Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Я цідила молоко, то коли було лише переднє, то воно бувало таке прозорувате, ніби розведене водою. Певно таке і називають синім.
    А ще як була в пологовому, то у однієї жінки молоко було з оранжевим відтінком, ніби трохи морквяного соку додали. То воно певно теж було погане

    Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    про оранжеве ще не чула. може то синє погане, а оранжеве навпаки смачне?:)

    йолкі-палкі,в мене було синє молоко!:girl_impossible:
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    в мене теж,по словам нашого педіатра. Коли в місяць доні вона заявила,що дитина мало набрала і певно в мене синє молоко я почала виправдовуватись,що якщо його зціджую і ставлю в холодильник то потім на стінках пляшечки лишається таке як сметана,то вона сказала,що то у всіх так і не показник,і ясно що молоко синє і треба догодовувати.А в рік донечки дивувалась,що як це я так ще дитині не даю коровячого молока а ще годую грудним.
    А сьогоді знайома досвідом ділилась, каже,що годувала донечку до 2.3 і потім мусила терміново відлучати,бо в неї через ГВ почались якісь гормональні проблеми,і лікарі сказали відлучати,і що годувати треба лиш до року,бо після року то вже звичка погана.Ну і радила мені вже почати відлучати бо інакше і мене чекають гормональні проблеми. Аж цікаво які
     
  4. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Я здається ще не писала тут того перлу. Треба було мазок щдати для довідки в басейн, а моя дільнича, як на зло в відпустці була. Пішла в перший же кабінет що без черги був :) на дверях, між іншим, писало "кабінет відповідального батьківства". Ну по результатам мазку назначає свічки, прошу полояльніші під час гв. В лікаря очі от такі О_О ск дитині? 2,5. Ще годуєте??? Так. Та яке, не можна, хіба ви не знаєте що годування до року є профілактикою раку грудей а після року та вся профілактика зникає і толку ніякого!
    :)
     
    • Смішно Смішно x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Мені здається, що не все так однозначно тут, бо от я молодшу кормила до 2,7 і нічні були постійні годування, а годувала я тільки однією груддю завжди - з правого боку вже поліковано 4 каріозних зуба (це та сторона яка завжди була знизу відповідно туди більше затікало молоко). Але це тільки моє припущення, звичайно може вона більше жувала на іншу сторону і вона самоочищалась краще, але ось таке у нас. Старша була на штучному вигодовуванні з 2 тижнів від народження - зуби кращі - в майже в 6 поставили першу пломбу.
     
  6. Megan

    Megan Well-Known Member

    Ну бачите, ви хоч щось про ГВ "слухали", бо в нас після 6 міс в картці проскочила суміш, видно в мене молоко пропало... от скажіть, нащо то писати?
     
    Останнє редагування: 3 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    статистика - страшна весчь.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. ssonyya

    ssonyya dreamer

    А мені сьогодні в поліклініці вумна лікарка сказала, що у малого від мого молока ожиріння може бути:girl_cray:він у мене щомісяця набирав по кілограму, а то й більше. Цього місяця він набрав 500 грам і от такі висновки зробила. Більше ми з синочком туди ні ногою:girl_bye2:
     
    • Подобається Подобається x 5
  9. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Хаха... Мене теж так просвіщали))) я відповіла, що годуватиму доти, доки нам обом з дитиною буде комфортне ГВ, коли спитала "чому і на що погано впливає гв" - та на гормони погано впливає, хоча до того я була впевнена, що гв дуже позитивно впливає якраз на гормони, будемо так казати)...ВООЗ рекомендує, якщо не помиляюсь до 2 років, а то й далі якщо і мамі і дитині підходить, а тут виходить свої закони...і рекомендації)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    От-от нашо то понавішували тих плакатів про ГВ в тих поліклініках. А самі : ну молоко, то молоко, суміш, то суміш. Взагалі то просто до маразму доходить, як то все треба самому знати, а не сліпо вірити.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Або на тих плакатах пише що гв вигодовування без допоювань і догодовуваня а вони вже в 5 міс розказували що дитині жарко треба водичку давати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Так, плакати суперечать...
    Але нічого поганого не бачу, щоб в спеку дати дитині чуть водички, це ж не заборонено, хоча, кожна мама хай для себе сама вирішує подібні питання
     
  13. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Я притримуюсь думки що в грудному молоці і так багато води тому я не допоювала, але це справа кожного
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Дівчата, а чи перл то, що коліки можуть бути від частих годувань, що молоко не встигає переваритись і шкт не справляється?
     
  15. Rona

    Rona Мама-йожик

    @boyechkoVA можуть бути коліки як часто змінюєте груди, коли дитина їсть лиш "переднє" молоко (то з вичитаного)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Така злосна, аж не перепиталась імя лікарки, яка в рікоті оглядала зубки малого. Повний пакет бздурів мені довидила. Після року дитині гв вже без потреби, і від тривалого гв карієс, псується прикус( це стоматолог на мінуточку), і дитина сама від грудей ніколи не відмовиться, і діти без циці більш розвинутіші. Наголосила, щоб я в інтернеті про психологічні травми від гв почитала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну, та, та - особливо ті що з сосою і пляшкою зранку до ночі - то взагалі швидше говорити починають :girl_crazy:і прикус в них добрий.
    Ех, ладно би ще просто про карієс оту фігню розказували - так ні прямо "універсальні спеціалісти" - і до психології пхаються :girl_devil:
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Включила "За живе" про ГВ, послухала перли, вимкнула. Нє би пропагували годування хоч до 2 років, як вже передача така, а вони "в ту ж стєпь". Перший місяць не допоювати, а далі треба, і для грудей профілактика раку - вистачає перших пару місяців, і діти потім погано говорять, і бла-бла-бла. Аж неприємно стало, бо послухають молоді мами, і все, ніякого гв, бо нащо воно після 6 міс. Одна так хвалилася там, що поїхала на 4 дні, а потім вернулась і сказала дитині до циці не йти (а той дуже хотів), і ось він ходив нюхати, але вже не просив.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я коли в анонсах чую , що буде щось про немовлят, навіть не дивлюсь. Та ведуча- просто жесть, пропагує всьо, що має відношення до грошей/вигоди. Певно бере за таке сама немало. Я дивилась остатньо про спільний сон, то не додивилась- гидотно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Isa

    Isa Well-Known Member

    І я на ту передачу наткнулась,як то кажуть ""вуха в трубочку покрутились",ведуча вщагалі в моїх очах впала нижче плінтуса,бо так якось з насмішками говорити про тривале гв...а що цікаво,сидить моя свекруха,уважно все слухає і каже,як то все розумно і правильно говориться,я кажу,що то бздури,а вона здивувалась,що ніколи б і не подумала, що вони щось погане скажуть,стільки в них аргументів(бо так то вона мене підтримує у цьому питанні),так от-скільки молодих мамочок того наслухались і будуть так і робити...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1