Купання малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Manana, 2 Січень 2014.

  1. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    @Sandoryk і ми вдягаємось з плачами, що я тільки не пробувала, інколи помогає, коли хтось збоку забавляє, але зазвичай кричить несвоїм голосом
     
  2. katkas

    katkas Well-Known Member

    Малого міряла мені мама, десь з місяця після купання, іноді плакав, але так як з місяця купала раз в два дні, а мама приходила раз в два тмжні, то він міряний був може раз в місяць до 4 міс, так, мама казала міряти, але я так і не доперла нашо, тому не міряла. Мала то взагалі один раз міряна. Бо купала її вперше в 2 міс( а до того тільки підмивала) , забула, що то міряти треба, от як мама прийшла, то їі десь в районі 2 з пол. міс. і поміряли. Племінника сестра купала часто, але взагалі не міряла. Хоч мама казала, що треба, якщо б змогла до них добратись, то теж зміряла б. Але нащо то робить так і не пояснила толком.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Моя мама казала, що так перевіряли чи нічого не вивинула дитинка. Може таки дійсно то для тих кого пеленали туго. При таких маніпуляціХ можна трохи засильно вирівняти ручку чи ніжку. Але знову ж, якби там натяк на вивих чи щось таке було, то б певно боліло.
    Спитаюся заради цікавості, а чого аж в 2 місяці почали мити малу?
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    йой, я такого навіть і не знала. в Польщі нікого ніхто не міряє гггг.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Щось смішне ви про те міряння пишете - то ж просто гімнастика. Чи то я не в курсі якогось забобону?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    І я перший раз чую. Ми такого теж ніколи не робили. Хоч і не в Польщі )))
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Та ми теж таке лише від моєї мами почули;) казала, що мене щоразу після купання міряли. Ще й купали щодня до 1 року. То можна з розуму зійти з тим щоденним купанням, особливо якщо дитинка плаче. Ми купаємось через 1-2-3 дні. І в неділю плаваємо у великій ванні в колах. І нам нормально. Правда, мої гусята люблять і воду, і одягання-перевдягання;)
     
  8. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Пишу те, що почула))) ну а обґрунтування вже сама придумала, щоб хоч якось те пояснити))) а ви кажете гімнастика))) то реальніше) тим більше те міряння йде з часів пеленання. То певно один із небагатьох моментів був, коли дитинка мала вільні ручки-ножки. От і користали моментом, щоб хоч трохи розімняти)
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Та як, то ж як не поміряєш, то не ріуні ручки-ніжки виростуть.
     
    • Смішно Смішно x 1
  10. katkas

    katkas Well-Known Member

    Так вийшло. Я з старшим, як ненормальна до місяця воду кипятила і так як більше часу була сама, та ще й кожен день, і лишились такі дурні спогади-хочу спати, але нє то ж треба покупати. А з пологового прийшли, то взагалі в марганцовці, бо так книжка пише. А потім кожні два дні, і так до трьох місЯців. Ото мила, і все природнє змивала. Так ще й перепарювала і привіт попрілості і т.д. так от потім вичитала, що нема чого так часто мити. Ну а вже з малою то трохи не так уже думала, тай крім неї ще мала чим занятися. Підмивала під краном. Ваночки не було. А у великій вані щось не було досвіду купання такої манюні. Ну та й не бачила потреби. От не було взагалі в неї проблем з шкірою, як в старшого. А мені ванни теж не хтілось, тільки душ. І десь малій приблизно 2, ну може ще не було 2 міс, вирішила, що може пора вже ванну прийняти і так з малою сумісно покупалися.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. tarakasi

    tarakasi Active Member

    нам 9,5 міс купаємось щодня, бо як непокупаємось то одразу якась біда зі шкірою, купатись любить, я теж люблю як вона покупана така прикольна, а от одягатись після купання то крик!!! Після купання гарно засинає, бо як після прививки неможна було купатись, то мала так вже крутилась, так вмощувалась що я мала сама її заколисати(((
     
  12. Oresia

    Oresia Well-Known Member

    Ми завжди витягувалися із криками,але попробували(подивившись одне відео) по іншому витягувати і тепер спокійні)))витягуємо вниз животиком:одна рука на грудях інша на животик))ну але ми не одягаємося...накриваю пеленкою і цицю даю))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Хто купає своїх малят в кругу- як ви їх втримуєте в воді??? Нам три місяці, вона так скаче в тому колі, ногами від дна відпирається ніби підскакує, від бортіка вгору))) і вода в коло набирається, там де бідборідок, що мене й страшить.
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То ж ви не залишаєте дитину саму. Погугліть по першу допомогу при захлинанні і буде спокійніше. То взагалі може знадобитися в житті.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  15. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Та я то звісно що не залишаю))) просто спочатку спокійніше було купати, плавала собі туди сюди, крутилась, а тепер скаче так))) я думала може круг якийсь більший, ми плаваємо з бебі-свімер, може є якісь кращі, чи вони всі однакові?

    Надіслано від мого C1905, використовуючи Tapatalk
     
  16. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    То вже виясниться в процесі:) мій синочок мав пересушену шкіру, таку що облазить пластами ( ви на сонці обгорали? То так само) , то ми купували засіб для помякшення води Ойлатум. Набагато було краще, ніж просто водою. І відповідно олійку використовували. А судокрем при потребі при запріванні дупки, влітку певно. При нормальних підгузках не було проблем з запріванням
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    То залежить від дитини. В моєї хоч волосся майже нема, але якось вона умудряється в ті "коси" повитирати брудні руки. Тому мушу кожного вечора мити голову, маєм засіб від джонсонс з лавандою, мені дуже запах подобається, піна "стіною" не утворюється, змивається легко.
    І щодо кремів під підгузник, в малої алергія на всі види підгузків, ніякі креми не допомагали, навіть хвалЕний бепантен. Тому користуюсь багаторазовими і підмиваю після кожного попісу
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    А хіба після ванни не радять робити масаж діткам? Я думала, що масаж робиться власне з олійкою - тому і виходить після купання, що потрібна олійка.
     
  19. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Пер
    Переважно після ванни, особливо наймеешеньким не до масажів :)
    Ну і про олійки на все тіло. Шкіра - найбільший людський орган, який дихає!!! Я думаю, цим все сказано :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Ну колись на курсах розказували, що треба трошки робити - і розводити ніжки, ручки, ну простенький...і животик зі спинкою там погладжують. :) Бачила колись, як моя сестра двоюрідна малому робила - є ще й примовлянки такі класні (там щось про раків і ріку було :girl_in_love:). Тобто я з отаким от теоретичним багажем :). Ну але як буде- так буде :). А з якого віку це можна робити?

    --- дописи об"єднано, 16 Листопад 2015 ---
    Може й так...з такого ракурсу і не думала.
    --- дописи об"єднано, 16 Листопад 2015 ---