Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    минулого року в малого та зараз в малої вчителі кажуть, що першачкам заборонено програмою давати домашні завдання, хіба хтось в класі не встигає доробити, то тоді вже вдома доробляє - наразі так.
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2015 ---
    у нас такі самі. правда вчораз продовженої групи забирала малих то зайшла: ніби чистенько та бех сторонніх запахів, але, можливо, там після уроків вже прибиральниці побували:).
    В кожному класі молошої школи є туалетний папір, туалетне мило та рушнички для кожного, тож перед/після походу в туалет діти тим користуються, а в самому туалеті хіба мило на умивальнику є:sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Муська

    Муська Well-Known Member

    беруть нормально з відмовами (проходите комісію в поліклініці).
    саме так, раз на тиждень.
     
  3. Lilusik

    Lilusik Well-Known Member

    Сніжна, в якій гімназії навчаєтесь?
     
  4. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Fast

    Fast Well-Known Member

    Напишу про свої враження про школу. І так перший тиждень пройшов на Ура. Це був суто адаптаційний тиждень. Ці дні мали по 3 уроки по 35 хв, після того продовжена група. З продовженої я забирала в 2-3 год. На вихідні задали домашнє - прописи (рисочки, крапочки, палички - все три рядки). Моя дитина виконала це за 2 хв, правда неакуратно, але сама мені як факт показала - ось я зробила домашнє. На моє вав яка ти молодець, яле чому так неакуратно я отримала відповідь, я ж тільки вчуся.
    Ніякого ще читання не було і не задавалось. На уроках описували картинки, розмальовували, малювали, обводили по контуру предмети, потім розмальовували, на математиці визначали чого більше, чого менше. Поки моя пищить від щастя, що вона школярка. І що дуже мені подобається збирається, снідає дуже оперативно. До школи збирається за 30 хв - самостійно, до садочку годину ми вибиралися.
    В понеділок буде 4 уроки - добавилась англійська.
    І моя болюча тема це був туалет. Там смердить, але що мене потішило, що це "дирки", отже ні до чого доторкатися вона не буде :)
    Харчування - після другого уроку у них чай з булочкою чи ватрушкою - це я розумію безкоштовно. На продовженій уже в п'ятницю було гар'яче - росіл з макароном + макарон з котлеткою - це задоволення 10 грн.
    Далі буде :)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  6. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Нам теж треба, плюс халат, рукавиці, клеі, брусок, фанеру. Але це ж цікаво)
     
  7. octavia

    octavia Well-Known Member

    І нам треба лобзик , халат , рукавиці. До речі лобзик купили
     
  8. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Туалети в нас в школі нормальні, чистенько, ніяких запахів нема. Унітази є, всюди двері закриваються (бо бачила таку школу що навіть туалети без дверей:girl_crazy:). Також є умивальники і на них є рідке мило:girl_yes2:. На продовжену групу поки не лишали. А після другого уроку їх водять на безкоштовну їжу, то мала там гарно їсть, і каже що "дуже смачно":girl_yes2:. Давали таке: макарони з тертим сиром, булочку з вишнею і чай, іншого разу було пюре з сосискою, ще був якийсь салат, булка з вишнею і компот, в інші дні щось інше, котлетки, тобто, в такому роді:girl_smile:. Дехто з батьків там був, то казали що їжа справді нормально зроблена. Продовжена група тут коштує 15 грн. (якщо дитина лишається). З письма робили гачечки, палички, вдома хто на уроці не встиг, той має дописати вдома (бо офіційно домашніх завдань немає), також повторити тексти з Букваря, які слухали і читали на уроці, описувати картинки в реченнях:girl_yes2:. З тим от наплутано - бо в інструкціях до букваря там пише що дитина лише слухає і відповідає, описує речення. Але разом з тим треба вже читати, хоч трохи по складах ті тексти, бо вже там є завдання щоб вже скасти слово по порядку з перемішаних складів.
     
    Останнє редагування: 6 Вересень 2015
  9. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ото їжа -- моя болюча тема. Артем хоч худенький, але дуже високий і дуже багато їсть. І любить ту справу) Каже, що в школі ну дуже смачно їсти дають, навіть смачніше, ніж в садку. Ну то таке. Але от 3 дні в школі = 3 безплатні сніданки і двічі їв на продовженій групі (наразі давала йому лічно гроші, вчителька з продовженої водила і сам платив. Хоча мені не подобається оцей контакт дитини із грошима. То наступного тижня сказала вчителька, що можна вранці перед уроками гроші безпосередньо в їдальню принести -- хоч на день, хоч на тиждень. Скільки коштує обід? А хз... Перший раз 10 гривень взяли, другий -- 8.50)
    Меню: макарони із сосискою, хліб, чай (то 2 вересня безкоштовний сніданок)
    3 вересня -- рис із котлетою, помідор, чай, хліб. На продовженій -- гречка із котлетою, чай, хліб (10 гр)
    4 вересня -- гречка із котлетою, чай, хліб -- то сніданок. На продовженій -- макарони з котлетою, чай, хліб (8.50 гривні)

    От що мене турбує? Оця одноманітність: двічі на день котлета... Відсутність салату. Ні, я не прошу "Олів"є", але тертий бурячок, тушена морква чи кабачок, огірочок, капуста -- то ж копійки коштує, а скільки там вітамінів.... На обід могли б якусь зупу закалатати. Можливо, яка дитина "мамина-мамина" їсти того і не буде, але ж на продовженій залишаються всі садочкові діти, то вони звикли до тих зуп і з радістю би їх їли.

