Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем guculyanka, 11 Листопад 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а з чого ви взяли, що не вистачає? як годуєтесь, груди на вимогу? скільки попісів вдень?
     
  2. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Не вистачає особливо ввечері і особливо після купання. Тому що даю груди, він смокче одну і другу годинами і далі плаче. Груди мякі і молоко не ллється. То для мене це сигнал, що дитина голодна і догодовую. Годую грудьми на вимогу, їсть малюк скільки хоче. Пелюшок мокрих достатньо - 10-12 раз в день. В принципі ми з першого дня догодовували, бо він народився дуже маленький і ще не мав сили сильно і довго смоктати. Спочатку було догодовування 3-4 рази на добу. А тепер тільки 1 раз ввечері. І ми ніяк не можемо цього позбутися. За цілий місяць була лише одна доба, де ми були тільки на ГВ. Я дуже хочу годувати тільки грудьми і дуже стараюся.
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми не догодовували ніколи, але у Влада теж був період плачів і цмакання ввечері години з 22 до 1-2 ночі (не через газики чи коліки, а отак як Ви кажете "недоїдав"), пройшло десь за 1-2 тижні. Мені здається Вам потрібно вольовим зусиллям забрати оту суміш ввечері, і дитина за кілька днів "насмокче" собі більше молока. Бо якщо даєте суміш ввечері, то груди умовно кажучи розуміють що зараз немає "запиту" і дійсно можуть виробляти менше молока.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну поки ви будете догодовувати, доти дитина буде вередувати на грудях, бо вона вже знає пляшечку. молоко не має литись, дитина собі його насмоктує порціями, повірте, мякі груди то не показник. Плаче, бо може животик, газики, дискомфорт, повітря в животику, та все що завгодно. Це міф і неправда-картинка спокійної дитинки на циці, ну тобто у когось може й так, але якщо такого нема на початку, то не свідчить про брак молока, просто той початковий етап дуже важкий буває. хай собі висить на циці годинами,то всьо пройде, але догодовування я би забрала взагалі...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А всі інші годування він поводиться інакше, і ви відчуваєте, що є що смоктати? Взагалі вечір - то справді час, коли молока найменше, але то не привід догодовувати, хай смокче собі довго, навіть як вам здається, що груди м'які, то ще не значить, що там нічого немає. Постарайтесь за день, і особливо вночі напрацювати собі більше молока - часто прикладаєтесь? Як набирає вагу?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Так, ми дуже часто прикладаємось. Інколи навіть частіше, ніж щогодини. Набирає вагу також дуже добре. Ще місяця немає, а синочок набрав вже 1 кг. Вчора все-таки нам вдалось не догодовувати, подивимось, що буде сьогодні :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    99
    у вас все добре, заберіть взагалі з хати суміш і пляшечку, щоб не було спокуси
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дівчата вам добре написали. Ви молодці, що зіскочили з тих 3-4 разових догодовувань, зіскакуйте і з цього одного що залишилось. Ви спокійно забираєте оце догодовування з пляшки, а даєте груди. За декілька днів дитина насмокче собі і ту кількість молока і забуде про пляшку. А забуде про пляшку - перестане вередувати на грудях і почне краще смоктати.
    В мене з малою теж був такий період що вона ввечері після купання з 21ї до 2-3 ночі смоктала безперервно. А після 2ох міс вже була гіперлактація.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Привіт. можливо ви мені щось порадите.....Моєму малятку 2,5 місяця, вагітність ця першу тому і я не обізнанна у багатьох питання і допускаю багато помилок. З самого початку хотіла малого годувати грудьми,але в роддомі сказали , що малий народився маленький і немає сили тягнути і потрібно догодовувати, потім те саме сказав дільничий педіатер, а я боялась що молока мало і дитина буде голодна і почала догодовувати, спочатку давала груди потім трохи суміші. Прочитавши тут теми малий постійно був на грудях , вночі спав зі мною, але коли забирала його від грудей кричав гвалтом і всі вдома треба догодувати він голодний. ти дитину мучиш що він стільки тягне і себе. Ще після годування пробувала зцідити молоко то за 40 хв зцідила 30 грам з двох грудей(І я догодовувала раз 30мл , раз 60мл а були випадки коли взагалі не догодовувала. Тиждень тому простутудила груди температура була 3 дні висока, і молока стало мало груди якісь мякі,, не чую як прибуває молоко а малий їси хоче більше починає їсти то переднє молоко швиденько смокче ,а потім дрімає і раз тягне раз смокче...незнаю я........і так ми можемїсти 3-4 години і він дальше голодний. бо важу з двох грудей за одне годування зїдає десь 90-100 грам і даю ще суміші 90 грам. Пробувала , щоб він висів на циці то за пів дня мене так соски пекли , що то був аврал. і чи сидить він 4-3 години все одна важучи зїдає так само як після 1 години наприклад . Допоможіть мені будь ласка як поступово перейти на повністю гв або менше догодовувати. А може ще якісь дасте порад , бо я незнаю як правильно бути((((бо допустила вже напевно багато помилок(99
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Перше: як ви визначаєте, що дитя з'ïдає 90-100 г молока?
    Друге: як ви визначаєте, що тоï кількості недостатньо?
    Так склалося, що я меншу дитину здавала до няні з віку 5 місяців. Для того я зціжувала молоко. Я одну грудь не давала десь з 1-2 год ночі до ранку і потім з неï зціжувала 100-120 г молока. І це була порція, яку з'ïдала моя дитина за моєï відсутності. Няня не догодовувала нічим до 9 місяців. При чому моє дитя не завжди випивало все молоко.
    Тому я думаю, що 2,5 місячній дитині може бути достатньо 90 г молока. Я би просто не догодовувала.
    Але ви так сумбурно все написали. Викличіть собі консультанта додому і заплатіть йому ті гроші, які маєте за суміші віддати.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Lady_In_Dreams ну єдина порада-просто викинути суміш з хати і від всіх закритись з малявкою. Дрімає на циці-так тим більше не голодне дитя, просто спати так добре коло мами. Ми так жили досить довго. Та що там, зараз теж часто з цицею в роті спить. Поки буде догодовування, доти не буде повного ГВ. Потрібен спокій і впевненість в собі. Нікого не важити, нічого не цідити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    маленький, то скільки? ви би знали як маленькі дітки тягнуть і набирають в перші місяці, є що набирають і по 1.5-2 кг.
    Якщо висить на грудях це добре, дитина насмоктує собі ту кількість молока що їй потрібно. Моя висіла по 4-5 годин підряд без перерви, а вже в 2 міс в мене вже була гіперлактація.
    Із-за того що ви догодовуєте, дитина не насмоктує собі потрібну кількість молока, то молока ніби менше. Але коли вже встановилась лактація то ви не повинні відчувати наповненість грудей, якщо груди м"які то не значить що мало молока.
    Якщо дитина спочатку смокче активно, а потім дрімає і смокче, це так має бути. Дитина наїлась, а потім собі насолоджується біля мами та їсть потроху.
    Який у вас набір ваги за тиждень? За місяць? Скільки раз пісяє на добу?
    Якщо пісяє багато і достатній набір ваги то забираєте догодовування, а даєте тільки груди.
    Кількість догодовувань потрібно зменшувати, а догодовувати тільки з ложки або зі шприца, але ні в якому разі не з пляшки! Після пляшки діти погано і неефективно смокчуть!
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Zozuljka

