Львівська маршрутка

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Цитрина, 17 Липень 2011.

  1. YeWa

    YeWa Well-Known Member

    Вірю. Але потрібно телефонувати/надоїдати, писати ось такі дописи і не тільки сюди, а й на інші сайти, перепостити інфу. У мене є знайомі, які писати листи з підписами, упродовж двох років. Питання було про маршрут № 49, про те, що перший автобус на маршруті з Рясне-2 був десь о 7.00. Зараз ніби почав їздити десь о 6.20. Чи надовго? Час покаже.
    А те, що телефонувати до АТП, то це називається „щуку кинули у річку”. Проте і туди треба телефонувати, записувати з ким розмовляли і запитувати коли виправлять ситуацію? А далі знову телефонувати, і то всім, не думати що ви там проїхали і воно минеться. Не може все бути так безнадійно погано. Я завжди дивлюся, як на проміжних зупинках люди пхаються, не можуть влізти, стоять, мерзнуть. Питання: чи вони кудись звертаються?, бо то так неможливо їздити. Як будемо гуртуватися, то таки справа зрушиться. Сподіваюся, що скоро будемо їздити, хоч би для початку так, як у Грузії.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    Я думаю найкраще доїхати до Південного, а там кінцева 114 маршрутки. Можна сісти і їхати спокійно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Прямої нема, то хіба з пересадками їхати
     
  4. kristas

    kristas Well-Known Member

    Або вийти на Виговоського і там їде 111. А рано це коли? Наприклад я їжджу 7.30, то як коли, але зазвичай ще досить вільна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Мені на роботу на 9,00. Для мене то рано.))
    Переїзджає туди наш офіс. А я вагітна і з часом буду лише збільшуватися, ось і шукаю варіанти добирання, щоб менше по пузу штурхали.
    Дякую, дівчата, 114 і 111 з Південного то найкращий варіант, сіла і їдеш. Бо на перехресті Патона-Виговського вже не сядеш, а вранці й не завжди влізеш.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. kristas

    kristas Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  7. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. Siania

    Siania Love Life

    Пошукайте у групі "Підвезу", може хтось їздить по такому ж маршруті Войдите на Facebook | Facebook
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Я сьогодні їхала маршруткою з сихова на наукову в 10й годині, то була здивована тим, що маршрутка забита, і крім нас з чоловіком і ще десь 2х людей - всі пенсіонери. Думала вийдуть біля Шувару, так ні, всі кудись їдуть. І от задумалася собі - з одної сторони так, хочеться їх пожаліти, старенькі, хворі, пенсія мала, але - в багатьох з молоді (нехай до 40 років) зарплата не є надто вищою (бюджетники, зокрема), свого житла часто немає, треба ставити дітей на ноги, а фактично з їхніх кишень платиться проїзд пенсіонерів, які собі просто катаються по базарах, бо мають час і можливість. От був в гостях дядько з Чернівців, так у них проїзд 3 грн, але для всіх, і ніхто не скаржиться. Чомусь подумалося, що якби пенсіонери платили нехай по 1 грн в транспорті, то він би був значно доступнішим для працюючих людей. Виходить, що пенсіонери - така собі "священна корова" для влади, бо ж вони голосують за цю владу, і безкоштовний проїзд - один з козирів. Можете кидатися тапками, але думку змінила під час вагітності, коли приходиться користуватися транспортом, а до 30-го тижня не по всіх видно того животика, от вже надивилася тих злісних поглядів пенсіонерів, коли випадало сидіти, штурханців і образ за спиною. Всі жаліються, що молодь невихована, але пенсіонери і вихованість - то чомусь два протилежні полюси, особливо в громадському транспорті :sad: (звісно, є і хороші старенькі, я всіх під одну планку не ставлю, але чомусь їх завжди менше в маршрутках)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 18
    • Подобається Подобається x 3
  10. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    А я не раз таку подачу в спину діставала, що ого. Ледь на ногах стримувалась коли заходжу в маршрутку, бо бабки лізуть, горить їм, крісла повтікають як всіх не порозпихає і не всядеться...:girl_impossible::facepalm:

    Раніше часто бувала в Дрогобичі, то там для пенсіонерів є певна кількість місць в маршрутці, сидячих і безкоштовних. Вони собі чемненько стоять в черзі, і не кричать, а хто спішить, то будь ласка, оплачують проїзд і можуть теж сідати. НМСД, це нормально, в нас ті обмеження скоро присікли, але реально більшість "пенсіонерів" з пільгами "які не мають за що жити лиш на одну пенсію" зранку їдть на роботу між іншим :) Тим самим мало того , що молодь позбавляють робочих місць, здешевлюють оплату праці, і ще потім отримують пенсію. Класно ...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 2
  11. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    я не можу бути впевнена чи я сама буду через 40 років )) Ще такі далекі плани не будувала.
    Але є люди і є їх характер, у мене в звичці нема сипати прокльони на людей, нема звички матом кричати, розпихати людей ліктями...Мої батьки не мають такої звички, і дідусь з бабусею таку поведінку вважають грубою. Це вже якщо рахувати старші покоління , і що буде колись.
    Мені це не приємно , я такого уникаю, я краще пройдусь далі сяду на кінцевій, або почекаю наступну маршрутку.
    Ну і власне кожна людина сама себе створює, на що зароблю те і буду мати ;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  13. Siania

