Коротка вуздечка у немовлят

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Pyshunka, 4 Липень 2014.

  1. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: Коротка вуздечка у немовлят

    Нашому меншому теж ставили в роддомі коротку вуздечку, казали обов"язково треба підрізати. Ми в роддомі не підрізали, бо попали на вихідні і не було хірурга, то казали звернутись в поліклініку. Я щось з тим всі затягнула і попали до хірурга в поліклініці вже в 3 місяці. Коли хірургу сказала, він дуже здивувався хто нам таку бздуру сказав, спеціально витягнув малому язичка так, щоб я сама побачвипаила, що не коротка вуздечка, бо язичок чуть не до підборідка достає. А потім додав, що можливо та вуздечка сама розтягнулась, бо він на циці і що таке можливо, бо то в маленьких діток просто плівочка, яка може потягнутися сама по собі, якщо дитя правильно смокче цицю. Ну якось так))))
    Якщо ставити питання чи я пішла б на підрізання язичка, то кажу однозначно пішла б, якби була потреба. Але я ще така тошнотворна мамаша, що перед тим до 10-х лікарів би сходила перепитала:girl_crazy: Напевно в моєму випадку благо, що в роддомі не було на вихідних хірурга і все само стало на свої місця.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Альона

    Альона Well-Known Member

    Відповідь: Коротка вуздечка у немовлят

    Тепер я вам розкажу, що таке коротка вуздечка і наслідки невтручання. В пологовому мені неонатолог ( Ліля Миронівна з Мечнікова ) і не заїкнулась за вуздечку, мій сімейний лікар Мединська теж не помітила. А помітила я, та значно пізніше, ніж мала б.
    Отже, ми її розтягували, до логопедів 3-ох зверталися ( так, я максималістка ), займалися, але... в 3,5 рочки підрізати язичок. Описувати не хочеться- сльози на очах відразу. В стоматологічному кріслі, мала в мене на колінах, наркоз у вигляді мазі з вишневим смаком- обом дали, мені першій, звісно. Потім я малечу попросила закрити очка і відкрити ротика. Дитина мамі довіряла, очка закрила. Хірург ножицями розсік вуздечку. Це секунда- одна жахлива секунда зі страшним звуком.
    Малечу боліло добу. Дуже боліло. Через 2 дні були лише дуже неприємні спогади, мала жалілася усім і говорила, що тепер вона буде чіткіше за усіх говорити.
    Хочу попередити питання і відповісти відразу- так, я 10 разів переконалася, що це було необхідно.
    Сьогодні малеча, після роботи з хорошим логопедом гарно розмовляє, про підрізання пам'ятає ( не в деталях, а про те, що було боляче ), каже, що їй з мамою зробили найгарніші язички.
    А у мене залишилась зневага і презирство до лікарів, через недбалість яких у мене було лише 3-х місячне ГВ, як наслідок дитина на суміші, мама з мастопатією, і надзвичайно болюча процедура для моєї лапочки :sad:.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Відповідь: Коротка вуздечка у немовлят

    Прошу порадити хорошого спеціаліста - дитячого стоматолога-хірурга,
    який має досвід підрізання язичка.

    можна в ПП
    Дякую!
     
  4. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Відповідь: Коротка вуздечка у немовлят

    Можливо комусь знадобиться, розкажу власну історію. Особисто мала коротку вуздечку. Мамі педіатр колись сказала лишити то в спокої, а як виросту і буде щось не так, то тоді вже думати.
    Говорила я добре, без проблем. Аж в старшій школі вирішила піти до знайомого стоматолога, щоб він мені чікнув її, бо я балакуча і втомлювався язик :), відчуття напруженості виникало. Процедура абсолютно безболісна, місцевий наркоз як для зуба. Потім спочатку було незвично, бо якось клацалось мені тим язиком, але призвичаїлась і язик вже не втомлювався:) Хочеться відмітити, що після обрізання вуздечки в мене значно побільшало в роті слюни. Добре це чи ні, але факт. Пройшло з того часу років так з 13 і все ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member


