Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    ох, не завжди тих педіатрів/неонатологів в пб треба слухати. Нас теж страшили з меншим, що треба підрізати, бо бла бла бла... В 3 місяці були в хірурга в поліклініці, то запитав мене хто мені таку бздуру порадив. Нічого так і не підрізали: цицю досі гарно гамаєм, прикус нормальний (буваєм в стоматолога), тай балакаєм для свого віку більше ніж достатньо. А ще я десь читала, вже не пам"ятаю де саме (вроді тут на ДП), що завдяки ГВ та уздечка і сама може розтягнутися, такщо я б не радила спішити. Хіба дійсно бачите, що дитинці важко з цицею справлятися, і то...

    покладіть її животиком собі на животик (голеньку ), можете зверху накрити одіялком, щоб не змерзла і так полежіть. На скільки мені відомо, в такому віці не може бути ще проблем зі шлуночком, коліків і тому подібне.
    До речі, наш менший кожного вечора плакав і сучив ніжками, весь день нічого, а ввечері караул, то рятували лише такі процедури, я так розумію, що то він просто хотів мами або тата, йому було все одно на чиєму пузі лежати.
     
  3. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ну ГВ ж не дає вам захищеності від застуд:)знаєте, в мене перша дитина до трьох років не хворіла.перші соплі вилізли десь ближче до року, і то як потім виявилось були алергічні.
    а малюк захворів в три тижні - я в ужосі ходила. бо якщо зі старшою вже знаю що і коли давати,то з таким мацьопством-зовсім безпорадна була. але головне не панікувати,зберігати спокій і ясність думок, не хвилюйтесь.

    може то усі дівчата такі?моя верещала по ночах десь до пів року. малий же в порівнянні -страшний сплюх:)
    можливо вам тре передивитись свій раціон?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Приходила педіатр, розказувала, що якщо я хворію, але годую, то з молоком поступають антитіла і дитина не мала би хворіти цим...
    Я щось геть все забула про малюків :girl_crazy: струдом навчилась заново вдягати памперс і одяг на таке малятко:d25:
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Були були, ми такі, з пологового з газиками мучились. Неспокій, тиснеться, просинається. Ну то лиш перечекати, повірте, ніякі Інфаколи не допоможуть.. Просто максимум тепла, нам фітбол допомагав заколисуватись і заспокоюватись. Мелася на ручках буквально жила, вночі теж вкладались на животі в мене , а вже вночі я просиналась і ії клала коло себе.
    --- дописи об"єднано, 13 Жовтень 2015 ---
    Звідки така інфа? Коліків може й не може бути, але газики цілком. Раптом організм по новому почин працювати (молоко смокчеться, травиться) плюс повітря, яке захоплюється по любе. От і газики. Вони створюють дискомфорт і дитина неспокійна. Але ті всі семитікони то єрунда. То треба пережити, робити масаж животику, ровериав, ніжки підгинати. Я тааак кожному пуку тішилась, наче то шось невідомо що
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    оооо,так:)

    якщо маля не захворіло,а ви так - то не факт що маля хворітиме. тут є різні чинники - мамуся після пологів\вагітності стомлена, організм ослабленний - ще й така погода як зараз - тут ваще важко не захворіти. мамусі тре спатки і відпочивати,чайки смачні попивати,не мерзнути і мати гарний настрій - тоді усі будуть здорові:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    точно не пам"ятаю. Але всю інфу перед 2-м малюком брала з ДП, шкодую що з першим я про ДП не знала і чудила такі перли на чолі з дорогими родичами, що караул :wacko: А з другим чітко виконувала правила_ГВ і все було гуд.
    Я до речі майже після кожного годування піднімала малюка солдатиком, щоб газики "відбекував" і не пам"ятаю, щоб у нас була катастрофа зі шлуночком. Бувало що і по декілька днів не какав, але це нормально коли на повному ГВ без допоювань і тих "как бяк" аптечних (ми не пили ні еспумізанів, ні інших препаратів про які я зараз чую від мамочок аж мені деколи слухати не хочеться тих всіх назв).
    Масажики - це у нас було святе, і викладання пузіко до пузіка теж.