    Zozuljka Well-Known Member

    Дівчата, допоможіть, будь ласка, бо паніка в мене!
    Народила синочка 7 січня. В перший день він дуже багато спав, і трохи зригував, тому не давали йому їсти. Але коли встав, і попросив, одразу взяв груди. Моєму щастю не було меж. Наступного дня також смоктав молозиво, але знову ж таки довго спав. Уві сні груди не брав, і будитись не хотів. А потім прийшов педіатр, і вердикт - груди пусті, молозива майже нема, дитина дуже багато втратила, живіт пустий. Ще й до інших жінок говорили, щоб ті годували, бо в них є в грудях молоко, молозиво, не те що в мене. Я зовсім розкисла, і таки догодувала сумішшю. Вірніше, догодував лікар. Все. Ще раз син груди взяв, і на тому все закінчилось.
    Але я вирішила іти додому, і налагоджувати ГВ. Вдома мене ще налякала наша педіатр, що відправить мене в лікарню через те, що щось там починається. Малий поплакав біля грудей, і я пішла під впливом того всього знову дала суміш.
    Результат - дитина не бере груди в жодному випадку. Крик, істерика, випльовування грудей, відштовхування руками. А їсти вимагає багато.
    Дівчата, чи є ще шанс перейти на ГВ? Нам 5 днів. Молоко поки є.
     
