Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

  1. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    З тим киданням всього що захочеться, я бачу, що ми не одні. І розказую, і пояснюю по 155 разів, і якось не дуже доходить. То всьо таке, але коли в рух йдуть телефони, або скоренько найде камінь, сідаючи в машину і прямісінько кидає в лобове шкло, добре, що промахнулась і камінь пройшовся по передній панелі... І як поступати, що робити?
     
  2. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ой не одні. В нас то вже давно і інтерес до того не проходить. Я бачу, що йому цікаво кинути, подивитись, як воно летить, як впаде. Ну і на мою реакцію, звичайно. В хід ідуть іграшки, всякі креми-баночки, їжа. Я не реагую ніяк. Ігнорую. Просто не даю нічого такого, що може розбитись. Цікаво, коли то минеться?
     
  3. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Тицьніть де є почитати про мама- моя власність. Малий не дозволяє чоловікові мене обіймати, обовязково між нами всунеиься, пищить, і відпихається від татуся.
     
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в нас теж така проблемка зараз: "мама моя !!! Юлі нє, моя!!!" (тобто сестрички я не мама, лише малого..). А ще останнім часом дуже привязаним до мене став, може ходити, на руки проситись і казати "хочу маму", я відповідаю, що я поруч і нікуди не йду, а він проситься на руки, обіймає мене так, що мало не душить..
     
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То це ж нормально в такому віці.
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Що робити, коли дитина не чує? Я знаю метод - спуститись на рівень очей і зловити погляд. Але я про інше. Починає щось просити (мама дай пити, мама витри попу,...) і не замовкає (при цьому може знаходитися в іншій кімнаті). При чому ніяка моя відповідь ïï не задовольняє, бо вона ïï або не чує або не слухає. Замовкає, коли бажання виконається або коли я вже гаркну відповідь чи прохання почекати. І таке ж саме з питаннями. Питає- відповідаю (як мінімум під час моєï відповіді вже не говорить, тобто теортично відповідь слухає) - зразу ж питає знов. Я ще другий раз відповідаю (ну бо десь там жевріє надія, що таки справді не почула), але по факту виходить, що дарма відповідаю другий раз, бо питає знов.
    Ок, я ще розумію, що коли щось просить заборонене, то потім перепитує ще багато разів в надіï, що я таки дозволю, але коли йдеться про буденні речі, то воно мене бісить.
    А, якщо відповісти лише один раз, то вона продовжує запитувати і через деякий час істерика, чого це я не відповідаю.
     
  7. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Постою послухаю... В мене вже закрадалася серйозна думка повести до лікаря, щоб провірили слух. Бо враження ніби вона на іншій планеті, коли я їй щось говорю
     
  8. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    @Almariel мій Дмитрик поводиться так само. Коли йому щось потрібно то не замовкає і не чує зовсім. І з запитаннями така ж ситуація: вчора разів 6 питав, чому песик гавкає і чому на нас (проходили мимо стоянки на прогулянці). Коли ми гуляємо без тата, то питання рідко повторюються, а в даному випадку, мабуть, хотів також поговорити. Вимагає уваги. Але якщо я в той час говорю з чоловіком, то кажу, щоб Дми почекав і тоді я з ним поговорю. Не завжди за першим разом він мене чує, але я наполягаю на своєму.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ага, я теж думаю про це.
     
  10. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, хтось читав книги про виховання Лариси Суркової? Мама 4ох дітей, психолог, відома в інстаграмі.
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Можливо, вона хоче уваги - щоб до неї присіли, подивились в очі і приділили 15 хвилин часу для розмови з нею. Нікуди не поспішаючи, і подумки теж.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    О, як в мого чоловіка:girl_wink: Я йому тоді кажу, як же вона чує з кімнати, коли я тобі на кухні пошепки щось кажу. І про голосне говоріння - то здуріти можна часом. Вже й молодша перейняла те "Мамааа!" як звук пожежної сирени. І перепитують обоє, і ігнорують відповіді. Я їм тепер кажу, що я не папужка, тому відповідаю один раз. Зляться, бо то вже виходить, що ігнорують їх.
     
  13. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Дівчата привіт, в мене питання як дитині 1,3 без покарань пояснити що до розеток шнурів і газовоі плиитти лізти не безпечно. Я кажу не можна ноно, потім виводжу з кухні і закриваю двері плаче, потім знов дозволяю зайти а вона далі за своє
     
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Повторити оце все тисячу разів - на 1001 зрозуміє. Суворим тоном казати "Ні, не можна" і забирати. Інших способів нема. Відносно плити я ще давала малому пощупати каструлю чи кружку (коли вона вже не геть кипить щоб не попікся, але відчутно гаряча) - тоді вже почав реагувати на "гаряче, не чіпай".
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Кожного разу коли я її впускаю назад вона така щаслива зайшла і далі до шнурів)) буду набиратись терпіння))
     
  16. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Не треба її виганяти, потрібно фізично унеможливити їй робити заборонене. Тобто лізе крутити вимикачі газової плити - забрали (взяли на руки), твердо, але спокійно сказали НІ (небезпечно, стоп, або інше слово, яке буде означати у вас справді небезпечні речі. Тільки не зловживайте ним і вживайте лише в тих ситуаціях, де є небезпека). І так стільки разів, скільки буде потрібно. Швидше за все дитина розплачеться. Пошкодуйте її. Але не дозволяйте робити заборонене.
     
    Останнє редагування: 10 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Дякую
     
  18. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    А таке з якого віку діє, бо мала недавно стягнула гаряче горня чаю зі столу, попекла руку до пухирців, але вже наступного дня знов тягнула. Слова " гаряче", "буде буба", " пець" взагалі не діють, пищить, коли не дістає до горнятка.
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Влад вперше обпікся добряче (до пухирців) десь після року, але з першого разу до нього теж "не дійшло" - вирішив ще перевіряти. Після того кілька разів давала йому навмисно гаряче в руки (ну так щоб без опіків, звісно), то десь в рік і 5міс (а може і раніше) вже навіть як бачив пару над супом чи чаєм сам казав що гаряче, вава.
    А взагалі я злюка :girl_crazy:, бо ще й голкою сама його в палець колола (бо часто шию), то теж швидко зрозумів що таке "гостре".
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    У нас таке навчання було зі засуванням шуфляд і закриванням дверок. В один день ( десь в 1,1) вона прищіпнула собі пальці до шуфлядок в тумбочці, напевно, разів 10, плачу, звичайно, було море.... Але, після того дня ЖОДНОГО разу нічого в пальчики не ставалось - закриває все обережно, пальчики забирає.