Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    в нас те саме. Я тішилась, бо малий і пісяв і какав на горщик. Як тільки почав ходити - вставав відразу і йшов геть.
    Купили накладку на унітаз, але часто кричить і сідати не хоче.
    з самого початку відволікала. Книжечки "читали", мультіки на планшеті. Щоб йому цікаво було
     
  2. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    А в півроку це хіба не розпізнавання сигналу дитини до бажання пісяти. Чесно, я висаджуванням не займалася, хоча по дітях кума бачу неймовірний позитивний результат висаджування. Просто я дивлюся за дитиною, спостерігаю як часто вона пісяє в різний час доби, памятаю коли і скільки вона випила молочка, і відповідно тримаю над умивальником чамтіше чи рідше. Не читала принципи висаджування, але вони мені уявляються якось приблизно так. Я ще з народження в періоди коли вона мала би какати клала іі на непромокайку і а-а-кала, чекала коли вона покакає, це ловля?
    Мене просто турбувало питання, що я це роблю над умивальником, чи не роблю для дитини нездорову звичку. Просто над горщиком це робити незручно, бо не все попадає в горщик, дещо поза ним. Ну і в принципі чи є від того користь. Чи краще хай пісяє в багаторазовий. Чи допоможе ій це скоріше проситися пісяти? - ну, по середньостатистичних дітях, розумію, що все індивідуально.
     
  3. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Так то ж всі дітки так
    --- дописи об"єднано, 24 Листопад 2015 ---
    Я думаю до певного віку дитини без планшета/мультиків і т.д. це завжди не свідомо
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Дивлячись що Ви називаєте сигналами.
    Це швидше ловля
    Спробуйте може над унітазом?
    Зрештою, на мою думку, таке пісяння в умивальник навчить дитину пісяти на горщик швидше, ніж коли вона пісяє в штани. Закріпиться причинно-наслідковий зв'язок
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мій і з мультиками не сидів і навіть з книжками які обожнював (він взагалі рідко коли сидить будь-де:girl_crazy:). Ну і моя думка - нехай краще дитина пісяє в штани (чи багаторазовий підгузок) ніж по 6 разів на день їй мультики включати щоб на горщик посадити.
    --- дописи об"єднано, 24 Листопад 2015 ---
    Всі- то всі, але до різного віку - деякі ще говорити не вміють, а в 1,5 роки горщик вже несуть, а інші пісні співають і вірші розказують, а про те що пісяти хочуть мовчать як партизани до 2,5 років :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Моя старша дитина СВІДОМО почала проситися пісяти вдень в 1,1. Так що Комаровський трохи промазав з 22-30 місяців. І пісяли ми на унітаз в позі висаджування - нічого страшного в тому не бачу.
    Висаджування з народження означає, що ви реагуєте на сигнали дитини до пісяння-какання і не привчаєте ïï до памперса. Для дітей це нові процеси з народження і якщо зразу показати, що це робиться в тазочок, то так і буде дитя робити. Моï діти у віці 3 місяці могли тримати і не пісяти по півгодини, якщо у мене не було можливості висадити (тобто від першого сигналу до висаджування могло півгодини пройти і дитя залишалось сухе). То це вже свідомо?