  14. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Zozuljka хто в хаті господар? Ви чи малюк? Впевненість головне. Суміш забрати, трохи покричить, але як молоко є, голодним не буде. Ви ще манюні, ще все можна виправити!
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Zozuljka звичайно, що є, все у ваших руках. мусите повірити у себе, у те, що ви свою дитину здатні вигодувати. Страх відкинути, ропонувати і ропонувати груди, цілий час, пританцьовуючи, все що завгодно. суміш взагалі забрати, бо інакше не буде прогресу. в крайньому випадку можна ж покликати гв консультанта
     
  16. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Раджу викликати консультанта. Вона приїде, подивиться, допоможе прикласти правильно, розкаже що і як робити, підтримає морально.
     
  17. Zozuljka

    Zozuljka Well-Known Member

    Ой, дякую! Я не знала, що у нас можна викликати консультантів. Чи може хтось порадити хорошого консультанта, який би міг додому приїхати?
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Zozuljka бачите банер вгорі? Гаряча лінія Львівська група підтримки ГВ, там номер телефону є
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Olyusya

    Olyusya Позитивчик ;)

    Допоможіть будь ласка, що робити мені в такій ситуації:
    На 21 день прийшла медсестра, поважила дитину, а вага така ж як при народженні 3400 г. Сказала догодовувати сумішшю по 120 мл а перед тим зцідити молоко переднє і давати дитині заднє, але я не зціджувала, адже дитина потребує рідини в організмі. І давала я їй по 90 мл. Виходило на добу 7-9 годувань і постійно груди + суміш. Дитина набрала за півтора тижні 730 г. А за наступні півтора тижні 650 г. При тому від такого вона зригувала фонтанами. І чогось їй було зовсім не весело, зато спала нормально. Мене насторожило що вона стільки набирає і я скоротила суміш до 60 мл 4 рази на день. І тут все стало супер і дитина усміхнена і не зригує фонтанами і спить нормально. Але от всі хто в мене вдома є, а в основному то чоловік і моя мама, при першому ж плачі дитини кажуть що вона голодна і щоб я суміш давала, а то й самі роблять і несуть мені ії, вони не розуміють що якщо дитину можна чимось зацікавити, то це не означає що вона голодна. А просто має свої потреби. Від суміші її вирубує, бо серйозно, то вона швидко засинає. А на грудях їсть і спить. Ще вони думають якщо дитина ссе кулачок то вона голодна. Коли я кажу що то нормально є,бо це її рефлекс то зразу чую, давай дурник купимо. Або якщо довго на грудях і спить то давай дурник купимо і ти будеш мати більше часу. Вчора особливо був важкий день бо ні вночі ні вдень спати не хотіла, то на циці то бавиться, спала тільки поки ії у візочку колисала, але якщо переставала то пробуджувалася. Навіть суміш давала і все рівно без результату. Не засинала нормально. На вечір дали 90 мл перед купанням і груди після і дитина як ніколи спала з 23:30 до 4:42 год, то я сьогодні зранку наслухалася шо я заставляю голодувати дитину, щоб я давала суміш,бо в мене мало молока, чоловік перед роботою зробив сам суміш і погодував малу і вона заснула. А перед тим я з нею гарно бавилася, а він взяв її на руки і вона почала капризувати, а в нього одне, значить вона голодна, а коли доця заснула то він ще мені тим притикнув. От бачиш вона була голодна інакше чого ж вона тоді спить. Як на мене можливо просто зїла багато і від того і заснула, адже перед тим я їй цицю давала. Доречі молока з моменту коли я почала догодовувати сумішшю стало більше, бо почала пити чаї для лактації. Але через такі постійні нерви я не знаю чи довго протримаюсь. Моя мама мене ледве догодувала до 3 місяців, мого чоловіка годувала грудьми свекруха 1 тиждень. А я хочу ходувати мінімум до 1 року, а там як Бог дасть. Вони нічого страшного в тому не бачать що є бутилочка і суміш, а мені серце розривається від того що я одна в ні від кого нема підтримки, всі з наїздами на мене. Ще й мама заявила що чому тоді коли вона приходить вечером з роботи мала не спокійна, ну не розуміють що діти всі під вечір бувають неспокійні. Що мені робити підскажіть? А то через ці нерви я скоро точно буду без молока(

    Надіслано від мого D6503, використовуючи Tapatalk
     
  20. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Olyusya я би покликала педіатра, котрий дуже ЗА грудне вигодовування, і аби були присутні рідні
     
    • Подобається Подобається x 2