    А що до хворіб, то менший від старшого в 3 тижні вхопив сопельки в мене теж тоді паніка спочатку була, а потім взяла себе в руки і промивала марімером (можна звичайним фізрозчином, в мене просто з роддому марімер у пробниках був) і закапувала Назафероном, так мені неонатолог порадила з Меду. А ось в 5,5 місяців вітрянки від старшого так і не вхопив були ще на повному ГВ тоді (або підозрюю, що якщо і вхопив, то надлегку форму, бо жодного прищика не було і ніяких симптомів, треба буде якось аналізи здати на антитіла, може колись при нагоді)
     
    Останнє редагування: 13 Жовтень 2015
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    какання і газики то різні речі. в нас виключно ГВ все як має бути, жодних дурників , каки по багато разів вдень, а булькотіло в животику огого і неспокій ще в пологовому почався. З прикладаннями я певно перший місяць мучилась, мені тут писали, що дитина напевно наковтується повітря, бо цьмокала при смоктанні, що треба так і так прикладати, в таих то позиціях, а може молоко сильно йде, а може ще що.... І від того мені тіки гірше ставало.... А потім попустило, цьмокає, то хай собі цьмокає, добре, що я подивилась Ніну Зайченко, яка сказала-а кому заважає то цьмокання? якщо молока є досить, дитина їсть і набирає достатньо то все гуд . А книжка ж пише, що жодних звуків не має бути.. Тому тут не справа в обізнаності, чи у правильності дій, то просто так є і все.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    так я в першому дописі взагалі про коліки писала, а не про газики, а про газики Вам у другому дописі відповіла :wacko: Коліки - це спазм, а газики - то газики.
    Нажаль, не можу знайти тут на ДП інфи, але дещо процитую нижче:


    А якщо те що стосується какання, то ми могли і раз в 7 днів покакати. В перший тиждень якось було так що він какакв і какав, а десь на день 5-6 взагалі не какав, на 7 нормально все.
     
    Останнє редагування: 14 Жовтень 2015
  10. marianast

    marianast Well-Known Member

    В неї то все ще гикавкою супроводжується, тому я думаю про спазми. Зригне і одразу гикати починає.
    Та там залишились вівсяна, гречана каші, варена грудинка, чай і вода. Всьо))) ніц більше не їм.
    Я не буду говорити про доцільність давання того дитині, сама краще не дам ніж дам, але ефект вони дають, тобто газики виводяться краще, дитя мучиться менше.
    Я про це теж думаю. Цьмокання майже здолали, але нижню губку дуже щільно притискає до соска, не хоче по іншому прикладатись. І молоко сильно йде іноді.
    Доця біля циці зазвичай засинає, як її підняти і не розбудити?
     
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    у мене теж в малої буркоче , гуркоче в животику,каки вилітають з гуркутом, ніжками дригає... і так у нас з першого тижня ...ніяких капель не даю, бо не бачу змісту.. погоджуюсь ,то треба перетерпіти і пережити...
    я коли підіймаю, то починає щей тиснутись, від того просипається... а навіть як спить, то повітря не відбекне...
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    мій теж засинав практино постійно, але як не піднімала, то скоро будився, мабуть через газики, то акуратно піднімала і клала собі на плече (не знаю як то правильно пояснити, спробую: голівка на мому плечі, ніжки піджимала його і так трошки носила таким комочком ), а потім легенько клала назад, то спав далі. При тому всьому все таки старалась не розбудити ;)
    Я так думаю, що все таки доця Ваша повітрячка наковтується при ссанні. Але Вам видніше. Якщо все таки Ви думаєте, що то коліки/спазми, то попийте сама чайочки з кропу, тмину і вроді фенхелю, якщо я ще добре пам"ятаю;) Я інколи додавала ще листочок меліси (просто заспокоює), чи впливає на шлуночок не знаю. Але пила оті всі чайочки сама, а мацьопі через цицю все що треба, то і попаде.
    А як була вже така халепа з фонтанами з циці, бо і таке бувало і малий просто захлинався тим, то трішки в рушник, чи марлічку підціджувала, зовсім трішки і вже тоді не били такі фонтани.

