Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Ти маєш на увазі в плані атмосфери, загалом Таїнства?
     
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Саме так. Атмосфера, дух зовсім не ті. Прийшли, почекали священника, у вітальні похрестили ( якось так швидко все пройшло) і там же ж сіли за стіл. Більшість гостей в коридорі стояла.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    я б не купляла окремо ще білий комбінезон. можна ж костюмчик взяти трохи тепліший, з начосиком\баєчкою всередині чи ще чоловічок підниз дати біленький, а зверху теплу ковдрочку. ну або вдягнути теплий комбез надвір, а в церкві зняти і в ковдрочку закутати.
    ну я якось так планую робити:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Хрестили мою старшу в церкві в січні при кількох градусах морозу, племінницю- було мінус 10 чи навіть більше трохи. Нам треба були голенькі долоньки, стопи, доступ до животика і голівка. ( ніби так, бо давненько було). Одягали в біленький костюмчик з кофтинки ( ручки не зашиті), штанішки плюс шкарпетки, маєчка ( можна і бодік не защіпати), ну і шапочка, і ніби царапки- рукавички. Далі я завертала в ковдру ( сестра в ковдру плюс рушничок) з білим підодіяльником і стрічечка. І святково вийшло, і ковдру з підодіяльником ми ще й досі використовуємо в побуті.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    В лютому доня була вдягнена в білий тоненький чоловічок (з відкритими ніжками), тоненькі шкарпетки, зверху святковий чоловічок+в'язані пінетки, на голові нічого. Загорнута в велюровий конверт на тонкому синтепоні. До церкви їхали в комбезі, перед початком зняли і загорнули в конверт.
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Привіт, маю таке питання: сестра просить мене за хресну, я вже погодилась, звісно, але тут мені подруга сказала, що через те, що моя сестра була хресною в моєї доньки, то я вже не можу бути в неї? Це дійсно так?
     
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Чому?
    Забобони
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  8. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Не знаю. Мій тато хресний племінниці (доньці сестри). Татова сестра хресна моєму братові. І нікому нічого не є.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    брєд. То як завжди забобон))))
    Я хрестила похресницю - її тато нам меншого.
    А хресній нашого меншого мій чоловік хрестив її меншого малого.

    Ради цікавості запитували у священника, це так для того, щоб знати що відповісти, тим хто дуже умнічає)))) То священник сказав, що це дуже добре;)

    А по чоловіковій родині в них одні "перехрещення". Ми вже сміялись, щоб на весілля багато кумів не кликати, то один одному дітей перехрестили :girl_haha:
    Так що це все якісь забобони і то не відомо звідки і коли пішло.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    І ми питали, бо чоловік хресний сина нашої куми, то казав священний - що то напевно найпоширеніше питання, але церква не має нічого проти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Теж такого не чула. В подруги була інша ситуація - її покликали бути хресною синочку її хресної мами. То так священик не дозволив.

    Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Дякую, теж думаю що то забобон, просто подруга мене переконувала що то великий гріх:girl_smile:
     
  13. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Мене інше здивувало. Але лише тому, що ніколи не чула такого. Родичка чоловіка, недавно хрестила свого сина, і при хрещенні була йому ж за хресну маму. Таке я зустріла вперше.
     
  14. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    І священник так дозволив?
     
  15. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    І ще з роду забобонів. Кажуть, що не може бути Хресною жінка, в якої в день Хрещення місячні. Ніби жінка вважається тоді нечистою. Коли ми таке спитали, Священик подивився на нас як на дурних -відколи то жінка стала нечистою через чисто фізіологічний процес :girl_haha:
     
  16. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Та видно, що дозволив. Самій дивно стало. Можливо то так можна, але, кажу, я про таке вперше почула недавно.
     
  17. Perseida

    Perseida Well-Known Member

    Щодо різних "народних правил і вимог" щодо вибору хресних батьків. Священник на навчаннях перед обрядом Хрещення казав, що вимог як таких немає, головне, щоб хрещені батьки були хрещені самі, були шлюбовані (якщо вони одружені) і перед тим сходили до сповіді... все... Дехто каже, що не може бути подружня пара за хресних-може, маю явний приклад моєї сестри з чоловіком... і ще щодо Хрещення... це вже правда трошки інша тема, але може колись комусь пригодиться... в 80-ті роки, коли я народилась, прихід священника в пологовий, чи просто лікарню (як зараз прийнято) був неможливий... в моєї мами пологи важкі, я переношена, при народжені в мене стався інсульт, я півтора місяці ще лежала "під ковпаком" (так напевно в той час "інкубатори" називали)... до чого я веду-мама дуже переживала, що я можу померти нехрещена, тому... похрестила мене сама. Бабця передала їй свяченої водички трошки, і мама мене в реанімації похрестила... потім цей самий обряд провів вже священник в нас вдома... в церкві не хрестили, бо греко-католицька церква на той час ще була в підпіллі... але це вже зовсім інша історія... так що я щасливиця))) Хрещена два рази, тим більше найріднішою мені людиною)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Salaris

    Salaris New Member

    Дівчатка, йду хресною синочку своєї подружки, то я буду хресною перший раз, переживаю. Крижмо вже замовила, буде з імям і датою народження, також купила золотий хрестик, і от не знаю, чи ще щось потрібно нести? Цукерки це само собою :) А ще шукала хрестильний одяг, і щось по магазинах з дитячим одягом не можу знайти, оті всі комбінезончики і кофтинки, ну якісь не хрестильні вони мені, та й по інтернету замовляти не хочу, хотілася б потрогати, побачити перед покупкою. Може хтось підкаже де можна у Львові купити гарний хрестильний набір?
     
  19. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Дівчата, які атрибути потрібні для хрещення? Одяг, крижмо, свічка одна чи декілька? Ще щось?
     
  20. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    В нашій церкві ще треба було ікону, і здається хрестик. Правда хрестики нам куми дітям дарували. Але в церкві священник їх під час обряду освячував.
     
    • Подобається Подобається x 2