Мовні курси у Львові. Відгуки, рекомендації.

Тема у розділі 'Мовні посиденьки', створена користувачем Незнайомка, 1 Жовтень 2008.

  1. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    @exmargarytka я ходила, але ця викладачка,яка була дуже хороша, вже там не викладає, була в двох інших на замінах- не дуже подобалось.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2015
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Marlada

    Marlada Well-Known Member

    А по яким пiдручникам займаєтесь?
    --- дописи об"єднано, 9 Жовтень 2015 ---
    Пiдкажiть, будь ласка, хто знає: чи є у Львовi серйознi курси для рiвня Advanced?
     
  3. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    по таких як на фото :)
    English File (third edition) Pre-intermediate
    [​IMG]
     
  4. sherry

    sherry Well-Known Member

    @Marlada я була на занятті в АМЕС на рівні advanced мені здалось нормально, у них можна сходити спробувати бескоштовно
     
  5. ljudviga

    ljudviga Active Member

    в АМЕС спочатку потрібно здати співбесіду (оцінку рівня) і тільки тоді можна піти на пробне заняття і подивитися, чи підійде
     
  6. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Дівчата, я хожу до репетитора з англійської мови. Виникло питання: в нього 1 година коштує 200грн, займаємося ми постійно по 1,5год, ну от питаня полягає чи це нормальна ціна для репетитора 300грн за 1,5год??? Задоволена я ним на 1000% але вже трохи кусається ціна за заняття...так не хіло виходить за 10 занять 3000грн, а бачимося ми з ним майже через день.

    Порівнюю з вчителем зі школи You can... я ще паралельно, коли той репетитор відсутній в Україні (перекладає закордоном), навчаюся в них, маю індивідуальні заняття (тобто те ж репетиторство), то в цій школі за 1год 20хв плачу 85грн. Різниця колосальна але і якість така ж.

    Хтось може сказати, які зараз актуальні ціни на репетировір англійської мови для дорослих?
     
  7. malicious

    malicious Member

    А який у Вас рівень?
     
  8. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    @Hruska дорого однозначно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    pre-intermediate
    Сумно....відмовлятися від нього так не хочеться, бо так класно вчить все на хлопський розум і прямо в голову вкладає, а тим вчителем, що з You can я не задоволена, підхід - що в школі, "так, пишем вправи ". Якось не зручно з тим репетитором знову ціну обговорювати. А які ціни актуальні на ринку?
     
  10. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    @Hruska ну незнаю, важко щось вам радити, я займаюсь по скайпу, мене влаштовує наразі. Але є дешевші викладачі, вірю, що знайти хорошого дуже важко, але якщо шукати-то знайдете. Отут на посид.навіть є курси, форумлянка веде, не було особисто, але може хтось має якісь відгуки
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. malicious

    malicious Member

    Для такого рівня це дуже дорого. Pre-intermediate - це рівень 7-8 класу. Для заняття викладачу не треба готуватись. Просто вміти гарно пояснити. Всередньому ціна - 100 грн. За 200-300 грн до ЗНО готують.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Sadie

    Sadie Active Member

    я перепрошую, але що таке розмовна англійська? Якщо в нього певний рівень, то і розмовляти він повинен на цьому рівні, а якщо він не розмовляє, то можливо в нього все ж таки не той рівень? як ви вияснили, який в нього рівень? як можна вивчити розмовну англійську? це можливо тільки якщо ви живете закордоном, працюєте наприклад на парковці, тільки чуєте і говорите, але ніколи не пишете і не читаєте. Але якщо ви у Львові, то такий фокус вам не вдасться, бо все одно потрібно вчити слова, що без написання неможливо. Чи розмовна це без граматики? Чи у нього просто мовний бар"єр? Потрібно для початку сформулювати свою потребу чітко, бо таке поняття "розмовна англійська" це якесь таке розмите, віртуальне і невизначене щось, по ходу такого навчання будуть вилазити провали в знаннях в різних аспектах, а не тільки в безпосередньо розмовлянні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  13. ljudviga

    ljudviga Active Member

    просто часто акцент робиться на вивченні граматики, слів, і людина ніби відповідає своєму рівню, але швидко сфорулювати речення, та ще й у той момент використати правила, тобто майже автоматично - не виробляють таких навичок в учня...
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Sadie

    Sadie Active Member

    кожен рівень має перелік навиків, які для цього рівня нормальні. і вільно розмовляти на рівні елементарі чи пре-інтермідіат ну м"яко кажучи важко! ще треба розуміти різницю між рівнем вже наявним і рівнем, який в даний момент вивчається (чи який вчився і не довчився). якщо вчиться рівень пре-інтермідіет, то це означає, що рівень учня - елементарі, бо якби у нього був рівень пре-інтермідіет, то ніхто б його знову тому самому не вчив! нащо? :) неможливо вміти розмовляти на рівні едвансд, а граматику знати на рівні елементарі. і неможливо вчити мову якимось кусками, бо мова - це комплекс навиків. і неможливо перескочити з одного на друге. хіба що, повторюю ще раз, ви знаходитесь в мовному середовищі, це зовсім інакше. подумайте, як можна було би вивчити розмовну українську? все одно треба вчити правила будови речень, правила відмінювання ітд. так само і в англійській. і що таке взагалі розмовна мова. це ж мова, зрозуміло,що вона розмовна, а яка вона ще може бути? :) це як математична алгебра чи медична гінекологія. масло масляне :) в мові якщо людина не може говорити, то є на те причини: або вона не знає слів, тут вихід один - вчити слова :) , або вона має мовний бар"єр, або вона не розуміє граматичної структури мови і не може вже наявні слова зліпити докупи, або не знає нічого взагалі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Lysenia

