Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  2. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ось читаю, і бачу що тема перетворилась на суцільний офф:girl_impossible: Тому ще додам:girl_smile:
     
    Останнє редагування: 2 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Chrystal

    Chrystal Well-Known Member

    Матусі двійнят чи близньків,порадьте лікаря(з Мечнікова або з Джамбула) хто б кваліфіковано прийняв природні пологи або в разі потреби прокесирити. Поділіться досвідом.

    Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
     
  4. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    @Chrystal мій лікар вже мабуть не актуально, тому писати не буду. Недавно народжувала форумлянка
    @Prenatal'ka, в лікаря Долотказіна з Мечнікова. По відгуках, задоволена. Можете детальніше в неї розпитати.
     
  5. Pearl

    Pearl Member

    Хто в курсі яка в Степанчака М.Й. "команда" на пологах? Часом не та сама, що й в Надіжка?
     
  6. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    Я в нього народжувала, але на скільки розумію команди сталої немає, акушерка і неонатолог будуть одні з тих, що будуть на зміні на момент ваших пологів, акушери спеціально не їздять не в свою зміну на пологи як лікарі
     
  7. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Довго вагалась чи писати, оскiльки досвiд не мiй ( родичiв моiх родичiв). Але iнформацiя для роздумiв: десь 4-5 рокiв тому народжували в Надiжка, нiчого не прогнозувало бiду. Не знаю всiх нюансiв, але закiнчилось тим, що четверо мужчин по командi доктора витиснули дитину з напiв живоi породiллi. Дитинка зараз калiчка. Пiсля того, лiкарi з Орлика, що займались дитинкою, вiдкрито заявляли, що то була груба лiкарська помилка ( ведення пологiв) i те, що мама i дитинка залишились живими- це диво. Батьки надали випадку розголосу, заявили в вiдповiднi органи, мова йшла про позбавлення лiцензii. Але десь дуже високо все "замнулось". Тепер таке призначення доктора, теж, думаю, не без впливу зверху... Ще раз наголошую, iнформацiя для роздумiв. Розумiю, що в практицi лiкаря э рiзнi ситуацii, але образливо, що за грубi помилки не несеться вiдповiдальнiсть...
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. fantazerka

    fantazerka Well-Known Member

    Чесно кажучи, я абсолютно не здивована призначенням Надіжка на таку високу посаду. На мене він справив враження кар'єриста, для якого бути просто доктором не цікаво. Так, від нього як від акушера-гінеколога в захваті багато жінок. Думаю, як спеціаліст він таки досить хороший. Але великою мірою оте захоплення Надіжком зумовлене саме його харизматичністю. І іміджем, над яким він вміло працював (і на Фейсбуці, і на Посиденьках, і на Малечі).
    Але з особистого досвіду: хоч пан Надіжко і справляє враження інтелігентного і дуже культурного лікаря, він здатен і на "ввічливе" хамство, і на непорядність. І в мене склалася думка, що чудові враження про ті пологи в Надіжка, які самі по собі проходили добре і були "зручними" для доктора. В таких випадках лікарю залишалося тільки приправити все своїм відмінним почуттям гумору і харизмою, щоб породіллі були дууже задоволені. А от якщо пологи, скажімо, відбувалися не дуже швидко чи починалися невчасно, то дуже часто вони закінчувалися КР, до яких призводила надмірна і поспішна стимуляція. Але це моя особиста думка, яка грунтується на власному досвіді співпраці з цим лікарем і на розповідях знайомих та форумлянок. Впевнена, що якщо б мої пологи були іншими, то й я співала б цьому лікарю дифірамби тут на форумі. Ну надто вже він харизматичний!
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну так були "недовірливі" чужі зрештою навіть я писала як і що було з моєю подругою і сестрою. слава Богу, що діти здорові, ну принаймі воно все вигреблося. і що, звертали увагу? а хтось ходив, питався в тих потерпілих, серйозно потерпілих, навіть тут на форумі є, що і як було? ну так то ж одиничний випадок! за 3 чи 4 роки, я принаймі нарахувала 5 чи 6 "одиничних випадків" кричущого неподобства і каліцтва і взагалі того, за що б я по писку била. у всіх лікарів є такі одиничні, тільки всі різного характеру, в данкова теж свої, федина якої радості має, але чомусь про це не хочуть чути, авось обійдеться. але тут на посиденьках в нього просто фан-клуб, а що, я теж до цього клубу належала)

    стосовно харизми - так, є. комусь помагає мати завжди супер-впевненого лікаря на пологах. про хамство - ні, не бачила, але мене вагітну протролив класно, я згадую вже 3 роки, це був вищий клас з тонким розрахунком - якщо зламається, всьо работать можна.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Ну, думаю, якщо ви писали про це, то все таки, дехто звернув увагу, і не пішов до даного лікаря. Просто не всі, хто ішов, до інших лікарів, будуть писати, що спочатку думали йти до такого то лікаря, але передумали... А просто пишуть відгук, про лікаря, в якого народжували. Ну принаймі я так точно робила. Спершу зробила собі таблицю, про всіх лікарів. Бачила загальну картину +/-. Пізніше, почалось відсіювання мною лікарів, аж поки не обрала одного, і вже після пологів (операції) писала відгук про конкретного лікаря. І жодним словом не обмовилась навіть словом, про лікарів, оскільки я в них не народжувала. Тому не маю права давати комусь з них, хоч якусь оцінку, і писати відгук.
    Можливо. Але, наголошую, що я за те, щоб було написано різні відгуки, в тому числі, і погані, якщо має таке місце. А, як ми бачимо, має. Але, чомусь, люди вирішують, мовчати. І так, про всіх лікарів.
    В, одній з сусідніх темок про лікарів, є також лікар, яким багато хто тут на посиденьках задоволений. В мене протилежне враження склалось. І, я свій відгук залишила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    чомусь??? Може спершу подумайте самі , чому , а тоді пишіть, більш коректніше.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    то певно в мене карма така. першого разу лікар йшов у відпустку і я народжувала, по суті, в чергового.
    а цього разу лікар може не вийти з відпустки до мого терміну))) шо дЄлать...:girl_in_dreams::connie_pull-pigtail
     
