Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Я не давала яблук і моркви гризти десь до року і 2-3 місяців. Поки в дитини не виросли жувальні зуби. Тим часом давала м'які фрукти (банани, ківі, манго, різні ягідки).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Я даю куском яблуко-грушу, то малий його гризе, якщо i вiдкушуэ то невеликi куски, дуже тiшиться i вiдбираэ в мене цiле яблуко i обгризаэ як може з усiх сторiн, ще грушку дуже любить, то даю таку м'якеньку.А потертих фруктiв не хоче iсти, хiба з чимось перемiшую тодi з'iдаэ.
     
  4. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Розсмакувала моя дитина п"юре з вареного яблучка, доця з ложечки їсти не дуже хоче, тому я зробила питну п"юрешку. Також пробувала гарбузово-яблучне, то теж смакувала. Тепер маю кашки різні, буду їх давати пробувати. А ще питання, з якого віку там рибку дають? Часто маю свіжу і варю уху, вже подумувала дати відвару попробувати...
     
  5. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Рибу я даю з 10 міс.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  6. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Мій малий нічого не хоче гризти. Немає до того інтересу зовсім. А нам буде рік скоро. Пробували колись давати кусочок яблука в руку - не бере. А як бере, то з таким виразом обличчя - що за каку ви мені дали. Секунду покрутить і кидає геть. Набрались терпіння, постійно тицяли йому щось погризти...Яке там...Не бере, а як візьме, то до рота не тягне. Він в мене взагалі нічого не тягне. Он інші діти іграшки гризуть, книжки, а він нічого. Хіба колись пеленку любив посмоктати. Я вже не знаю, що робити. Я вже мовчу про те, щоб він щось там кусав і жував.
     
  7. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    читала, що спочатку краще дати м'ясо, а потім через 2-3 тижні рибу. і риба ніби краще близько року, ну 10-11 місяців. а стосовно ухи, що вона зовсім не корисна таким малим дітям.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    моя дитина жовток не любить(( то я його в шось трошки підмішувала))) і білок вже давала алергії нема)) я яблуко і сиру морквину давала після пів року вона просто смоктала і пробувала гризти зубчиком своїм...потім дізналася що якщо є зубки то неможна так робити бо дитина може відкусити великий шматок і вдавитися((( то моркву і яблуко тру....на дитячій терці) деколи даю почищене ціле яблуко і саджу на коліна перед собою і слідкую щоб не відкусила великий шматок) вона гарно цямкає його і помаленького гризяє)))маєм 6 зубків) так само хлібчик даю під наглядом...салеру я давала десь точно з 8 місяців і фасольку стручкову варила в супчику) вже варила гарбузові каші)) дуже любить) досі сир творох не їмо((( але фроктові пюре кожен день ще як замало натру то плаче бо ще хоче))) ківі і яблуко кожен день ( в додаток все що є...груша..банан...морква...) не всі дітки одинаково їдять((( в сестри дитина тільки пюре їла і то пізно почала їсти хоча вона прикорми вводила швидше за мене))
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    1. Навчитись мамі правил, що робити, як дитина давиться. Щоб мама не лякалась, а спокійно до уього ставилась.
    2. Справді можна почати з чогось м'якого, що легше ковтається, якщо навіть завеликий шматок.
    3. Яблуко ціле (кругле, бажано побільше) обчищаєте від шкірки і даєте гризти. Тоді дитині важко відвалити кусок, а вона зубками потрошку нагризає собі.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дійсно, треба буде спробувати
    Та ніби знаю, навіть бачила на ляльці як то робив мед працівник, всерівно це страшно...
     
  11. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Я доні їжу кусками у руку не давала десь до року. Ну, моя нервова система того не могла витримати! В неї при початку догодовування вже було купа зубів, тож відкусити великий кусок і давитись ним було на раз-два. Вона деколи давилась і мікродозами, запихала за щоку і не ковтала. Скільки разів я їй допомагала відкашлятись - і не порахую. Десь з року +- почала давати дитяче печиво в руку, потім яблуко, то навчилась. Десь від 1,2 року вже не давилась ніразу.
     
