Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Нда... Ведуча за живе зажгла сьогодні. Каже:" Так мені шкода, але я малого лиш три тижні годувала. Він 4300 народився, а я молока ложечку хіба націдити могла".
    Нда. А та педіатриха. Аж вернуло мене від неі. Ну такі гримаси корчила. Й так всіх героів надресирували, щоб ті змінювали своі переконання в бік експертів.
    Фе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  2. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Оо. Про спільний сон і я натрапила. Мене на п'ять хвилин вистачило. Десь на моменті, коли висококваліфікований психолог молодим батькам хлопчика авторитетно розказувала, що мущини з нього не виросте через сс з мамою, що на хлопчиків це впливає по особливому пагубно і що мама так і спатиме з дитиною до 18 років, мене мальоха перекосило, і я вимкнула то від гріха подалі. Ну йпрст, ноу коментс.

    А щодо думки стоматологів про ГВ, нажаль вона в 99% саме така як писалось дописами вище.
    Хотілось би звичайно знати, на основі чого вона формується, але переконалась що там проти шерсті не попреш.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Fleshka, так про сс весело було, а про ГВ я не дивилась і не варто)) але мене добиває ведуча, реально- забилам би :vinsent:. Там на одного нормального, запрошують кілька тих "вумних" і просто людину цькують, слова не дадуть вставити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Мені цікаво от де ті приклади дітей з психологічними травмами від гв та сс. От реальні? Я знаю реальних самовідлучених, шото травм не наблюдаю. Чи то ті розказщики і є травмовані.
    Головне у малого попсувались верхні різці, на які молоко ну практично не попадає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    я прийшла на Посиденьки з самого ранечку якраз про це поговорити
    така зла була вчора на СТБ...
    підло і нахабно брешуть
    мамолог: "якось я лікував від раку грудей маму 9 дітей"... ну і що? так ми ж не знаємо, ЯК вона завершувала лактацію, ЯК вона годувала тих 9 дітей!!! може, вона ті груди цідила "до останньої краплі" весь час?
    педіатр - просто аут, навіть коментувати не буду
    я вже мовчу про те, що мова дитини, яку довго годують, буде пізня і нечітка...
    в мене Аня говорить багато і розбірливо. сторонні люди майже все розуміють. заговорила реченнями після 1,7. досі на ГВ (завтра 2,5). феномен
    одним словом, я би заборонила СТБ взагалі щось про немовлят показувати!!! зомбують населення! брехуни
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  6. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    я ще вчора хотіла про ту бридотну передачу написати, але така була зла і недобра (дурепа до кінця дивилась), я ще від передачі сс не відійшла, а тут мене добили. Дратує найбільше те, що вони впадають в якісь крайнощі. От вчора таке враження було, що вони говорили про діток після року і дальше, як про таки, що крім циці нічого не їдять, самі не говорять, і ще купа різних ньюансів (склалось враження про таких діток, що вони якісь неповноцінні, а їхні мами змучені, засушені тараньки з випадаючими зубами і волоссям). Мене це аж збісило. Мій чоловік аж не втримався і поржав, що шкода, що вони мене не запросили і побаили б, що худжоьа, то явно не від ГВ. А я казала, що вмерли б там, якби побачили мене ще й з пузом і з дитям, яке час від часу потребує цицю і сс. А ще би здивувались від викриття, що ті дітки все таки крім циці ще й звиайну їжу їдять, ходять в садочок і прекрасно дають собі раду у спілкуванні. Короче, вмене і сьогодні емоції від тої бздури СТБ-шної зашкалюють, тому такий сумбур у дописі...

    Якщо чесно, маючи двох діток один на ГВ до 6,5 міс інший досі, я чомусь завжди порівнюю їх собі в голові, інколи це обговорюю з мамою і чоловіком. І дійшли ми до висновку на власному прикладі, що дітки на ГВ набагато спокійніші - це 100% (в плані не істерять так,), комунікабельніші і з ними якось набагато простіше.Я розумію, що багато ще від темпераменту і характеру дітей залежить, але точно ГВ не шкодить адаптації дитини до життя і суспільства (як вчора висвітлили). Я як згадаю старшою з його лізучими зубками і як ми по 4 доби його просто тупо носили на руках, і меншого, якого завжди заспокоювала циця, то не перестаю дякувати ДП за позицію до ГВ. Бо все що я знаю про правильне ГВ, я взнала саме тут, бо ніде більше немає такої чіткої позиції про ГВ і стількох пояснень чому саме так, а не інакше.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  7. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Випадково тільки що зайшла в тему, читаю, а мені мама з сусідньої кімнати говорить, що по стб розказують. Якщо я довго буду годувати Павлика грудьми, то він до 30ти не одружиться. Хоч нам вже пізно, для всіх ми ітак уже годуємось довго. Добре, що рідні до такого відносяться з гумором і про наше ГВ мені не капають.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Рука сама до пульта потягнулась... про динамічку говорять. В тому я не петраю нічого але точно своїй дитині такого б не робила, може в окремих випадках вона і добре але , щось мені то не нра.
    На ФБ є група тої програми, тре зайти подивитись, чи люди то коментують якось.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Капут... зомбоящик.
    Не можу посилання дати на групу в ФБ, бо комп нефуричит. Там в пошуку задати "За живе".
    --- дописи об"єднано, 26 Листопад 2015 ---
     
  11. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

     
  12. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

     
  13. рижик

    рижик Well-Known Member

    а мені сусідка в 9 ранку дзвонила...та я вже не нервнічаю і нічого нікому не доказую. Просто кажу, що ВОЗ рекомедує до 2-х
     
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    а не до 3-ох?
     
  15. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Сорі за офтоп, але нашо ви дивитесь той СТБ? Раніше був розважальний, а зараз тільки про хвороби, якихось людей, яким як не бородавки, так якісь гадості видаляють..брр..В свекрухи раз глянула, так і депресняк можна зловити. Мій малий бабусі в тєлік води налив, то песимізму в хаті одразу поменшало. Не дивіться те гімно, пробачте. Бо в нашій країні те так і розраховано. Гляньте, скільки аптек, ні, щоб здорові навички розвивати, так вони більше про хвороби всякі торочать. Так і з ТБ. То є зло.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  18. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Рекомендує до двох, а далі вже як комфортніше мамі і дитині, тобто до трьох по бажанню
    --- дописи об"єднано, 27 Листопад 2015 ---
    Слова мамолога (!) "рік годування це вже задовго, після року в молоці нічого корисного немає, ви травите дитину тим, що самі їсте" я там чуть не впала, травлю, я шо ртуть п'ю?......( звідки ж такі беруться? А прийде менш інформована мама і по словам дурної припинить годування в ближайші дні...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1