Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @сніжна, буває різне:girl_smile:, я от знаю випадки коли у дитинстві хлопчик перехворів на свинку, і потім залишились проблеми( Але сперечатись не буду - бо то вибір кожного, робити щеплення чи ні. Але чи варто наражати дитину на орхіт? Думаю що не варто:wacko:. А ви своєму малому робили те щеплення?
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    на орхіт ви наражаєте дитину навіть тоді, якщо вона на зимову грипозну віруску перехворіла. Або якщо вона спортом займається, де можлива травма яєчка ( це теж одна з причин орхіту . футбол, контактні види єдиноборств і т.п тоді взагалі зло :)Паротит призводить до орхіту у дітей- вкрай рідко. А у дорослих чоловіків- часто. І то, власне повне безпліддя в таких випадках у них настає рідко. В основному- це зниження якості сперматозоїдів.Повне ураження- лише у невеликого відсотка. До 15-16 річного віку паротит для хлопчиків не є небезпечним у цьому плані.Ускладнення настають вкрай рідко.А із щепленнями виходить так, що якраз до цього віку антитіла уже перестають діяти. І в найбільш вразливий вік чоловіки входять уже "незахщеними". Раніше ревакцинацію від паротиту ще проводили у 14-15 років ( як і від краснухи). Зараз останнє щеплення робиться у 6-7 років.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Це нормальна логіка, природна. А от яка логіка зробити щеплення дитині і унеможливити хворобу в дитячому віці, коли вона безпечна, а потім залишити беззахисною в дорослому?
     
    • Погоджуюся x 5
    • Подобається x 1
    • Не погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Креативно x 1
  4. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка


    З цієї ж статті уривок
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Справа в тому, що і від щеплень звичайно бувають небажані наслідки, але від хворіб вони гірші. Так само існує поняття "колективний імунітет", коли люди щеплені, то важливо підтримувати ой баланс. Тому люди, як правило, обирають "менше зло", якщо можна так сказати:girl_in_dreams:. Можна і не робити щеплень, спокійно жити і сподіватись що тих інфекцій людина не підхопить, а як підхопить то вже як буде так буде:girl_smile:. А ще маю випадок з правцем - от наші родичі не робили дитині прививок, коли малий сильно впав і мав рану, то екстренно зробили прививку від правця, це найперше що сказали зробити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  6. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Дитині ввели анатоксин. При великих рваних ранах мало хто надіється на прививку.
    То все філософія про менше зло. Коли діло доходить до своєї дитини, то статистика трохи по іншому виглядає. То все в цій темі триста раз проговрено.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 4
    • Баян Баян x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при пораненні, де гіпотетично міг бути ризик зараження, колять анатоксин всім- і щепленим і нещепленим. Різниця лиш в тому, що нещепленим , крім анатоксину ще імуноглобулін вводять.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
  8. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    У вищенаведеній статті подавали інфо, що у США вже давно відмінили ОПВ, а використовують лише ІПВ. І ще там зазначено що ВООЗ із 2016 р планує повністю перейти на Іпв, саме через ризик зараження живою вакциною та виникнення унаслідок її застосування вакциноасоційованого вір


    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Так як і після укусу собаки чи іншої тварини колять теж ліки від сказу)
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Від сказу колять фактично вакцину. Відповідь організму настає швидше ніж закінчується інкубаційний період хвороби. Тому колять по показах, а не планово
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  11. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я це і мала якраз на увазі:girl_smile: "Ліки" це і була вакцина, яку терміново ввели. Та сім'я завжди була проти прививок і т.д., але в тому випадку погодились, і ніяких негативних наслідків не було (це наші родичі).
     
  12. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    @Skifia, останнє попередження (тепер публічне): якщо не припините свої "кармово-оціночні війни", то кількість тем, в які ви наразі маєте можливість не тільки дописувати, а й читати, скоротиться! Будемо блокувати доступ!
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я маю всі підстави вважати, що все залежить від стану здоров'я дитини, від того, чи не загробили цій дитині імунітет лікуваннями і взагалі від багатьох факторів, які тільки про своїх дітей можна знати. Тому рівнятись на знайомих - діло не дуже вдячне.
    я знаю одного хлопчика, який в дитинстві перехворів на паротит (дошкільнятком) і в нього все ОК (діти є, думаю, про це йшлося).
    а от мені "свинка" принесла ускладнення на статеву систему, але хворіла я вже у 19. Лікували гормонами, обійшлось без хірургічного втручання. Але навіть після лікування планована вагітність настала не одразу, точніше, втрималась не з першої спроби.
    Думаю, від "дитячих" хвороб є сенс щепитись вже в дорослому віці, якщо не перехворів. Особисто я дорослою щеплюсь від краснухи, бо не хворіла, і знаю, що краснуха небезпечна для вагітних.
     
