проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Пошуквйте мою історію в темі про тандем. Я не бачу скільки старшій, але моя з двох вдень не спала. Перші місяці як чоловіка не було я могла вкласти на ніч двох: просила старшу лежати тихенько, а меншу цицею присипляла. Коли менша навчилась повзати - такий трюк не проходив, бо менша повзла і вони починали разом гратися. З того часу старшу залишаю у вітальні, вкладаю меншу, а тоді вже привожу старшу. До речі, зараз старша може заснути на дивані сама, поки меншу "давлю спати", бо цей процес може більше години тривати.
    І про пити -ïсти в ліжку: ми вечеряєм, питаю чи наïлась, даю пити і все, після того лавочка закрилась, всі прохання виконуються завтра. Чоловік іноді вівся на ïï прохання, то вона його могла так годину-півтори часу задовбувати проханнями - аби тільки не спати. А мене майже ніколи не просить. Тому раджу припиняти це.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, прошу поради, не знаю чи то період у нас такий. Малій 4,5 міс. Вдень спить 4 рази. Сни тривають від 5 хв до 40 хв. Засинає з цицею, смокче іі приблизно 20-40 хв, я іі не відриваю, тобто чекаю поки нацицяється, вона відпускає сосок, випускаємо повітрячко і кладу. Переважно через 10 хв прокидається, деколи зразу бавитися, а деколи плаче і гуляє марудиться, тобто не виспалася. На вулиці спить набагато краще, може один сон поспати 1 чи 1,5 год, але то постійно возити потрібно у возику, не зупиняючись. Тобто наче є 4 сни, але 5 хв сну, то капець, не встигаю нічого дома зробити. Ну і гуляє вдень вже тиждень погано, навіть коли я забавляю. Рухи в неі якісь збуджені, нервові, плстійно перевертається на живіт, поповзає хвильку з іграшкою і плаче, перевертаю на спину і знову вона на живіт і по колу. Вночі жахливо спить. Для порівняння раніше я звечора клала в колиску, вона прокидалася близько 4 ранку і тоді вже спала з нами. Загалом прокидалася 2 рази за ніч. Зараз мусимо лягати звечора в наше ліжко, бо ніяк не хоче в колиску і за ніч прокидається 6-7 разів, тобто кожну годину. Не сказала би, що хоче істи, бо часом цицю кидає через 2 хв після того як взяла, ну і весь час і вдень і ввечір відкопується ногами, отак товче мене цілу ніч. Не висипаюся знову. Дурника нема. Повне ГВ. Може іі щось турбує. У неі висипка зявилася по всьому тілу, на вигляд, як пітничка, але не запарювалася точно. На щічках також є, як губами доторкнутися, то такий сухі голочки маленькі. І вона часто чухається об мене , об одяг обличчям, носиком так наче цицю шукає, але навіть після годування. Може ій то свербить. Щось така поведінка мені не знайома. Дякую всім за думки. Згадала, вона ще воду почала пити з ванночки коли купається, раніше цього не робила. Я стараюся попередити, але вона всеодно схитрує хоч раз сьорбнути. Купаю в сирій воді просто, або деколи додаю трави або ойлатум.
     
  3. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Може вона вже не хоче спати 4 рази? Можливо краще її чимось зайняти, добре "вимучити" і тоді класти спати?
    Мої хлопці майже як ваша дівчинка, то ми спимо 3 рази вдень. А зараз лише на вулиці. Якщо будем засинати вдома, то це година присиплянь і в кращому випадку 30 хв сну. А на вулиці сплять гарно і спокійно засинають.
    А ще може проблема в тому місяці повному. Бо мої зайчата вже кілька днів теж погано ввечері засинають, вночі встають частіше.
    А може вам би показатися з тією висипкою для початку. Можливо їй дісно те все чухається і не дає спати. Перше б розібратися з висипкою, а потім, якщо не в ній причина, то шукати інші варіанти)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    чесно
    кажучи я ніколи не розуміла як то "зайняти чимось і вимучити", моя як хоче спати то засне будь як і будь коли і дуже довго в нас було 4 сни вдень, до півроку точно, потім зійшли на три , зараз або два, або три, залежить, якщо один довший, то два, а якщо по 40 хвилин то ти рази. Я завжди підстосовуюсь до неї, інакше навіть не уявляю, дитина сама собі врегулює все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    То, напевно, не приколисувати, а забавити поки сама дитина не засне. Бо, я, наприклад, приблизно знаю коли малий буде спати і часом колишу, ну бо він починаю марудитися і так можу колисати довго і нудно, а тепер прослідкувала, що якщо коли він починає марудитися його трохи позабавляти, відволікти, то засинає він на раз два. То просто виходить, що ви ту фазу марудження і колисання замінюєте розважанням і бавленням. Якось так. Але то має бути щось спокійне, щоб в дитини не було дуже багато ємоцій, бо важко буде заснути.

    Казківниця, може в неі зубки починають лізти, мій почав погано спати коли зубки почали лізти. Багато плаче вночі, стогне, крекче, крутиться, з закритими очками перевертається на животик і кудись починає повзти. Як правило коли плаче цілу ніч то за день два ми вже бачимо новий зубчик. У вас вже вік такий що то можуть бути зубчики, але з висипкою треба обов'язково розібратися. А потім вже розглядати інші варіанти.
     
