проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Та тілесного контакту нам не бракує. Між снами багато на руках, валяємося разом і вночі сс. Просто з Ваших слів, я подумала, що погано, що він вдень засинає і спить завжди довше 40 хв. От вчора взагалі спав 3 год, і то ми весь час були біля нього. Не обнімали, але лежали поруч.
     
  2. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Дякую дівчата за поради, просто я така ше "зелена" виявляється... Будемо більше пристосовуватися до нашого маленького)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я думаю, не варто шукати проблем там, де їх нема. А в нього всі 3 години глибокий сон? Бо моя теж гарно спала, але раз в скількись-там переверталася чи сміялася в сні. Тобто сон був в різних фазах, просто без плачів і смоктання в проміжках.
     
  4. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Та я не шукаю. Просто вперше почула таку інформацію, то й цікаво стало)
    Ні, не весь час глибокий. Більше часу поверхневий. Підгодовувала, просинався сміявся або уві сні крутився і знову засинав.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Все так не буде, не вставайте зараз, лежіть коло нього, дитині важливо спати, то хай краще поспить . Побачите як то зміниться з часом. Зараз я вже маю тільки поцицятись і можк йти, крутиться-циця на якийсь час і далі спить. Тому лиш терпіння.
    --- дописи об"єднано, 12 Жовтень 2015 ---
    Шо значить нема чого дивуватись? :) я просто дивуюсь, бо в мене такого не було, тому я дивуюсь, приємно дивуюсь, що мами мають такий спокій. Просто колись я думала, що то всв діти у возиках на вулиці сплять і на початку я мала трохи стрес, бо що у нас не так? Чому ми спимо лиш 40 хвилин, що вдома, шо на вулиці... І мені зовсвм не допомагали розповіді, що а в мене спить дитина. Більше помічне було розуміння, що просто діти різні , потреби різні і треба лиш до своєї дитини прислухатись і робити як краще їй, а не як у всіх, бо так прийнято
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я теж маю малу сплюшку, спокійно спала 1-2 год сама на великому ліжку або у візочку. Деколи сама вже її будила, бо груди набирали. Тому не бійтеся така мала дитина не скотиться з ліжка, можна залишати.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    У мене малий теж сам не хотів спати. Засинав біля мене на ліжку, але як тільки я відповзала, за яких 5 хв будився. Так що дітки різні, у когось спить у когось ні. Як би там не було. Просто не переймайтеся, хоче спати з вами, спіть, той час швиденько пролетить.
    А "щось зробити" на то забийте. Як вийде так вийде.
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Розставляйте пріорітети. Не у всіх діти сплять самі і багато, тож, (якщо методи і способи подруг/бабусь/форумлянок не змусять вашу дитину без вас спати - а це для вас принципово), тож прийміть цю її потребу (ви скоро звикнете і навіть зможете цим насолоджуватися, чесне слово, просто головне поміняти своє ставлення до ситуації, і все стане на свої місця). Час для себе ви якраз матимете в певній формі: читати, вишивати, кіно дивитись, думати-мріяти пити чай і каву, а по-господарству - шукайте допомоги (ну і ще може допоможе згадати розклад дня, коли ви працювали - вдень вас не було вдома, і нічого по дому ви не робили) - ви самі живете?
    --- дописи об"єднано, 12 Жовтень 2015 ---
    Просто деякі діти мають кращу здатність самостійно переходити з фази в фазу, тобто засинати на межі фаз, інші того довго не освоюють. Але я не знала, що може бути просто занадто довгий глибокий сон, думала, власне оце вміння "переходу" пояснює сплюхів і несплюхів.
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. maavka

    maavka Well-Known Member

    Що ж мене так розкритикували всі
    В мене самої дитина неспокійна була з народження, погано спала вдень. Ходили до невропатологів, бо все ж таки не нормально майже не спати вдень. Нам навіть помилково неправильний діагноз поставили, що є внутрішньочерепний тиск (узд показало що все в нормі) Читала все про сон і купила книгу "Здоровий сон, счасливий ребенок" Вайсблут. Звітам брала поради. Книжка не на 5, інформацію розтянуто в деяких місцях і я проти методу ігнорування, але автор не навязує, хоча про нього йде мова також.Зато я налагодила денний сон. Я уважно дивилась чи є ознаки втоми і старалась вкладати вчасно і в той самий час. Стралась щоб малюк не спав під час їзди, вкладала пораніше спати на ніч і ще інші поради. Спати дитинка стала більше, якщо комусь цікаво розповів детальніше
    Загалом ще просто цікаво як інші сплять дітки і зайшла тут почитати