    Siania Love Life

    Погоджуюсь, але ж у Львові живуть не тільки пенсіонери...невже не можна золбити так щоб всім було добре? Зараз дійсно стало неможливим їздити в автобусах, і я не здивуюсь якщо дуже скоро знову піднімуть оплату за проїзд(( Ну чим ж було погано коли пенсіонери мали безкоштовний проїзд у електротранспортах?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    тим, що вони не хотіли їхати в трамваї, а чекали на маршрутку... Ну і з мого району останній рік проблематично виїхати електротранспортом, бо хоч тут і кінцева двох маршрутів, жоден з них не їздить.
     
  15. Siania

    Siania Love Life

    Згідна, в тих районах де нема електротранспорту - дозволити на деяких маршрутах в автобусах їздити безкоштовно пенсіонерам.
     
  16. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну поки існує закон, який дозволяє пенсіонерам їздити безкоштовно, то вони будуть мати на це право і будуть цим правом користуватися:) А якщо в деяких містах місцева влада вводить свої правила щодо того хто може їздити безкоштовно, чи по котрих годинах (як в нас це було), то це суперечить закону.
    Я теж звичайно не розумію куди ті пенсіонери цілими днями їздять, і шкода буває водіїв, коли в маршрутку наприклад сідаю я, і ще 6-7 пенсіонерів, але зривати свою злість на всіх (як це роблять деякі водії) теж не вихід. Хто знає свої права, той ними користуються. Я не думаю, що власники різних АТП сильно збідніють, якщо будуть возити безкоштовно пенсіонерів. Їм і тих 4 грн., які ми платимо забагато, хтось зі знайомих казав, що реально в них заробітки нормальний і проїзд міг би бути і 2.5, щоб вони продовжували зароблять. Треба покращувати умови для простих людей в транспорті. Але переважно особи, які при владі, міським транспортом не користуються, всі їздять на автівках, тому і не можуть знати як воно запихатися в повну маршрутку, на яку чекаєш пів години. Оновити би всі ті старі автобуси, збільшити їх кількість, покращити якось траспортну розв'язку (а не так як ті нові зміни з 1 січня 2012 були), підвищити культуру водіїв, щоб вони не тільки про наживу думали, то і пенсіонери не були би великою проблемою. На це все звісно потрібні гроші, але ми ж платимо податки, могла б влада менше красти, а більше віддавати :)
    В американських фільмах в автобусах тіки бідні негри їздять, і то ті автобуси пусті:) Куди нам до Європи, якщо в нас проїхатися в маршрутці без проблем, сварок і головного болю - це вже досягнення:)
    Залишається тільки вірити, що світ зміниться на краще, на все свій час, і колись ми заживемо нормально:)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. YeWa

    YeWa Well-Known Member

    Не пенсіонери винні, а наші закони, підходи до перевезення. От якраз через це потрібно змінити закони, аби не було ніяких пільг, щоб була оплата для кожного, аби кожен пасажир був облікований (тобто видавався квиток) і всім буде зрозуміло, який у нас пасажиропотік, скільки дохід. Я вже десь вище писала, що у Грузії це стало їм під силу, а наша влада ніяк не може знайти ніякого компромісу. Думаю, що просто не бажають.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  18. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    як
    коли була хвиля отих підняттів за проїзд, водіям таки дали квитки вони чемно висіли на видних місцях щоб пасажири їх брали, і сама принципово довгий час брала ті квитки :) у водіїв просила квиток, вони шарпались відмотували по пів рулона ))))
    А думаєте ще хтось хто їхав зі мною в маршрутці брав квиток? - Ні звичайно, дивились на мене як на психа :)
    Водії теж не мають насильно пхати ті квитки, людям самим того не треба.
    Я бачу це так, або введуть електронний квиток ( не пікнеш ним в автоматі - не зайдеш в маршрутку) і буде порядок, або порядку не буде взагалі, далі буде купа зайців, і маршрутки на 80% забиті пільговиками і т.д.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Siania

    Siania Love Life

    Мені подобається коли квиток можна купити на зупинці і в автоматі в автобусі, щоб водій не мав жодного відношення до грошей. Ну і + контроль і реальні штрафи.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Садовий про таке і заікався у своїй недавній передвиборчій кампанії. Тепер треба дивитись, щоб часом не забув .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1