Як ви ставитесь до брекетів?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем irinara, 16 Квітень 2007.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    В мене теж зуби повністю здорові, і до і після брекетів, жодних пломбованих каналів, коронок і т.д. не маю, єлише пару запломбованих дірок на кутніх зубах:girl_smile:. І повністю здорові вісімки всі 4 виросли (а росли років 10, і були болючі періоди, на ні разу мені їх не пропонували видяляти, я і панорамнй знимок робила, то було видно що вони ростуть нормально у зубному ряді, то й не було причин їх видаляти:girl_yes2:). А ясна мали проблеми якраз після пологів, вперше зявився так званй "гінгівіт вагітних" , то лікарка казала у багатьох вагітних буває таке запалення і кровоточивість ясен:girl_in_dreams:. Потім то пойшло, а ясна були проблемними ще якийсь час і трох опустились (та до того в мене вже бул вони такі трохи низькі, може будова ще така). І коли деякі ортодонти рекомендували вдруге ставити брекети для нижніх зубів, то це було протипоказом для мене, бо не виправдовує воно нічого в тому випадку (що і підтвердил інші лікарі, яким довіряю). Як брекети почнуть тягнут знов кудись зуби, то ясна можутьзнов травмуватись, а мені цього не треба, тим більше що жоднх проблем з виглядом нема, і зі здоровям ясен вже все наладилось, слава Богу:girl_yes2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    і в мене теж 10 років росли з 18 до 28 -- і загострення завжди були весною і восени....
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    точно як про мене :)
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Про видалення четвірок. Моя колега з Росіï, в підлітковому віці рівняла зуби пластиною і для цього повидаляли четвірки, бо не влазили. Німецькі стоматологи казали, що то дуже погано і так робити не треба, бо сильне навантаження передалось на інші зуби, які не пристосовані до такого. Казали, що за таке можна і судитись))) На скільки я зрозуміла, це стосувалось видалення саме четвірок.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  5. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    В мене також зуби криві, ну як криві, сам ряд рівненький, а висунуті вперед. В підлітковому віці носила пластинку, після чого як її зняла зуби стали знов на то попереднє місце. Ходили до зубного нарахунок брекетів, на що він сказав: Видалити дві четвірки і лише тоді поставити брекети, бо по-іншому зуби не влізуться. Ми відмовились.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    у мого брата теж зуби були вперед. Носив пластинку, зуби назад залізли. Але якщо до того вони були рівні, то як залізли -- трохи повикручувались, бо власне їм там місця мало. Брекети він, канєшно, ставити не збирається, бо в нього ітак все ок у житті), хіба завагітніти не виходить, але тут, нажаль, бректи не допоможуть. Ну от але якби він зібрався ставити брекети, то йому теж потрібно було б четвірки видаляти, бо ж тим зубам нікуди рівнятись -- вони б стали рівними і знову вперід би виперлись. А видаляти у його випадку восьмі зуби -- немає сенсу, бо тоді дуже сильно треба тягнути зубний ряд назад, а коли видаляють четвірки, то воно так посередині: трохи туди, трохи сюди піде -- і зуби рівними стануть
     
  7. Altera

    Altera зачарована птуха

    Дівчата, підкажіть нинішні ціни на брекети. Чи реально вкластися в 10 тис.грн.? Може порадите конкретно клініку бажано у Франківському р-ні .
    Може знаєте, де можна то зробити дешевше?
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    на дві щелепи? реально, якщо брекети металеві.
    Але "ціна на брекети" - поняття розпливчасте. Сама конструкція може, приміром, коштувати ті 10 тис, але лікар не включає в неї обслуговування брекетів. А це - щомісячні консультації, підтягування і в разі потреби - доклеювання. Якщо щомісяця - ще, приміром, по 100 грн, а носимо брекети з 2 роки - то сума набігає. Плюс ще є "післябрекетний" догляд: установка і обслуговування рітейнера та (або) кап чи інших ортодонтичних конструкцій.
    Все треба уточнювати в лікаря.
     
