Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

     
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А взагалі розкажу вам таку свою історію вибирання лікаря. Минулого року двоє з тих лікарів, в кого я хотіла родити, були у відпустці на липень. Ще один на курсах десь. За порадами знайомої, яка 3 народила в нього, пішла домовлятися з Паньковським С. В. на Джамбула. Ну, так домовилася, може бути, але щось мені всередині муляло, не знаю. Сиджу в неті, вичитую відгуки, тут на посиденьках нема майже. А на іншому сайті o doktore. читаю, що в червні, два тижні тому, на той час, в того лікаря померла дитина і ледве врятував Данков породіллю. А все через то що той Паньковський був пяний, чи то прийшов чи лише йшов на якусь забаву, і не хотів в неї приймати тоді пологи і сказав чекати. Ну і в результаті смерть дитини.
    Сказати, що я мала шок, то нічого не сказати.
    А то вже було 38 тижнів і з дня на день можна було родити. Тоді я вже просто мусіла чимпошвидше домовитися з кимось іншим, ще щоб мене взяли.
    Звісно в неті всяке пишуть, але думаю про таке би ніхто не вигадував. Так от розповідаю тій знайомій, а вона звісно ж не повірила, каже то хтось може наговорює, і чоловік мій теж не дуже вірить тому, що там шось в неті написали. Але я чесно просто боялася після того, мене прямо переклинило.

    Так от, чисто випадково в листопаді минулого року від знайомої дізнаюся, що це правда була, і той лікар був винен, і на нього в суд подавали і таке інше, само собою, ... і що він помер недавно від інсульту чи інфаркту... Як то кажуть, Бог йому суддя.

    Тому дівчата, добре читайте і погані відгуки, як тут вже писали, і треба мабуть слухати своє серце.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  3. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    loveterapy,я цілком з вами погоджуюсь.Оскільки двох своїх хлопців ,я народжувала на Батальній в Леськів ,то на треті роди я і недумала шукати іншого лікаря ,але не так то сталось в лютому лікарка пішла на лікарняний ,потім не було наказу на роботу(оскільки батальну закрили і всі лікарі пішли працювати в медінститут)і от вже 32 тиждень почола я шукати лікаря ,ще порадилась з акушеркою з батальної .ну все вирішила ,але в душі був якийсь страх родити в тої лікарки ,незнаю чого але я сумнівалась в ній ,але все таки я родила в тої лікарки що і родила своїх хлопців. Але якби вона не вийшла на роботу ,я б їхала на чергову бригаду .
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я би за то руки повідривала, але то настільки розповсюджене явище, і то не в когось конкретно, а поголовно. Мені першу дитину Федина хотів витискати, бо "та х.. вона сама вродить", помічник зальотний, млін. Так до слова, мала вилетіла за 3 потуги взагалі без зусиль з мого боку. В знайомої Кухаєвич так тиснула малу після всіх решта маніпуляцій, що (з її слів) була мокра. І що ви думаєте, вона ту лікарку всім радить, і хвалить, бо сама б вона не родила. В дитини так по мінімуму - пару курсів масажів, і всі невропатологи кажуть, що то наслідки витискання, але лікар все одно молодець.
    Я переконана, що вибір лікаря в принципі нічого кардинально не міняє, якщо ще й пологи перші. Свою тепер нікому не раджу, хоч мені вона ок. Жінки тепер настільки байдужі до ведення пологів, що 99% в процесі навіть не пікне проти маніпуляцій, а хто пікне, та добре знає свої права і організм і їй особа лікаря десь на останньому місці. Серед моїх знайомих молодих мам останнім часом не було жодної, яку б минула стимуляція на перших пологах, хоч би там відкриття 7-8 см було на момент приїзду, та й за 2-3 дитиною знаходять аргументи для пришвидшення, причому дуже файно тиснуть психологічно через можливі негативні наслідки вичікування для дитини.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    Погоджуюся на всі 100%, в мене так склалося, що зараз навколо одні вагітні, або новоспечені мамочки, то лише одиниці цікавляться, готуються до пологів, збирають інформацію..., основна маса просто чекає 40 тижня щоб здатися в пологовий і най ся діє Божа воля (с), вони і пікнути не зможуть, бо поняття зеленого не мають як мають виглядати пологи, і найгірше, що і знати того не хочуть. Головне що всіх цікавить - в кого родила, скільки заплатила і в кінці питання - і як, все ж нормально? Сам процес не особливо цікавить, головне родити і бажано пошвидше Звичайно то особистий вибір кожної жінки, але при таких пацієнтках лікарі мають повну свободу дій, хоч краще б ще совість мали.
    А от тут
    особисто для мене все зовсім не так - знати теорію це одне (особливо коли пологи перші), а мати поруч квалфікованого лікаря, який контролює процес, в ідеалі не втручаючись лишній раз, і в разі чого підкаже, виправить, допоможе (звичайно не окситоцином чи скальпелем)- це зовсім інше. Тому мені була важлива особа лікаря, навряд черговий лікар забезпечив би мені таке.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  6. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Про байдужість до процесу пологів - дуже згідна, але то не тепер, завжди так було. Навіть не так, - раніше, мабуть, взагалі мало хто задумувався над можливістю втручатися в СВОЇ Ж пологи:)
    От недавно навіть, розмова з вагітною: "Ой, та я трохи читала, як то буде, але вже нічого не читаю і не дивлюся, бо мені страшно!" Що ж, страшно то страшно, та нічого, лікар про все потурбується.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  7. Chekay

