Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Пробачте, але вам в голові треба змінити відношення до ГВ, бо тільки того воно у вас неповноцінне. Шо значить молоко прибуває повільно? Зріла лактація це коли груди вже не є переповнені, до півроку я ще часом відчувала переповненість, зараз же груди зовсім м'якв, але доця не скаржиться. Насмоктує собі.
    Мало їсте ви? А в чому проблема? Їжте більше..
    Знову ж таки, якщо ви дійсно хочете годувати, то годуйте, а не придумуйте причини, чому не годувати. Все залежить тільки від вас. В такому віці дитини не може просто не бути молоуа, поки дитина смокче, доти воно буде
    --- дописи об"єднано, 3 Жовтень 2015 ---
    Це напевно я щось не розумвю, а дівчинка може бути голодна? Ггг
    Раніше, то раніше, в дитини все дуже змінюється. Період росту зубів, розвитку, я взагалі не бачу нічого дивного в щогодинному під'їданні циці.
    --- дописи об"єднано, 3 Жовтень 2015 ---
    А нашо сціджувати? Ніколи в житті ви не сцідите стільки, скільки насмокче дитина. Груди це не бідончики зберігання молока. То праця організму, гормонів. Дитина смокче, стимулює груди, задіюються гормони відповідні і молоко йде
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та звичайно , що буде спати, як воно для таких манюнь важке на шлунок, от і спить дитина, щоб перетравити то молоко. Коровяче молоко до року це вже зовсім давні часи...
     
  3. olenoks

    olenoks Well-Known Member

    Гаразд, дякую за вашу думку, ще б дуже хотілося щоб автор теми відгукнувся
    сціджувати тому що в певних ситуаціях не можна годувати дитину, наприклад при прийомі антибіотиків.
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Добре, тоді інше питання, а нащо по тому сцідженому визначати кількість молока?
    І до речі є антибіотики суміснв з ГВ
    --- дописи об"єднано, 3 Жовтень 2015 ---
    Можна @Yaremko запросити, якщо ви очікуєте підтримки.
     
  5. olenoks

    olenoks Well-Known Member

    ви напевно неуважно причитали мій перший допис....визначати не потрібно, на пляшечці зціджувача є поділки, це ітак видно
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я розумію, але ви написали
    Це ж ні про що не говорить, а ви хочете вказати таки, що молока мало. Мама має бути впевнена, що і неі молока для її дитини достатньо, бо іншого варіанту і не може бути. Треба довіряти тому, що закладено природою, а не шукати причин відлучити
     
  7. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Вітторія вам все правильно пише, дитина здатна висмоктати значно більше молока, ніж ви можете зцідити. А дитина просинається не від голоду, а від стресу від розлуки з мамою, від зубчиків, або ще може бути багато різних причин. І консультант з ГВ вам те саме скаже. Не шукайте причин не годувати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. opron

    opron Well-Known Member

    Підтримую, коли моїй малій було 2 місяці - перехворіла грипом, який дав ускладнення у вигляді пневмонії. Три тижні мені кололи антибіотик, дитина ніяк не реагувала. Але я ВИМАГАЛА призначення лікування, сумісного з ГВ.

    Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Оленокс, автор теми вам скаже те саме
    Подзвоніть на лінію підтримки Гв, чи автору теми, від того основи ГВ не помінялись
    Я ще раз повторюсь, вночі регулюється кількість молока, дитина смокче груди, і в організмі виділяються відповідні гормони, якщо не годуєте вночі, то організм сприймає це як сигнал що молоко не потрібне і його кількість значно зменшується...
    Саме тому в жінок пропадає молоко в 3-4 місяці, бо дають наніч чи вночі суміш
    Синочок ще просто хоче до циці вночі, до мами))
    Щодо кількості молока, знаєте, я сама здивована.. Моєму більше 2 років, я думала що там ну грам 50 за годування дитина споживає, зцідити я ще в 2 місяці могла грам 100, синочок худенький... Так от, в малого отравлення було, як почав рвати моїм молоком, як його було баааагато, я в шоці!!!
    Так є, груди пусті, не зціджується, але дитина собі натягне, і так як доьре смокче, то того і не видно, навіть крапельок не видно, нічого не стікає з ротика, дитина велика, вже все ковтає