    ми сміялись з оловіком, що наші сусіди, мабуть, чули як наші хлопці какали, бо то було так голосно і в одного і в другого:girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    У нас зараз такий період, як спить то тихо, як проснеться то зразу в плач... я от думаю ,що то не можуть весь час так газики мучити, а чого кричить не розумію... а в ночі як памперс міняю, то жах... сусіди певно думають ,що я її ріжу...:girl_sad:і нічого вдіяти не можу ,дитина весь час на руках , і колишу вже руки відпадають..
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Слінг вам може допомогти полегшити цей період. Ну і прикладайте може частіше, якщо кричить.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    то крім усього іншого може бути така дитина. мій просинався так - рухав ручкою або повертав голову і через секунду не розплющуючи очей вже репетував, якщо в нього не було цицьки в роті. в мене батьки диву давалися, бігли з криком - я ж нічого не зробив, чесне слово, я ще до нього навіть не дійшов.
    ну але в нас пологово-лікарняний стрес був, тому така метода просинання минула дууже пізно.
     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    гикавка - це спазм діафрагми, а не шлуночка, вона виникає від того, що їжа(при переїданні), чи повітря, яке потрапило в шлуночок, тисне на діафрагму, викликаючи тим самим її(діафрагми) спазм
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    І в нас те саме... Педіатр ентерожерміну радить подавати. Хтось приймав? Помогло?
     
  18. marianast

    marianast Well-Known Member

    У нас сьогодні взагалі день важкий. Від ранку тиснулась, плакала, груди кидала, аж на вечір покакала і заспокоїлась. Може мені попити якісь бактерії? Нічого зайвого не їм, а кишківник болить часом,ніяк після пологів в норму не прийде. Дитині 16 днів, що можна пити з бактерій, чи не зашкодить це їй і чи буде ефект коли їх прийматиму я?
     
  19. skarlet

    skarlet Well-Known Member

    Ми приймали в 1 міс. Не допомогло.
    Я стійко трималась з донею до 3.5 міс- бо ж у старшого всі крики припинились після 3-х міс...Попереднє лікування стафілококу не допомогло.
    В 4 міс. вирішила здати кал на посів -висіяли дуже багато всього - дріжджі ,стафілокок та навіть синегнійну паличку і ще щось там. Пролікували бактеріофагом. Тепер от чекаю повторного аналізу. Ну але десь від 5- міс. таки стало набагато легше.

    Я після двох дітей тепер твердо переконана- якщо діти сильно кричать, часто какають рідким, нервуються під час смоктання циці і т. п. - то там точно є порушення флори (ну це, звісно, якщо мама не зловживає продуктами, які спричиняють здуття) Але от чи допомагає в такому випадку лікування, чи воно само проходить до 3-6 міс точно не знаю. Більше схиляюсь до того, що лікування нічого не дає.
    І по свої дітях зробила висновок, що жінки таки терпеливіші ))) В сина був тільки стафілокок, а кричав цілими годинами, ночами, вечорами, ранками, денний сон довше за 20 хв- то за щастя було, нічний теж по годині...я просто божеволіла від того...
    А от в доні цілий букет всього,окрім стафілококу, а кричала стабільно у вечірні години, переважно до 3-х год щодня. Як засинала, то вже спала. І вдень сон напочатку був непоганий 2-3 год підряд.
    --- дописи об"єднано, 21 Жовтень 2015 ---
    може-може ((( вже від першого дня таке з сином було...і нічого не допомагало...
     
  20. Fast

    Fast Well-Known Member

    Капали в пупок?
    Ліпше б в ПБ відкрутили. Зараз пупок страшний такий, а вчора почав сочитися. І випирає.
     
  21. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Як випирає,треба показатись хірургу. У мацьоп ще на затягнутий мяз у животику. Лікар може наклеїти пластир на десять днів. То ніц страшного, але зробити треба.
    З іншої теми, імхо, швидка таким мацьопам то зайвий стрес. Дитину набочок, в позу жабки, поглажувати спинку.
    Мій хлоп вересканити після четирех місяців перестав, то просто такий темперамент у дитини, що його все дратує. І до тепер може канючити, бо шось не по його. Ніякими ліками того не полікуєш. Слінг у допомогу, і впенесть мами, що все так не буде.
     
    • Подобається Подобається x 1