Спільний сон з малятком

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ірка-Шкірка, 15 Вересень 2010.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Ну ми також з перемінним успіхом спимо то разом, то окремо у ліжечку своєму. А ще ми разом з малюком вибирали йому доросле ліжко. Будемо бачити як поведе себе після його доставки, бо в напівсні ще шукає і кличе маму!
    І скажу вам засинати під його рівне дихання дуже солодко, але це якщо я не вирубуюсь першою!
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Дівчата, вибачте, якщо повторюсь. Як правильно покласти дитинку біля себе при сс? Якось нижче від своєї подушки і має бути окрема ковдрочка чи на циці може спати, а мамину подушку підсунути догори? Яка поза є фізіологічна? І чи потрібно перший період життя припіднімати на випадок зригування під час нічного годування? Чи потрібно що 2 год. самій пропонувати цицю, чи виключно на вимогу?
    Просвітіть, будь ласка :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Natur

    Natur Well-Known Member

    Нарахунок пози при спанні, то однозначно нище подушки. А ще краще перекладати в своє ліжечко, бо потім не відучите. Нарахунок зригування, я малу не піднімала вночі,апершого піднімала. Я думаю це від дитини залежить. В мене мала не зригувала і колік не мала. Щодо годування щодві години - якщо дитина має хорошу вагу, добре смокче, то будити не потрібно. Аякщо дитинка маленька і слабенька - то треба, щоб підкріпилася
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Голова дитини на рівні ваших грудей- щоб не соватись при годуванні. Подушка дитині не треба. Нам було зручно мати одну ковдру на двох, особливо коли холодно. Про зригування - будете дивитися: якщо дитя крутитьмя і не може заснути від повітря в шлунку - припіднімете. Якщо дитя заснуло на циці, то вже не піднімайте. То треба все спробувати з конкретно вашою дитиною.
    Якщо дитч буде мати жовтушку сильну або у вас буде дискомфорт в грудях - то треба буде годувати за вашою вимогою, а не дитини. Ну і якщо спить 4-5 год підряд, то я би розбудила. Але може бути, що ваша дитина саме така і ïй так нормально спати довго. В принципі можна допустити один такий довгий сон на добу. Але дивитись, щоб цч сонливість була не через жовтушку.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дитина на рівні циці, то так по любе подушка буде вище. Я маю подушку під головою, а вже рука на якій лежу під подушкою і дитина ще нижче. Так від початку. Про себе скажу, що мені на початку було важко пристосуватись. Мелася лежачи погано захоплювала цицю, їй то не вдавадось, я комбінувала і при тому думала як то має бути, що дівчата кажуть, що це зручно, а мені ж тааак ее зручно. Але то пройшло. Тепер чоловік каже, що буває вносі Мелася собі в сні сама цицю знаходить, я навіть не чую.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  6. Havronia

    Havronia Well-Known Member


    Для налагодження ГВ дитині краще спати з мамою. І мамі не треба вставати кожного разу
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Ми спимо разом. Дитина на рівні грудей, під однією ковдрою. Спав спочатку на спині, зараз вже ним верчу по-різному, найчастіше спить на животі в позі жабки, бо часто нахапається повітря під час годування і потім крутиться. Не піднімаю, бо будиться від того і потім важко засинає. Якщо щось зригне, то просто витираю (але він багато не зригує). Просинається дуже часто, тому сама не пропоную грудей.
    Але то все від дитини залежть і треба дивитися по своїй, бо в кожного буде по-різному.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Natur

    Natur Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 6 Жовтень 2015 ---
    з цим згідна і лекше самій, але потім...дивіться вище
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То нам в іншу тему про сон, але спитаю таки: ви коли його почали просити-примушувати-заохочувати до окремого ліжка? Моя старша лише кілька тижнів тому почала сама проситися спати окремо. Рік тому ми поставили ліжко і час від часу запитували, чи не хоче вона спати там, то лише кілька разів за весь рік спала там. А тепер добровільно і з власноï ініціативи туди йде.
    і по темі - це такий мізер, порівняно з перевагами сс, особливо(!) в перші дні життя.
     
    • Подобається Подобається x 7
  10. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Моя сестричка двоюрідна, тепер мама пяти діток певно хіба з першим ще щось там бавилась з ліжечком, з наступними то від початку-разом коло циці. Мама хоче спати і то реалььно рятунок. І ні з одною дитиною не мала проблем потім з відсилянням, просто на все свій час і треба то зробити гнучко і коли дитина сама захоче.
    Та якщо так відверто, це ж так приємно тулитись , чути то солодке сопіння, зранку відкриваючи очі бачити заспаний погляд малявки. Тому я теж вважаю, що нема чого лякати дівчат.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. kristina

    kristina Well-Known Member

    В нас ліжко використовується як манеж вдень. Направду спати разом і зручно і комфортно. Завжди беру ручку дитини в свою, обіймаю.,вона стискає мої пальці і ми так засипаємо. Та як в сні починає плакати то сходу заспокоюєш, і не встаючи навіть, як відкрилась десь то теж на автоматі вкриваєш. Таке гарне ліжко, і хіба місце займає. Всі в один голос кричать що будемо так спати до школи, я відповідаю що в нас велике ліжко тож помістимось
     
    • Подобається Подобається x 6
  13. Natur

    Natur Well-Known Member

    Почала просити ще як двох років не було. І весь цей період прошу. Але він навіть заснути сам не може, я мушу лягти і обняти його.

