Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а що, вже є якийсь закон?
    говорити можна що завгодно, але наразі документа ж нема?
     
  2. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    То в мене такий дурний характер, думати на 150 кроків вперед☺. Сподіваюсь істерія спаде. Наразі вона сильно підігрівається.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Мар'яно, не роздйваймо паніку.
    дехто піде підписувати відмови наступного тижня і все вам розповість. Думаю, все буде ОК, ну хіба що кожен лікар додатково "похвалить" :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, а ті відмови треба самому йти писати чи то лікар каже? Бо нам вже 8 міс то ще ніхто нічого не казав ні про щеплення ні про відмову. В пологовому від гепатиту відмовилася БЦЖ не було. Зараз ріхто ре рухає. Хай так і буде чи таки варто написати відмову?
     
  5. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    а на планові погляди ви ходите в поліклініку? якщо так, то мали б тоді вас запитати чи будете робити щеплення. Якщо ні, то ви мали б писати відмову. я б на вашому місці сама не зачіпала того питання, нехай на разі буде так як є. А з часом сімейна сама за вас згадає.
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ходимо, але не в поліклініку. Я карточку забрала. Але від самого народження ходомо на оглчди до одного і того ж педіатра. То вона жодного разу нічого не казала, нівіть не питала чи робимо. Хоч регулярно заповняє нашу карточку і підпис ставить. Напевно, ій то не треба. Я просто питаю чи не буде яких проблем потім, якщо відмов нема. Чи то можна написати у будь який час?
    І ще, зараз маємо іти на плановий медогляд. Страшно. То ж, напевно, будуть багато щепити зараз, то буде багато дітей носіів того вірусу. І що то робити? А з старшими дітками як? Ну не ізолюєш же дитину на рік. Хоча і раніше щеплені дітки були і якось ніхто на тому не загострював. Але, зараз, напевно, іх буде дуже багато.
     
  7. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    А ми через 2 тижні маємо починати по трошки ходити в садок....Щеплень жодних, крім БЦЖ з пологового, не маємо, тепер сиджу і голову собі забиваю всякими дурницями через ті останні події з поліо..
     
  8. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    пишуть що дитина вже одна одужала.. дивно то все..
     
    Останнє редагування: 4 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. dasha

    dasha Well-Known Member

    А зараз якісь прививки роблять в школі? Якщо так, то попередньо питають згоду батьків?, чи тепер всі тільки в поліклініці?
     
  10. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    не мали б робити, лише в поліклініці і лише за письмової згоди батьків.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Guapa

    Guapa Active Member

    Ні, в школі нічого не роблять.Тільки в полклініці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    KAPUCHINKA я в червні писала відмову від гепатиту,малій було 2 роки, до того часу то в нас був мед.відвід то вакцин не було,а тоді з'явилась, медсестра подзвонила попитала,чи планую зараз робити,як ні то треба відмова. Але як пояснила відмова діє тільки до кінця поточного року, тобто наступного або робити прививку або знову відмову писати.
    Ми через два тижні відпочивати маєм їхати в санатарій,треба довідка про щеплення,в доні лише БЦЖ і КПК,як думаєта не заставлять нас перед дорогою якусь прививку робити?Не хочеться перед дорогою
     
  14. dasha

    dasha Well-Known Member

    Ну то слава Богу, бо нам раніше робили, а я теж пишу постійно відмови і думаю щоб часом малий зі школи не приніс сюрприз у вигляді вакцинації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ні. в школах вже кілька років точно як нічого не роблять. МЕдсестра тільки дає писульки , що " згідно календарю..... ваша дитина підлягає....Прошу зробити вакцинацію у поліклініці і надати довідку про її проходження". ну в такому плані.
    З санаторієм така історія: заставити вас зробити щеплення перед поїздкою не можуть. Але можуть написати у карті лише наявні щеплення. А от решта- то залежить вже від головного лікаря санаторію. БО в деяких санаторіях дуже строго з тими картами щеплень. І вимагають, щоб все було оформлено "по правилам". Можна попросити, щоб вам у карті для санаторію ваша тут лікар просто зазначила, що щеплення робляться за індивідуальним графіком або що певні щеплення не зроблені через "відсутність вакцини".
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А чому той кашлюк не хочуть писати (вже не вперше про таке чую)? То що їм якусь картину погіршить? Що за бюрократія)
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2015 ---
    Малій по плану казали має бути перий раз в краплях поліо, це воно? Лікарка щораз нагадує шо ми маєм за планом їх дати, і ще дві вколоти (ККП вроді і ше щось, ще й пропонувала все за 1 день всі три зробити, бо це дозволено і багатьом так роблять)) Але в нас то все оіційно відкладається через алергію. Зроблю, як захочу і можна буде.
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    І про поліеміеліт на Закарпатті є статті, що так і не зрозуміло яка там насправді ситуація http://www.radiosvoboda.org/content/news/27223293.html

    На думку фахівців ВООЗ, причиною захворювань на поліомієліт на Закарпатті є те, що лише половина дітей мають щеплення проти цієї хвороби.

    Між тим, медики Закарпатської області спростовують повідомлення про випадки поліомієліту

    «У Закарпатській області не зареєстровано жодного випадку поліомієліту. Цього року у Закарпатті до лікарів зверталось 12 людей зі схожими симптомами. Зокрема, йдеться про двох дітей з гострими в’ялими паралічами у Рахівському та Тячівському районі віком 1 та 4 років. Медики здійснили лабораторні дослідження, які показали, що поліомієліту у них немає. Це означає, що циркуляції дикого поліовірусу, який викликає захворювання поліомієліту, на Закарпатті немає», – повідомив у середу, 2 вересня, на прес-конференції в Ужгороді начальник головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області Володимир Маркович, якого цитує Mukachevo.net.
    У дітей, які мають параліч через хворобу, підтвердили поліовірус cVDPV1, зазначили у Міністерстві.

