Мат на дитячому майданчику

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Charmel, 18 Квітень 2014.

  1. Charmel

    Charmel Well-Known Member

    На нашому дитячому майданчику збираються досить різновікові групи населення, якщо так можна сказати. Від мам колясочниць, в яких дітки ще не ходять до підлітків 13-15 років. А майданчик в нас досить великий, та ще й територія довколо нього. Все би нічого, але вже не раз стикалася як діти постарше (з років 8-10) матом ні, не сваряться, вони на ньому розмовляють. Я вже мовчу про те що і закурити можуть, звичайно не прямо на майданчику, але в беспосередній близкості, так що запах диму все ж чути. Це тільки мені так везе, чи хтось стикається з подібним?

    Я в такій ситуації беру дитину і йду з майданчика, але розумію що завжди так ходити це не варіант. Поки що для себе бачу два виходи - або ігнорувати або робити зауваження, але мені жоден не подобається(

    А ви що робити в схожих ситуаціях?
     
  2. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    А я підходжу і роблю зауваження.
    Нема чого гальорками по дит. майданчиках шастати, а як вже прийши, то поводьтеся гідно і ніхто не буде мати ніяких претензій.

    Ну, і лавочки біля пісочниці зрештою предназначені в першу чергу для батьків, а не для перекуру мимопроходящих, чи тусовкам малоліток і на це також треба зважати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    13-річним я можу сказати. без наїзду, просто: "хлопці, слідкуйте за мовою, будь ласка. Тут маленькі діти"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. roma roma

    roma roma Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    Я теж так роблю, Але бачу що так не правильно. Такій дитині треба обов"язково робити тільки заслужене зауваження, бо міра вседозволеності зашкалює.
     
  5. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    А що робити, коли ми приходимо з дитиною на майданчик (в мене дитина вже панєнка, але деколи хочеться на гойдалці покататися або по гірках полазити), а матами обписані майже всі гойдалки і гірки? І матюки до кольору-до вибору.

     
  6. Virna

    Virna Well-Known Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

     
  7. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    А що казати про мамів та татусів, що привівши свою дитину на площадку, стоять, наглядаючи за нею, і тут же палять? І то не малолєтки, а пані-пани за 30-ть?
     
  8. Charmel

    Charmel Well-Known Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    В нас є такий один тато, справедливості ради маю сказати , що як тато і як людина дуже приємний і навіть взірцевий. Але так, палить. Він відходить трішки в сторону, але ж дим все рівно йде туди куди вітер повіє. Сказати йому щоб відходив ще далі - так він тоді дитину свою не буде бачити. Вчити його не палити - в мене язик не повертається.
     
  9. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    Ми часто гуляємо на стадіоні, то школярі, які грають футбол це щось. Майже кожен матюкається. І то як молодші так і старші. Я розумію, що гра, емоціі, але... Вчителі на це не реагують ніколи.
     
  10. amurka

    amurka New Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    Завжди роблю зауваження, коли чую незрозумілі викрики на весь майданчик, що дітки здригаються, коли чую матюки, коли ногами на качелі лізуть, коли маркерами гірки розписують( бачила, як це дівчатка ровік 9 робили, була трохи шокована), коли всідаються на качелю, а часом і по двоє, а малявки мусять чекати... стараюсь спокійно зробити зауваження, але не завжди виходить.:girl_feminist: Зараз діти нічого і нікого не бояться...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    Тут ше проблема в тому, що для малих дітей є майданчики, а для трохи старших - майже нічого (р-н Топольної), спортивні майданчики рідкість, хіба що шкільні стадіони і турніки, навіть на велосипеді нема де покататися. Тому і товчуться всі на майданчиках для маленьких.
     
  12. Відповідь: Мат на дитячому майданчику

    Біля нас недалечко школа.І діти дуже часто і малі, і більші через пік-пік говорять.Чую голос ,дитина говорить по телефону ,здається з ровесником,крім крутого пік ,слів українських мало.Думаю,подивлюсь ,скільки ж років тому крутому сквернослову.Дівчинка років 12-13.Шок.Як в анекдоті.Доцю,кажуть ,що ти в школі матюкаєшся! П.....ть,мамо.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А я коли ходжу купувати лінзи, то там проходжу через "парчок". Так ось, там постійно стоять мамочки, які гіляють з дітьми в колясках, і з трохи більшими. Найгірше, що всі з цигарками в зубах, часто з пивком, і мат-перемат в розмовах. От діти малі того ще не розуміють, але все одно вони в тому сереждовищі того набираються, плюс ще й обкурені з боків. Просто в шоці від таких мамаш(
     
  14. Natur

    Natur Well-Known Member

    Я думаю від того повністю свою дитину не застрахуєш. Рано чи пізно почує і повторить. Основна задача батьків, пояснити, які слова можна говорити, а які ні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. skai

    skai Well-Known Member

    Гуляла з малими на майданчику. Поруч були ще дідусь і бабуся з внучкою. Пригнала група підлітків (7-8 клас). Як заскочили на ті качелі, як почали кричати і матюкатися!!! Російська мова і мат через слово. Я спершу себе стримувала, а потім таки зробила зауваження.
    Та вся дитяча братва так огризалася, мало мене не послали. Кажуть до мене: чого лізеш, нам мама з татом зауважень не роблять. А я кажу, що якщо мама з татом не роблять зауважень, то може хоч хтось зробить.
    Вся мораль тої історії така: дід з бабою та внучкою то все слухали, головою поважно кивали ... А потім виявилося, що одна з тих красавиць, що матюкалися, їхня старша внучка(
    Так якось неприємно було, жах.
    Але я вирішила, що хай думають що хочуть, а зауваження все ж треба робити. Може хоч до кожного десятого дійде)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3