Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

  1. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    в мене під час останніх кд вийшов прикол.То був останній день КД, коли виділення мінімальні. Рано в 7год вставила капу, а згадала про неї аж в 10тій вечора. І чомусь так страшно стало. При цьому я весь день була вдома. Такого ще ніколи зі мною не було. Завжди стараюсь кожні 4години очищувати капу. От таке то буває. Висновок, що капа-це супер, найбільший її плюс -взагалі забуваєш , що в тебе КД і при цьому єдиний її недолік полягає в тому, що про неї легко забути.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, то вже напевно писалось і не раз, але от поясніть мені, чому в мене та капа не розкривається? Як вставляю зігнуту, так вона і лишається.
    Ну і ще пишуть що треба перевірити по колу чи розкрилась. В мене навіть коли ніби добре вставлена, то все одно є така ніби вм*ятина на стінці капи. Ну от якби "присмокталось" то всьо діло, але лишилось деформоване. То так може бути чи я щось неправильно роблю?
    Ну і щодо розпрямлення капи: чи допоможе в цій ситуації жорсткіша капа? Моя м*яка (хоча. може є і м*якіші).
    Фірми не знаю, бо замовляла на алі, таку як @AilataN , здається має. Там в наборі дві різних йде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в мене теж так було. Головне, що перший раз як вставила, то капа розкрилась, а потім що вже тільки не робила, ніяк не виходило вставити так, щоб розкрилась повністю. Думаю на то все потрібен час, що навчитись..
    А ще з прокручуванням в мене нічого не виходило зовсім, досі загадка для мене залишається як ту капу прокручувати :girl_haha:, бо її всередині мені ніяк з місця зрушити не вдавалось, чи присмоктувалась так сильно вона, чи то дійсно досвід потрібно напрацьовувати)).

    Вчора в фБ барахолках бачила пропозицію купівлі тих кап, то там одразу стільки коментів понаписував народ, що не встигала читати. Люди темні до неможливості і про ті їхні фукання читати було просто легко кажучи неприємно..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member


    і в мене таке саме. раз навіть було що був отой ніби хлопОк, але не відразу, а чуть пізніше, коли зробила кілька кроків
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я наловчилась так: складаю її вдвоє, потім вчетверо, вставляю. Потім тягну вниз, поки не почую: "чпок"))), повітря зайшло, капа відкрилась і тоді я легенько попихаю її назад, "туда" ;)
     
    • Інформативно Інформативно x 4
  6. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    А в мене власне наладилась "дружба" з капою після того, як я навчилась її прокручувати.:)
    Але тут якби потрібно набити руку, на це мені пішло цілих два цикли протікання і часткового дискомфорту, але я все таки вирішила не здаватись, тому останні два цикли я спокійненько користуюсь капою, ніц мені нічо не протікає, капи в середині не відчуваю, скачу, бігаю і нічим не парюсь.:)
    Єдине, буває, коли несу малого довго, та ще й верхньому одязі, то капа може чуть-чуть зсунутись. Не критично правда і щоденка в такій ситуації повінстю виручає.
    Як я Вас розумію.:girl_haha: Мала сама вже такі казуси.
    Останній раз, власне в осанній день КД, шарила по хаті з істеричним криком "де моя капа, а ніхто не бачив моєї капи":girl_crazy: і тут чоловік мені видає геніальну ідею "а ти в головному місці пошукала?":girl_haha:
    І тут я маць-маць, аааа, тооочно...:facepalm:

    І якби мені хто на початках користування тим "девайсом" сказав шо так може бути, не поіврила б,. Так, що , дівата, то є класна штука, та капа. Хоч колись я читала цю тему і думала, шо топросто якесь нове віяння моди...:dntknw:
     
    Останнє редагування: 27 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Я прийшла хвалити капу!!! Закінчився другий цикл з нею і вуаля! ЖОДНОГО протікання))) моєму щастю немає меж. І чого я раніше не пробувала?

    Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Bize

    Bize Well-Known Member

    А я начиталась багато про капу тут, і вирішила: це те, що мені потрібно) Але натрапила на відео з Людмилою Шупенюк (та, що гінеколог в "Я соромлюсь свого тіла"), яка розказувала про протипоказання до використання кап. Там не рекомендують використовувати капи, коли є якась інфекція, то я щось засумнівалась тепер їх купляти, бо зараз лікую уреаплазму. Скидаю посилання на те відео, може комусь буде цікаво:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    майже два роки без капи , але навички не забула :), все таки то є вєщь я вам скажу.. після пологів користалась прокладками, то ох , як добре до капи повернутись
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Відмовилася від капи після двох років користування. Дуже мене тягнуло всередині,були болісні відчуття. Не знаю з чим це було пов'язано,але вже 4 цикли без капи і нічого не болить.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    почалися перші КД після других пологів (дитині 1,6), дуже тягнуть шви: так тисне, здається, знов народжую. У мене багато швів після перших пологів і трохи додалось після других. що скажете - спробувати капу? Я нею встигла покористуватися лише кілька днів перед другою вагітністю, але не пам’ятаю, як тоді було зі швами.
     
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я би радила перший раз пропустити, тим більше, що вам дискомфортно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    перші 2 дні не ставила, а на другу ніч вирішила спробувати. трохи було дискомфортно, коли вставляла, але потім вже не відчувала нічого. і добре, що скористалась на ніч капою. вранці: капа повна, прокладка під капою повна, ще трохи на ліжко вилилось. щоб б я без капи робила, як воно ллє, як з відра.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. kawwa

    kawwa Active Member

    Я тут певно одна така))): в мене якийсь психологічний бар'єр до використання капи. Я так її хотіла. Прочитала багато, вибирала, тішилась нею. І на маєш... Неприємно думати що вона всередині, не можу дочекатись щоб витягнути. Самій дивно. Коротше сховала її колись спробую ще раз.
     
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    у мене Ледікап. Набирається по ті дірочки зверху, а потім через них виливається. то так має бути? бо, блін, мені мало того об’єму. Вже сьогодні четвертий день, а за 4 год геть перелилось все через верх, добре, що прокладку підклала ще, а то я на роботі.
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Частіше зміняти та й все. Переливатись не має, у вас певно дуже інтенсивні КД.
     
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    та не те слово. другий день лило - міняла тампон+прокладка щодвігодини (капу не ставила). але головне, що за ніч тільки півкапи набралось.
     
  18. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Ну вночі Ви лежите, а вдень при русі і вертикальному положенні більше таки витікає.
    Так у Вас перший цикл після ЛА? Зачекайте до 2-3, мав би об'єм виділень зменшитись... тоді подивитесь чи малий розмір вже чи ні.
     
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    так, цикл перший після ЛА.
    дуже сподіваюся, що ви праві. бо як не зменшиться - то треба буде лікарняне брати)))
     
  20. I Love Ukraine

    I Love Ukraine Well-Known Member

    хочу дещо запитати..
    а капа не провокує опускання матки?
    щось мучають мене думки, що капа як силіконова масажна банка... користуюсь вже пів року і задоволена, але щось це питання мене непокоїть..