    Chekay Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    "плацента - то фууу, я навіть не дивилась, коли її з мене витягували. Тільки побачила як рухається живіт, коли мене тим черпаком чистили" - мені з однієї розмови дуже запам'яталось.
    Починаєш розуміти лікарів, яким теж попробуй візьми на себе відповідальність за пологи
    жінки, яка ніц не тямить в процесі. Вона кричить несамовито, родичі заламують руки "ну зробіть що-небудь".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  9. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Може, не точно висловилася. Лікар ж не просто так заходить привітатися, ну, у моєму випадку, принаймні. Вона питала про самопочуття, оглядала живіт і стан шва, потім після контрольного узд теж заходила і особисто сказала результат і що всі процеси йдуть абсолютно добре.
    Ну і чисто людське ставлення мені теж важливе.

    І на противагу: зі мною лежала в палаті породілля, в якої домовлений лікар фактично з'явився в момент виходу дитинки, до того була присутня лише акушерка. Забіг він в палату один раз через пару днів, пом'яв нашвидкоруч їй живіт і щось там наспіх невнятним тоном сказав. Справив враження дуже неприємне. Та жінка сказала, що платити йому не збирається, бо нема за що.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Можливо, з наступними пологами думка трошки зміниться. Ну в мене так було. Після перших доволі напряжних пологів я теж була щаслива, що потрапила саме до тієї лікарки і я їй по нині вдячна, що цілу добу вона до мене не лізла, та й навіть потім прислухалася до мене, а не до іншого персоналу. От той перший раз справді добре було мати під боком саме її, а другий раз вже було все одно. Просто мені з нею комфортно, тому змісту міняти шило на мило нема.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kofeinka

    Kofeinka Well-Known Member

    На рахунок витискання, може закидаєте мене гнилими помідорами, але...
    Була я присутня на ПП в медінституті (лікаря незнаю), то роділля на прохання "тужитися - какати "просто РИПІЛА, бо кричала то дуууже м'ягко сказано. Чи вона незнала як, чи не могла, чи нехотіла, але суть в тому, що якби лікар не витиснув дитину, то все могло б закінчитися дуже трагічно... Дитина народилася в важкому стані, але на щастя без пологових травм.
    Незнаю чи виправдовує це дії лікаря, але моя думка така, що тут це було виправдано..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    я рипіла, бо мала мені шийку не проходила через руки і відбивалася звідти, як м"ячик в діафрагму. Аж дихалку запирало, а потім застрягла в тазі. Напруження було дуже сильне, потім виходило в крик, в мене на ногах капіляри потріскали.
     
