Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

  1. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Генетика генетикою, але погоджуюся, що не тільки вона має значення. На власному прикладі: розтяжок не мала жодного разу, але під час перших пологів порваласяааа! Страшне, і через місяць не могла ні сидіти нормально, ні швидко ходити, ні довго стояти. І рубець відчувався. То вдруге хотіла хоч щось зробити, щоб розриви менші були (бо ж розуміла, що лежати більшість часу цього разу мені ніяк не вийде) : олію пила, насіння льону їла (нерегулярно, правда) , і при домовлянні це було одним з пунктів обговорення; коли вже приїхали народжувати, нагадала, але лікар пам'ятала і ще акушерці наголошувала:) не знаю, що допомогло, чи все в комплексі, чи пощастило:), але був тільки один невеликий розрив по старому зовнішньому шву. І вже через пару днів практично нормально почувалася в тому плані, і, перепрошую, в туалет могла без сліз сходити, бо перший раз це було мукою, без перебільшення.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Cabrera

    Cabrera Member

    Поясніть мені таке (бо ще про це не знаходила інформації) які можуть бути покази до стимуляції? Коли вона є необхідною? Я маю бути озброєною перед лікарем, бо після досвіду перших стимульованих у мене вже відчуття, що в пологовий дійсно як на війну.
     
  3. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Найперше, що спадає на думку і чому мене стимулювали під час перших пологів, - це безводний період. В нас допустимий 12 годин, якщо не помиляюся. Але води оновлюються, закордоном він довший. Щоб уникнути стимуляції, я під час других пологів чекала сильних перейм після відходження вод, аж тоді ми поїхали в пологовий.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Cabrera

    Cabrera Member

    Теж надіюсь вдома подовше чекати. Але є страх, що коли вже приїдемо в пологовий, процес може загальмуватись. І отут хочу бути впевненою і не піддатись на стимуляцію або знати коли вона є випрадана Перші пологи це стимуляція на 3 см відкритті, пробивання вод, знеболюючі і через дві години народження малюка. У виписці написано інше. Зате лікарка гарно закінчила своє чергування(((
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    "тверді шийки матки" вон діагностують точно так само часто, як і "слабкість родової діяльності" . І чим краще наколоти, потім вручну відкривати ( у них це називається "Масаж шийки матки, ручне пом якшення- відчуття непередаваємі, особливо коли цю процедуру проводять кілька разів за пологи), а потім- діагностувати травмовані післяпологові шийки ( діагностування "післяпологових ерозій" відноситься не лише до гормональних причин, а і до травматизації шийки матки під час пологів оцим ручним втручанням , бо "шийка тверда" ).А для лактації як чудово діє стимулювання- нічого, після пологів лактологи і масажисти будуть мати роботу. А для дитини як оце наколювання прекрасне, особливо враховуючи те, що утеротоніки, седативні препарати проникають до плоду.Ну нічого- гіпотонуси і гіпертонуси чудово потім полікують. Як і підвищену збудливість. А витискання ліктем на живіт- взагалі чудово діє.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 8
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Rona

    Rona Мама-йожик

    Чи можете дати якусь толкову статтю з поясненням впливу стимулювання пологів на плід?
     
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Подивіться разом з чоловіком фільм "Роды как бизнес" (The Business On Being Born)
    там і Оден розповідає, і інші цікаві люди, і наочні історії, і факти. Історія і фактори розвитку системи "допомоги в пологах". Раджу

    --- дописи об"єднано, 28 Листопад 2015 ---
    про розриви і генетику.
    Повертаймось до витоків. Природою задумано що? Що піхва жінки пристосована до двох процесів: статевого акту та народження дитини. Ми створені досконало, і Тому, Хто Створив був відомий діаметр голівки новонародженого. Так, є варіації. 9-13 см в середньому. Але подивіться ці розміри на лінійці. Не так вже і відрізняється, вірно? І 9-13 - це не 2 і не 5, отже, суттєве розтягнення "там" передбачено природою, як і поступове повернення до норми.
    Я веду до того, що ми всі створені для того, щоб нормально народити здорових дітей.
    природа 100% дбає про нас до моменту першого стороннього втручання в процес. Далі "відсоткова ставка" зменшується. Слід про це пам'ятати.
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Ця ваша думка лиш пологів стосується?
    Як ви ставитесь до штучного за допомогою препаратів підтримування вагітності, якщо природа вирішила інакше?
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    неоднозначно.

    з тієї ж самої причини я не підтримую масового застосування противірусних засобів і не використовую їх для себе та рідних
    і з тієї ж причини я маю досвід не_використання призначених лікарем гормональних препаратів, і маю ще не один досвід саморегульованості цілісної системи організму
     
    Останнє редагування: 28 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. personaGrata

    personaGrata New Member

    @Rona , я натрапила на цю статтю (Вебинар: Последствия вмешательств в роды для ребенка [709]) вже після моїх стимульвано-витискуваних пологів. [OFFПринаймі я розібралась з причинами нездоров"я мого сина і своїми власними. І зробила для себе висновки - наступну дитину я народжувала вдома, оскільки знала, що мені не стане сили протистояти системі. До слова, все, що написала кількома дописами вище @ Сніжна - то все про мої передостанні пологи.[/OFF]
     
    Останнє редагування: 28 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 3
  11. Cabrera

    Cabrera Member

    Дуже цікава стаття. Десь собі так і уявляла, що лікар сам не знає до кінця як та чи інша маніпуляція вплине на пологи і на малюка. В голові все по поличках розклалось.
    А статистика ДЦП і інших захворювань страшна...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • Смішно Смішно x 3
    • Креативно Креативно x 3
  13. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    о, @cjomcjomka мене випередила) Прийшла сюди, щоб це відео викласти)
     
  14. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    До речі в багатьох країнах вагітність до 12го тижня не підтримують взагалі.
     
  15. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Суперове відео! Дійсно, дуже добре показує, як жінці "природньо" дають родити :girl_crazy: Як то добре, що процес запліднення ще отак не контролюють ))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Муж ржав довго, сам сказав, шо на пологах десь так було, коли сили спортити вже не було
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    В кого не виходить самотужки, то ще й не так контролюють і процес запліднення.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Дівчата, може хтось підскаже. Тема: плідний міхур :).
    Згадуючи перші свої стимульовані пологи, на відкритті 3 см мені спустили води. Казали, що міхур плаский. Нехай, це відповідало дійсності. Тоді в мене питання: форма міхура - то щось генетичне і постійне при всіх вагітностях жінки, чи від чого залежить правильність його форми?
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    не генетичне, від вагітності до вагітності у спадок теж не передається :). Плаский міхур ( якщо він реально є, бо інколи це лише "офіційна" озвучка причини передчасної амніотомії, що не завжди відповідає дійсності ) - це просто такий фізіологічний стан в конкретних пологах, коли йде регулярна пологова діяльність, опускається голівка, а частина передніх вод залишається в закритому проміжку за голівкою.Також плоский міхур може бути, коли вже є надрив плідних оболонок і йде підтікання вод; коли є маловоддя (істине чи набуте вже в кінці вагітності, коли із збільшенням строку до і після ПДП зменшується кількість амніотичної рідини).
     
    • Корисно Корисно x 1
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Думаю, про правильність не йдеться.
    Це не патологія :)
    при пласкому міхурі передні води можуть відійти вже аж на перших потугах, бо натяг у ньому менший, ніж в опуклому.
     
    • Корисно Корисно x 1