Хатні клопоти

Ремонт (2)

Posted by Pesyk on 2 Жовтень 2014 відповідей - 2.214
  1. Pesyk

    Pesyk Member

    Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань.
    Застереження:
    Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned:

    Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт


    Продовження теми. Початок - тут
    *******************************************************************************************************
    Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую
    Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є?
    Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її
     
    Останнє редагування модератором: 9 Грудень 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Linet

    Linet Well-Known Member

    Ми зробили на другому поверсі міжкімнатні стіни з гібсокартонного каркасу. Також усе перечитала і зробили так :два Гіпсокартона 9 і 12 товщини,паробарєрна плівка, каркас ,мінвата 10, і знову плівка і два гіпсокартона 12 і 9. Ідеально би було, якщо б, ще в середині була б пустота між мінватою,тобто не 10, а дві 5 товщини, і між ними пустота,тоді ще більша шумоізоляція.просто у нас ширина недозволяла.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. TatkaTatka

    TatkaTatka Active Member

    Брала систему з графітовими стержнями. Фірма львівська робила. Що не сподобалося: довго тривали підготовчі роботи: стяжка сохла 3 тижні, потім змонтували за день підлогу і поклали плитку. Але включати не можна було ще місяць після того, як плиткою замостили. Тобто реально такі роботи планувати на зиму не варто. Потім прийшли, підключили. Десь дня два я різниці не відчувала. ПІдлога довго прогрівалася. Тепер тримаю терморегулятор на 20 градусів. Тепло рівномірне в кухні. (Раніше в мене джерала опалення в кухні не було, найближче - пічка у коридорі, зранку така холодіна стояла...). Тепер на порядок тепліше, менше 23 градусів в кухні немає. Пічку взагалі ще не включала. Але говорили мені, що класти систему не можна під предмети (шафу, холодильник). Тому вона полоскою по центральній частині кухні пішла. Говорили майстри, що вся підлога буде прогріта за рахунок конвекції. Але ні, якщо системи під плиткою немає, то і участок підлоги холодний. По показниках лічильника поки не скажу, минулий місяц були ще будівельні роботи, навантаження було на електрику велике. В кінці листопада можна буде порахувати на що виходить. Загалом задоволена
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. fiesta

    fiesta Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. Freitag

    Freitag Active Member

    Спробую повернутися до теми масла і паркету :). Цікавить чи хтось покривав підлогу лише маслом, без воску. І як той весь процес виглядає)
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми купували ОСМО. Здається мені, що то коктейль масла і воску. Покривали спочатку маслом "сурове дерево", тобто таким, що не дає дереву змінити колір. А потім матовим маслом. Паркет нам покривали майстри. Сходинки та плінтуси покривали самі. Нічого важкого. Ніякого смороду. Мені сподобалось))). Відносно експлуатації не можу поки нічого сказати - ще не живемо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Freitag

    Freitag Active Member

    Ми поки спинилися на Auro, але якраз думаю чи то може бути просто масло чи таки масло-віск. З одного боку, не хочу щоби був блиск, а з іншого - хотілося би добре захистити паркет. Покривати планували самі, але починаю сумніватися, бо у всіх відео від виробника вони полірують покритий маслом паркет шліфмашинкою за допомогою спеціальних насадок.
     
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Щоб не блищало ми брали матовий. Не блищить зовсім. Зараз взагалі таке враження, що дерево взагалі нічим не покрите, таке дуже натуральне і на дотик, і на вигляд.
    Спочатку теж думали самі покривати, але ми ледачі, та і хотіли те суворе дерево, тому в останній момент передумали. В нас паркет був лише постелений. Його потрібно було пошліфувати, у деяких місцях підшпаклювати і покрити маслом. Коли шукали масло, то хлопці, в яких його купували, запропонували свої послуги. Вони якраз по ОСМО спеціалізуються, вчились десь у Польщі. Зробили добре, ми задоволені.
    Покриття сходинок виглядало так: паролоновим валиком проходила по сходинці (не встановленій), через пів години мікрофіброю витирала залишки. Через день-другий проходила зворотню сторону. Ще через день-два наносила другий слой матового маслу. І теж протирала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Freitag

    Freitag Active Member

    Rodionochka, дякую дуже за деталі. Якщо зберегли контакти майстрів, то буду дуже вдячна якщо поділитися. Той паркет - то мій суцільний головний біль... Покрили лаком, виглядає супер, але дуже сильна алергічна реакція на запах :sad:. Тому тепер все по новому: шліфувати, покривати маслом...

    Надіслано від мого Nexus 4, використовуючи Tapatalk
     
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас єдина проблема з паркетом була - це ціна усього комплексу))): паркет, фанера, послуги по укладанні, масло, послуги по шліфовці, плінтуса. Але результат того вартує. зараз цей паркет мені подобається найбільше зі всього ремонту. Контакти майстрів скину в ПП.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Ми брали швецьке масло-віск bona, матове - то теж враження щойнопокладеної нічим не фарбованої дошки - мені дуже подобається. Малювали самі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    @Rodionochka а можна взнати кінцеву ціну яка вийшла за 1 м кв паркету під ключ
    З усього покриття, наразі паркет подобається найбільше, цікаво на що розраховувати, бо ще 3 роки тому мені кімната вийшла б 8 тисяч((((
     
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Щойно прикинула - вийшло 600 грн за кв.м. зі всім крім плінтуса. Додам, що сам паркет купили по 200 грн за кв.м.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Ну це ще не погана ціна, таж паркетна дошка по 600грн/м однозначно гірший варіант як на мене
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    її також треба на щось покласти, ну і хтось все-таки має то класти))). Тому загалом виявилось, що натуральний паркет - то не космос. але заморочок з ним багато.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Linet

    Linet Well-Known Member

    Також уже майже взяли паркетну доску але в останню хвилину зрозуміли ,що двох малих дітей вона не витримає, легенький удар уже мятина,і паркет також але він трішки твердіший,тому обрали ламінат супер супер :girl_smile:стійкий.
    А ще хтось має в ванній кімнаті натяжну плівку,і як вона в експлуатації,чи є якісь проблеми з доглядом. :girl_bye2:Дякую!!!
     
  17. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Маю плівку в ванній, напишу єдине-шикарно+жодних проблем у догляді!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    ми мали 7 років плівку у ванній, жодних зауважень, крім того що уважно дивіться як вам світильники монтуватимуть, бо нам в одному місці надірвали, за рік воно пішло діркою, і ми потім брали іншу організацію виправляти, бо ті що робили обіцяди-обіцяли виправити і пропали.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Дівчата, вже писала в іншій темі, може хтось поділиться контактами толкового дизайнера, треба спланувати квартиру, підбір і проектування меблів кухня, вітальня та спальня з підбором кольорів, хорошими порадами)))
     
  20. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    можу дати нашого. не знаю, чи мож сказати, що дизайнер, але його ідеї життєздатні, він в курсі тих ремонтних штучок і наших проблем з квартирою, я забракувала аж 1 його пропозицію. а колір для стін кухні він вибрав такий, що комар носа не підточить, в житті не думала, що може бути такий універсальний, теплий, ненав"язливий, до всього підходящий колір, який ще ніхто, хто був в хаті не "обплював". думаю, якщо у вас нема заморочок як провести каналізацію через 5 точку і тл в старих будинках, то мало б бути простіше і приємніше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    то новобудова з розведеною проводкою вже, з пошпакльованими стінами, треба намалювати меблі і підібрати кольори стін і тд....тобто придумати красу)))