Лактаційна аменорея, менструальний цикл під час ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Zoryanazirka, 17 Лютий 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мені тепер теж так здається що то малий навмисно з мене знущається :girl_crazy: Спочатку думала що то зуби-соплі-повний місяць, але ж ні - найбільший капут дійсно настає стабільно за тиждень до КД :girl_emo:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А чи може бути овуляція, а місячних не бути? Тобто 3-5 серпня була в мене мазанина, я зрозуміла, що то місячні через 1 рік 1 міс ЛА прийшли, тоді через 14-16 днів відслідкувала овуляцію, такий слиз плідний зявився, та й папороть була на мікроскопі. До тепер більше місячних нема, а овуляція знову була, як на мене 15-16 числа у вересні. Я розумію, що цикл довго відновлюється і буде скакати, але просто не знаю, чого чекати. Коли знов будуть місячні, раніше цикл був 30 днів.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  3. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Чула, що може. Навіть є такі жінки, в котрих так все життя. А ще ніби від харчування залежить. Але імхо, якщо переживаєте, то краще до лікаря.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Це може означати, що овуляція збиралась бути, але не була )))
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Фсьо. Закінчилася вчора лафа:girl_cray: в 11 міс. і 6 днів від пологів. Два тижні тому була мабуть овуляція, дуууже болів живіт, я собі вже напридумувала всякого. Але почитала цю темку і зрозуміла, що не я перша. Заспокоїлась. Але місячних не хотілося і до останнього вірилося, що ще не тепер. А дульки.
    Я відвикла, так було добре. Та ще й лиє, як з відра, тампона на 2год. не вистачає. І так з малою не висипляюся, а тут та напасть :dash1:
     
  6. kristina

    kristina Well-Known Member

    В мене теж закіінчилась лафа. Нив живіт, тижні два тому дійсно пішли виділення сильніші. Пішла на узд, то сказали, що матка готова і скоро будуть кд. Ще нашли якісь кістозні включення. Маю надію з місячними розсмокчуться. 7 міс і 16 днів і сьогодні вже щось мажиться. Думала буде інтенсивніше йти.
     
  7. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Зі старшим синочком ЛА тривала півтора роки. Меншому сьогодні 2 місяці і з ночі трохи мажеться темно-бордовим. І не розумію що це: місячні, але щось дуже рано, в нас ГВ на вимогу, вночі перерв, більших за 4 години немає, вдень до двох годин, але, все ж, старший частіше цицявся; чи це наслідок моїх тренувань Ще вчора був СА і мене після того трохи нили шви, але виділення темні, тож сумніваюся, що це зі швів.
    --- дописи об"єднано, 6 Листопад 2015 ---
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    В мене зі всіма 3ма дітьми в 2 міс були кровяні виділення. Так і не знаю, з чим пов'язано. Здорова
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    З четвертою дитиною в 3 тижні закінчилися виділення, в місяць і тиждень - КД, потім в 2 міс., в 3 міс., і припинилися. Відновилися в 1 рік і 4 міс. Це при повному ГВ, з перервами не більше 3 годин. І з першою дитиною була схожа ситуація.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    А в мене вже 1 і 3 міс від пологів і нічого.....
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    То не "вже", а "ще тільки" - полистайте цю тему - запросто може і 1,5 і 2 роки бути ЛА :girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    В мене з першим в 9 міс відновилися місячні (по суті я його годувала до 9 міс, потім він відмовився вдень брати груди, я тільки вночі підсувала, щоб посмоктав. Так до 1р.2 міс протягнули.) Із молодшим місячні відновилися за пару днів до двохріччя малого, вдень намагаюся відволікати, тількі нічні прикладання-але скільки їх!!!
     
  13. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    В мене ЛА тривала 2 роки і 4,5 місяці.
    Разом із вагітністю більше 3 років.
    Аж не вірю, що закінчилась
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. domino

    domino Well-Known Member

    То я напевне єдина тут, хто хоче щоб моя ЛА вже закінчилась:girl_in_dreams: вот так
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    В мене в 4 місяці після пологів пішли перші місячні, якесь таке мізерне і днів на 2, і цяпнуло на третій. Потім перерва на 2 місяці і від півроку почались регулярні. Я так тішилась перші місяці, що нічого нема, для мене ранувато все почалось, я б не відмовилась від року без критичних, але що поробиш, так си стало, хай буде вже)
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дівчата, виникло в мене таке питання- те, що до вагітності я мала підвищений пролактин і щоб завагітніти я знижувала його ліками може якось впливати на відновлення циклу зараз? Я розумію, що ітак пролактин зараз високий і рік то ще не так багато, але чи опуститься мій пролактин до якоїсь міри, щоб відновився цикл? @Fiancee @Virna , ви теж пили перед вагітністю ліки від пролактину, що там у вас?
     
  17. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Ойойой, я так надіюсь ще пару місяців походити без КД, але, блін, так тягне низом живота, всі ознаки ПМС на ліцо....:girl_in_dreams:
    Зі старшим почалися 8 м після пологів....
     
  18. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    А в мене от тільки почалися, місяць після закінчення ГВ
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    У мене ще глухо :) Думаю, що цикл відновиться не залежачи від того, що до вагітності приймались ліки для зниження пролактину. Адже він знижувався лиш на час прийому Норпролаку, а далі зростав все рівно. Не було якоїсь накопичуючої чи пролонгованої дії. І лікар ніколи не акцентувала, що цикл відновлюватиметься інакше. Мене ще цікавить, чи внормується рівень проклактину після відновлення циклу, чи буде знову вищий норми? Дуже сподіваюсь, що внормується, все ж пологи, то така гормональна перебудова, хоч то ще певно і від причини підвищення залежить.
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я теж на це дуууже сподіваюсь
    Ну просто відсутність КД великою мірою пов'язана з високим пролактином при ГВ, ясно, що не тільки, але я так собв думаю, що з часом організм відновлюється, пролактин доходить до якоїсь межі при ГВ і КД відновлюються. А от як то є, якщо до вагітності ітак пролактин був високий
    --- дописи об"єднано, 21 Листопад 2015 ---
    не нарікаю, що КД нема :) , мені навіть досить добре