    Крім того зараз не рекомендують коровяче молоко до року, через те що його так поголовно давали нам і викормлювали на ньому, зараз багато діток мають алергію, непереносимість або погано його засвоюють, думаю через декілька поколінь коровяче взагалі відійде на 2 план
    Давайте хоча б козяче, воно найближче до людського по складу.
    ..
    Ну і що ви хочете почути? Тут готові навчити вас як годувати грудьми, а не зробити зручніше, придумувати всякі варіаціі, є форум малеча, там купу варіантів годування пропонують, суміші, коровяче-козяче, змішане
    Тут просто і не знають як то годувати так як ви.. Нема досвіду, хоча може 1-2 теж мали подібне, дівчата, не встидайтесь, радьте щось)
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Думаю, що частіше прокидання пов'язане з зубками. Про таке багато написано. В молочці маминому є речовини, що знеболюють прорізування зубчиків, тому дитинка прикладається частіше, та й сам процес дитинку заспокоює. мій десь місяць тому також вночі часто просився, щодві години, хоча звично йсть двічі за ніч.
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @olenoks вам все тут правильно пишуть. І я до них приєднаюсь. В мене теж хлопчик, може до мене прислухаєтесь)) Скільки вашому? Моєму пів року і останні два чи три місяці він теж вночі так їсть, а вдень ще частіше. До того бувало і спав по три години, пару раз спав 4, але то було пару раз і дуже давно. Пр тому він чудово росте і набирає вагу. Тут треба зрозуміте, що ГВ воно таке. Дуже часто діти на ГВ в буквальному значенні висять на циці. І ніц не поробиш. Ну хіба пробувати догодовувати. Тобто вам треба вирішити, чи ви хочете годувати грудьми, чи хочете спати цілу ніч . До речі, якщо спати з дитиною, то воно легше буде.
    І ніколи не думайте про те, що мало молока!! Сама знаю, бо інколи такі думки проскакують Забудьте про пляшечку і просто годуйте. Насправді для ГВ багато не треба. Давати груди, коли дитина просить і все. Не важити після годуванні, не користуватись пляшками, не цідити, розслабитись і годувати.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. olenoks

    olenoks Well-Known Member

    Мому вже 8. Можливо,просто меншу кількість молока я відчула після лікарні, можливо просто треба ще відійти. Трохи тяжко, все надто несподівано. А хтось там писав про антибіотики сумісні з грудним, так от грип і запалення нирок не до порівняння і такі антибіотики сумісні не бувають.
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  13. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    може й так. але, щоб того молока стало більше, треба щоб дитина більше смоктала. в тому числі й вночі
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    При найменшій можливості хай вам вдень хтось допомагає, щоб ви могли відпочити, вам треба набратись сил після хвороби. Вночі спіть з дитиною, так буде значно легше-малому циці і спите далі.
     
  15. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Мені теж здається що часте прокидання пов'язане з зубками. В мене малий, нам 9 міс, ість, напевно щогодини, а то і частіше. Часом трошечки посмокче, а часом так добряче. А як ті зубки його добряче турбують то взагалі від грудей не відривається майже цілу ніч, тоді спить біля мене отак з цицьою в ротику або на руках. І постійно підідає. Та й в день коли його зуби турбують цицю постійно просить отак на трошечки цмакнув і далі бавиться потім знов просить. Про чому просить навіть тоді коли щойно поів добрячу порцію прикорму.
     
