовуючи Tapatalk
     
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Знайшла корисну інформацію, тож хочу поділитися. Може комусь знадобиться.
    Чого не можна робити в жіночому колективі :
    1. Не нав'язуйте свою точку зору, особливо в тому випадку, якщо ви працюєте тут не так давно. Дотримуйтеся правила: «у чужий монастир зі своїм статутом не ходять».
    2. Не конфліктуйте. Постарайтеся пройти випробування на міцність, яке обов'язково влаштують «милі співробітниці», з честю. Не реагуйте на кпини, а над жартами посмійтеся разом з усіма. Наступного разу ті, хто хотіли вивести вас із себе, подумають: «А чи варто?»
    3. Не відмовляйтеся від різних заходів, що проводяться в колективі, навіть якщо ви не хочете витрачати час на посиденьки. Пересильте себе, в іншому випадку ризикуєте стати ізгоєм.
    4. Не будьте відвертою, принаймні, до тих пір, поки не визначите, з ким можна це робити, а з ким - не можна. Якщо зовсім не вмієте тримати язик за зубами, намагайтеся вибирати нейтральні теми.
    5. Не хваліться. Це правило потрібно виконувати неухильно. Жіноча заздрість – це страшна сила і невідомо, яку реакцію можна очікувати від менш щасливих співробітниць. Запам'ятайте: ваше особисте життя, достаток вашої родини, бурхливі романи – не тема для обговорення, особливо в жіночому колективі.
    6. Не вступайте в коаліції, які, час від часу, виникають в кожному колективі і всі починають «дружити» проти однієї із співробітниць. Дотримуйтеся нейтралітету, тоді у вас не з'являться вороги, в наслідок, налаштовують колектив проти вас.
    7. Не пліткуйте, навіть у тому випадку, якщо вам стала відома «страшна таємниця» однієї зі співробітниць. Повірте, жінки дуже швидко «вираховують» пліткарок, які стають предметом бурхливого обговорення і, що частіше, осуду.
    8. Не одягайтесь дорого і зухвало. Ви йдете на роботу, а не на світський раут або вечірку. Це не означає, що безформна одяг та стоптані туфлі - найкращий варіант. Дотримуйтесь міри, тоді вийде уникнути засуджують або заздрісних поглядів.
    9. Якщо у вас на роботі прийнято в обідню перерву пити чай з солодощами, зрідка купуйте шоколадку, чай або кава. Внески до «загальний казан» приймаються скрізь.
    10. Уникайте провокацій, які можуть виходити від деяких співробітниць, підшукують жертву, на яку можна виплеснути поганий настрій. При цьому, будьте поблажливі, адже ПМС, конфлікти в сім'ї, брак грошей, навіть саму спокійну особу можуть перетворити на злобну фурію.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Liv

    Liv Member

    Все життя товаришую лише з чоловіками, а от працювати доводиться у жіночому колективі.... Без образ, але жіночий колектив - це просто жахіття якесь(((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  6. ylicha

    ylicha Well-Known Member

    Особливо якщо жіночкам за 50 і вводяться нові технологіі .....тоді починається я 30 років так працювала а тут ваша комп'ютеризація і ви молоді всьому винні......
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. bazana

    bazana Well-Known Member

    працювала я в різних жіночих колективах, в двох різних містах, то жесть, звичайно - хто кому що винен, хто на кого не так глянув, не так брову підняв))) шу-шу-шу, хтось один вийшов з кімнати - треба срочно його обсудити позаочі)))
    працювала в суто чоловічому колективі - то саме))))) вони пльоткають не гірше бабів)))
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    І всерівно,що не кажіть ,але працювати в чоловічому колективі,як на мене набагато краще.Хоч вони ще ті пліткарки:girl_crazy:,але не мають тої заздрості,яка є у жіночому колективі.Я б зрадістю порацювала з чоловіками.В мене в молодості вся компанія складалась з самих хлопців,і було 2 дівчат,в тому числі я))Відчувала себе королевою:girl_wink:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Під час навчання я пізнала всі прєлєсті перебування в жіночому колективі, в нас в групі було дев'ять дівчат і один хлопець. То між нами дівчатами завжди були як не сварки, то плітки, то образи, атмосфера в колективі всі роки навчання це одне велике слово "жесть". З острахом думала, що ж мене чекає на роботі. Та тут повезло) на щастя потрапила в привітний,злагоджений жіночий колектив, в якому приємно було знаходитись, чи то я просто з перших разів вписалась в компанію...) до декрету на роботу ходила, як на свято, часто проводили час разом зі співробітницями після закінчення роботи. Ох, аж засумувала за роботою та дівчатами...)
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. neri

