Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Mawa, 27 Травень 2015.

  1. Lonely

    Lonely Мрії збуваються ;)

    І в мене така ж тумба лише полички немає. Не задоволена, поряд стоїть посудомийка то як її відкриваю забуваючись вдяряю об відкриті дверцятка тумби. Та й завіси та дверцятах розхитались, постійно потрібно їх підкручувати.
     
  2. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Чим вона це аргументувала?
     
  3. zetta

    zetta Well-Known Member

    Тим шо іх легше відмивати . З часом з кам'яних ( зі штучною поверхнею , ми говорили про них) важче змивати якісь кольорові плями (буряк , соки , чай кава).
    В мене кам'яна .... Ну подивлюсь .
     
  4. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    ну, пластик теж гарно може колір впитати. А ще просто змінити свій колір, наприклад пожовтіти. Ну і він ж не дуже термостійкий.
    Взагалі дивний дизайнер... Все залежить від характеристик пористості матеріалу.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    З того всього за 4 роки в нас нічого не сталось, а про термостійкість- я ставлю все щойно з духовки і не тільки. Найбільший мінус, який бачу- дзьобнувши чимось гострим, робиться дірка і якщо в неї потрапляє вода/волога- буде гуля.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  6. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Я думаю Zetta мала на увазі непластик, а постформінг.
    Скажу з власного досвіду, що я теж відмовилась і від штучного каменю, і від натурального. Перша причина, та що натуральний камінь є дуже гідрофобний, тобто він впитує воду, а з водою і бруд, а я не параноік щоб то цілодобово терти, ну і діти мої люблять вже на кухні зі мною працювати-мазюкатись, зі штучним та сама річ.
    Постформінг виграє дизайном, маса варіантів, і ціною, при будь якому суттєвому пошкоджені замінити його не складно і не затратно.
    Але кожен має власну думку.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    ну по суті це те саме дсп, тільки формоване. В нас теж таке, нормально використовується.
     
  8. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    звичайно, просто там трохи вищий клас міцності та інше покриття, але служить воно вірою-правдою не гірше аніж камінь, тут суто питання смаку та товщини гаманця.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Я зараз теж в плануванні нової кухні, то з того що взнала-вичитала, кам’яні столешні мають такі недоліки - мармур пористий і може вбирати вологу, і щонайгірше, там може розмножуватися пліснява і т д.; граніт - фонить, тому не варто в кухні ставити, якщо постійно там перебувати; кварц наче непоганий, але коштує всі гроші; синтетична (акрилова) стільниця не є надто стійкішою за постформінг, тому я зупинилася на якісному постформінгу - навіщо платити більше?

    В мене питання - чи хтось користується електричними приводами до фурнітури у кухонних шафках, зокрема Blum servo-drive? Бо воно наче класне, але по ціні кусюче. І це все ж таки електрика, цікаво як щодо техніки безпеки, бо кухня й так напічкана різними електроприладами? І може хтось має досвід з виробником кухонь Iris? наразі зупинила свій вибір на них, але відгуків ніяких в неті не знайшла.
     
  10. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

  11. La esposa

    La esposa Moderator

    Читаю-читаю, і голова обертом йде.
    Допоможете розібратися з тими тумбочками?
    В якійсь онлайн-програмці накидала тумбочок приблизно так, як би воно мало бути. Кухня велика, 15 м. Хотілося б, щоб меблі стали буквою Г, а посередині мушу вмістити обідній стіл (дуже хочу круглий). Чи варто замінити стіл на куток, і поставити його під ту стіну, де вітальня? Переживаю, чи не буде заважати той столик ходити через кухню. Якщо планувати куток, тоді великий пенал буде загороджений тими меблями? І чи треба мені отой пенал-карго зі сторони коридору?
    прокоментую картинку з тумбами:
    1. Вікно не вийшло зобразити, воно там де навісні тумбочки зі склом.
    2. мийка буде або в кутку, або під вікном, і я все більше схиляюся, щоб під вікном
    3. Газова поверхня по короткій стороні букви Г і лише там(( там є тумба 80 см, я хочу, щоб поверхню змістили максимально вліво, тоді виграю 20 см до пеналу-карго.
    4. "Дірка" внизу - то посудомийка
    5. Духовка в пеналі в самому кінці.
    6. холодильник і морозилка гарно влазяться в куток "спальня-вітальня" на протилежній стіні, думаю, там їм і місце.
    Буду дуже вдячна за коментарі!
     

