Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Машини поки нема, бо нема прав. Тому поки думаю про такий варіант.
    Щось я і так в Америку не хотіла, а тепер ще більш не хочу( але і не хочеться з чоловіком далеко жити, хоча це лише на кілька років.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  2. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    В нас є "parent and child" centers, YMCA, бібліотека, "parents nights out". Це все дешевше або безкоштовне але не таке регулярне як садок.
    --- дописи об"єднано, 6 Жовтень 2015 ---
    Нема нічого більш постійного ніж тимчасове :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Якщо вмієте водити машину, то права дуже легко отримати. Лос Анджелеські автобуси - то ще та розвага. Краще ними не користуватись.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Не кожна сім'я витримає в режимі "пожити кілька років окремо". Подумайте, чи вам хочеться переживати такий довгий період розлуки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Не знаю, з Європою мені важко порівняти, бо я там не жила.
     
  6. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Права не складно отримати, якщо вмієте водити.
    Ну, і я би кілька років окремо не жила б. Та й дітям тато потрібен.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    А жінці чоловік, як і чоловіку жінка. Що ви там не мудруйте, а я вам скажу, з досвіду, що краще не робити перерви. Хоча... може комусь таке підходить. :girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Дівчата, вибачте, що стільки питань, але треба все гарненько обдумати перед тим. як їхати.
    ок, якщо я приїжджаю по цій візі Н4, а поітм знаходжу собі роботу, на яку мене готові взяти офіційно, то я мушу виїхати з країни і робити собі вже робочу візу? чи це якось можна зробити на місці?
    Я буду сидіти вдома, як мінімум спочатку, але хочеться для дітей хоч якісь "курси" мови, плюс, щоб німецьку ще тягнути, щоб не за
    а якщо не вмію водити, то скільки коштує здати на права?
    і може раптом знаєте чи німецькі (або загалом з інших країн) права підходять чи їх всеодно треба якось "підтверджувати"?
    ми вчора все гарненько обдумали, то так виходить, що максимум півроку чоловік побуде там сам, а потім ми до нього під’їдемо. Бо в мене ще є в Німеччині контракт, треба щоб він закінчився, і ще хочу захиститися.
    Ну але це ще все вилами по воді писано - не знаємо конкретних дат.

    і таки питання про страховку здоров’я: чи є якісь сімейні, чи треба платити за кожного члена сім’ї окремо. і скільки хоч приблизно вона коштує, чи залежить від зарплати?
    і що з домашніми пологами? страхова таке покриває?
     
  9. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Стосовно вартості медичної страховки - все дуже відносно і залежить від компанії в якій працюватиме чоловік. Можна не платити нічого взагалі, а можна $50-200 з чека. Тут мусите цікавитись бенефітами компанії, де буде працювати чоловік.
    Стосовно сімейної та індивідуальної - у нас на роботі є кілька опцій - employee, employee+spouse, employee+kid(s), employee+family. Від того яку опцію вибереш залежить скільки будуть знімати з кожного чека. Наприклад я вибрала employee+spouse, а для малого залишила державну, бо і дешевше виходить, і державна покриває всі витрати.
    Що саме і скільки покриває конкретна страховка знову ж таки залежить від плану і від компанії страхової.
    До речі, багато інформації про бенефіти різних компаній можна знайти на сайті glassdoor. Заодно там можна почитати відгуки працівників про загальну атмосферу, зарплати, work/life balance і тд
     
    Останнє редагування: 7 Жовтень 2015
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    тоді чого не брати державну для всіх? які переваги-недоліки?
    і як взагалі система працює?
    я трохи не розумію, що це означає. це за 1 візит до лікаря стільки доплачувати?
    в Німеччині так: приходиш до лікаря, даєш свою картку страхової і ніяких грошей-рахунків нема. Якщо ти хочеш якісь екстра-послуги, які не покриваються твоєю страховкою, то тоді отримуєш рахунок, в якому написано, скільки ти маєш доплатити ще. Державна коштує 7,5% від зарплати. На всю сім’ю. Якщо працюють обоє з сім’ї, то обоє платять по 7,5% з зарплати. Приватна коштує починаючи від 200Є в місяць на кожного. Є і дешевші, але то такі специфічні варіанти.
     
  11. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    $50-200 це ціна страховки(платите з кожної зарплати через працедавця ~2 рази на місяць). Вона майже ніколи не залежить від розміру зарплати. Це просто послуга за яку потрібно платити. Як приходиш до лікаря до платиш тільки deductible - це може бути між $0 і $100. Найкраще запитатти працедавця вислати вам які страхові вони мають - там буде кілька варіантів.
    Державна страхівка це для місцевих і малозабезпечених якщо мова про medicare. Діти народжені в США отримують можуть мати CHIP страхівку, яка тільки для дітей і троха інша для кожного штату.
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    Доречі benefits це частина компенсаціі, тому залежно від того яку вам страхівку і пропунують через роботу можна торгуватись за зарплату.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Система працює суперово!:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: Державної страхівки як такої не існує. Є так званна Обамакєр і до неї підключаються різні страхові компанії. Є штатова страхівка про яку писали вище, в Каліфорнії вона називається Медікел. Ви зобов*язані під*єднатись до системи Обамакер і там в залежності від того скільки чоловік зароблятиме вам вибере система страхівку і скаже скільки ви маєте доплатити самі. Чим вищий дохід тим більше доплачувати. Ви доречі зараз можете вийти на той сайт і ввести дані щоб подивитись яку "манну" вам пообіцяють.