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    власне дитячі інфекції ( паротит, краснуха) становлять небезпеку вже після закінчення статтевого дозрівання. В садочковому віці я принесла краснуху і перенесла її надзвичайно легко. Але заразила свого тата. Так якщо "мою" краснуху мало хто згадає, то татову- пам ятають добре :)
    а аналіз на ТОРЧ теж показує, що немає антитіл? Бо в дитинстві краснухою хворіють багато хто , але через легку симптоматику ( що теж нерідкість) просто пропускають і не діагностують власне як краснуху. ТО вже у зрілому віці, коли з тих чи інших причин потрібно пройти аналізи на ТОРЧі виявляють, що є антитіла .
     
    Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Корисно Корисно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Цю статтю рекомендую дуже уважно читати всім, кого настигла хвиля паніки стосовно поліомієліту. Все розкладено по поличках, все з посиланням на офіційні джерела, при чому абсолютно не протипрививочні - лише офіційна статистика і т.д.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    правець розвивається у разі глибокої брудної рани без відтоку крові і доступу повітря.

    Коли можна спокійно відмовитися від правцевого анатоксину:
    1. Якщо рана відкрита, її можна добре почистити і є доступ повітря (тільки не робіть "вакуумну" пов'язку)
    2. Якщо є сильна кровотеча. Тоді навіть при глибокій рані кров її вимиє. Просто не спішіть зупиняти кров негайно (мова звісно, про капілярну кровотечу).

    Типові правцево-небезпечні поранення: глибокий прокол тонким предметом (цвях, дріт, голка), особливо з землі, особливо без крові; укус собаки, особливо глибокий з малою кількістю крові (тварини переносять правець).

    Якщо ж це той же укус чи ржавий предмет, але рана поверхнева і має доступ повітря по всій поверхні - шансів розвитку правця немає (якщо, звісно, ви не закриєте рану якимось поліетиленом чи іншим герметичним матеріалом).
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 3
  17. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    те саме, але в першому класі)
    від мене навіть брат не заразився
    мій чоловік і його брат перенесли свинку в дитинстві, зі статевою сферою все ок, діти зачалися без проблем
    я перехворіла свинкою теж у дитинстві, але у важкій формі (навіть одна лікарка припустила, що діагноз - не паротит, а паротитний менінгіт), з ускладненням (оглухла на праве вухо), і знову брат не заразився

    скільки людей - стільки варіантів перебігу хвороби...
    будьте всі здорові! :girl_smile:
     
    Останнє редагування: 7 Вересень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    До речі, справді, антитіла до краснухи є в дуже великого відсотка населення, хоч багато хто вважає, що не хворів - для мене теж приємним сюрпризом був результат аналізу.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    дякую за посилання. З ції статті перейшла ще на ЖЖ http://dibrov-s.livejournal.com - там дядько теж гарно і грамотно розбирає чому не варто вакцинуватися. Його тези можуть допомогти із висловлюваннями до "фанатів вакцин"
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну взагалі дядько більше подає інформацію до роздумів. Десь на днях написав, що заздрить тим, хто на 100% впевнений у шкідливості вакцин і тим, хто на 100% впевнений в безпечності, бо про себе такого сказати не може. Але мені дуже подобається такий виклад інформації - конкретно, з фактами, з цифрами і з посиланнями на оригінали.

    З фанатами ніц не поможе, та й не знаю, чи треба. В мене в ФБ стрічці ну такі вже перли полізли разом з інфою про поліо, що аж дивувалася, чи то ті люди пишуть, яких я знаю. Там два аргументи - Комаровський і "батьки нещеплених дітей - безвідповідальні і майже злочинці". Всьо, решта - зрада.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
Статус теми:
Закрита.