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    І що, як так тоді мені вийшло, це ж не означає, що це завжди вона на ліжку сидить. Вона ж не на шафі сидить))
    Я просто поділилася власним досвідом, що у мене мала починає розуміти, для чого є горщик, чому я дуже тішусь, і що це є результатом привчання.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Не так. Я не практикувала висаджування, але читала Інгрід Бауер. Так от, з того, що бачу-чую-читаю, розумію, що дуже багато мам це реалізовують не так, як вона про це писала, навіть якщо і починають з дуже раннього віку, а так, як Ви робите зараз: просто періодично пропонують, ну і, звичайно, якийсь рефлекс виробляється, але суть висаджування в тому, щоб навчитись бачити сигнали дитини, що вона хоче пісяти, навчитись мамі і дитині розумітися. Вважається, що якщо "вроджене прагнення бути чистим" не підтримати одразу, то воно зникає, і тоді йде вже звична схема привчання до горщика, тобто вже розумом усвідомлення цього процесу, ну а це не в 6 місяців є можливим. Тому - "мухи - отдельно, котлеты - отдельно", якщо висаджувальна дитина в 6 місяців може і сигналізує мамі, то дитина з памперсів не може в тих же 6 місяців зрозуміти, що ви раптом хочете.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Класно вам))) Ну Комаровський мабуть взяв середнє, і так як робить більшість дітей. Хоча він мені не авторитет, але багато в нього цікавого та корисного.
    Я все суджу по своїй дитині, я не знаю як діти просяться на горшок в 1,1 р, бо ми ще навіть не ходили, не знаю як сидять в 6,5 міс ,бо ми не сиділи ще.Тому я вважаю, що це не дуже заслуга батьків ,а заслуга дитини та її індивідуальність.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ну таки заслуга батьків теж. Моя старша за той рік і місяць максимум сотню підгузників використала, половина з яких викидалась сухими, бо вже липучки не застебались. Була б вона в памперсі - не уявляю, як би просилась та і навіщо, якщо і так сухо.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    звісно, що заслуга, але маленька)))) бо виходить тоді, якщо моя в 1,9 не ходить та не проситься на горщик, то я нічого не роблю? Просто є діти, які піддаються ( як ваша) навчанню чи чомусь іншому, а є, які категорично не хочуть сприймати ( як моя) і тут ключове - хоче чи не хоче))) бо бачу, що розуміє все.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я захищаю не себе, а висаджування з народження і повну відмову від підгузників. Саме це дає результат. Відповідно батькам треба трохи напрягтись, практикуючи висаджування.
    Ну цікаво, в скільки висаджувальні діти ідуть на горщик і в скільки памперсні? В середньому. Думаю, очевидно, що перші йдуть швидше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в 1,3р. уже на 90% без проколів.
    я не мала як читати бауер, просто багато читала наших дівчат на форумі, ми були безпамперсні, на багаторазових + просто штани, то навіть моя мама мама навчилася розрізняти, що дитя хоче пісяти
    особливо вночі, на прогулянці, в інших незручних місцях. то реально психологічний напряг для батьків.
    .
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    думаю, що нічого страшного
    певний час я Аню висаджувала де завгодно, це навіть допомагало, бо горщик тягати за собою не було потреби (ванна, умивальник, унітаз, кущики, тазик, деревце....)
    навіть на відпочинок горщик не брали
    але це минулось, коли з*явилась у дитини гидливість
    у свої 2,4 вона на обкаканий унітаз не попісяє і під деревцем, під яким песик покакав, не сяде
     
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ну ми з висаджуванням пролетіли, якщо так порівнювати, то тут погоджуюсь на всі 100. Заслуга батьків, то треба мати час, нерви та сили.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Almariel, так про те і йдеться, що то є різниця, то є різні системи, бо от хтось читає, що ваша дитина в рік проситься, і думає, ану ж я свою 8-місячну навчу, але це вже зовсім інша історія: висаджування з народження, і привчання до горщика, а багато хто це дуже плутає, і звідти очікування, що дитя має ж розуміти і хотіти на горшку сидіти, он же хтось проситься. Через це і суперечки, коли там Комаровський каже (мені, правда, запам'яталась цифра чи то 15, чи 18 міс., а може то я в когось іншого читала), і, напротивагу, досвід з висаджуванням. Треба розуміти різницю, і не плутати "результати" таких дітей.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я роумію різницю. Просто хотілося довести, що дитина може СВІДОМО проситися раніше 2-3 років. Все в руках батьків.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

     
  19. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Моя навчилась проситись на горщик за три дні без памперса. В 20 місяців. Одразу і вночі перестала пісятись. Відтоді проколів практично не було. Мені пощастило, бо я не знаю, що таке запісяний килим чи диван. Але я така лінива, що мені через місяць вже набридло мити горщик кожен раз за малявкою, тому купили насадку на унітаз і з того часу всі справи робимо лише в туалеті. До 20 місяців бабусі мене просто задовбували кожен раз по скайпу, як то дитина в памперсі, а хтось там вже ходить на горщик. Зате в 2 роки вони співали мені оди, яка я молодець, що донечка так швидко привчилась проситись в туалет. А ті, яких вони нам ставили в приклад ще й досі ходять на горщик з попаданням через раз. До речі, кому цікаво, в інтернеті має бути опис привчання дитини до горщика за 3 дні, так званий метод " cold turkey". Звичайно, що все треба підлаштовувати під свою дитину і не зважати, що там бабці кажуть, чи сусідка, в якої дитина з 8 місяців сидить на горшку. Мама свою дитину знає найкраще.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Соломії 1,9, горшок не любить , ходим в туалет. Сама не проситься, саджу час від часу. Як постійно контролюю ,то цілий день суха, як запрацююсь то пісяється. Какати ховається за штору. Вочі помперс. Гуляти чи в гості також одягаю.І говорю і прошу, все розуміє, але пісяється. Старші діти вже в її вік просились , але також в туалет, горшків не признавали.
     
    • Подобається Подобається x 1