    Булочок поки нам ніяких не давали, але мій малий ще той булочник! Я собі знайшла супер швидкий і легкий рецепт булок, то вже десь місяць печу, то йому в школу даю. Ну і шо я вам скажу -- собівартість тієї булочки теж копійки, то для разнаабразія могли в їдальні дітям давати.

    Я з понеділка піду в школу в їдальню, поговорю. Але от щоб я була готова до розмови, то може хто підкаже: хто складає меню? Чи можуть батьки втрутитись у процес? Гроші то -- державні, і дають їх на сніданки нашим дітям. А повари -- то тільки посередники. То чому посередники повинні вирішувати, що давати нашим дітям?
     
  10. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас в гімназії немає у меню сосисок взагалі. Але завжди щодня є відбивні, котлети.Є салати ( прості, але є- з бурячка, капусти, моркви), перші страви теж є кожен день ( борщик, зупки). І випічка дуже смачна.Взагалі харчування , як подивлюся по раціону інших шкіл, досить нормальне. Але і ціна його на порядок дорожча. Не знаю, як буде з цього навчального року, бо їдальня та буфет у нас в перший тиждень не працюють так, як завше. То ціни можна буде лиш з цього тижня порівняти.
     
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ну вранці сніданок для всіх безкоштовний, а на продовженій групі для всіх платний. Ну хіба, як ви щось таке чули -- то я піду попитаюсь. Я, взагалі-то, не проти безкоштовного обіду) І взагалі десь треба мені піти (а куди?) дізнатись, які в мене пільги. Бо вже за квартплату відмінили,
    а більше я нічо і не знала.... От моя сусідка десь бере квитки в парк культури. Я казала, що я за ті копійки навіть позоритись не буду, бо до останнього квитки на карселі були дешеві. А от на свято пива прийшли ми в парк культури. Сіли своєю сімейкою на веселі гірки і а один проїзд 100 гривень вивалили. Квиток -- 20 гривень, і за кожну дитину мусиш платити... На чортове колесо я не лазила, але чоловік із дітьми катався, то там, певно, теж по 20 (щось не спиталась)... Вопшем, тепер я би вже не відмоивлась від безкоштовних білетиків)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є затверджений Порядок ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У НАВЧАЛЬНИХ ТА ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДАХ


     
  14. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    та то я тут щойно прочитала свіжий Експрес (з програмою), то там пише, що з 1 вересня дітям з багатодітних родин належать безкоштовні обіди, тільки треба принести відповідне посвідчення, так що, в принципі, можете піти спитатися в школі)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    організація безкоштовного харчування в початковій школі для дітей з багатодітних сімей зараз належить до компетенції місцевих органів виконавчої влади.
    Відповідно до загального закондавства (Порядок надання послуг з харчування, постанова 116 КМУ 02.02.2011) право на безкоштовне харчування в школі мають право: учні 1-4 класів; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей, які отримують соцдопомогу для малозабезпечених.

    ТОбто за законодавством усі учні 1-4 класів мають право на безкоштовне харчування. А от безкоштовне харчування на групі продовженого дня , навіть для багатодітних- не передбачено. Бо видатки на це мають покриватися з місцевого бюджету, а коштів на цей рік нашкрябали лише на садки
    У Львові зараз діє Програма безкоштовного дитячого харчування для дітей з багатодітних родин, але у дитсадках ( затверджена на сесії міськради наприкінці серпня).
    --- дописи об"єднано, 6 Вересень 2015 ---
    там ніби є обмеження- це мають бути діти з багатодітних малозабезпечених родин. Зрештою- подзвонити в місцеве управління освіти і дізнатися
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. lyubashka

    lyubashka Well-Known Member

    а де саме?
     
  17. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Тобто я можу піти в їдальню і попосити оте приміоне меню, щоб знати скільки котлеток наступні два тижні з"їсть моя дитина?)
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Батьки мають право звернутися або до адміністрації навчального закладу або ( якщо вважають, що норми порушуються)- із заявою до санітарних органів. І тоді на підставі цього має бути ініційована комісія з батьківського комітету ( з включенням чи без представників контролюючх органів- залежно від підстави), яка може перевірити харчування у школі. Насправді, раніше представники СЕС регулярно мали право самі перевіряти якість і дотримання норм у школах.І саме вони затверджували меню. Але вже рік, як їм це заборонено добровільно робити. Лише- на підставі заяв про порушення. ТОму, наразі можете ініціювати перевірку батьківським комітетом, звернувшись із відповідною заявою до директора школи. Дозволить він чи ні- це вже на його розсуд.Реально перевірити якість дитячого харчування у школах- дещо ускладнено.
     
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    про квитки я чула не цього року, а ще раніше. Де саме не знаю, але це не держустанова, а якась організація багатодітних мам

    та я якби немаю претензій до якості. Малий каже, що смачно, тепле, достатньо. Просто мене ота одноманітність трохи мучить. Хоча краще нехай буде гречка із котлетою через день, ніж якісь там оладки чи навіть сирники (дадуть на порцію 2 штуки -- і наїшся... в мене вдома на раз вони по 8-10 точно з"їдають) Ну і салат хочу, і перше, і пиття якось би урізноманітніли: чай, компот, какао, кисіль, курземе.... Бо наразі двічі на день чай
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. я_тут

    я_тут Well-Known Member

    Дівчата, а чи можливо відмовитись від відвідування дитиною уроку "християнська етика"?
     
    • Подобається Подобається x 2