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

    В мене дитинка вночі засинає переважно з цицею, а вдень не завжди. Спить окремо, поки що в колясці. Вдень дійсно прокидається кожні 40хв, то я заколисую легенько, а вночі буває поглажу по рукам, голові і дитинка продовжує спати, але то рідко. Читала що дитинка, особливо новонароджені так прокидаються, щоб не заснути занадто міцно аж до перестанку дихання, крім того дитинка пркидується щоб перевірити чи все в порядку, чи на звичному вона місці; мамі необов'язково разом спати, Хіба що на початках. Але це в кожного свій вибір, не обов'язково, але дитинці так комфортніше. Я не сплю, бо боюсь придавити, та й чоловіка нема де діти
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2015
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну то в вас взагалі ідеальна ситуація: мама поруч, дитина спокійна. Багато мам власне не то мають на увазі, коли жаліються, що дитина не спить сама. Хочуть, щоб дитина спала сама в ліжку довший час без прокидань.
    Якщо я знайду щось вартісне про надлишок глибокого сну, то запощу тут. Поки що для заспокоєння молодих мам знайшла таку вичерпну статтю http://www.mirwomne.ru/deti-do-goda/articles/sowmestnii-son/ploho-spit-dnem/ Як на мене, то є відповіді на всі поширені питання мам в цій темі.
    @maavka вас розкритикували, бо форум орієнтований в бік природнього підходу до виховання і догляду за дитиною. Тому вирішення проблем зі сном не передбачає штучних замінників грудей чи встановлення некомфортних для дитини рамок. Не можна розкласти немовля на частинки: сон окремо, годування окремо, догляд окремо. Якщо є проблема в якійсь частині, причини треба шукати всюди, починаючи від вагітності, пологів і закінчуючи тим, чи не перебуває мама в нервах через немитий посуд.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Нам 1,7, і я вже з розуму схожу з тим сном, що вдень. що вночі.
    Раніше могла приспати і йшла тих нещасних 40 хв робити якісь свої справи, хатню роботу. Тепер не можу встати .будиться.
    Мушу лежати з нею ,і не рухатись. Після сну страшні істерики, які тривають 2-3 години, вона просто не злазить з мене, треба сидіти в одній позі і гладити її, заспокоювати. Я не розумію в чому справа. Так триває 2 тижні.
    Може зуби, лізуть кутні нижні.
     
    • мімімі мімімі x 1
  12. invisible

    invisible Well-Known Member

    Та тому що ДП - це не той форум, де варто давати поради про смоктання дурника.
     
  13. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Якщо розглядати то в контексті того, що таки не всі годують (не маю на увазі тих які вгробили гв, а тих хто з поважних причин не може ), то не бачу поганого в пораді про дурник. Ну але то треба було вказати на такий нюанс ;) ну і то не компенсує наявності мами поруч, в будь-яких умовах.
     
  14. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    У нас аналогічно було зі старшим. Потім вилізли зуби, мучило то його довго, десь до місяця часу. Терпіння вам!
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ми правда не зовсім немовлята, вже майже 11 місяців. Але пишу сюди...

