Ведичні знання для жінок (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kvitneva, 14 Серпень 2015.

  1. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    Продовження теми. Початок тут
    *********************************************************
    Тема для тих, хто цікавиться устроєм світу згідно ведичних знань.
    Ні, це не про те, що жінка має обов*язково ходити лише в спідниці, сидіти вдома, варити борщ і в жодному разі не працювати, і слова не казати наперекір своєму чоловіку.

    Це про те, що жінка божественна істота, тому вона може і має собі дозволити робити те, від чого отримує справжнє задоволення, а не пахати, щоб заробити на хліб.
    Про те, що жінка (кожна!) варта носити гарний одяг. Користуватись косметикою. І, що дуже важливо - відчувати своє тіло, знати про свої потреби. І вміти сказати про це так, щоб чоловік з радістю виконав її бажання.

    Статті до теми:
    Отношения с мамой: как они влияют на жизнь девочки?
    Берегите свекровь!
    Как сказать мужчине о том, что Вам не понравилось
    Зачем женщине творчество?
    і ще багато цікавого про стосунки між чоловіком і жінкою, жіночу природу, тощо.

    Детальніше в лекціях про різні аспекти життя:
    Алкоголізм
    Виховання дітей
    Гроші
    Негативні емоції
    Стосунки в родині
     
    Останнє редагування модератором: 4 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Rona

    Rona Мама-йожик

    @lovikyou я теж обирала ті, що найдовші. В принципі нічим не мали б відрізнятись. Може там якісь питання по ходу в слухачів виникають, і він на них відповідає
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    І ще на тему як не здутись. Просто дуже цікава стаття! Жіночка цікавиться Джйотиш (це я аби не питались як воно підходить до ведичності) але тут говорить про ДУЖЕ відому і ДУЖЕ поширену практику з книжки Путь Художника. Ось тут вона і піднімає тему, що дуже часто ми жінки як но тілько щось дізнались біжимо і зі всіма ділимось. А треба, як каже моя вчитель, "заткнуться!" Також вона мені часто звертає увагу, що онтака поведінка то як нині посадив бараболі а завтра її викопав. Ті знання ще не утвердились, не дали коренів в твоїй підсвідомості, а ти вже побігла і або всім розпатякала або сподіваєшся на урожай екзотичних фруктів, хоча тіко вчора посадила бараболю.:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Маруся-мама я таке проходила купу разів. Як тільки починаєш ділитись тим, що недавно для тебе стало еврикою (якась практика стала результативною, якась техніка діє супер!), все, воно перестає працювати. Ти більше не можеш досягти того стану, техніка більше не працює, нічого не виходить... Я піднімала це питання і мене також вчили не ділитись, поки з тим не зріднишся, поки воно не стане для тебе елементарним, звиклим, само собою розуміющимся (а на то може піти трохи часу, навіть не 2 тижні, як пише автор статті, в мене на то може піти рік...). Ну бо досить трудно моїй раціональній свідомості прийняти як працюють нематеріальні речі, ти просто робиш, бачиш результат, а механізм не понятний (бо то такий тонкий план, що умом не понять), і то мусе ставатись знову і знову, аби переварилось, прийнялось, стало звиклим, нормою
    А ще на радостях так хочеться аби всім було добре! Я не дурно маю такий підпис під всіма дописами. То нагадування, як будильник.
    Це ще одна причина, чому я за те, аби людина сама шукала і сама діставала відповіді на свої питання, а не отримувала готове на блюдечку. В мене є подруга, з якою ми часом читаємо однакові книжки (по розвитку), слухаємо однакові лекції, а тоді обговорюємо враження, то я вам скажу, іноді висновки такі різні, їй запам'яталось щось одне, на що я й уваги не звернула, не зачепило мене, і навпаки. Кожен вибере з одного й того ж джерела саме те, що для нього корисно в цей момент, що йому треба, а не комусь. Тому я дуже за читання першоджерел, а не переказування.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я ведичним знанням не "слідую", просто, як багато разів писала, спосрерігаю, як все базове_ціннісне_людське в головних філософських концепціях світу перетинається. Приємно бачити, що справжні закономірності - вони тому і справжні, що діють. З якої б сторони на них не подивився
    і ще приємно дивитись, як деякі люди, яких раніше християество (в обрядовості якого вони були виховані) не дуже приваблювало, вже крізь ведичні знання таки навертаються і відкривають для себе головне у вірі.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я також не слідую, бо для мене це принципово-важливо.... Зараз є стільки реколекцій , що кожен може поглибити свої знання в тій сфері , в якій потребує - подружжя, фінанси, покликання, виховання дітей і т.д.... Бог знає, що є найкращим для нас :connie_pull-pigtail, але ми дуже часто того не усвідомлюємо. Наше життя ІМХО - це великий прекрасний пазл і часто ми намагаємося поставити наступну частинку догори ногами , то ранимо самі себе .... Часом кожен з нас проходячи випробування в один момент усвідомлює, що труднощі загартовують і з"являється мудрість , що життя прекрасне в кожній хвилині, дарованій Богом :girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

    та купа. десь на перших сторінках я писала. Карма, переселення душ, нечиста їжа.
    фраза ніби хороша, але підступна. Бо також можна бути релігійним і мати Бога в серці (і чомусь в тих хто таки в одній релігії це виходить краще, подивіться як не на християнських монахів - це не модно, я розумію, то на буддистських, в них не стоять образи Ісуса і Матінки Божої.). Угу. Отако купа людей "віруючих" але "нерелігійних". Що з того вийшло? Подивіться направо, а потім наліво.
    В Біблії пише що людина має бути гаряча або холодна (Нарушевич десь теж це згадував). Не може вона бути ні туди ні сюди.
    Сто раз вже писала - відмова від вибору - теж вибір, за який треба відповідати.
    --- дописи об"єднано, 5 Жовтень 2015 ---