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Якщо ви от-от вийшли з лікарні, причини можуть бути такі, як на мій погляд:
    - ви не годували кілька днів, тож молока може справді зменшилось (бо зціджування не дорівнює годуванню, я от взагалі ні краплі не вмію і не можу зцідити, але то не значить, що моя дитина голодна)
    - психологічний фактор - якщо ви були окремо від дитини, тепер вона надолужує розірваний контакт частими прикладаннями, бо від неї забрали її орієнтир в світі, тому поведінка закономірна.
    - психологічний фактор ваш - стрес, насподівана хвороба, ви самі вже собі сказали "мало молока" і переживаєте за це і за прийом ліків.
    - можливо і вплив деяких ліків, дещо може мати таку дію (не знаю, що ви лікували і чим, ну і, до речі, антибіотики таки в більшості випадків можна підібрати сумісні з гв, просто ваш лікар про це навряд чи знає, то ви самі маєте тим займатися)
    - ну і таки зуби! - тоді груди - це просто пожувати, допомогти заснути, бо через дискомфорт в яснах дитина неспокійно спить.
    Висновок з того такий, що навіть якщо сьогодні молока недостатньо через якісь причини, потім його буде достатньо - ваша дитина насмокче, якщо не будете давати пляшку з молоком замість грудей. Не робіть з того сну проблеми, це тимчасові незручності.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    8-ми місячна дитина це ще досить маленька дитина і сильно потребує мами. Якщо Ви були в лікарні, дитина ночувала без мами - це значний стрес. Уявіть собі сильно голодну людину - коли вона доривається до їжі, споччатку їсть значно більше, ніж потрібно, щоб насититись. І ще певний час буде їсти "про запас" і перевіряти чи є доступ до їжі. Так само і тут - дитина значно частіше вимагає підтвердження, що мама порчу, любить його і захистить (а для дитини ГВ на вимогу в такому віці і є підтвердженням любові і відчуттям комфорту і безпеки на підсвідомому рівні).
    Розумію, що після хвороби Вам непросто і є потреба відпочити. Тому не стидайтесь просити про допомогу. Відпочивайте вдень, спіть разом денний сон дитини, спіть разом вночі - тілесний контакт сприятиме спокою дитини і відновленню ГВ.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Є багато антибіотиків сумісні з ГВ, і це перевіряється не по інструкції, а на спеціальному сайті e-lactancia. Більшість лікарів цього не знають.
    Вам дівчата вже дуже багато всього написали і написали все дуже добре.
    Вам зараз потрібна допомога когось з родичів, щоб ви могли відійти від лікарні.
    Дитина зараз буде часто вночі просити груди - це природньо, тому що вас не було деякий час.
    І якщо дитина вночі часто просить груди це дуже добре, сприйміть це позитивно. Гірше коли дитина відмовляється від грудей. У вас є прекрасна можливість повернути ту кількість молока, що потребує дитина. Не шукайте якісь причини щоб не годувати вночі. Саме вночі під ранок виробляється найбільше того гормону пролактину, який відповідає за кількість молока. Тому, все буде добре.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Дівчаточка вірте в себе і у вас все получиться
    не так давно мені було дуже тяжко, але ми з малечею справились, досі годуємось, за кілька днів нам рік
    дякую тим, хто мене підтримав, ви дуже нам допомогли і ми це зробили :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Karabinchik

    Karabinchik Active Member

    Дівчата,розрадьте мене будь ласка,бо щось злякалась сьогодні... У нас 3й тиждень відмова, їмо лише перед, під час сну, а під ранок малий може трошки поцьмакаии і спати далі, не добудишся його,правда з 22 до 3 ночі може і 3 рази непогано 3 поїсти..останні дні груди після обіду геть порожні, коли він ввечері нарешті з голоду вирішує наїцстися,то ковтає не кожного разу, а через 3-4-5 разів. Це у мене молока поменшало вже ? Може трохи подоціджувати? Дитині 3 місяці