Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Так, часто відео звідтіля є дійсно як "через рожеві окуляри":girl_smile: Та є повно відео де показані і інші реалії життя в США) Ось наприклад, жінка без рожевих окулярів розказує (вони и переїхали туди в 90-х з України, пройшли через різне Моя ЭМИГРАЦИЯ в Америку (и смех и слезы) - YouTube ):


    Бо все відносно) Багато є такого що нам по ментілітету не сприймається (стосунки між людьми, легалізація гомо-пар, особливості медицини, податки і т.д.):girl_smile:, та й ситуація у кожного своя, тому ідеалізувати нічого не потрібно, і те що пахати там реально треба, і все сусіди і співробітники частенько доносять теж правда.
     
  2. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Мені не доводилось там бувати, але в інших установах переважно позитивний досвід. Раз я забула водійські права коли подавала документи на паспорт. Мені віразу позвонили ( десь через 15 хв), щоб я повернулась і забрала. Я сказала що не можу повернутись бо поспішаю на роботу, і так як це місце не по дорозі ні мені нi чоловіку, я попросила щоб мої права мені вислали поштою. На наступнуй день права були в поштовій скринці. І взалі тут про багато що можна домовитись по телефону чи емайлу. Нетреба нікуди йти :).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Що значить доносять? Якусь неправду на вас не наговорять( хіба якесь не порузуміння), а якщо десь порушили закон чи правила якогось закладу, то так. Але ж що в цьому поганого що слідкують за законами. Мого швагра кілька разів штрафували за "доносом" сусіда, бо в нього був бардак перед хатою чи то трава не пострижена - ніби дурниця, але в тому районі правила що газон має бути пострижений і нічого перед хатою не немає валятись. Парканів нема, тому одна хата може псувати вигляд району.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Заставила я себе послухати перше відео. Досить песимістично. Тьотя розразує про себе і себе жаліє як їй важко жилось і працювалось. Але багато деталей неправда - існують колежі за 2тис. і якщо вона вчилась в дорожчому, то ще не означає що дешевших небуває. Так тут багато хто вчиться і працює але і в Україні до цього йде, щоб бути успішним требавчитись все життя. І не всі мусять починати з нуля - дехто може знайти хорошу роботу відразу, дехто приїжає вже на готову роботу. В мене скоріше історія подібна до її, але я не згадую довгі години роботи і навчання як якусь муку. Ми жили з кількома такими студентама- імігрантами і було супер весело.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Дівчата, а розкажіть мені, яку треба мати зарплату, щоб можна було вижити сім’ї.
    Вихідні дані: працює лише один з сім’ї, знімати 2-3-кімнатну квартиру, штат Каліфорнія, м. Пасадена, 2 дітей в садочок на півдня, машини нема.
    Я так розумію, що страховка здоров’я обов’язкова?
    Розкажіть мені про ціни на житло (або тицьніть пальцем на гарний сайт, де шукати), ціни на садочок, скільки коштує страховка, чи є ще якісь обов’язкові платежі? Чи реально жити без власної машини, тобто чи сполучення громадським транспортом часте і зручне? Є якийсь сайт, де можна глянути маршрути і розклади автобусів-трамваїв?
    І ще питання: якщо роботу має тільки чоловік, а я приїжджаю до нього по сімейній візі (чи як вона там називається), то чи можу я шукати роботу, які екзамени для цього треба здати?
     