    Вкладення:

    • Untitled-2.jpg
      Untitled-2.jpg
      Розмір файлу:
      117,7 КБ
      Переглядів:
      149
    • Untitled-1.jpg
      Untitled-1.jpg
      Розмір файлу:
      81,1 КБ
      Переглядів:
      136
    • Подобається Подобається x 1
  12. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Якщо чесно нічого не зрозуміла) але суть вловила,розкажу як у нас, може візьмеш щось для себе. Кухня 16 кв буквою Г, стіл круглий, нічого не заважає, вітальню від кухні відділила барною стійкою та іншою підлогою. мийка під вікном, кухню не доробляла до кінця, мається на увазі ту Г, а лишила місце на круглий стіл, тобто він не по середині. І все таки, я б плиту перенесла на довшу частину Г, нею будеш більше користуватись, ніж карго
     
  13. Jabka

    Jabka Active Member

    А в якому стилі має бути кухня? В яких кольорах, стільницю Ви хочете деревяну? Особисто мені не подобається велика кількість ящиків різної ширини, висоти і форми:girl_blush2:Можна не робити верхніх ящиків по тій стіні, де вікно, але тоді не буде куди духовку вмістити.
    Типу так)
    [​IMG]
    Але той ящик, що в кутку, я б забрала:girl_crazy:
     
  14. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    А у нас столешня буде з дубового щита, промаслена. Поюзаю, розкажу, як вона в експлуатації)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    У нас штучний камінь десь вже 3 роки. Ну я би його виділила вище на кілька порядків так точно. В першу чергу подряпин на стільниці практично залишається, хоча в нас можуть хліб різати прямо на ній. Я не знаю тої процедури, але чоловік розповідає, що там якось можна викликати майстрів раз в кілька років і вони шліфують поверхню до новенького стану.
    Теж великим плюсом для мене, що стільниця робиться суцільною плитою, бо стики спаюються і бруд не забивається у ті жолобки між ними. Швів не видно взагалі. Мінус - не така вже й велика гама кольорів, та й дорого... Знайома казала, що тепер їм загнули ціну в 500 доларів за квадрат.
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    спитаю тут.
    є стіл дерев"яний і треба скатертину.
    загалом я думла прикупити кілька простих хб скатертин на секонді, щоб вбивати-прати щодня, на вихід маю.
    але чоловік каже, що все одно дерево треба якось захистити. з того, що читала, то є тефлонове і акрилове покриття тканини. хтось юзав, як вам враження? вартує того, особливо акрил?

    була ще ідея під скатертину поставити підкладку з корка чи цупкої клейонки, але дерево може запаритися, чи то я вже придумую?
     
  17. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    І в мене дерев"яний стіл, то я купила поки в Епіцентрі скатертину-клейонку на такій м"якій флазеліновій основі, ну бо мої діти вічно все розливають, і зрозуміла що звичайних скатертин я можу і не витягувати, бо шкода стола. Треба було брати скляний))
     
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    чоловік сказав, що тоді стіл продасть, ніяких клейонок((
    мало розкладаютьсяя і легко скол поставити, ну мому малому точно.
     
    • Смішно Смішно x 1
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Наш скляний з 1.60 на 2.60 розкладається, класно, що можна вилити горня чаю, потім витерти, але от подряпини є (сколів немає.. поки). Ну і відбитки, пилюка помітні дуже. Мрію про стіл кам'яний калігаріс, але от цікаво, як на нього щось розлити, як він взагалі в довгій експлуатації.
     
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ті клейонки здаються позавчорашнім днем, але я іх люблю))). Головне - знайти кльову. Мала колись червону в білі горохи, доповнила то червоними ролетами, кухня вийшла яскрава. Зараз маю клітинку бербері, теж кльово + різні коричневі аксесуари. Для мене це такий собі що денний робочий варіант. В мене мало робочої поверхні, тому стіл часто використовую для приготування їжі. І не переживаю за стіл. Як хтось має прийти - ховаю))).
     
    • Подобається Подобається x 1