     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Orman наш інститут церкви теж "не ликом шитий" (саме тому, на мою думку, так багато людей віруючих, але не релігійних), я довіряю лише християнським монахам, і то з перевіреною репутацією. Такий зараз час, ніц не зробиш. Тепла і холодна - всерівно що казати, що є лиш біле чи чорне. Отака моя думка. Можете з нею не погоджуватись, маєте повне право :)
    Пардон, що не можу запхати текст в офф-топ, такий браузер.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ось це теж "насторожує". Одне з перших відео Торсунова про те , чого не можна їсти цибулю. От не догодила цибуля чомусь :girl_crazy: Ну там і інші аспекти такі є. І є ж люди, які тому старанно слідують:girl_smile:. Колись Нарушевича слухала, то там цікаво розказував про всесвіт, відносини між людьми. А про продукти і все таке, то я ставлюсь як до надбання древніх знань людства, щось корисне що до нас дійшло . Та іноді там теж "перекоси" є.
    І про суміщення з християнством: ось елементарне що приходить на думку - як ставиться до "переродження" душ християнство, і як говорять ведичні вчення? Ось як це взаємоузгоджується?
     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    А чому яйця не їсти хто цікавився?
     
    • Смішно Смішно x 1
  11. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Suzi бо там може бути зародок запліднений

    Бачу, що зроблю си "аскезу" як Багіра - ігнорити усі "падазрітєльні"/"розвінчуючі" чи ще там щось дописи щодо ведичного вчення))) бо уже, курва, надоїло. В мене ітак вагітні оголені нерви :) такшо я попередила в разі чого, будете знати чо мовчу з того чи іншого приводу.
    Не нра - не їж (обожнюю цю фразу)
    P.S. Ця тема створювалась не для того, аби всі форумлянки стали вайшнавками/кришнаїтками/буддистками чи ще там кимсь. А для того, аби використати ведичні знання на допомогу жінці в її сімейному і особистому житті. І нема чо передьоргувати і переливати з пустого в порожнє, во
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Навіть якщо його там точно немає, всеодно не варто ))
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  13. Rona

    Rona Мама-йожик

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

     
    • мімімі мімімі x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Про таке і в Біблії є, про нечисту їжу і нечисту жінку. :girl_wink:

    В ведах є розподілення на три типи харчування - сатвік, раджа або тамасик. В залежності від того який спосіб життя ви ведете ви вибираєте свій тип харчування. Хочете так званий сатвічний, то дотримуєтесь строгого вегетаріанства. Це не для всіх.

    Ніхто не забороняє їсти яйця чи м*ясо, чи ненависну цибулю. Людина сама обирає. Якщо хтось виявить бажання і піде до лікаря аюрведиста, то він/вона вам не скаже - кидай їсти цибулю і м*ясо. Мені лікар не заборонила їсти ані м*ясо ані цибулю. Просто порадила уникати свинини, бо це брудне м*ясо і його всі дієтологи радять виключити з харчування. Тай я не люблю того смаку. Фе! Противне! Так... так... у мене напевне єврейська кров, бо не люблю свинини. А також мені лікар порадила їсти певний різновид цибулі. Чи стати вегетаріанкою чи просто прислухатись до її порад, це моя справа.

    В Індії готують з цибулею, а хто обирає інший стиль харчування, той готує ті всі самі страви без цибулі. Я обожнюю індійську їжу і сама дуже часто готую додаючи суміш стертого імбиру (чи як там він правильно відміняється) і часнику, ну і купу приправ. Обожнюю овочі віндалю або панір тікка масала. З свіжою паляницею... а паляниця з чаєм масала. :girl_phone1::girl_tender: Тримайте мене. І ніяка цибуля мені не потрібна.:girl_blush2::girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
    • Креативно Креативно x 1
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ага, є - в Старому Заповіті :girl_smile: Я думала то загальновідомо, що після вчення Христа від того відмовились:girl_impossible: Чи ви дотримуєтесь Старого Заповіту? Там ще "Око за око" є, і взагалі багато цікавого є))
    --- дописи об"єднано, 5 Жовтень 2015 ---
    Та мусульмани теж не їдять свинини, а інші народи їдять таке що нам бридке (різних комах та ін.)) Ті приколи х їжею то взагалі мракобісся якесь. Якщо повязано з здоров"ям і уподобаннями то ясно, але коли "не їм цибулю через її "нечистіть" то це вже "перебор":girl_crazy:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Креативно Креативно x 1
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Ви як завжди перегинаєте, але від того аж ніяк не відмовились. В багатьох Християнських конфесіях цього ще дотримуються.
    Моя віра і мої переконання Вас не стосуються!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Та напевно в якихось може і дотримуються, але я до них не належу)) Ви б ще про якість секти псевдохристиянські згадали чи про старовірів ) А про ваші переконання я і не питала (та ви і не горите бажанням тут ними ділитись, наскільки зрозуміло):girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Як би ви хотіли про них знати, то б почитали форум.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  20. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Здається дівчатам просто хочеться полялякати. І так не в одній темі.

    Ну чесно дівчата, маєте щось проти - йдіть далі, кому воно треба ті ваші "тупо" і мракобісся.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Смішно Смішно x 1
  21. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    @Skifia так і хочеться спитати - що ви тут забули? Ви завжди на пару з @Supernatural працюєте?
    Маєете що сказати про ведичні знання - ласкаво просимо, а як прийшли оцінки тупі розставляти і чесно тупі коментарі писати - то йдіть куди йшли.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1