Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    так виглядає, що кожне місто, село знову матиме свій розклад..... :sad:
    а, може, й школа.....

    могли б дати більше конкретики щодо навчального року львівські чиновники від освіти...
     
  2. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    У нашому класі вчителька запропонувала замовити математику і рідну мову по новій програмі. Але математики цього автора, по якому вчаться ще немає в друку, тому поки що чекаємо. Деякі книжки видала за 4 клас по старій програмі. Сьогодні опитувала дітей чи всі вдома мають інтернет і написала на дошці назви підручників і авторів, щоб батьки вдома кинули дітям на робочий стіл, а в класі вона також буде працювати з підручниками з інтернету. В нас в класі стоїть старенький комп, а до нього ми докупили ще великий екран, який висить на стіні, тому дітям трохи буде щось видно. Щодо робочих зошитів, тільки має замовити працю і малювання, бо минулого року деякі робочі зошити мало використовували, тому батьки проти робочих зошитів.
    --- дописи об"єднано, 4 Вересень 2015 ---
    Наш навчальний календар також цьому не відповідає.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    У нас у школі в першому класі теж було по три уроки, а з понеділка буде п'ять. І англійської не буде( натомістьтри уроки іспанської - це добре)( в нас спецшкола). Шкода за англійську, доведеться далі в хелен дорон водити. На зборах сказали, не факт, що буде англ з другого класу, хіба як факультатив.
     
    • Корисно Корисно x 1
  4. veronka

    veronka зла друзя

    матусі першачків, а вам домашні завдання давали? Нам 2-го з читання було - майже сторінка тексту до чтива
     
    • Креативно Креативно x 1
  5. katkas

    katkas Well-Known Member

    Ну я не мамуся першачка, але минулого року таке було в кінці місяця, а не спочатку, тобто малий не читав взагалі, а в жовтні почав читати складами, і то щоб сторінка чтива, то десь уже в кінці жовтня була маленький уривок казки про лисичку і журавля. Але був супутник Букваря, то там так були тексти довші і трохи замудрі, як на мене. Але теж десь вже в кінці першого семестру.
     
  6. solomka

    solomka Active Member

    Цьогорічний навчальний календар мене чесно кажучи шокував: осінні канікули 19.10-01.11, зимові 28.12-19.01, весняні 04.04-08.04. Я розумію, що такі довгі осінні і зимові канікули роблять задля економії газу, але ж настільки скоротити навчальний процес? Нехай тоді б діти вчились ще 2 тижні червня. Не встигнуть діти увійти в навчальний процес, одразу канікули.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Хочу поговорити про шкільні туалети. В якому вони стані у школах ваших дітей?
    У нас в школі туалет ніби мав нещодавнє оновлення ( ну скільки то років тому), тобто там колись ще коли вчився мій чоловік стояли унітази, і зараз стоять вмуровані в підлогу такі штуки, на пьєдесталах)
    Але, наскільки я розумію, туалети активно використовуються лише останні 3 дні, і то це не загальношкільні туалети, а туалети на одному з поверхів молодшої школи.
    Сьгодні я пішла туди глянути... одним словом це капець. Там така вонь, як напевно на вокзальному туалеті. Я не знаю що роблять прибиральниці в тій школі, і що саме входить до їх обовьязків ( ну бо класи вони можуть мити за окрему плату, а так прибирання класів в їх обовьязки не входить) але ж туалети напевно вони повинні мити? Є якісь нормативи як часто це має відбуватись?
    Парадокс, але в КК, де купа людей щоденно відвідує туалети, вони в кращому і чистішому стані ніж в школі.
    Що робити? Куди звертатись? Хто в школу завідує цими справами, з ким говорити?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    нічого вони не читають. Ще навіть букви не вчать. Тільки малюють такі палочки -- типу реченні. Малий розуміє -- я -- ні) Всякі розповіді із картинок складають, картинки розмальовують (то нам такі зошити друковані дали із читання). А от мені цікаво -- невже програма різна для різних шкіл? Чи то вчителі собі щось вигадують. І на математиці ніяких напрягів, ще нічого не пишуть. Фігури різні на проекторі розглядають, кольори....
     
  9. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    А букви в школі тепер не вчать?
    Я питалась на днях в директорки Арніки чи потрібна якась додаткова підготовка дитини - "ні, не потрібна". Це типу само собою розуміється, що дитина вже вміє читати?:girl_devil:
     
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    та ну. Мій хоч букви знає із 3 років, читати із 4 вміє, але їх навіть на підготовці букв не вчили і від батьків не вимагали, щоб дитина то вміла. Казали, що тим у школі будемо займатись. Я от дуже переживала, щоб малому в школі нудно не було. Ну бо всі будуть букви вчити -- а він вже давно читати вміє. Я то сказала вчительці, пальчиком помахала, типу, но-но, щоб Артем мені на уроках не скучав))) Не скучає! Вчителька їм всякі історії розповідає, казки, вони щось придумують. Дуже креативно!
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    нашим племінникам-першоклашкам цього тижня вже давали д\з з читання. Хто вміє читати- читати самому, хто не вміє- читати батькам, а дітям- вміти переказати. Це при тому, що на підготовці у цих же школах власне читати дітей не вчили.
    я проти продовження навчання у червні :). А взагалі- з тією програмою освіти, яка є- школа чим далі- тим більше себе нівелює у першозданному вигляді. Розраховано все більше на самоосвіту і на репетиторство. ТО вже би і програми під це змінювали. Бо послухати виступи керівників різних шкіл на Перших та Останніх дзвониках, то так виходить, що у нас всі школи- в числі лідерів по ЗНО і в числі кращих по Україні. Це вже перетворюється на якусь гонитву між закладами, реальні результати яким все-рівно роблять незалежні репетитори. ( п.с і взагалі, якщо дитина з 3-4 класу не займається з репетиторами, то навіть серед інших батьків це так непопулярно. "Як? Ви влітку не займалися з репетиторами теж? Мій ( моя) все літо займалися з ..... і з....Зараз програма така насичена, що без цього ніяк". І далі - в такому ж дусі. Ну а якщо в 6-7 класі немає ще репетиторів- все, ти остаточний лузер в очах інших батьків :)
     
