Як ви ставитесь до брекетів?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем irinara, 16 Квітень 2007.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member


    Я так довго вагалась ставити брекети чи ні.... Років 10 вагалась. Поставила в 33 (в 32 точніше -- 15 жовтня 2014 року), а сьогодні прийшла на чергове "підтягування резинок", а лікарка каже -- знімаєм! В мене такий шок, що коли ставила такого не було. Я вже так звиклась із своїми брекетами! Вопшем, віжпустила мене лікака ше 2 тижні прощатись із брекетами. І от тепер, пройшовши такий довгий шлях (навіть не ті 10 місяців носіння, а ті 10 років вагання) -- не можу зрозуміти: чого така дурна була і раніше того не зробила.

    Я не можу сказати, що у мене були комплекси, але всерівно я постійно контролювала свою міміку, свою посмішку, важко було говорити і сміятись одночасно. Тепер я ржу, як коняка і почуваю себе голівудською суперзіркою. Тому тепер я б сотому радила не пошкодувати грошей і поставити собі брекети
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ой ви молодець,що наважились,бо я в свої 29 не знаю чи б наважилась.Хоча знаю,що потім буде красота неземна)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. vavrena

    vavrena Member

    А мені 39 років, з половиною. Рівно в 39 поставила брекети на верхню щелепу, звести до купи і вирівняти передні центральні зуби. То є (був) комплекс всього мого життя, в дитинстві пластинку не доносила, батьки не наполягли. Відносила вже пів року, ще половина залишилась. Задоволена результатом. Хожу на роботу, спілкуюсь з людьми. Трохи комплексую, звичайно. Не подобається, коли люди починають тебе розглядати. але все це я розглядаю як тимчасові труднощі, як звичайне лікування. На роботі співробітники сприйняли по-різному: нема шо робити, нема куди гроші дівати, дурна-на старості років зуби рівняє і т.д. Але ж коли хтось вставляє зуби, то все нормально, і тратяться не менше, а то і більше.
    А на ці "подвиги" мене підштовхнув мій син (12 років). Ми йому поставили на дві щелепи, там був повний капєц, моя дитина... Доктор подивився і мої зуби, і сказав, чого дурно їздити, давайте і Вам порівняємо!!! Чоловіка попросила і він спонсорував. Бо коштує це немало, заплатила 7 тис.грн. Бо долар підскочив. За малого за дві щелепи заплатили 10 тис.грн. (за металеві) в листопаді.
    Зі всього цього хочу сказати: хто хоче і може собі дозволити ставити брекети - робіть це і не пошкодуєте!!!
    :girl_yes::girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    z
    а в мене жодного комплексу щодо брекетів. і ніхто мене не роздивляється. За майєе рік носіння я ніразу не бачила такого пристального розглядання мого рота
    я в жовтні керамічні на одну щелепу за 4 ставила (ну і з тими всіми оглядами, за кожен 50 гривень -- то ще десь тисяча набігла), а залізні там коштували 2200 гривень
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. vavrena

    vavrena Member

    Я за огляди і за заміну дуги, резинок і т.д. нічого вже не плачу.
     
  6. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ну от єдиний напевно і великий мінус цього це їхня вартість.Не кожен дійсно зможе собі таке задоволення позволити.Я от своєму малому зараз в 8 років вже поставила пластинку,бо рівняємо прикус,щоб потім в дорослому віці не ходив.Бо буде кавалєр і не захоче її носити,то точно знаю))А так поки щелепа ще формується,то краще ставити в дитячому віці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    напишіть в пп де Ви ставили, дякую.
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Я не проти брекетів в принципі. Маю нерівні зуби, але здорові і білі. Комплексів не маю, останнім часом мені взагалі дуже подобається трохи нестандартний мій зубний ряд.
    Нещодавно почула думку про те, що неправильний прикус - не лише косметична проблема. Консультувалась в кількох спеціалістів - один (якому дуже довіряю) каже, що при такому здоров'ї зубів нема чого їх чіпати. Хіба б нерівність зубів реально заважала в житті. Інші кажуть, що зуби струться на ніц від прикусу і після 45 матиму купу проблем, якщо не поставлю брекети в найближчі роки.
    Але для того, щоб ставити, мені потрібно видалити всі чотири 8ки. І не всі з них будуть видалятись просто, для двох зубів це буде міні-операція з випилювання їх з кістки. Мій стоматолог вважає, що потенційна користь від брекетів станом на зараз для мене не переважує потенційної шкоди від двох міні-хірургій. Ну і видаляти чотири здорових зуба без крайньої потреби... з яких, між іншим, два ще не виросли навіть :)
    Загалом, міркую. Поки мені 27, доця на ГВ і дві 8ки ростуть, я збиратиму інформацію. А коли відлучиться Віруся, прийму якесь рішення.
     
  9. ALALA

    ALALA New Member

    один (якому дуже довіряю) каже, що при такому здоров'ї зубів нема чого їх чіпати. Хіба б нерівність зубів реально заважала в житті
    Мій стоматолог вважає, що потенційна користь від брекетів станом на зараз для мене не переважує потенційної шкоди від двох міні-хірургій.

    Напишіть мені, будь ласка, прізвища цих лікарів у приват. Бо мені, на жаль, поки-що не щастить на стоматологів, яким би я дуже довіряла, і які б переймалися потенційною користю для мого здоров'я, а не потенційним вмістом мого гаманця. Хоча я переконана, що насправді такі є, просто ми різними стежками ходимо.
     
