Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

  1. чим швидше, тим краще!

    0,3%
  2. до року

    0,3%
  3. після року

    2,7%
  4. після двох років

    39,7%
  5. після трьох років

    44,1%
  6. не раніше п'яти років

    3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

    9,2%
  1. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Мої підуть в ясла в 2,9. Не уявляю, як зараз би лишала...не поїсти самі нормально, за горшок треба постійно перепитувати, а в памперсах цілий день то занадто.
    По старшому пам'ятаю, як повела його в садок в два рочки. Був декілька годин там і наступний раз в садок він пішов рівно через рік. Хто б що не казав, але різниця між дитиною в 2 і 3 роки колосальна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    то ще не показник. я би радила, не робити швидко висновки.але успіхів Вам.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Садок -- потрібний. От мій малий пішов у перший клас. Все ок. А є діти, які плачуть, ридають... Мами під школою сидять, із одним взагалі бабуся під класом. Вони не ходили в садок. Мені здається, що краще б вони в 3 роки відплакали в садочку, ніж тепер так важко оте розставання з мамою переживати. І кажуть мами, що ходили із ними на розвивалки всякі, але там діти теж їх від себе не відпускали. От три години занять -- три години мама там сиділа...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Та ну, це не пов"язані між собою речі. Мої 2 старших в садок не ходили, і в першому класі не плакали жодного дня. Цього року старша перейшла в 5-й клас в нову школу, їх 3-є новеньких в класі. Один з них в перший день теж плакав, і попередні 4 роки в школі не допомогли. Такий характер в дитини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    погоджуюся на 100%. Мій не ходив у садок, зате з першої ж хвилин без проблем і на підготовці до школи залишався і в початковій школі, і потім- вже в іншому "старшому" закладі. Тобто три нових повністю колективи за кілька років. У нас було 2 товариша-ровесника у дворі, які теж були "несадкові". Усі пішли до різних шкіл. І у них теж не було ніяких взагалі проблем із залишанням і адаптацією з першого ж дня. В той же час, з нами у групі підготовки був садочковий хлопчик, у якого мама чи тато перших 2 місяці занять сиділи на дивані в класі. По іншому- в дитини істерика починалася. Ну от чомусь так. У чоловіка рідна тітка- вчитель молодших класів з 40-річним досвідом. То вона казала, що в першому класі усі діти адаптовуються по різному. І несадочкові чудово справляються , і садочкові часом і плачуть і пісяються.ТО лише від індивідуальних особливостей дитини залежить.
     
  8. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Мій старший був і є зооовсім несадочковим. Він ще й тепер після одного випадку має страх, що його залишуть і не прийдуть за ним. І я з його досвідом навіть не розглядала варіант садку із меншим. А цей красавєц хоче ходити в садок. Спочатку говорив, що буде ходити із братом, а коли я пояснила про різні вікові групи - то погодився ходити сам:girl_crazy:. Записала старшого на підготовку, а меншого у приватний міні-садок про, що вчора їм розповіла. Реакція Антона "мааам, а ти будеш поруч? а ти не залишиш мене там? я буду брати телефон, щоб міг тобі подзвонити". ДІма:"Ураааа, я піду в садок", і вечором розповідав чоловіку, що він буде ходити в садок і там буде багааато діток. І взагалі ДІмон дуже часто говорить, що йому скуууучно вдома:girl_cool:. Від Антошика я такого ніколи не чула.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Згідна з усіма, крім 10-і фрази. Бо то таки правда: в садочку багато іграшок і діток і з ними весело гратись. Ну і в нас нема занять як таких, просто дітки іноді малюють чи слухабть, що ïм розказує вихователь.
    А перші 9 фраз - то жесть. Невже хтось таке каже.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я чула купу разів особливо від бабусь на майданчиках ....
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

     
  12. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    та ну, деякі фрази просто нереальні, типу залишу в садку
    то хіба бути собі ворогом, бо нащо лякати дитину, якщо таки хочеш щоб вона в садок пішла
    я от порівнюю, що ми до лікарів ходили стараючись зробити супер комфортні обставини, без напрягу, і слава Богу не було якихось неприємних процедур, але всерівно то малому був стрес, від якого він відходив декілкьа днів
    то вже просто не думати взагалі щоб таке казати
    ну але може є діти, яких непросто наякати то батьки і говорять що тільки в голову влізе
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я хіба 10-ю фразою "грішу":blush:, хоч сама розумію що Влад може зі своєю багатою уявою нафантазувати собі там "рай на землі" і потім розчаруватися від реальності. Буду виправлятися :)
    А стосовно інших фраз - чесно, навіть в голову не приходило говорити таке. @Козенятко , мені цікаво як саме відвертий обман і погрози (чим в принципі і є більшість тих фраз) можуть позитивно на когось впливати? :)
    Але дійсно, я дуже багато такого зустрічала на дитячих майданчиках...
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2015 ---
    як то не сумно, але реальні :sad: я особисто чула нещодавно
     
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Та я розумію, що реальні, знаю сімю, де дитині часто кажуть, чому ти плачеш ти мужчина (дитині 1 рік) і звинувачень такого плану дуже багато, мені від того аж коти шкребуть на серці, але я розумію що то їх так виховували+ власна неосвідченість і небажання зрозуміти чому так неварто говорити
    Я мала на увазі, що не згідна що ці фрази говорять хоч ращ тай всі, я не майстер виховання, але деякі фрази говорити то вжн взагалі не думати, а просто ляпати язиком

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну я сказала взагальному за фрази викладені вище, і реально негативні є 3-тя і 4-та фрази, але нажаль і таке можна почути. А от в інших фразах, типу що потрібно ділитися іграшками чи самостійно вчитися їсти, нічого поганого не бачу. Звичайно, залежно як це сказано дитині і при яких обставинах, то вже зовсім інше.
     
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Абслютно
    В нас є дітки, які ходили в садок і там кожного разу плакали, і в школі плачуть. Є такі, що нікуди не ходили і прекрасно себе почувають вже в школі. Мій ходив в садок, на розвивалки і не плакав ніколи,а в школі мене ошелешили, що плакав трохи( Сподіваюсь, що то так під дією того, що інші дітки плачуть і їм приділяють(саме собою) майже всю увагу, а є мами, котрі там сидять весь час з дітьми.
     
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

     
  18. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Знайшла ось таку статтю. Як уникнути помилок при адаптації в садку
     
  19. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Ми вживали #7. Знаю що це не правильно, але нам допомагало. Ми ніяку адаптацію не влаштовували віддали відразу на цілий день 3 рази на тиждень. Я привозила дитині лизак як забирала перші кілька тижнів( свого роду підкуп :) ).
     
  20. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Ми після садочку з донечкою мали ритуал - купували печиво і сочок для неї і для братика і вона несла в руках і в магазині пояснювала , що то для неї і для братика . А тепер, коли вже і синочок ходить в садочок, то це стало традицією , що після садочку заходимо в магазин купити щось смачненьке :connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1