Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Взагалі колись радили не купати 2 дні, та й не так давно теж так казали. На рахунок гуляння- то мається на увазі не гуляти у людних місцях, щоб не підчепити якусь бацилу, так як щеплення ослаблює імунітет дитини, якось так.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Робили малій два рази щеплення Пентаксимом, коли прийшла пора робити третє сказали що в наявності немає, можна тільки купити. Інфанрікс здається. 400-600 грн. недешево. Таке можливе? маю на увазі що в поліклініці грошики хочуть здерти чи то дійсно третій раз вакцину купувати треба? І чи буде таке з іншими вакцинами?
     
  3. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    нам теж на третій раз сказали, що нема пентаксиму(((але чекаєм, бо обіцяли, що має знов бути. сказала лікар, що до двох місяців можна почекати. якщо не буде, то теж платно прийдеться. А то можна так, два рази Пентаксим, а третій Інфракс? Я чогось думала, що треба всі рази однією вакциною
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    інактивована моновакцина є. І раніше її закуповували і застосовували. Але чи закуповують саме зараз- навряд. Це невигідно у дусі бізнесових інтересів та економії- вигідніше закупити комплексні, якими щеплять дітей до 1.5 річного віку. А після 1.5 річного віку ( тобто останній раз власне при ревакцинації у 1.5 її застосовують)інактивовану поліо не рекомендовано застосовувати, оскільки вона дає нестійкий імунітет. До 1,5 р. йде ряд ревакцинацій, тут інактивовану поліо можна. Після 1.5 р. наступна ревакцинація зараз іде в 6 р, а до цього часу інактивована вже поступовоперестає діяти. А в старшому віці- тим більше: далі ревакцинація показана лише у 14 років. Відповідно, проміжок між 6 і 14 р. може "витримати" лише жива поліо. Інактивована до цього часу вже не діятиме. Або дозволяти застосовувати інактивовану, але міняти тоді треба знову графік щеплень, зменшуючи проміжки між ними.
    в день щеплення не рекомендовано купати ( через можливий набряк в місці ін єкції). Гуляти можна. Раніше не рекомендували гуляти день-два, мотивуючи це зниженням роботи імунної системи. Але то зайва пересторога: антитіла виробляються не за день чи два, і імунна система працює в авральному режимі після щеплень ще кілька тижнів ( залежно від виду щеплення, наприклад, при КПК антитіла виробляються на протязі 56-75 днів). То просто цей час уникати в епідперіод місць загального скупчення людей ( супермаркети, дитячі розважальні центри).Зрештою, йдучи у поліклініку на щеплення, дитина там вже може стикнутися з цілим рядом вірусів, які після проведеного щеплення на фоні зниження імунітету почнуть множитися. Так що умова про "негуляння"- то такий ще радянський погляд на щеплення. Імунна система в стресі працює ще не один день.
    --- дописи об"єднано, 1 Жовтень 2015 ---
    можна.Вони- взаємозамінювальні ( деякі діти після щеплення однією вакциною отримують на неї реакцію. Тоді наступне проводять вже іншою).Питання просто як конкретний організм прийме ту чи іншу вакцину.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. tarakasi

    tarakasi Active Member

    нам сказали 2 дні не купати, а гуляти можна тільки не там де купа людей. також недавно зробили щеплення.
     
  6. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    От зробили дитині щеплення Пентаксимом перший раз в 3 міс, зараз дитині 6 міс,а так і нема вакцини. До якого максимального інтервалу можна чекати на наступне,чи прийдеться купувати?
     
  7. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Виписали нас з роддому, і не зробили бцж... підкажіть куди можна звернутися щоб її зробити?
     
  8. Epine

    Epine Well-Known Member

    Порадьте що робити... Зараз сину 1,2 р. Ми не робили жодної прививки і не писали жодної відмови. Дільнича з попереднього місця проживання не особливо нами цікавилась. Коли сину було 2 міс, віддала мед. картку і більше ми її не бачили. Пів року тому змінили місце проживання, але в поліклініку не ходили. При потребі ходжу до приватного педіатра. Чим мені то все "грозить"?
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Поки що нічим. В нас така ж ситуація. Проблема виникла цього літа, коли вирішили йти в садочок. Завідуюча в поліклініці відмовилась підписувати медогляд , бо не було жодної відмови. Але в більшості питання були до дільничої, яка нас не інформувала і не пропонувала писати відмови. А ми так як і ви - поки ніхто не чіпав, самі не йшли до них. Тому раджу все-таки ходити раз в пів року і писати.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    І мені то цікаво. Каже педіатр - народиться дитя - зробим приватно польською вакциною. Але в якій клініці - ще не уточняла...
    Може, в Чорнобильській лікарні? Там часто купляють самі батьки вакцину...
    --- дописи об"єднано, 8 Жовтень 2015 ---
    А від гепатиту робили?
    Який роддом?
     
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    так , від гепатиту робили... і вітамін "К" кололи...
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А чого вітамін к колють? Як дуже хочеться вітамін дати, то можна ж капнути каплі в ротик, а не колоти таке мацюпусіньке.
     
  13. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Та, власе я мала наувазі, що самому купити каплі, шоб не колоти. Бо проти протоколу не підеш, ніхто тобі не капле, якщо "положено" колоти.
     
  15. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Нам капали вітамін К, здається, три рази, а може і чотири (не пам'ятаю,чи в пологовому раз чи два капали). А потім вже на оглядах в педіатра капали.
    І ще похвалюсь своїми зайчиками;) робили сьогодні Інфанрікс повторно, то навіть не плакали мої комашечки, справжні чоловіки;)
    Ну і ще, нам ще раз зробити через місяцьвід пневмококу і аж до рочку без щеплень:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    бо в них положено колоти... і взагалі все роблять через уколи... не крапали нічого
     
  17. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Що скажете на рахунок шестивалентних вакцин, бельгійського виробництва?

    Надіслано від мого C1905, використовуючи Tapatalk
     
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В нас така сама ситуація, але потім мені сказали що прививка від гепатиту була зайвою.
    А тепер каже знайома медсестра що ті прививки що у 3 міс обов язково зробити... А я вагаюся
     
  19. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    я теж сумнівалась,з тим гепатитом...робити чи ні ,але зробили
    особисто я виросла без тої прививки бцж... і нічого все добре..., тому кожен приймає рішення сам, думаю ніхто не порадить,рішати тільки вам.Ті прививки відносно треба і відносно ні..
     
  20. Sluhachka

    Sluhachka Well-Known Member

    Дівчата хто недавно робив прививку в Чорнобильсткій, скільки зараз коштує Інфанрикс?

    Sent from my ST27i using Tapatalk 2
     
Статус теми:
Закрита.