  10. Kamillko

    Kamillko New Member

    Дівчата, хто ставив брекети на Сихові, поділіться досвідом!! Де, в кого, скільки??
     
  11. Siania

    Siania Love Life

    Мені троє крутих спеціалістів казали що в мене важкий випадок, краще залишити так як є. І я так роками періодично до когось ходила, з надією... Пішла до четвертого, який зовсім не побачив проблеми як зробити гарну посмішку, і дуже скоро я стала щасливою. Тому, шукайте свого лікаря :)
    П.С. я не ставила брекети, але вважаю що заради гарної посмішки на все життя, рік чи два - просто смішний термін дискомфорту, навіть не вагайтесь!
     
  12. ksenia

    ksenia Member

    Дуже позитивно ставлюсь - дві коліжаночки після носіння брекетів реально покращили свою посмішку, а відтак і самооцінку підвищили. Насторожує лише те, що це реально крутий бізнес для стоматологів і вони тулять їх усім де треба і не треба. Тому треба дуже ретельно вибирати лікаря. Деякі "бізнесмени" уже умудряються їх ставити дітям з молочними зубами як тільки відчують, що батьки при грошах.
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ні, в мене навпаки - зуби повністю здорові і білі, навіть зубний камінь не утворюється. Просто нерівні.
    Якби це хвилювало мене - давно б поставила.
    Цікавлюсь виключно в плані подальшого здоров'я, бо вперше почула, що проблеми можуть з'явитись з віком.
    Раніше я думала, що брекети знаходяться лише в площині зовнішності-краси. От цікавлюсь тепер про інший бік.
     
    Останнє редагування: 8 Жовтень 2015
  14. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    У мене питання: а здоров'я зубів що може погіршитись у разі носіння брекетів? Звичайно, при дотриманні ретельного спеціального догляду.

    І друге: якщо інший стоматолог вас так налякав проблемами з прикусом і стиранням зубів, то імовірно вже зараз це стирання мало би якось проявлятись хоч мінімально чи ні?

    І ще мені здається, що все-таки кривизна зубів і неправильний (глибокий) прикус - це можуть бути і дві різні проблеми. Друга насправді мені здається серйознішою в плані здоров'я.
     
  15. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Кума дочці 16 років, вже 2 роки вона в брекетах і кажуть, що ще десь два буде, бо рівняють прикус. У неї від того прикусу зуби не те, щоб стирались, а відламувались, бо не було опори, і навантаження дуже йшло на верхні зуби. Тому справді, як той прикус неправильний, то воно вже "вилазить" у 15, а не так, що все життя ок, а в 50 -- проблеми
     
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ні, навряд.
    Просто для того, щоб видаляти 4 здорових зуба (а без цього брекети фізично неможливо поставити, не помістяться на щелепі, це видно і без лікаря), потрібна серйозна підстава. Або бажання змін в зовнішності
    ну, мені цього не видно.
    --- дописи об"єднано, 8 Жовтень 2015 ---
    прикус в мене неправильний. але нічого не відламувалось, проблем з яснами нема, з дикцією теж, дискомфортів у роті нема.
    --- дописи об"єднано, 8 Жовтень 2015 ---
    і мені якщо ставити - то на обидві щелепи. а на нижній нема ще 8ок. Верхні 8ки виросли в 26.Тому або чекати поки вони виростуть, видаляти і ставити вже тоді, або видаляти зараз - розрізати ясна, рвати зуби...
     
    Останнє редагування: 8 Жовтень 2015
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    і ще сказав, що зараз я виглядаю "стерпно для близьких", але з роками буду виглядати жахливо.
    А я щодо "стерпно" не погоджуюсь.
    Ну і ціни трохи, як на мене... ортодонт в тому місці хоче 10-12 тис грн за брекети на одну щелепу :) Мій знайомий, сам лікар, поставив залізні за 4 тис на 1 щелепу у лютому 2015, ходить задоволений (зуби вже рівні, просто треба, щоб зафіксувались у кістці). Ну 10 тис на 2 щелепи ще реально назбирати за рік, але я не зовсім розумію, для чого воно конкретно мені...
    розкажіть хто небудь історію про те, як у вас були проблеми зі здоров'ям зубів через неправильний прикус
     
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Я взагалі не розумію, до чого тут вісімки. Я ще такого не чула, щоб вісімки виривали. Мені, наприклад, брекети кріпили до 6 зуба, тобто на ньому був замок, 7-8 були без брекетів.

    І якщо мало місця, щоб розрівняти зуби, то виривають четвірки -- бо то найвужчі зуби. І якраз завдяки цьому проміжку інші зуби гарно розсовуються
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    мені про вісімки казали особисто кілька лікарів. Пояснення - вони зазвичай або ростуть вже проблемними, або швидко псуються. Тож видалять колись і так доведеться. І кільком знайомим перед постановкою брекетів теж видаляли.
    а ось це чую вперше :) цікаво. Блін, тоді - вирвати 4 здорові четвірки :sad:
     
    Останнє редагування: 8 Жовтень 2015
  20. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Я чула про виривання вісімок, якщо бракує місця. Але ці зуби фактично і так ніякого навантаження не приймають і в пережовуванні їжі не беруть участі, якщо я добре зрозуміла. Хоча виривати звісно що шкода, та й непроста це часто процедура.

    @cjomcjomka а не факт, що ті ваші вісімки ще виростуть. Вони буває і взагалі не вилазять, в мого чоловіка у його 36 ще нема вісімок.