  13. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Не буду виправдовуватись щодо своєї усвідомленості про пологи, бо знаю про це дуже багато, бо вагітність була не першою, в т.ч. знала про шкоду витискання. Але лікар стояв біля мене, і просто сказав в процесі потуг щоб я добре вдихнула в живіт повітря. Я реально думала, що він керує процесом і просто каже як по-іншому потрібно тужитись, хоча раніше постійно повторяв що тужусь добре. А коли я набрала в груди повітря - він тупо натис на живіт - я навіть пікнути не встигла, я реально не чекала такого від нього. При цьому, я не кричала в родах зовсім. Я дійсно купу літератури, розповідей перечитала, тому наперед собі дала слово не кричати. Я не можу виправдовувати лікаря, бо я була весь час при свідомості, я реально робила все, що він казав, він жодного разу не крикнув, не гаркнув на мене, тому не думаю, що я все робила не так.. І зараз я б дійсно воліла краще нічогісінько про це все не знати, нехай би мене краще стимулювали-різали, аніж так тягнули з тим всім, щоб допустити найгірше. І нехай би я краще була вдячна лікарю, що він мене з дитиною лишив здоровою і живою, ніж зараз всім серцем і душею його ненавиділа за те, що до смерті покалічив мою дитину і все життя нам.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  14. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    сиділа вичитувала відгуки про пологові і лікарів по різних сайтах. і кожен другий відгук -"в мене були важкі роди, але лікар супер молодець так мені поміг..." і далі по накатаному сценарію. і так мені то дивно. складається враження, що те, що жінки не готуються до пологів це 100%, а ще вони просто не розуміють, що пологи то є важка і відповідальна робота в першу чергу самої жінки. і всі хочуть пошвидше, полегше і не розуміють шкоди тих "укольчиків, щоб не мучитися" і решти методів...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Вам не потрібно ні за що виправдовуватися і пояснювати щось комусь теж. З тих уривків, що ви описуєте, незрозуміло, що відбувалося і яка була передісторія, також не зрозуміло, чого лікар "раптом" (?) вирішив витиснути дитину і що означає дотягнути до такого. Вам важко, ви маєте повне право взагалі нічого про це не писати. Але якщо вже ви пишете, то багатьом майбутнім мамам буде корисно або знати передісторію, або не знати нічого. Вибачте, якщо вийшло занадто різко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  16. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Багато хто просто забуває все, розум ніби відключається, бо ж біль, а больовий поріг в кожного свій.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну дійсно воно є так, бо всі до пологів відносяться, як до певної медичної маніпуляції, і то є правда, бо переважно то є 1-2 максимум 3 рази в житті, і ніхто дуже не заморочується певними нюансами, отримали дитятко, і слава Богу, тому воно так є. Тому кожен має право вирішувати, що і як має бути, але чи ми самі до того готові морально, бачу, що тут на форумі йде прогрес, і це тішить, що є жінки, свідомі і впевнені, в тому, що вони роблять. Усім здоровя і впевненості!
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Somnolensy

    Somnolensy New Member

    Скажіть, будь ласка, чи вела когось Склярова Валентина Олександрівна ( працює на Русових)? І чи є якісь відгуки про неї?
     
    • Корисно Корисно x 1
  19. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    На рахунок витискання: перші пологи серцебиття малої впало до 110. Солощенко притиснув один раз. Ще й пояснив чому мусить то зробити. Дякувати Богу - все добре. Але цей раз серцебиття апаратом прослуховувалось.

    Другі пологи - апарат "не ловив" серцебиття , Дружиненко розривалась між слуханням "слухавкою", надрізанням мене і стимулюванням живота (гладила, щипала), бо зупинились перейми а голівка на виході на 1/3 вийшла. І Ще раз дякую Богу що все добре.

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Не подобається Не подобається x 4
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 3
  20. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Воно то так, але часто причиною тому э зверхнiсть, надмiрна самовпевненiсть- "зiркова хвороба", халатнiсть, нездоровi амбiцii, вiдсутнiсть самокритики...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
Статус теми:
Закрита.