    За даними МОЗ, випадки циркуляції cVDPV дуже рідкісні, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. З 2009 по 2013 роки випадки cVDPV спостерігалися в Афганістані, Камеруні, Чад, Кенії, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Ємені.

    У МОЗ і ЮНІСЕФ нагадують, що поліомієліт – дуже заразна хвороба, що призводить до паралічу і смерті.

    http://www.dw.com/uk/поліомієліт-на-закарпатті-чи-варто-панікувати/a-18694304

    http://dt.ua/UKRAINE/na-zakarpatti-...i-zahvoryuvannya-na-poliomiyelit-183375_.html

    Як би не було, яле справді, якщо велика частина популяції не вакцинована, ризики виникнення інфекції зростають в рази.
     
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    "Желєзная логіка")) Краще, звичайно, не хворіти цим взагалі. Не раз чула про недобрі наслідки у хлопчиків після перенесення цієї хвороби. Якби мала хлопчика то напевно робила б щеплення, тим більше що:
    Свинкой чаще болеют малыши от трех до семилетнего возраста. Среди врачей свинка называется эпидемическим паротитом.
    Нередко сначала свинка проявляется в виде воспаления яичка, а через несколько дней воспаляются слюнные железы – основной признак свинки. А нередко орхит является единственным симптомом свинки. Если Вы не будете лечить орхит, то есть пять случаев из десяти, что у малыша в будущем будет бесплодие. Не относитесь халатно к здоровью своего ребенка!
    Почитайде детальніше (і сайт той про пагує лікування травами та альтернативну медицинй, до речі:girl_smile:)
    http://www.tiensmed.ru/news/svinkabesplod1.html
    І ще таке є:
    Особенно опасным бывает паротит для мальчиков-подростков во время полового созревания, так как в этом случае существует риск воспаления яичника или яичка. Каждый десятый из пораженных таким заболеванием мальчиков становится бесплодным. Поэтому для мальчиков, у которых к моменту полового созревания еще не было свинки, особенно важна прививка против паротита.
    І звичайно робити треба нормальною вакциною, а не підозрілою http://www.apteka.ua/article/341874
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я вже не раз писала- наше покоління, народжене до середини 80-х від паротиту не щепилося узагалі. Хворіли свинкою або у садку або в школі так, як хворіють вітрянкою зараз діти. Ускладень не було ні в кого ( орхіт найчастіше виникає якраз у дорослих чоловіків, які переносять свинку у старшому віці. Особисто я знаю сім ю, де дитина принесла свинку із садчка, а за нею потягнувся її тато. Так от дитина перенесла без проблем, а власне тато отримав ускладнення у вигляді орхіту). У тих моїх усіх знайомих, яких я знаю, і які хворіли на паротит у дитячому віці, у всіх є діти. Мій брат теж в дитинстві хворів паротитом у молодшій школі ( хоч був щеплений вже). В 11 класі у нас 5 однокласників напередодні випускного теж з цією радістю зустрілися ( молодша школа, де почалася епідемія, між іншим, серед щепленого вже від паротиту покоління, щедро ділилася зі старшою- то вітрянкою, то паротитом). Усі з них мають діток. А в кінці 70-х у нас в молодшій групі садка взагалі 2\3 групи на паротит хворіли.
    Проблемеми з репродуктивною сферою грозить лише не пролікований вчасно орхіт. В той же час, його пропустити- неможливо. Бо він має яскраво виражені симптоми. Мало того- до орхіту, як ускладнення, не менш часто, як паротит, можуть привести звичайні вірусні захворювання у хлопчиків, а особливо- вірус грипу. Паротит тут ні в якій підвищеній зоні ризику, порівняно з ними , не виступає
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2015 ---
    хто писав цю статтю? Звичайний копірайтер?
    Навіть за статистикою, орхіт як ускладнення виникає у 20-30% чоловіків, які перехворіли паротитом у дорослому віці ( вже після закінчення статевого дозрівання). І лише кожен другий з тих, хто переніс орхіт у постпубертатному періоді може стикнутися із проблемами у репродуктивній сфері. Це та сама історія , що з краснухою у жінок .Дитячіінфекції на те і є дитячими, що вони рідко дають ускладнення у дитячому віці, натомість є небезпечними для дорослого покоління. Останнє щеплення від паротиту, згідно нового календарю вакцинації ( як і від краснухи), робиться зараз у 6 років. Відповідно, якраз до того періоду, коли людина вступає у постпубертатний період, у неї уже не залишається антитіл від того ж паротиту. І якраз у найбільш ризиковий вік вона залишається незахищеною. Вакцина КПК не дає пожиттєвого імунітету.
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так. крапельна оральна- жива вакцина. У вашому віці інактивовану вже не роблять- лише живу.
    Вам мають за віком зараз робити АДП+КПК+ оральне поліо. Раніше в один день дозволялося робити лише АДП+поліо. КПК- відкладалося з перервою на місяць. Зараз все підтасовують під наявність вакцин- і дозволяють робити все вкупі: в одне стегно- АДП, в друге- КПК, і тоді ж- в рот капати поліо.Хоча нормальні лікарі проти цього і проводять щеплення роздільно: КПК окремо- АДП з поліо- окремо. Або взагалі розділяють усі три.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
Статус теми:
Закрита.