    Недоліки? Не всі лікарі приймають ту страхівку і вам треба буде йти в конкретно зазначену клініку. Клініка не завжди розташована поруч з домом. Ну нам, наприклад, в таку клініку треба їхати годину часу. І лікарі які там приймають мені не подобаються.

    Ні, це не доплачувати за кожен візит. За кожен візит треба буде доплачувати від $10 до $20 долларів. А те про що написала Марічка, то це з зарплати чоловіка до того як оплатив податки будуть знімати приблизно 100 долларів на оплачування страхівки. Тільки, нажаль, це не остаточний кошт. За відвідини кімнати швидкої допомоги треба буде додатково оплатити ще 100 долларів, а потім ще можуть окремо лікарі які вас дивились прислати рахунок за свої послуги.

    Воно все дуже заплутано, якщо чесно. Тому я завжди виступала за те, що треба просто платити грошима за візити. Лікарі завжди брали з тих хто може платити більше аби покрити тих хто не міг платити. І так працювало дуже довгий час, поки не почали насаджати комуністичні ідеї про рівність і решту єрунди. І я не говорю про останні 10 років, хоча за останні 10 років ситуація з страхівками просто АХОВА!!!:girl_devil:
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    Для малозабезпечених страхівка - medicaid!!! Medicare - для людей які пропрацювали в Америці 10 кварталів і досягли пенсійного віку, чи то 65 чи 67 років. Давайте правильно називати речі.

    Так, ті хто має Медікейт можуть ще додатково мати Медікер, але ті хто має Медікер не завжди можуть ще додатково мати Медікейт.
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    Не обов*язково ті які народжені в США. Всі діти, навіть якщо вони діти емігрантів, мають право на безкоштовну страхівку від штату. Можливо в Колорадо не так, але знаю, що в Нью Йорку і Техасі саме так. Думаю, що в Каліфорнії щось схоже.
     
    Останнє редагування: 7 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  13. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Насправді не все так просто. Ви мусите знайти роботу, ваш працедавець має вас спонсорувати і зробити робочу візу. Петиціі на робочу візу подають 1го квітня і переважно вони закінчуються через кілька днів. Пертиція подана 1го квітня 2016 , буде затверджена після 1го жовтня 2017. Там є нюанси і ніби можна працювати поки петиція розглядається але самої візи у вас не буде.
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    Маруся-мама права Я щось подумала що на temprorary workers ця страхівка не розрахована, але ніби все ок:
    Under ObamaCare, foreign workers such as those carrying an H1 visa, L1 visa, etc., who are legally residing and employed in the United States are subject to the same federal health insurance rules as US citizens.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Діти якого віку? Якщо ще дуже малюки, то виводити в парк де багато дітей, мультики, "story time", вони самі наберуться. З німецькою найдешевше буде якийсь репетитор-студент ( ми так з французькою робили).
     
  15. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Здати на права коштує приблизно $35. Права з інших країн підходять лише на деякий час, місяць чи якось так, потім всеодно треба здавати на місцеві. Іспит складається з теорії та практики за кермом. Теорію здати дуже легко, можна здавати російською. Щоб здати практику, треба навчитись їздити. Як ви будете вчитись, з чоловіком чи з інструктором, нікого не обходить. Головне, щоб під час іспиту, робили те, що каже екзаменатор.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    В Каліфорніі здається не обмінюють права. Потрібно робити нові - здавати письмовий і практичний тест. Exchanging a Foreign Driving License | USA
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    @Almariel І, до речі, ще про садки. Якщо ви не прихильник вакцинації, то садки для ваших дітей будуть закриті в Каліфорнії, оскільки цього літа був прийнятий закон, який не довзоляє батькам відмовитися від вакцинації через особисті чи релігійні переконання. Закон вступить в силу наступного літа. Хіба якісь домашні садки розглядати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Мені здається, що з домашніми та сама справа. Якщо закон штату гласить, що всі мають мати щеплення, інакше не мають права бути в садку, то цей закон розповсюджується і на всі бізнеси які цим займаються. Хіба, що це так би мовити "нелегальний" садок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    і про школи... Сьогодні прийшов нам лист зі школи, що якщо не ми зробимо дитині двох щеплень, то з наступного тижня вона до занять не допускається((
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Нічого собі система) Працює на викачування грошей з населення :girl_in_dreams:.