    Вирішили питання короткої вуздечки язика.
    Ділюсь інформацією - якщо комусь знадобиться.
    Звертались в поліклініку на Виговського,
    дитяче відділення, (кабінет 335)
    хірург-стоматолог - приємний старший дядечко,
    з досвідом (єдиний дитячий хірург-стоматолог в поліклініці).
    Тому даю розклад роботи - понеділок, середа, пятниця з 13.00 до 18.00,
    вівторок і четвер з 8.00 до 13.00
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Нас скерували підрізати вуздечку в МДКП, сказали, що то на Орлика 4. Відповідно, маю запитання:
    1) Чи хтось підрізав вуздечку там? Які там лікарі? І як практично відбувається та процедура від потрапляння в поліклініку до виїзду додому?
    2) Поділіться, що варто мати з собою (крім циці), якщо підрізаємо вуздечку двохмісячній дитині?
    3) Чи є хтось, кого скеровували і хто не робив того підрізання? Скільки вам зараз і чи нема " побічних ефектів"?
     
  7. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Значить так: вуздечку ми не підрізали. Сходили ще на консультацію до хірурга в Чорнобильську і після неї прийняли таке рішення. Від чого відштовхувалися: прирощення часткове (не повне), язичок не роздвоюється, ГВ не заважає (принаймні, я так думаю - і як то воно, коли вуздечка заважає ГВ?!:dntknw:). Ну і мама дома радіє кожен раз, коли дитя висовує язичка :)))
    Хірург, зважаючи на то все, радив зараз не різати. І взагалі не різати без наркозу. Якщо будуть проблеми з вимовою (але не затримка розвитку мовлення - то інше), коли підростемо, звертатися спершу до ЛОРа. Спробувати розмасажувати або розробити вправами. Якщо то не допоможе - тоді підрізати.
    Ну і моє спостереження: всі старші хірурги радять одразу різати (навіть не оглядають) :scratch_one-s_head:
     
  8. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    І ми до нього ходили, хороший дядько. Для мене був більший стрес, ніж для малого...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    і добре, що не знаєте)) а у нас після підрізання вуздечки в 1 міс і далі видно, що язичок роздвоєний, хоче не так, як колись - просто зміючка був. думаю, чи не заважає йому то говорити
     
    • Корисно Корисно x 1
  10. izz

    izz Well-Known Member

    А нам в пологовому на 3-тій день підрізала педіатр.А хтось знає,язичок роздвоєний такий і залишиться?
     
  11. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Хто знає:) чи десь в приватних клініках можна підрізати вуздечку дитинці?
     
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я Анюті підрізала на Орлика. Хірурга звати Олег. Контактів немаю. Мені його порадила @mamaNata, певно вона і має його контакти.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Нам в пологовому теж сказали, що коротка вуздечка, але раз груди бере - то все ок. Я якось і не думала, що це може вплинути на мову, почитала тему і розгубилась...
     
  14. basia

    basia Well-Known Member

    Я довірлива,сказали різати, значитться тре. Подзвонила однокласнику (дитячому хірургу), він спитав " ссе?", я кажу " так" ,він " значить, це не коротка вуздечка". В 1 рік ходили в обласну стоматологію до логопеда ( ! ), сказали все гуд. А товаришкиній дочці підрізали в 5 років, в мами на колінах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    А на Сихові чи в Чорнобильській можна це зробити? Так не хочеться малюка везти далеко :sad:
     
  16. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Не можу тобі цього сказати. Мабуть, що так, головне знайти хірурга.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Минулого тижня і мене зачепила ця тема вуздечки, але не язика, а верхньої губи. Плануємо для сестри ставити брекети і лікар в обов'язковому порядку сказав що треба підрізати, адже потім носіння брекетів не дасть потрібного результату, так як вуздечка буде тягнути зуби вгору, якось так....
    Малій вже 14 років і до цього часу ніякий лікар про це нам не наголошував, ми були шоковані. Відразу злякались чи вартує чи ні, наслідки і т.п. Але почитавши інтернет, поговоривши зі знайомою яка в тому розбирається- вирішили що все ж треба. Малій підрізали під місцевим наркозом, потім зашивали - губа була на пів обличчя десь два дні. Так її шкода було. Тому все ж краще цю процедуру зробити в меншому віці, якщо дійсно вона потрібна, адже дитина ту процедуру набагато легше перенесе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. unsure

    unsure Well-Known Member

    І мене щось та вуздечка почала хвилювати, малому 1 р. 10 міс. а він ще нічого не говорить, ну крім мама, тато. Чи вести його вже до логопеда чи ще почекати?
     
  19. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Вуздечка впливає тільки на вимову..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. unsure

    unsure Well-Known Member

    Ви мене заспокоїли))