Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    взагалі то кальцію багато в інших продуктах,не тре зациклюватись на молочці аж так. молоко,сметана,творог - щодня?мені здається то занадто, кефіри,йогурти - ок. спробуйте жирного менше їсти - може плямки зникнуть(в малого деколи на щічці плямка з"являється,якщо я собі забагато жирного дозволяю.не залежить від продуктів,лише від того,жирне чи ні).
    а звичайний кальцію глюконат хіба не можна приймати при ГВ?
     
  2. domino

    domino Well-Known Member

    В мого малого теж збільшувалися плями, коли їв творог щодня
     
  3. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Я теж питала лікаря про нього, вона сказала, що не підійде, лише той де є вітамін С, бо кальцій засвоюється разом з вітаміном С.
    А на рахунок молочки, то так, я на ній помішана, особлиао за творогом, за ним пропадаю дуууже сильно☺. Але ім нежирне все, включаючи і молочне, ніколи не любила жир на язику. Молоко Молокія 2,5, кефір 1%, сметану збирану, творог нежирний. Але помітила на малій, що можу зісти ложку сметани до борщу чи каші або канапку з маслом і ніяких плямок, а як зім кілька ложок творогу зявляються і чомусь на спині. Обідно.
     
  4. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    якщо інший спробувати?фірму\бабулю змінити?
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    спробуйте зробити самі. не обов"язково з домашнього молока. вам щастить, ви можете їсти магазинні продукти хоч якось,
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Незнаю чи можна тут давати лінки, але на днях рочитала цікаву статтю щодо вмісту кальцію в продуктах.
    Наскільки пам'ятаю, для його засвоєння потрібний вітамін D. Нам приписали в масляному розчині. Він неалергенний. А от звідки брати кальцій - мусите визначити шляхом проб. Бо як згадаю як я з малою в охмадиті під капельницями тиждень відлежала з атопічним дерматитом (харчовим).... бррр...
     
  7. domino

    domino Well-Known Member

    Я щось не розумію: а яке відношення кальцій і екзема мають? Воно одне другому шкодить чи допомагає?
     
  8. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Ми вже наш АД практично перемогли, ранки на руках загоїлись, вже не чешуться, ще лишились рожеві сліди, ну але на то треба час, можу зробити висновок тепер, що основною причиною були молоко домашнє(фермерське),хоч і розбавлене і тільки в каші, також цукерки-печеньки та сухе повітря вдома. Допомоли нам зволожувач, Дермалекс, Феністил, і Симбітер(випили тільки половину курсу 5 шт), але результат просто мене здивував, бо ми боролись з тим місяці зо два.Ну і далі обільно мастимо тіло зволож. кремами , після купання .
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. domino

    domino Well-Known Member

     
  10. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Печеньки давали прості, Марія, до кави, бублики, а цукерки, то як старша десь їсть, а менша побачить і плаче сильно, то десь-колись давали вкусити.
    Думаю що не в цукрі справа, а в маргарині, який дають в те печення, тепер витягнули стареньку-радянську сковорідку для печеньок-горішків і самі робим, малим дуже цікаво.
     
  11. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    а яке тепер даєте? магазинне?
     
  12. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Тепер купляю як і колись Молокію 1.6%, каші варю на воді, потім даю молоко.
     
  13. domino

    domino Well-Known Member

    Знов вернулася клята екзема((( як вона мені набридла!!! Я вже навіть кілька разів кортикостироїдним кремом помазала трошечки- все минуло і потім знову успішно вилізло!( ужос! Знову міняємо крем, тепер Епадерм у нас, дуже жирний. Подивимося. Головне, що його не свербить, не дре і не турбує. Хоч то добре. Вже за всім так слідкую, а воно зараза нас тримається:sad:(
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Та воно не обов'язково з якимось конкретним продуктом пов'язано, і так просто від відміни зійде. Буває на то значно невизначеніша причина, то не є проста харчова алергія. Ви не переживайте дуже, часто це переростається.
    І майте на увазі, що гормональні мазі не всі можна несистемно мастити, маю на увазі десь-якось.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. domino

    domino Well-Known Member

    Знаю за гормональні мазі, читала тут про них. Я мастила по правилах, як пише в інструкції. І ще див Комаровського, то він казав, що гідрокортизол 1% є найбезпечнішою маззю, яка у Європі продається без рецепта. От і спробувала, хоч нам її таки виписали
     
  16. domino

    domino Well-Known Member

    Дівчата, хто тут сидів на безмолочній дієті, коли в дитини була екзема, скажіть, чи ви заміняли на козяче молоко чи ін продукти, чи ні?
     
  17. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в нас знову загострення :girl_cray:. Малий пропадає за смаженим арахісом, стараюсь давати лише кілька шт на день, зараз так собі думаю що то той арахіс нам боком вилазить. Як раніше ще можна було дитину заговорити і не дати якогось смаколика, то зараз це сплошні істерики....

    На вулиці похолодало, то ще й додався висип дрібненьких прищиків на щічках((. Пов"язую це з холодом, бо та сама ситуація з малою вже багато років: в теплу пору року щічки в прекрасному стані, взимку завжди з подразненнями і дрібними прищиками. От лише зараз близько 9 років малій вже починає це проходити..
    Дівчата, хто якими кремчиками користується для личок малюків взимку на прогулянку і просто дома? бо ми користувались чіковським і від бюбхен, але щось не можу сказати, щоб ті креми нам дуже покращували ситуацію зі шкірою взимку..
     
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо смаколиків нема дома, то малий теж істерику робить?

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
  19. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    проблема в іншому - його сестричка попри 100 попереджень все одно умудряється показати йому щось заборонене ( в мене таке враження, що навмисно..) + ті наші баби і діди, їм говори не говори, а все одно час від часу щось підсунуть дитині((
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    не купляти магазинного солодкого взагалі. це жорстко, але іншого виходу нема. пекти самому багато печива, яке може постояти, і робити хованки, видавати порційно - напр в неділю.

    бабам і дідам показати 1 вид солодкого +- безпечного і сказати що дитина балдіє, все інше викидати в смітниц при них.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1