    neri New Member

    З досвіду знаю, що БУВАЮТЬ хороші жіночі колективи!
    Бувають, але рідко... І після хорошого потрапити в не дуже, так би мовити, це просто... :cry:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А в мене навпаки було,в класі було 21 дівчина і 4 хлопці,то вони вже все знали про кожну з нас,коли місячні і краще нас не рухати,коли в кого який настрій вже здалека бачили))То клас в нас був дуже дружній,було весело.А от на роботі першій,то було кубло змій виживали одна одну,як могли.То для мене була така собі школа виживання,перші дні я тільки плакала вдома.Але нічого втрималась і потім поприходили нові адекватні працівники з якими ми дуже здружились)
     
  12. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    В жіночому колективі завжди є причина через щось посперечатись, не поділити щось неіснуюче, попліткувати, особливо, якщо це підтримує і розповсюджує жінка-керівник. Одразу в стін з'являються вуха і т.д...
    А навіть сама присутність чоловіка в колективі інколи заставляє жінок трохи прикусити язика, а якийсь невинний жарт знімає напругу)
     
    Останнє редагування: 12 Січень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. SvitlanaPoda

    SvitlanaPoda Member

    Правда. Не варто гарячкувати. Емоції пройдуть, тоді вже вирішуйте. Жіночий колектив - то завше таке.
     
  14. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Мене зараз мають по роботі переводити в інший відділ, то я прошу-молю Бога, аби там був чоловічий колектив і менше жінок. Чомусь на практиці переконалася, що з чоловіками набагато простіше, вони адекватніші, простіші в спілкуванні. Зараз в нас переважають жінки, то всі постійно борються за якусь там увагу, можливо,тому що деякі з них ще не одружені...)

    Я ж собі тихенько працюю і молюся про новий чоловічий колектив :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. basia

    basia Well-Known Member

    Прекрасні правила. Їх добре виконувати і жінкам і чоловікам. Маю приклади ,коли люди позбувалися хорошої роботи через хвастощі та язики. З досвіду- в гадючнику можна вжитися, тільки ставши гадюкою. А в доброму колективі - прекрасні стосунки залишаються і через15 років звільнення. Все залежить від людських якостей. Хоча назагал тенденція сумна - досить подивитись на відносини учнів у школі.
     
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А я тішуся що колектив на роботі (принаймі ті з ким найчастіше доводиться спілкуватися) переважно чоловічий. Ясно, що і чоловіки і жінки бувають різні, але загалом тенденція все одно трошки простежується. То настііільки простіше - коли можна впродовж дня підколювати одне одного, а на завтра вже ніхто про це не пам"ятає, не дується і не придумує всерйоз способи помсти Щоб сказати щось (від претензії до прохання) не треба вибирати слів і складати складні конструкції з прошу-перепрошую, а треба просто сказати і бажано ще посміхнутися. О, це, доречі, теж величезний плюс переважно чоловічого колективу - коли в жіночому зачасту за якісь невеликі промахи з"їли би або потім ще довго згадували, то в чоловічому багато що пробачать за посмішку (і поки я ще молода і красива то іноді цим користуюся :kiss:). В неробочий час практично не спілкуємося, сім"ями не товаришуємо, але на роботі я себе почуваю дуууже комфортно і під час декрету за колективом скучала бо там для себе знайшла отой баланс між "своїм хлопцем" і "я ж дівчинка" :girl_smile:
    А переважно жіноча компанія була в університеті та коли під час навчання я підпрацьовувала (в кол-центрі та в магазині одягу). Зміїного кубла не було ні там ні там, у нас був такий собі нейтралітет і відстороненість - всі жили самі по собі і старалися зайвий раз одне одного сильно не зачіпати і не спілкуватися, тому і сварок та інтриг масштабних не було.
     
    • Подобається Подобається x 2