    Я нікого не лякаю. Кожен сам вирішує, як краще. Зараз маю ще доцьку маленьку, то її стараюсь переложувати, але під ранок вона завжди зі мною. І синок зранку прибігає і обіймає

    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ваша дитина потребує відчуття захищеності, має підвищену тривожність, причини тому можуть бути різні, але то не з розряду "привчань", то не є шкідлива пристрасть, щоб так то класифікувати, просто дітей не треба спішити робити самостійними, в кожного свій темп для цього.

    @Skalaria, я спочатку трохи боялась, щоб дитина спала на рівні грудей, тож ми робили так - підсувала сина вверх на рівень наших голів, тільки без подушки, і ще з рушника скручувала валик між нами, спільної ковдри теж боялась, щоб не накрити з головою, але потім вже стала сміливіше - вже і засинали так, як їли, спільна ковдра в нас, правда, так і не прижилась - дитина холодолюбива, тож спить переважно без ковдри, дуже рідко в спальнику. Важливо, щоб у ліжку не було пухких об'ємних ковдр та подушок, щоб матрац був твердий.

    @Vittoria, от і для мене сс то такий кайф, я сама його так потребую, просто навіть уявити не можу, як то добровільно такої радості себе позбавляти, реально - то одні з най-най моментів, оті засинання і прокидання разом!
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Моя старша в 2.8 пішла сама спати. Я її особливо не впрошувала, поставили ліжко, коли народилася молодша (в 2.2 роки старшої), сказали, що то твоє і там можна спати, вона кілька разів спала, потім далі спала з нами і молодшою. В 2.8 почала частіше спати в своєму ліжку, через трохи зовсім перестала до нас приходити, хіба коли хвора чи не в гуморі. Молодшій зараз 1.10, вона майже ніколи вночі не їла цицю (тільки не сприймайте за норму, то мені повезло:girl_haha:), але спимо разом, хоча вона чудово спить і сама, і з чоловіком, і взагалі їй байдуже, де і з ким спати.
    Я дуже тяжко сприймаю слово "привчати" (до ліжка, до горшка, до садка, до рук) по відношенню до дитини, віє дресурою, то ж не песик якийсь. Буває, звичайно, що і окремо дитина спить добре (правда серед моїх знайомих мам "добре" річ дуже відносна, я б собі такого добра не хотіла), але як воно хоче до мами, плаче, а тут пальчиком махають, то не розумію і все. І спанням з мамою до школи (інституту, женячки, ...) можуть похвалитися не тільки ГВ-шні діти, які мали з народження спільний сон.
     
    • Подобається Подобається x 6
  16. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Мої ішли спати окремо після 3-х років в середньому. Процес не одномоментний, це все трохи розтягується в часі, з періодичними приходами дитини по ночах до батьків. Але з часом минається. За нічні бродіння не сваримо, окремо спати не змушуємо. І з часом таки сплять самі. Принаймні до школи ще ніхто з нами не спав. Зараз найменшій 4 роки, то як коли, може прийти вночі, може вже під ранок, а може спати цілу ніч окремо.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Дiвчата, а як бути вночi з памперсом? Розумiю, що все iндивiдуально, та все ж. який iнтервал маэ бути мiж перевiрками памперсу i чи потрiбно це взагалi робити, якщо дитинка вночi спокiйно спить?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Можете міняти, коли дитина просинається до грудей, потім погодувати. А скільки раз, то вам видніше. Поступово, по мірі росту дитини, вистачає одного памперса на ніч. Ну і, якщо покакала дитина, то звичайно змінити. Якщо дитина спокійно спить, я би не чіпала.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  19. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    А мене цікавить, як ви привчали чоловіка до спільного сну з дитиною)) Бо мій поки собі того не уявляє і говорить лише про ліжечко для малюка - ніякого спільного сну.
     
  20. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я переважно вночі не міняла і зараз не міняю, аж зранку. Бо мій починає вовтузитися сплячий з закритими очима, даю груди, поїсть і відразу засипає. Тому міняння памперса його б розбурхало чи до чи після. Хіба бувало, що, поївши, він активізовувався, прокидався, тоді я вже несла його мити, трохи гуляли і вже потім знову засинали.
    От сьогодні на свою голову щось дьоргнуло мене поміняти памперса серед ночі і мусила десь 1-1.5 год його вкладати:)
     
    • Подобається Подобається x 1