    Останнє редагування: 13 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Altera

    Altera зачарована птуха

    Цьомка, дякую! Підозрюю, що Ви теж в тому районі живете :) - може підкажете, куди конкретно звернутися?
    Догляд і консультації - то вже розтягнуті у часі витрати - на то завжди можна стягнутись, головне знайти суму, щоб заплатити одночасно
     
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Коли мені ставили брекети, то я оплатила суму сказану відразу за брекети і потім нічого вже не оплачувала за кожне відвідування(раз в 7-10 днів підтягування, резинки і т.д). Лише за капи додаткові платила але, то було давніше, може зараз інакше або і різних лікарів по-різному.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я звернулась зараз не в своєму районі, а в другий кінець міста. Але відгуки писатиму дещо пізніше, оскільки ще нема про що
    В нашому районі - ортодонт поліклініки, ортодонт приватної стоматології Фонд Святого Володимира. Ціни в них вищі. ну і на рекомендацію мою не заслужили :girl_cool: ніяких "чорних списків", просто рекомендуватиму лише того лікаря, якого оберу для себе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    А цікаво, в яку суму реально вкластися з брекетами для дитини? Може, хтось в курсі.
    то в приватника чи в державній поліклініці?
     
  13. Персі

    Персі Member

    Дівчатка, поділіться контактами перевірених ортодентів, хто має... Треба малій зуби порівняти (15 років). Стоматолог наш нас шось налякав можливими проблемами після тих рівнянь.
     
  14. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    теж послухаю
    бажано таких, які не деруть втридорога...
     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ну, щоб радити ортодонта, треба, НМСД, вже пройти в нього лікування і кілька років поспостерігати результат.
    Підчас консультації і постановки брекетів що можна оцінити? Ну хіба що ставлення лікаря до пацієнтів, цінову політику, уважність і ввічливість, ставлення до своєї роботи, кількість пацієнтів.
    Тому радити наразі не маю підстав, але хороше враження справила ортодонт з приватної стоматології на вул. Грекова. Металева брекетова конструкція в неї коштує по 5 тис на 1 щелепу. Обслуговування брекетів входить у вартість. Консультація безкоштовна. Лікар відповідає на всі питання. Дуже молода, але вже 5 років ставить брекети і пацієнтів у неї дуже багато. Незважаючи на це, прийняла мене о 18:03 при записі на 18.
    Не дозволяє собі ляпнути нічого про зовнішність пацієнта.
    Особисто я звернулась до неї за рекомендацією хорошого знайомого, лікаря-хірурга, який вже скоро зніматиме брекети її роботи з нижньої щелепи. Для мене рекомендації лікарів - цінні :) Чомусь здається, що вони в тій сфері до будь-кого не підуть.
    Контакти ортодонта можу дати в ПП.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Персі

    Персі Member

    Дайте, звичайно, буду вдячна
     
  17. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    і мені в пп, будь ласка
     
  18. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    і мені в пп, будь-ласка :girl_blush2:
     
  19. KANSAS

    KANSAS New Member

    Брекети ставляться не раніше14 років, коли вже повністю виросли всі зуби. В більшості пацієнтів в клініці де я працюю результат був дуже хороший. Бували дівчата які приїжджали із за кордону ставили брекет систему там і носили більше 4 років і без результату. Швидкість процесу вирівнювання залежить від того на скільки зуби відступають від ідеального зубного ряду, а також від того яку дугу дасть вам лікар. Чим тонша дуга тим процес повілніший і безболісніший. В ідеалі брекети носять від року до двох. Сама брекет система при правильному розміщенні брекета регулює ідеальне місце зуба в зубному ряді.
    Працюючи в стоматології я бачила як до нас зверталися люди після брекетів з проблемами рухливості зубів (хлопцю не зашинували зуби після зняття і вони просто СТРАШНО рухался, а ще був випадок коли дівчинці десь так рівняли зуби, що вони пішли до переду. Не знаю чи ви мене зрозумієте... Ну от зуби мають стояти вертикально, приблизно під кутом 90градусівдо піднебіння, а в неї стали підкутом 120... можливо так простіше зрозуміти....

    Варто просто як ставити, то знайти хорошого ортодонта.
     
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    дуги змінюють по ходу носіння. якщо вирівнювання йде значне, тобто, треба сильно сунути зуби, то треба починати з тонкої, щоб людині не надто сильно боліло підчас звикання.