  6. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Пасадена - це біля ЛА. Там ціни дешевші, ніж там, де я зараз живу. Але не суттєво. Родичі в тому районі знімають 1 bedroom за $1500. З двома дітьми вам треба 2bedroom, то десь $2000. Без машини там ніяк. Страхова обов'язкова в США, інакше штрафують. Зазвичай роботодавець оплачує частину, але є випадки, коли самі люди мусять купляти. Для малозабезпечених і пенсіонерів є державна страховка - medicall. Садочок з 9 до 12 три рази в тиждень від $500 до $900. Знову таки, для малозабезпечених є безкоштовні, але нюансів не підкажу. Якщо треба кудись громадським транспортом, то я завжди дивлюсь гугл мепс. Там вводиш адресу, час і програмка показує варіанти маршрутів.
     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Якщо у вас віза H4, то ви не матимете права на роботу
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Наприклад, недороге житло в Пасадені. Explore New Living at The Huntington at Pasadena
    Можете ще на тому сайті глянути. Не знаю, який там район, чесно кажучи. Можливо, ви захочете жити в іншому містечку поряд. На ФБ є групи українців у ЛА, російськомовних у ЛА, думаю, вам краще там запитатись про житло і садочки. У них точніша інформація
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ух і ціни! Але сподіваюсь, що і зарплата відповіна там. Нам ще конкретно суму не називали.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  10. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Про зарплати можете подивитись на сайті glassdoor
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Державна страховка - Medicaid :))
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Medicall - це суто каліфорнійська
     
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А як з продуктами? Хто скільки витрачає в місяць і наскільки органічне чи ні купуєте?
    Я завжди думала, що Америка дешевша, але як мінімум житло дорожче або таке саме.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  14. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Залежить, де будете купляти продукти. Є дешеві магазини, є дорогі.
    Наприклад, ціна на м'ясо може відрізнятись в рази. Pasture raised beff від $16 за фунт.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Дешевша від чого? Від України? Ні, це міф. Але вибір продуктів тут більший. Вибір речей теж, особливо онлайн. Ну і якість.
     
  16. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    При таких обставинах я б дітей в садок не давала, якщо не будете працювати і без машини. Якщо заради англійської то є інші і дешевші варіанти.
    Садок, житло, страхівка і ще купа витрат які в Україні не існують :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Середня зарплата в штатах десь 45 тисяч (по штатах може відрізнятися, але то так - середня). Як на мене, то вижити сім'ї з двома дітьми на таку зарплату напряжно. Не знаю, ким ваш чоловік працюватиме, але якщо ІТ, то впринципі на одну зарплату реально, навіть в дорогій Каліфорнії, але то якщо мама сидітиме вдома з дітьми, бо якзо ні - то довє дітей в садку - то хіба мамі якраз на той садок і працювати.
    Без малини в штатах дуууууже напряжно, хіба жити в якомусь великому місті, де є хороша транспортна система, але так тільки за містом - то вже переважно все розраховано на те, що люди мають машини. Краще купити якусь стареньку за 2-3 тисячі, щоб хоча б їздила, ніж ніяку.
    Обов'язкова впринципі. Ви можете і не мати, але тоді треба буде патити штраф раз в рік, коли податки оформлятимете. То десь приблизно 800 дол на кожного.
    То вам не Європа. Тут екзамени так не здають. Якщо матимете робочу візу - можете йти працювати, а якщо просто супроводжувальну типу Н4, то ні, хіба нелегально (нелегальних тут багато, якщо шо :) )

    А взагалі, якщо у вас з англійською все ок, то гляньте в неті - там стільки тої інфрмації статистичної, фактичної по штатах: і ціни на продукти, і те, скільки обходиться проїзд на рік на машині чи без, різні калькулятори, скільки потрібно того мінімум грошей для проживання. І сайти з пошуками житла теж багато.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    екзаменів немає, хіба співбесіда на роботу.
    по Н4 працювати не можна,
    якщо чоловіка переводить компанія то швидше буде L віза, тоді можна працювати. Mazerati занає про L візи :).
    А ще можна знайти роботу і отримати свою Н1, але то окрема історія.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Дешевша від Європи (Франція, Німеччина).
     
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Садок суто заради англійськоï. Ну і щоб я не посивіла за 24 год на добу з тими гавриками.
    Мені ці всі витрати відомі, просто не в курсі абсолютних величин.