Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, нашому щастю 4.5міс, а так сидіти хоче... За ручки підтягую і трошки так тримаю. Тримаю на руках плечиками до себе і він сам підіймається сидіти. Коли то не зашвидко садити?
     
  2. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    то взагалі неможна садити, поки сам не сяде. ліпше не помагайте. Правда,я не уявляю, як то в лежачому положенні тримати дитину вже старшу. Моєму пів року, то в напівлежачому на руках вже не хоче бути. Маю на увазі, коли я сиджу і тримаю його. Він вже без рук сам сідає. І шо робити? Тримати на руках тільки вертикально?
     
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    то його завдання, а не ваше:girl_wink:
    так сідає чи як?
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну якщо чесно ані за руки тянути, ані садити плечиками до себе не дуже добре. Ви його таким чином провокуєте тянутись , от і виходить- ніби хоче сидіти. А сідає дитина з четвереньок, повністю сама, не підтягується з напівлежачого положення.
    І садити не можна впринципі а не раніше, чи пізніше. 4,5 місяці це ще дууууже маленька дитина для сидіння.
     
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    не обов'язково тільки так, мій син сів якраз з перевороту, лежачи на спині, тобто за рахунок пресу і опори на руку.
     
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну як на мене таке підтягування то не є сідання, особливо якщо з напівлежачого положення. Що там вже лишається підтянути живіт. А про не обовязково, не впевнена . ми були в реабілітолога і єдина причина, чого Мелася довго не сідала- недостатньо натреновані ручки. Саме то перевіряла лікар і сказала трохи їх потренувати- десь зо два тижні я допомагала підгинати ніжки, таким чином вона піднімалась на ручках, бо сама лінувалась то робити. І ща два тижні сіла сама, при чому одразу так рівненько
     
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    у нас було з лежачого повністю, і ніякої допомоги в підтягуванні. Взагалі, я і очікувала такого сідання, бо читала якраз про такий варіант, а потім вже тут в темі прочитала, що дуже в багатьох дітки сідають, так як Ви кажете.
     
  8. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Він зовсім лежачи не хоче на руках, хіба коли спатки треба. А так то носимо до себе животиком і підтримую пличі і між ніжками або спинкою до себе ще з пологового. У візочку лежить, на дивані лежить з невеликою подушечкою. Ну за ручки підтягую, він сам так дреться догори, а коли кладу, то з тогоположення навіть лягати не хоче. Я так пару секунд лише тримаю.
     
  9. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    То садити аж коли дитина сама встане з лежачого положення? Коли він в напівлежачому положенні, лежить на мені спинкою підіймається і сідає сам.


    Надіслано від мого K00F, використовуючи Tapatalk
     
  10. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Тобто спершу повзає, а потім сідає чи як?

    Надіслано від мого K00F, використовуючи Tapatalk
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ні, не обовязково, ми спочатку сіли, а тоді поповзли. Просто коли дитина на животику лежить, вона тренує всі мязи. Нам до речі не раз казали, щоб максимально часу на животику старатись бути, хоча то було не легко її переконати. Так от на животику дитина починає опиратись на долоньки, тоді піднімається на колінця і десь в тому всьому тренуванні починає сідати. А рачкувати то вже залежить, хтось до сідання самостійного, хтось після, залежить.
     
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    не тільки так, бачите, он Вітторія пише, що її донька сіла з четвереньок - тут йдеться про те, що без допомоги, чи з лежачого, чи з повзючого:girl_smile:, просто припідняте положення, щось, за що дитина схоплюється - це допомога, тобто вартує дитину садити тільки після того як вона самостійно освоїла це вміння - тобто її опорно-руховий апарат до цього дозрів.
    ну лежачи на руках то хіба кількатижневі діти хочуть, далі вже тре все бачити - вертикально ж ви його носите, то які проблеми? Ви давайте дитині побільше простору - і вона знайде чим зайнятися, чи на животі по-пластунськи повзати, чи обертатись - перекочуватись.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Мелася на лежачи не носилась з пологового, взагалі не бачу тут проблеми. Ще в пологовому я їі колихала вертикально на руках. Ну зато я знаю як то хочеться , щоб дитина сиділа. Але треба набратись терпіння. Дитина має сісти сама, зовсім сама, без допомоги, не в кріселку напівлежачому, чи на колінах у батьків.
     
  14. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Ні. то як напівлежачи в мене на колінах. Просто шось важко уникати такого положення.
     
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ви просто тримайте не на руках, а на підлозі - от там вона собі дасть раду:girl_wink:
     
  16. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Щодо простору ви праві... Я більше часу в кухні і малий або лежить на дивані, де не можна перекочуватись, на руках або у візку.

    Надіслано від мого K00F, використовуючи Tapatalk
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    пробачте, а що ви більшість часу робите на кухні? ви працюєте поваром? це не жарт , чи підколка, я реально не розумію. Більшість часу ви мате бути з дитиною, бо на то і є декрет. Дитині для розвитку потрібен простір, потрібно бути на животику, щоб розвивати усі м'язи. Нє, я не кажу, що дитину носити не потрібно, ми самі слінговані і я то дуже люблю, але й в слінгу ми найчастіше просто насолоджуємось нашим спілкуванням і туленням, а вдома завжди бавимось раніше на дивані розкладеному , тепер на підлозі.
     
  18. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Та ні))) у нас до кухні треба через двір йти. В хаті сидіти - то треба щоб весь час їсти готували мені і носили)) А кухня велика, є куток і диван крім того, тому так і зараз завжди на дворі спить, тому в кухні практичніше, гіж ходити туди-сюди. А вже ввечері йдемо до хати.
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    :) а я подумала, що ви прямо на замовлення готуєте :)
     
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Ні, по тому в нас більше бабуся))) я хіба допомагаю))) А по темі - то Матвійко пару тижнів тому почав гарно пасти коні, бо до того не любив то діло. А тут відразу почав гарно піднімати плечики. Тільки руки розставляє в боки, так важче, але також старається тримати голівку і плечі.

    Надіслано від мого K00F, використовуючи Tapatalk