    Дівчата, то тільки в мене малий жайворонок, чи ще хтось таке має...Сьогодні ми встали в 5.10 ранку, як і вчора. Ну але це нічого ще, бо минулого тижня декілька днів вставали в 4.45. Загалом, щоденний підйом в 5 - 5.45 ранку то для нас звична річ. Спали до сьомої хіба пару раз за останні пів року. Влітку це ще терпимо, думала восени, коли зранку темно, малий спатиме довше. Але надії не справдились. П'ята ранку, як по сигналу будильника, малий встає в ліжечку на рівні ноги(чи біля мене, коли спимо разом), і всім організмом демонструє, що мамі час "відкривати Дійснейленд". Ніякі годування-колисання-вмовляння не дію. Отак товчемося дві з половиною години, їмо і знову вкладаємося спати. Тобто в 8 ранку маємо перший денний сон. Триває він по всякому. Коли 40 хв, коли 1,5години. Але переважно до години часу. Я вже думала може один денний сон забрати, бо ми досі маємо їх три. Але яке там... Посунула перший сон в часі на пізніше, відповідно другий сон теж посунувся. Отак думаю відсутність третього малий не відчує. Але знов невдача, при двох денних снах, малий вже в шостій-сьомій тре очі і позіхає. Мучила дитину два тижні і лишилася того. Лягаємо на нічний сон ми в 21.00. Пробувала вкладатись пізніше, максимум, що витягувала, то вкладання в 21-45. Але малий все одно встає між 5 і 6 ранку.
    Що скажете на це все? Дати собі спокій і з часом малий вставатиме пізніше? Коли встають і лягають ваші дітки?
     
  16. olenoks

    olenoks Well-Known Member

    Мій наприклад встає приблизно від 7.30 до 8.30 лягає біля 10вечора.Йому майже 9 місяців. Якщо ніч була тяжка то спить довше. Маю питання. Отже 9місяців, графіку не робила але завжди присинався і через 2години вже хотів спати, я його вкладала. Спав по 3 рази на день 1 або 2 години. Вкладався без особливих проблем. Але вже кілька днів вкласти спати ВЕЛИКА проблема, до того ж бачу що через 2 години позіхає, але вкладатися не хоче загалом робить перерву 4!!! години. Чи можливий такий варіант що хлопчик росте, і потрібно йому вже 2рази на день спати? Чи все зганяти на зуби і думати коли вони виростуть буде як було?
     
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    ого! а я думала, шо наші підйоми в 7 ранку то швидко) лягає між 8 і 9 вечора. Але моєму пів року. Як на мене, то вам не варто забирати третій сон, бо день і так виходить досить довгий - з 5 чи 6 ранку аж до 9 вечора. В мене племінник до року з гаком спав три рази в день, пр тому, що вночі спав трохи більше. А як посунути сон - не підкажу, бо в нас те саме, - коли б не ліг звечора, зранку підйом +- в однаковий час.
     
  18. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    так точно не буде,бо дитина кожен день росте, і цілком нормально що вона може захотіти спати в 9 міс вже лише 2 рази.
    моя менша аже тепер нормально витримує 5-6 год між снами, спати 1 раз почала в 1,5р, але завжди їй хотілось спати приблизно за 3 год.
     
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ото соньки бувають :girl_in_dreams:порахувала заради цікавості - у нас виходить 8 год між денним і нічним (1,5 р.) і 5 год між ранковим і денним.
    бачу, то популярний час для підйому у малюків)
    У нас підйом теж 7, 7.30, і абсолютно не залежить від часу вкладання, +/- 1-1,5 ввечері ніякої ролі на ранок не грає.
    може бути як один варіант, так і другий, скоро побачите;)
     
  20. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    в нас точно те саме. Тато на роботу, а ми шпрайцувати по хаті... Я теж колись думала що 7 то рано)))) Доня ще любить погудіти-помявкати зранку в сьомій, так що сусіди теж думаю встають разом з нами тепер)
    --- дописи об"єднано, 20 Жовтень 2015 ---
    нам лише 7 міс минуло, і так теж інколи буває. Помітила, що на графік денного сну і тривалість впливають гуляння на вулиці. Як поспить довше надворі - то вдома довше бавиться, але при тому позіхає зо дві години перед сном. А як надворі дощ і не ходимо гуляти - встає-лягає як по годиннику.
    Залишається пристосовуватись до того всього, кожен день однаковим не буде, тим більше дитина в такому віці росте і розвивається постійно.
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2015