  12. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а в нублер яблучко запхати?і дитина гризе ябко,і мама спокійна:)
     
    • Корисно Корисно x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я довго не давала, теж син дуже давився, хоч і їжа завжди у нас була кусочками, але якщо сам відкусував, то капець...просто на якийсь час відклали і забули, хоч і теж переймалась, як же дитина навчиться. А потім навчився хліб жувати, то вже рік з хвостиком був, а за ним одразу пішли яблука-груші, якось так само собою, так що, всьому свій час)
    давати варто саму рибку варену, бо відвар затяжкий для дитини.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та я шось думаю, що обійшлась без тої штуки до року, то і далі справлюсь. Якось вона мене ніколи не приваблювала
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    @Vittoriya, те давлення то про нас. Нам все треба і все зразу в роті. От тепер ми вже потрохи навчились жувати - тобто перекидання через коліно зі стуканням по спині тепер зменшилось десь до 1 разу на день, ну і бачу, що вже вдається при давленні самому відкашлятись.
    Зате коли на днях засікла, що малюк щось цямкає, в рот, а там купа дрібних шматочків... Після детального дослідження, виявила, що то була лушпайка з картоплі :girl_impossible:. Де він її взяв - таємниця, але пожував, то факт.
     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Дівчата, а як бути з ягодами? Маю і чорницю, і полуницю, і суницю, і малину. Коли то їх можна давати пробувати і як, варити? Бо я варю яблучко і так даю, перетерте і питне.
     
  17. kristina

    kristina Well-Known Member

    Теж цікавить питання з ягодами.
    В нас якось так все туго з тим прикормом. Нам 8.5 міс ,а їсти не хочемо. Немає нічого улюбленого. Рідко з захопленням відкриває ротик на банан чи печене яблуко. Даю творог з хурмою то теж під настрій. На груші мали висип на щічках.
    Який суп варите дітям? Чи можна варити на бульйоні з індички наприклад, наразі варю на воді. Я даю моркву, цвітну і гарбузик, деколи броколі. Ще даю картопельки коли варю, але перетираю без неї. І то перетерте і не суп впринципі, а більш пюре. Рідший через ложку не даш. Чи то з соски рідкі супи дають? Лиш цього тижня дала горошинки рису. Перепилиний жовток розвожу з своїм молоком і з ложечки даю по пів жовтка два рази на тиждень. Інших круп не давала ще. Тепер і какаємо раз на 4 дні. Водичку то п'є багато в день то не п'є взагалі. Не думала що прикорм в нас буде так важко йти.
     
  18. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    та ви вже такі дорослі,що вам соски не тре.я парня свого з горнятка\ложечки вчу пити. соску він просто гризе:)
    нам теж прикорм не йде:) от поплескати рукою в моїй мисці з супом - любиме дєло,а їсти щось не хоче. але підозрюю,що справа в годуванні на вимогу. в малої все було по графіку - то проблем не було. а малий може просто ще не досить голодний коли я йому пропоную їсти. поки досліджуємо це питання.
    --- дописи об"єднано, 29 Листопад 2015 ---
    почніть з одного виду ягід. можливо спершу в якийсь компот?або розморозити і в кашку\йогурт додати?
     
  19. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Не знаю, чому так багато мам дають малим дітям банани. Чим вони кращі за нітратну ранню капусту чи помідори в грудні. Банани ж кроплять хімією, щоб вони доіхали до нас з Африки і не зіпсулися. Це ж не нас фрукт. Хімія вона завжди смачна. Мені здається, що краще давати яблуко свіже, печене, варене, заморожені сливи, абрикоси пюрешках з тим самим яблуком.
    Чи я щось не так розумію?
    Про ягоди теж думала, бо теж наморозила того всього. Полуницю певно давати не буду, бо мала мала висипку, коли я іла через моє молоко. А малину можна спробувати. Думаю, що варто спробувати спочатку у вигляді слабенького відвару-компоту без цукру, звісно, а потім перетерти через сито без кісточок до пюре з яблучком. Якось так.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. kristina

    kristina Well-Known Member

    А хурма ? Теж кроплене? Сама не можу собі дати відповідь на те питання. А творог скільки разів на тиждень давати? Роблю сама, але з магазинного молока.
     
  21. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Рома обожнює бурячок, даю картопля-морква.буряк.цибуля. і до гречки, те саме тіки гречка. інокли даю цвітну. кабачок.гарбуз. до гречки м)яско кролика чи телятину. Рис не даю. бо кріпить. Пробували кукурудзяну- то не в захваті. але з бурячком їв
    нам 10.5.
    банани не любить. тіки яблука.
     
    Останнє редагування: 29 Листопад 2015