Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Почитала я, що портфель має важити 10 відсотків від ваги дитини, причому сам ранець -- не більше 1,2 кг. Якщо вага перевищує 10 відсотків, то батьки повинні збирати збори і вирішувати із вчителькою або із директоркою. (це із рекомендацій міносвіти)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    У нас в 2-му класі вага ранця в деякі дні досягає 4500-4800г. Сам малий такого ранця носити звісно не в силі та й не уявляю що буде із його спиною. При його вазі у 23кг це фактично 20% його ваги.
    Щодо підручників, то на зборах вже домовились, що залишаємо підручник з "Охорони здоров"я у класі", а носимо тільки зошит. А всі решта підручники потрібно на домашнє завдання, то як їх у школі залишати. Носити один на двох, то вони ще трошки маленькі і будуть губитись користуючись одним підручником. Отак зійшлись на тому, що всі батьки/бабусі/дідусі приводять і забирають дітей зі школи та носять їхні ранці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    В нас вийшло так, що два дні в тиждень у понеділок і вівторок ранець такий важкий, що його ледь несу я. Тому в ці дні обов'язково відводимо і забираємо малого зі школи. Всі інші дні вже немає стільки підручників, тому дитина ходить сама (він це дуже любить).
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    піднімали таке питання. вирішити його можливо було лише коштом батьків, докупивши підручники до подвійної комплектації. Але у нас в класі і так підручників на всіх бракувало, тому докупляли. І питання закрилось, не відкрившись: більшості батьків таке рішення просто не по кишені.
    Поки що воджу Дмитрика до школи, і забираю. Думаю, портфель часто важить більше 3 кг.
     
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Вчора Яценюк сказав, що планує замінити підручники планшетами. Типу один комплект підучників -- понад тисячу гривень, то вигідніше школярам планшети купити
     
    • Смішно Смішно x 1
  6. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    а хто їх має купувати, ті планшети?
    мені такі ініціативи здаються нереальними. та й недоцільними, якщо чесно.
    Я собі не уявляю як би моя дитина вчилась з планшета. Я сама працюю з електронними варіантами підручників і мені то не дуже зручно, я би з радістю замінили їх на паперові, от тільки ціна стримує.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  7. Fast

    Fast Well-Known Member

    А чого планшети? Хіба не краще електронні книжки? Мені видається це дуже зручно. Тим паче діти до нових девайсів і так привчені.

    Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    У нас теж говорили щоб добре б було мати у школі другий комплект підручників, щоб діти щодня не носили багато книг в школу. Але в нас книг то лише 3 штуки, А решта це робочі зошити які всі самі купували дітям. І книг тих по другому комплекту немає. Тому питання відпало.
     
  9. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Ну, якщо мова йде про звичайний планшет з підсвіткою, то я однозначно проти. Я можу тільки уявити, як дитячі очі втомляться за 3-4 уроки по 45 хв., + вдома мінімум 2 години . Так, електронні книги з системою E-Ink не створюють такого навантаження, але користуватися не зручно, особливо дітям. І ще багато питань. За чиї кошти їх купувати? Хто за них буде нести відповідальність? Бо ж діти... і трапитись може різне. Розбив, загубив, і навіть вкрасти. Тому я проти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 1
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    нині "найтяжчий" день, то портфель разом з повним (півлітровим) термосом важить 4.2 кг. Перевищує Дмитрову норму на 1-1.3 кг. тому до школи несла я, і назад теж понесу
     
  11. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    у дні, коли багато книжок до школи треба і наплічний тяжкий, перекладаю декілька книжок у пакет.
    тоді до школи - з наплічником і з пакетом. дитина сама несе.
     
  12. Annabela

    Annabela Happy Member

    І у нас те саме, 2 клас - в деякі дні ранець поза 5 кг (ще ж термос і ланчбокс).... Такі підручники як "Основи здоровя" лишаємо в класі, також папочки з працею і малюванням, але це не рятує ситуацію...носимо дітям ранці. Докуповувати другий комплект підручників батькам не по кишені. Планшети ніби не погана ідея, але діти молодшої школи таке витворяють в класах під час перерви, що планшети так довго не протягнуть )))
     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2015
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Вже краще все за спиною нести, ніж робити несиметричне навантаження. Хіба ні?
     
  14. Fast

    Fast Well-Known Member

    В нашій державі за чиї кошти - взагалі безглузде пітання. А за книжки хто несе відповідальність? І я не за ел/книг в початковій школі.
    В моєї найбільше книг в наплечнику - 2 буквар і англійська. Всі решта книг + папка з праці знаходиться в класі. Так, прописи куплялося за кошти батьків - я не проти.
    Але в 2 класі дитина всерівно сама дитина не ходить до школи.
    Я ще влітку питалась про доцільність купівлі ортопедичного ранця. Так і знала - він не потрібний, бо вага його - 1 кг, + батьки то все добро тягають самостійно.
    А сам наплечник - пустий скільки важить?
     
  15. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Якщо моя дитина загубить книгу, відшкодування вартості обійдеться в 100 грн приблизно, а якщо планшет, то в тисяч 2. Різниця суттєва, як на мене.
    Того року на початку вересня знайома дуже хотіла купити малий (7 клас) електронну читалку замість підручників. Попросила в мене мій Кіндл 4 на тиждень. Повернули за 2 дні, бо дуже важко було дитині користуватися, гортати сторінки. Особливо з алгебри, коли треба було швидко знайти потрібну формулу. Власне, для навчання 6-7 дюймового екрану замало, а все, що вище 8" коштує поза 4 тис.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    За спиною краще нести нормальну більш-менш вагу,
    а пакетик перекладати з одної руки в іншу - той пакет не є такий важкий.

    А такий важкезний наплічник завдавати дитині на плечі - то взагалі гаплик.
     
  17. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Моя дитина і в 1 і в 2 класі сама ходить до школи і на гуртки, якщо покласти всі книжки, то рюкзак непідйомний, я просто кажу, щоб брала основні книжки, а такі як осн. здоров'я,природознавство,музика,інформатика, вважаю не потрібними, все є в робочих зошитах.

    Надіслано від мого V370, використовуючи Tapatalk
     
  18. Fast

    Fast Well-Known Member

    Я певно не доросла. В школі по ел/книжці яка проблема прочитати умову і розв'язати задачу? А дома можна листати хоч книжку, хоч невідомо що.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    В 1-2 класах так можна, а от в 5 класі ситуація: 7 уроків, 5-6 немаленьких книжок + книжка-зошит -словник з англ. і нім. + зошити і так далі. Кожен вчитель, погрожуючи двійками вимагає все носити. В школі не лишиш, бо ходять на кожен урок по класах, домовлятись з другом - сидять на різних уроках по різному. Я бачу тільки один вихід - ел. книга.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Ви пробували завантажувати електронні підручники на читалку з 6"-7"? Як вам шрифт, чіткість? Нормальний для дитячого зору? Так, можна збільшити, але доводиться часто скролити сторінку, що займає багато часу. Я не проти електронних підручників, але не так щоб зняти навантаження з спини і перекласти на очі. Крім того неякісний чи дрібний шрифт не дозволить дитині нормально засвоїти інформацію.
    Якщо обирати електронний підручник, то в мене було б дві вимоги. Перша - система E-Ink, друга - розмір екрану 9.7". Але ціна ...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2