порядок оформлення та отримання аліментів

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Ірена, 23 Червень 2009.

  1. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    ой... тяжка то для мене тема, але... :girl_mad:дитині вже 9 років, а його батько ніякої участі у вихованні та матеріальному утрманні дитини не бере. родичі вже давно мене грузять: "подавай до суду"... якось і не хочеться ні його грошей, ні його мармизи бачити, але час йде і пора думати про Остапове навчання. нинішній чоловік, впринципі, не відмовляється допомагати, але час нині такий, що треба шпарувати завчасу.
    чи тривала це процедура? чи зобов"язує мене до чогось отримання цих коштів перед платником? куди найперше слід звернутися і з якими документами? хто з форумлянок оформляв аліменти розкажіть якце відбувається і свою думку чи варто починати з цією катавасією взагалі?
     
  2. katrinka

    katrinka Well-Known Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    цікавилась тим питанням
    через суд найбільше що можуть присудити це 50% його офіційного доходу, але зазвичай це не більше 25%. щоб вибороти більше потрібні чеки, довідки про те, що ви витрачаєте на дитину, можливо гуртки платні, якщо дитина хворіє, чеки на ліки, скерування на оздоровлення і т.п. але якщо такий батько буде сплачувати аліменти, дитина автоматично при настанні батьком непрацездатного віку або по хворобі, повинна опікуватись ним, оскільки він свого часу платив аліменти.
    я на аліменти не подавала, бо офіційна зарплата мого колишнього не вартує того. сплачує в добровільному порядку скільки вважає за потрібне через банк, але ця сума більша ніж можна було б аліментів відсудити. недавно міняли якісь закони стосовно аліментів, але точно не знаю про що мова
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    Можна добровільно укласти угоду про матеріальне забезпечення дитини, якщо є згода батька. Але її досить дорого нотар. завірити, бо держмито дороге.
    З досвіду - пробуйте домовлятись по доброму, можливо відкрити рахунок на навчання до повноліття дитини (але тато зараз відмажеться, що банки не надійні). Можете зрештою укласти угоду але нот. не завіряти, тоді вона не буде доказом у суді.
    Коли не домовитесь - тоді подавайте до суду, але розмір аліментів дійсно буде не перевищувати 25% від офіційного доходу батька. Якщо тато має грошові зобовязання (кредити) то розмір взагалі буде смішним.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. SemanaV

    SemanaV Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    Якщо в судовому порядку ви зможете довести, що батько має неофіційні доходи то враховуючи все вищенаписане ви можете відсудити досьть не погану суму. У коліжанки чоловік сантехнік з офіц зарплатою близько 900 грн. то без проблем відсудили 400 грн. доказавши що він крім того підробляє в приватному порядку. Це було ще того року. У іншої знайомої чоловік підприємець з офіц доходами 300-800 грн. вона відсудила - 500грн.
     
  5. Diana

    Diana мрійниця

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    вам потрібно не пробувати а відразу це робити, йдете у ваш районний суд, там на дошці оголошень читаєте, або в секретаря питає або тут дівчата порадять як правильно оформити позовну заяву і чекаєте розгляду справи, вам повинні нарахувати або якусь частку від розміру його заробітної плати або не 30 % від прожитково мінімуму громадян. В позовній заяві маєте право вказати, щоб нараховували заборгованість з дня народження дитини ну і звичайно до його повноліття. Успіхів.
     
  6. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    Багато жінок, помилково думають, що "якщо я не подам на аліменти, потім він не буде мати права їх стягувати з дитини, коли дитина буде повнолітня". Так мені говорить кожна друга, яка звертається по такій темі за консультаціями. ЦЕ ХИБНА ДУМКА. Якщо Ви не подавали на стягнення аліментів в примусовому порядку, то це означає, що "Тато" платив добровільно. І він має право , коли Ваше дитя буде нормально заробляти, подати позов про стягнення аліментів на утримання "Тата". А те що він і копійки не дав цій дитині , це дуже важко довести. Тому ТРЕБА подавати на стягнення аліментів з батька, перш за все ДЛЯ ЗАХИСТУ МАЙБУТНЬОГО ДИТИНИ.
    Пояснюю. Припустимо таку ситуацію - Вам задовільнили позов на стянення аліментів на утримання дитини. Але батько і далі не платить. Тепер Ви маєте право на державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Отримуєте гроші. В виконавця щопівроку берете довідку , що батько сплатив 0.00 грн. Ось Ваш захист на майбутнє дитини. Маючи такі довідки, "Тато" ніколи не буде мати права стягнути з Вашої дитини гроші на його утримання. А Ви отримуєте державну допомогу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    Три роки тому подала на аліменти, колишній чоловік не платить. Ця допомога дається всім? Як вона вираховується?. Я зараз ПП. і ще получаю допомогу по дитині . в мене получиться допомога. Дякую
     
  8. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: порядок оформлення та отримання аліментів

    Так. Написала Вам в приват.
     
  9. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Це найбільш близька до мого питання тема, як усе одно не туди, прошу модераторів перенести.
    Дівчата, серед вас точно є юристи. Потрібна консультація щодо розлучення з поділом майна. Обоє людей давно не живуть разом, син дааавно повнолітній. Їм кажуть що тре час на роздуми, але ж я знаю що таке є лише коли неповнолітні діти є. Хто може порадити, може номер в пп? За консультацію віддячимо :)
     
  10. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Дівчатка от я теж зараз подала заяву на аліменти.Але чи реально буде стягувати з батька кошти,якщо офіційно він ніде не працює.Але як я кажу людина має вже більше 30 років,руки,ноги має і не слабий,то хай платить)І скільки реально найбільше можуть призначити?
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо батько дитини має нестабільний дохід- подаєте заяву на стягнення аліментів у фіксованій грошовій сумі ( п.1.ст. 184 СК:Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.). Розмір- визначається за спільною згодою та за допомогою суду ( залежно від виду доходу батька.) Для цього вам потрібно зібрати доказову базу на підтверження того факту, що батько таки неофіційно має дохід. Що може враховуватися?
    Підставами для винесення такого рішення є наступні обставини:
    -отримання платником нерегулярного, мінливого доходу;
    -отримання доходу або його частини в натуральному вигляді;
    -отримання доходу в іноземній валюті. ;
    - повна відсутність заробітків, за умови, що платник перебуває на обліку в центрі зайнятості та офіційно є безробітним.
    - наявність у безробітного майна на праві власності, від якого він може отримувати дохід;
    - нелегальна робота безробітного або отримання доходів з різних джерел , які неможливо встановити, так само як і загальний розмір доходів;
    -наявність інших обставин.

    Якщо батько дитини буде наполягати, що в нього немає узагалі ніяких джерел доходу і він не зареєстрований як безробітний, тоді суд може призначити сплату аліментів у % з розрахунку середньої з\пл по області. При несплаті- у нього буде накопичуватися борг. У разі неможливості стягнення аліментів із заробітної плати чи інших доходів боржника протягом трьох місяців поспіль і якщо він не працює та не одержує дохід, стягнення звертається на майно боржника.Якщо батько взагалі немає можливості утримувати дитину, можна звертатися за призначенням тимчасової соціальної допомоги від держави. Така допомога призначається у розмірі 30 % прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку. Вона призначається у разі коли рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв'язку з ухиленням від сплати аліментів або відсутністю у боржника коштів та іншого майна, на які за законом може бути звернено стягнення
     
    • Смішно Смішно x 1