    Останнє редагування: 30 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  6. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    От власне, що присипляння в нас може займати і більше години часу. І краще той час використати на спокійні забавки, цьомочки, розмови, забавки для ручок, ми валяємось з ними у ліжку і тому подібне. Тому перед сном нам краще побавитись (але це в основному ввечері). Бо вдень діти хочуть спати лише на вулиці.
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    як швиденько :) у нас уже більше тижня таке спання з хниканням, видно, що зуб десь скоро буде, але ще не прорізується ніяк... А мене голова щодня болить
     
  8. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Kazkivnycja моєму 6 м., але ситуація а нас майже та сама. плюс-мінус. Правда, воно в нас від самого народження. Але, чесно признаюсь, я колишу на денні сни і то він спить пів години. І видно по ньому, що мало йому того ( а сам заснути - то фантастика, біля циці може, але рідко. Вночі останній місяць спить теж тільки біля мене. Раніше міг пару годин поспати в ліжечку. А тепер покупали-заснув-переклали- проснувся- знов погодували- переклали і далі вже не спить сам, треб брати до себе
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Хникання у нас так як і у вас ))) а от коли реально цілу ніч плаче, так що я майже не сплю, а сиджу і колишу на руках, бо як тільки кладу, то знову плач. То тоді є.
     
  10. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Ми теж пристосовуємося до синочкового графіку, звичайно ж. Але його ще треба зрозуміти :) Було в нас, що між 2 і 3 місяцями віку дитина не спала вдень щось дні три-чотири підряд. Ввечері жахливо було вкладатися - на руках і не менше години. І аж за кілька днів до тих тлумків-батьків дійшло, що треба трохи приколихувати дитину вдень, інакше син спати не буде (навіть на циці). Звичайно, він подавав сигнали, що хоче спати, але не завжди вони були аж такі очевидні. Отак ми і колисалися в возику місяців до п'яти. І зараз ще іноді колишемо, а синочок при цьому лежить і старається не заснути: лежить і не рухається, бо втомлений, а очки старається тримати відкриті, ніби боїться щось пропустити :)
     
  11. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Нам 4,5 міс, я так поспостерігала скільки спить мала вдень. Якщо порахувати всі іі денні сни, то загалом виходить 2,5 год, і то якщо всі сни надворі у візочку. Якщо вдома спимо, то менше. То не мало? В періоди неспання вся якась збуджена, ношами швидко смикає, і на живіт увесь час перевертається, але потім за кілька хвилин плаче. Я вжн стомилася, м'яко кажучи від таких снів.
     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не знаю чи то нормально, але Влад з 2 міс спав 2 рази в день - перший раз 1,5 год, другий 40 хв. При чому обидва сни або в слінгу, або на руках. Перекласти його спати в ліжко у мене вперше вийшло у 8 міс. При чому ввечері він завжди (і досі) лягав о 23, а о 8 ранку вже підйом. Йому так підходить. :dntknw: Можливо у Вас теж така "не соня" :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Так по-різному сплять діти, що ніхто вам не скаже, чи то замало, чи ні. Так чи інакше, дитина росте і спить менше, може у вас перебудова режиму зараз йде. А може і турбує її животик (ви в іншій темі писали), і тому сон погіршився, чутливий став, то вже питання до її стану здоров'я, а сон - похідне.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    то ще залежить скільки спить вночі.
    Ви порахуйте не за день скільки спить, а за добу. Для кожного віку дитинки є норми сну на добу. Поспостерігайте за своєю дитинкою деякий час, порахуйте скільки спить і будете знати вашу норму.
     
  15. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    Десь з 3 місяців малий спить 3 рази на день, годину і 2 рази по 30-40 хв, теж думала,що малувато, але виходить що йому вистачає.
     
  16. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    а мій по пів години може й 5 разів спати. А я так мрію, щоб він спав хоча б годинку сам не у візку, і без колисання. Цікаво, такі несплюхи такими і лишаються, чи з віком сни стають довші? Мені все казали, що після пів року стане краще спати. ага, не вийшло.
    а я по своєму помітила, що неважливо, коли лягає, чи в 21 чи в 23 (хоч частіше в районі 21), а встає приблизно в однаковий час - о 7 ранку
     
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Влад сам почав спати після 8 міс (то міг десь 40хв без мене поспати), в 10 міс перейшов на 1 сон - тоді десь до 1 год спав, потім підсос і далі на руках досипав (рідко давався ще раз перекластися), тепер у 2 роки може сам проспати 1-1,5 год, а далі все одно мама-сісі і по ситуації . Ну і вночі досі прокидаєсться разів 5. Так що як був несплюхом з народження, так і залишився :)
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Нам 1,5 міс. Поки була погода, я з синочком гуляла по 2 рази по 1,5-2,5 год. Весь час він спав на вулиці. Відповідно вдома він вже спав тільки вночі. Тепер погода погана, на вулицю не виходимо, спить тільки біля циці, навіть як міцно засне і перекласти в ліжечко, через 5-10 хв прокидається... То у всіх так маленьких?
     
  19. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    А присипати лежачи обом на ліжку дорослому і не перекладати не пробували, хай би собі там спав? Я свою в життю б не переклала нікуди, відразу просинається....
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А що вам робити з півторамісячною дитиною???
    Дівчата, я щоразу шокуюсь , бо так часто отаке читаю-я нічо не можу по хаті поробити.
    А що? Більше нема кому? Чоловік ж не цілодобово на роботі.
    Я дивуюсь як пишуть, що на вулиці в возику дитина спить по 2 години... В нас такого не було і мені навіть вдома простіше було, лежали собі разом, я читала, серіали дивилась, Мелася на циці спала. Перші місяці повністю так жили. В туалет сходити, ну це дві секунди, можна знайти. Поїсти чоловік готував, зігріти теж дві хвилини, можна знайти. Дитина потребує мами, де ж її до ліжка холодного перекладати і сподіватись, що спати буде..

    Писати, що сама , нема кому не раджу, моя мама за 1000 км, свекруха за 600 км і ми тут зовсім самі і я добре знаю, що це таке. Всьо можливо, то всьо минає дуже швидко, лежіть собі відпочивайте, потім вже так не вийде
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1