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Христина та це ж класно. Ви вагаєтеся чи народжувати на мечникова чи ні домовтеся собі ще в іншому пологовому, якщо ваш лікар вийде, то будете в нього народжувати, якщо ні, ну то значить не треба вам того мечникова ))).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Про "ідеального" доктора) - він з мене також витискав дитину. Реанімація та купа інших лікарів, неврологів - в один голос говорять про наслідки пологової травми, яка сталась. Жодних вад чи неправильного розвитку в дитини.. Просто лікар собі думав, що він великий молодець і всемогутній бог, а виявилось, що треба було подумати мозгами і враховувати всі ризики, які потенційно можуть бути і він мав би їх врахувати, ну бо хто ж, як не він?? В виписці, яку мені віддали в роддомі було написано як я "гарно" родила за 8 годин без жодних ускладнень (реально - добу) з високими цифрами по Апгар, які насправді були близькі до нуля.. Нема що писати. Більша половина причин каліцтва дітей, якщо не всі 90% - неправильне ведення пологів.
    Я зараз переконана - всі, хто в нього родили і дітки здорові - родили б так само гарно і здорових діток в будь-якого лікаря. Або навіть вдома. А коли реально потрібне було втручання лікаря, коли треба була його допомога - він проявляв "харизму", яка нікому тепер вже не потрібна.
     
    • Інформативно Інформативно x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    То в вас зараз все добре з малечею? Вибачте за питания, в разі чого..

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  16. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я народжувала в Усика, та порадити так запросто я б не змогла. По-перше, він специфічний і не всім підійде, по-друге, мене кесарили планово, і я вибирала його як гарного спеціаліста по КР і командою анастезіологів. Знаю, що в його практиці теж є випадки каліцтва діток і т.ін. Не можна казати, що якщо є випадки хороші або погані, то це щось гарантує. Кожен конкретний випадок, погоджусь, швидше лотерея, а ще відповідальність і свідомість породіллі і того, хто поруч. Мою знайому Усик врятував 2 місяці тому (знову ж таки КР, відслойка плаценти сталася коли вона гуляла коридором, і поки всі метушилися, він швидко зреагував). Але радити чи ні, я б так казати не могла.


    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    на жаль. Як би то жорстоко не було, але за прогнозами лікарів травма в дитини така, з якою живуть до 1- 2 років.
     
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Напишу і я свою думку, щодо Надіжка то мені з ЖК казала лікарка, що його дуже просувають там в роддомі і ставлення там таке через його батька, не знаю правда чи ні. Щодо Усика - то так він специфічний і радити його б я не могла, хоч у мене все добре. Правда була і капельниця невідомо для чого, і спроби витискання, хоч я і забрала сама руки лікаря від живота. Ну і своєї участі у тому, що все добре не можу, бо сиділа вдома цілу ніч з переймами і вже як відійшли води, то поїхала в ПБ. Тому то все добре, коли добре, а так то для них усіх то є робота, а для нас чи не найважливіша подія у житті.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  19. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Ой так... ще й натрапляю цими днями на трагічні новини про породіль і новонароджених діток то на Рівненщині, то на Прикарпатті. З того, що показують в якості реакції лікарів, які мабуть винні, то навіть толкового людського співчуття немає. Робота роботою...

    А оте витискання - то якийсь жах взагалі! Після таких пологів - то ж гарантовані проблеми в дитини чи ні?

    На рахунок вибору лікаря. Ходила я в першу вагітність знайомитись з Лехновською і мала народжувати в неї. В день відходження в мене вод у неї семінар не у Львові. Так я народила у Леськів і в принципі ставлення було досить добре. Віра Дмитрівна заходила майже щодня після пологів і навіть Лехновська була одного разу (вона дзвонила черговій Леськів перед пологами і попросила, щоб та прийняла їх в мене і відповідно залишилась після закінчення своєї зміни і не передавала вже мене наступному черговому).

    Тепер в принципі планую знову йти до Лехновської, якось з жінками мені комфортніше, ніж з чоловіками. Але вже не раз почитала тут в розділі, що ці семінари в неї не рідкість і часто вона буває не на місці.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    мене трохи дивує оте "заходив лікар\не заходив" і скільки разів...
    для мене головне не співчуття і чуйність доктора, а власне професійність у веденні пологів, без зайвого "допомагання" і здатність лікаря чути жінку, яка народжує.

    а при знайомстві усі вони дуже милі, активно підтримують природні пологи і т.д. а от на практиці...
    просто сумно, а насправді страшно, що по великому рахунку ніхто нізащо не відповідає...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.