    Lysenia Well-Known Member

    Знання правил і слів абсолютно не гарантує вміння висловлюватися. Тому не варто так агресивно накидатися на людей з цього приводу. Під розмовною мовою часто розуміють здатність висловити свою думку іноземною мовою в усній формі. Звісно, що для цього треба знати певні слова і правила, але таке знання не гарантує автоматично вміння говорити. Сам термін може бути і не цілком коректний, але ж це не наукова дискусія, а форум.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Важко, а часто і неможливо, спрогнозувати як складеться розмова, про що питатимуть. Я не вірю в те, що є якісь генії, які можуть завчити купу цілісних фраз і речень, щоб вільно себе почувати і вправно висловлювати свою думку в будь-якій життєвій ситуації. Простіше розібратися з граматикою, багато читати, слухати-дивитися аудіо та фільми, проробляти діалоги, писати "твори", вчити слова. Гарно провели паралель з українською мовою - всі ж ми вчили в школі мову комплексно, а не тільки "розмовну".
    П.С. Не маю на меті нікого образити. Просто періодично стикаюся з тим поняттям "розмовної мови". Її, як правило, хочуть навчитися без нічого. Тільки говорити і все. Для мене це дивно і незрозуміло.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
  17. Lysenia

    Lysenia Well-Known Member

    Цілком погоджуюся з тим, що мову треба вивчати комплексно. Але читання, слухання, перегляд відео і вивчення слів - це пасивні навики. Якщо приділяти увагу тільки їм, то говорити ви ніколи не будете. Над т. зв. "активними" (чи "продуктивними") навиками - письмом і мовленням - також потрібно багато працювати.

    Паралелі з українською тут не цілком коректні, адже вивчення рідної мови і мови іноземної значно відрізняються. При вивченні рідної мови вміння говорити передує вивченню теоретичних принципів, тоді як при вивченні іноземної - навпаки. При цьому людям, які в школі вчилися погано, незнання правил не заважає висловлювати свою думку в усній формі, навіть якщо ті, хто має вищий рівень освіти, вважають їх неграмотними.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Sadie

    Sadie Active Member

    Лисеня, можливо вам зрозуміле формулювання "розмовна мова", але ОксіФоксі права, найчастіше люди хочуть навчитись говорити, не вивчаючи нічого. письмо і мовлення так само важливі як і читання і слухання. до речі найбільші проблеми саме зі слуханням можуть бути, бо для всього іншого завжди є час подумати, а слухання - миттєвий процес. Граматика, читання і мовлення це поняття з різних категорій. граматика і лексика - це одне, а читання-писання-слухання-говоріння - це зовсім інше, це skills. вивчання граматики і лексики зовсім не виключає вивчання говоріння-писання-читання-слухання, це паралельні речі, одне в другому. До чого я вела в попередніх дописах: коли ставиш завдання викладачу, треба або бути готовим оформити свої бажання чітко і зрозуміло, бо формулювання "розмовна мова" дуже суб"єктивне, кожен собі в нього вкладає щось своє, а у вчителя (філолога) воно взагалі відсутнє як щось конкретне, або почати з вчителем і тоді вже в нього спитати, чого саме бракує вам, а він вже направить на путь істинний. кусками мова не вивчається поза середовищем. і не треба все агресивно сприймати, я взагалі без агресії пишу, просто інформація, може комусь знадобиться, щоб не тратити даремно час, гроші і сили свої і чужі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Lysenia

    Lysenia Well-Known Member

    Правильне формулювання - це, звичайно, дуже добре. Але ж не всі вміють правильно розставити завдання і пріоритети. Людина каже: «Хочу говорити іноземною мовою», а то вже завдання викладача пояснити, що для цього потрібно працювати і над граматикою, і над словниковим запасом і т. д. Це як похід до лікаря. Якби всі знали, який у них діагноз ще до прийому, то лікарю, звичайно, було б набагато простіше працювати, але здебільшого так не буває.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Sadie

    Sadie Active Member



    я завжди питаю батьків, що саме вони хочуть від занять з репетитором, і вони найчастіше відповідають "я хочу, щоб дитина могла вільно говорити". наступне моє питання: "а чи не стане потім дитині скучно в школі і чи не вистачає дитині шкільної програми?", от тут от може виявитись, що дитина шкільну програму не тягне, тобто працювати треба над дотягуванням знань до рівня шкільних вимог. багато хто хоче, щоб дитина знала більше, ніж в школі знають всі інші діти, але тут є одне але, серед своїх студентів я бачу результат такого навчання наперед, в результаті дитина не знає взагалі нічого, в неї з"являється відчуття, що вона вже ітак добре знає, бо серед її оточення нема дітей з таким же чи вищим рівнем, мотивація падає і наступає регрес в знаннях. це чисто мої особисті спостереження.