Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    чим у вас все закінчилось? Бо в мене є картка Привату, думаю чи треба йти ще одну оформляти, чи то вже після народження дитини треба буде йти.
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо це картка для соціальних виплат - то нова не треба. Якщо ні - можете і до пологів робити катку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Так як я і казала, написала лише в заяві що хочу отримувати кошти в Приваті, номер рахунку не вказувала. І через місяць мені на мою карточку перевели гроші. А ви в якому районі будете отримувати? Гадаю, то всюди по різному, тому треба уточняти. Напевно краще відкрити нову карточку, бо у банку мені прив'язали її до соц.захисту.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member


    Нема різниці, зараз чи після.
     
  5. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    так, для виплат. Знач поки нову не робитиму, бо й так тих карток маю багато, а там подивимось.
     
  6. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та воно і правильно (та і інші соцвиплати теж), бо інакше ми як є бідні, такими і залишимось - у нас страшенно великий податковий тиск, працюємо на ту соціалку, а на розвиток грошей не залишається...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  8. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Допоможіть розібратися з заповненням декларації на субсидію.
    В будинку прописано 5 людей - батьки чоловіка(пенсіонери), чоловік, дитина 2міс., брат чоловіка(проживає окремо, буде виробляти собі документи про інше місце проживання бо теж оформляє субсидію).
    Чи обов"язково вказувати що фактично я з ними теж проживаю, в мене інша прописка, чи потрібно робити якісь документи - що я фактично живу в тому будинку?
     
  9. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    Я не вказувала що з нами проживає мій чоловік, лише хто прописаний. Хоча згідно закону пасує вказувати всіх хто проживає, може перевірка яка буде ходити і звіряти дані:)

    Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
     
  10. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    частково згідна
    але скажу лише за себе, тоді напевне в мене питання 3ої дитини відложиться взагалі бо зараз на дитині не заробиш але хоча б вистачить на памперси каші якусь потрібну їжу та медикаменти, а так то взагалі для сім"ї ого-го тому таке рішення буде прийматись ну дуууууууууууже виважено!
    А взагалі прийшла питати що там з дитячими грошима, районам вже перекинули чи ні
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я думаю, Ви ж то не всерйоз кажете? Заробляти треба своїми зусиллями. Це я в такому загальному сенсі писала, може навіть трохи утопічному, бо чи здатні у нас реформувати всю систему загалом, не знаю, не знаю...тобто не лише соціалку скоротити, а пустити ті гроші в розвиток, хай з мого чоловіка знімуть менший податок, і він сам заробить ту "допомогу", і інші так само, і матимуть додаткові гроші, які кудись інвестують, а не роздадуть всім на каші/памперси/чи хто куди тратить - це модель розвитку, а великі податки - це модель агонії - що заробляємо - те проїдаємо+в борги залазимо, бо ж треба всім дати "на памперси". Треба не давати, а створити такі умови, щоб ми самі заробляли. Але це дуууже комплексне питання.
    Ну і все таки, якщо вже так конкретну про ту допомогу - я щось того просто не розумію, ну хіба можна на неї справді покладатися, коли сім'я розглядає фінансовий аспект питання планування дітей? Так, для більшості вона далеко не зайва, але то ж є тимчасова виплата, а далі що? Розраховувати треба на свою професію, вміння, голову, руки, здібності, ситуацію на ринку праці, на близьких, але не на державну допомогу.
    Просто такі зміни є болючі, складно погоджуватись на те, що стане гірше, та головне знати для чого це робиться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  12. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    та не про себе я)
    знаєте скільки народжує через ті гроші щоб мати на алкоголь і гульки....тобто та верства населення напевне перестане народжувати....або збільшиться к-ть дітей залишених.....або збільшиться к-ть абортів.Це напевне добре в такому випадку зняти ту виплату
    А для нормальних батьків-це буде ще просто один пункт для роздумів при плануванні фінансів при народженні дитини.Тобто хто хоче дітей то і так буде народжувати, дехто буде краще думати і таки відповідально до цього відноситись, а дехто почне більше пильнуватисьстосовно небажаної вагітності(відпаде сліпа віра що дав Бог дитину, дасть і на дитину. Тобто знатимуть що все лише на їх руках). Якось так
    так, якраз на той період коли жінка не працює, а з 2х-3х гайда до праці. Скажу з власного досвіду що важко працювати коли маєш немовля(я почала коли малому було 4 місяці, вдруге напевне б на таке не пішла)
    але це не повід для дискусії чи роздування проблеми. я це бачу так. На 80% я за!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    Я думаю, багато людей потерпіло б трохи без соцвиплат, без нормальних пенсій іт.д., якщо б бачили відповідальних політиків і якусь стратегію чи модель розвитку та бачили рух в правильному напрямку. А в нас при будь-якій владі все рухається тільки в сторону погіршення життя народу та збагачення доволі тоненького прошарку населення, тому довіри немає і люди не підтримають такі кроки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 8 Жовтень 2015 ---
    та воно то так (і в мене теж немає), але той шлях, яким ми зараз ідемо - в нікуди. І що вибрати?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Lelijka

    Lelijka Well-Known Member

    теж цікавить?
     
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Пустомитівський р-н, приватбанк, тільки що прийшли гроші.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Shamna

    Shamna Мамуся

    +1.Якось дуже рано цього місяця, я навіть не чекала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. iriwa

    iriwa Особлива мама

    А що, в райони гроші швидше приходять?
     
  19. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Навіть не знаю. Нехай спершу створюють нові дитячі садки, щоб на чергу не ставати в перший день після виписки з полового і то переживати чи дитина до нього таки потрапить. І звісно з величезним списком на кілька сотень необхідних речей та чималим благодійним внеском. Нехай виженуть всіх лікарів-хабарників, щоб половина допомоги не йшла їм в кишені. Створять нові робочі місця для жінок після декрету. Нехай почнуть з того, а тоді й можна буде допомогу відмінити. Бо на разі позитивних змін в реформуванні дошкільної освіти та медицини немає.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 3
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    угу, зазвичай - на день як мінімум

    однозначно.
     
    • Подобається Подобається x 1