    Останнє редагування: 4 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    страшненькі. Ні туалетного паперу, ні мила ( хоча якоби то все мало бути присутнє.Або з мила лежить такий собі обмилочок. Один на всі умивальники). У нас не п єдистали, а унітази. ТО теж відповідні . На тих кілька унітазів кількасот дітей. Думаю, що після першої ж перерви туди зайти не уже приємно
    в старшій гімназії теж так перші канікули були оголошені ще на першодзвінковій лінійці. А зимові ніби мають бути звичних 2 тижні, а не до 19 числа.Але справді,батьки казали, що зараз закладам дозволили самостійно посувати канікули за потребою. Лиш би загальна кількість навчальних днів була дотримана. Так це чи ні- будемо бачити
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
  13. solomka

    solomka Active Member

    Не знаю за всю Європу, але ні в Німеччині, ні в Італії немає таких довгих літніх канікул (переважно 2 міс.).
    В тому то і справа, що програма насичена, і діти все вчать "галопом", в результаті нічого не встигають.
    Моя дитина пішла в 6-тий і без репетиторів відмінниця. Навіть найкращий репетитор не вкладе в голову дитині знання.
     
  14. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    ну вот назріло питання, де прибиральниці і чим вони зайняті?
    І наприклад у райадміністрації який відділ займається вирішенням чи наглядом за цим питанням? чи то одразу в санстанцію?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    В нас також такий розклад канікул. На осінні канікули якраз випадають вибори, а більшість шкіл використовують під виборчі дільниці. Зимові канікули і так випадають на свята і пролетять досить швидко, хоча минулого року зимові були в нас з 6.12 по 12.01 трохи довше.
     
  17. veronka

    veronka зла друзя

    о, "колега":girl_bye2:була в них підготовка, але Маргош вона "не пішла".
     
  18. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    ми збираємось туди наступного року. А підготовка яка - ця, що раз в тиждень з лютого, типу звикання до школи? Мені лише про цю сказали.
    До речі, а як там зі щепленнями? Нормально з відмовами беруть?
     
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    От теж міркую над тим) Певно в кожній школі по різному:girl_in_dreams:але то дивно, бо ж програма одна затверджена.
    В нас на підготовці букв і читання не вчили, наприклад, і казали що то не потрібно і всі діт потім і так вирівнюються, а тим хто вже все знгає потім часто скучно стає і нема охоти до навчання:girl_smile:. Зараз в 1 класі дійсно є Буквар, в ньому є картинки, але вже задали додому читати 5 сторінок з текстом у реченнях:girl_crazy:. Вчителька каже що діти дуже різні в класі, є такі що вільно читають, є що зовсім не вміють, але ж має бути якесь "оптимальне рішення":girl_mad:. В мене мала по складах по трохи читає, але щоб так запросто стільки тексту то напевно ще ні. І головне про букви. Саме цікаве що їх ще вони не вчили навіть:girl_crazy:. Є дійсно такий "Зошит для друкування", там спочатку пилички-рисочки пишуть, і на дальших сторінках вже букви йдуть (А, Б і т.д.). Так само з письма, є звичні палички, похилі завитушки, потім аж писані букви. Як це узгоджкється з тим, що дитина ВЖЕ має вміти читати оповіді з Букваря:crazy:? Щось я не доганяю))
    Про математику: пишуть в робочих розитах якісь крапки і відрізки, ще не рахували нічого, цири пізніше йдуть. Школа загальноосвітня у нас)
    @Kandya а у вас яка саме школа? На проекторі фігур їм вроді не показували, хоч не знаю точно, в робочих зошитах з Математики є уроки про фігури, багато про лінії, заняття на кількість предметів, про множини, потім рахування. Теж не розумію чому все так по різному. Уроків справді буде по п"ять, тривалістю 35 хвилин, розбавлені етикою, малюванням, фізкультурою. В мене мала сама каже що "Чого так мало? Хочу ще позайматись", тому тих 5 уроків то не має бути щось складне.
    Ще питання до мамів першокласників: що ви даєте на фізкультуру перевдягнутись?
     
  20. veronka

    veronka зла друзя

    хз, я останні місяці мега-неорганізована (ггг, маю купу факторів, які не залежать від мене, але мають чималий вплив) з неабияким браком часу. Тому, нєповєрітє, мені права встидно, але ми ще не пройшли медогляд і відмову не писали про привики (хоуп, в понеділок то таки зроблю, бо все галопом да рисью)
     
    • Подобається Подобається x 1