співбесіда при прийомі на роботу

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2008.

  1. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ну якщо це дійсно розглядати як стажування для досвіду чи резюме, то одне, і ще якщо завідомо про це відомо, то людина може подумати чи підходить такий варіант. А в мене трохи по іншому склалося, ледь не кожен день мінялися правила гри. Спочатку говорили одне, в процесі вийшло по іншому, а в результаті толку ніякого.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Та от власне. Людина витрачає час (а місяць то не мало) і гроші (адже доїхати до того місця праці треба, як мінімум, пообідати...). Якийсь компроміс міг би бути. Хоча би ті мінімальні витрати перекрити така серйозна агенція могла би. Та то суто моя думка.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Ромулька

    Ромулька New Member

    Дівчата чи є серед Вас кадровики? Хочу попросити за пачку цукерок допомогти навчитись проводити співбесіди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у них вакансія стажера для Світоча відкрита вже більше року нон-стоп. ТОбто рік вони міняють стажерів. І аналогічно є на Хлібній хаті.Ще є одна відома юридична компанія в місті, де теж вже більше року відкрита постійно вакансія стажера. ТОбто, як ви і пишете
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    То юридично стажування має якось оформитись на підприємстві чи абсолютно ніяк, не розумію? Якщо без оформлення - то це ж точно незаконно. А зараз компанія ризикує кругленькою сумою за таке стажування.
     
  6. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    В нас колись так стажувався робітник з центру зайнятості, там йому платили допомогу з безробіття, а він в нас працював, але обов"язку брати його на роботу не було. Ось таке стажування законне.
     
    Останнє редагування: 3 Лютий 2015
  7. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Тобто ця робота не потребує особливої кваліфікації, але відбір як на престижну роботу, оце найбільше дивує
     
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Попросили принести копію паспорта і коду, і щось я думаю, а для чого?
     
  9. Safe

    Safe Member

    А в мене була унікальна співбесіда)) Я працюю бухгалтером на приватній фірмі. Коли попала до власника на співбесіду, перед тим спілкувалась з головним бухгалтером( то вона прямим текстом сказала що їй потрібна людина яка зможе навчитись, а не та яка все знає,хоча досвід роботи в мене був і економістом і бухгалтером,але специфіка роботи на кожному підприємстві своя ).:girl_cool:
    Отже, на співбесіді власник про мої знання не запитав ні слова, хіба де я до того працювала. Його більше цікавив мій сімейний стан, де і з ким я проживаю, як звати чоловіка, дитину, як проводимо вільний час...:d64::d7::girl_dance:
    А чоловіка на останній співбесіді питали чому ми не такі як німці:girl_nea:...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А мені попадались такі, що хотіли всезнаючих
     
  11. bora

    bora Well-Known Member

    Може це не все стажування, а є студентська практика? Тоді це зараховується взаємно. Якщо практиканту потрібно написати курсову по підприємству очевидно, що від нього очікуватимуть якоїсь роботи також.
    А я, сто років як не студентка, рік тому стажувалась в одній агенції в Києві безкоштовно. Ні, я не збиралась до них на роботу. Але часто у Львові таких компаній просто немає. Тому дякую, що я не платила. Бо була готова. Якщо в компанії є чого навчитись, то гріх не скористатись з такої можливості. Просто треба чітко розуміти чи ти йдеш вчитися, чи шукаєш роботу, бо це різні речі. Щоб не почуватися ошуканим, бо йшов на роботу а отримав тільки якийсь досвід - не розглядайте варіанти стажування.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. atena

    atena Active Member

    Була я сьогодні на співбесіді, на вакансію офіс-менеджера, але робота передбачала створювати номери телефонів і реєструвати їх у вайбері та ще в чомусь. Хтось ще таким займався? Бо виглядало це дуже дивно. Я поставила кілька запитань, але мені не надали на них відповіді....
     
  13. Anagramka

    Anagramka Member

    Можна Вас попросити посилання на місце, де ведеться пошук стажера в Хлібну хату. Буду дуже вдячна!
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  15. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    В смислі))?
    --- дописи об"єднано, 23 Червень 2015 ---
     
  16. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Ходила вчора на співбесіду в маг. Ів Роше. То співбесідою важно назвати. Говорила зі мною жінка, скажу чесно, враження після розмови з нею неприємні. Що встигла дізнатися, графік 2 дні працюєш, день відпочиваєш. Стажування 2 місяці. За перший місяць стажування платять 2 тис, другий 2500. Потім 3200 здається. Після стажування треба здати екзамен, і вони ще дивлються чи працівник їм підходить, чи день не накосячив. Мене така система трішки насторожує. Думаєте варто братися за це?

    Надіслано від мого GT-P3110, використовуючи Tapatalk
     
  17. Siania

    Siania Love Life

    Система звичайна, нічого особливого. Мене насторожує що там тільки ставка, жодних%. Продавати за ставку складно, нема ніякого стимулу...
    Спитайте ще за оформлення обовязково.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Lankovska

    Lankovska New Member

    А я на співбесіди находилась так, що можу книжку писати. Спочатку думала, що одна така: 4,5 місяців активного пошуку роботи. Потім в одній книзі прочитала, що якщо людина довго щось шукає - то вона знає, що шукає. І походивши по співбесідах почула, що це ще не багато ;-))).
    Отож мої враження. По-перше на співбесіди потрібно ходити! Я з ними росла і вдосконалювалась! Після 3-ї я зрозуміла, що в великій компанії зі мною і розмовляти не будуть з моїми застарілими знаннями, тому записалась на курси. Після них і самооцінка підвищилась і роботодавці дивляться по іншому. Потім я навчилась говорити на співбесіді лише те, що хоче почути роботодаець, потім встановила свою ціну (рівень бажаної оплати). І вже коли ті співбесіди мені в грлі сиділи ;-)))), обходила, що могла. Мені зателефонували і запросили на роботу. І зробила такий висновок. Що основне у пошуку роботи і у співбесідах попасти в потрібний момент у потрібне місце. Коли ти на 100 %знаєш чого хочеш і відповідно роботодавець.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 1
  19. Musti

    Musti миється в бані

    Маю питання до дівчат, які працюють у сфері ІТ. Про що зазвичай розмовляють з кандидатом на адміністративну посаду (наприклад, офіс-менеджер, асистент HR) в ІТ-компанії? На що варто звернути увагу, готуючись до такої співбесіди?
     
  20. pashentus

    pashentus New Member

    Пройшов співбесіду на Укртелеком на посаду бухгалтера.
    Можливо хтось там вже працював,буду вдячний за любу інформацію.

    Недавно проходив співбесіду в Nestle на посаду бухгалтера можу поділитись інформацією !